2021-07-29
黎Staycation 包埋早餐,冇做過research既我上到黎49層頂樓望住海景食早餐表示好開心😇 Breakfast Series 有6樣可以揀,中式,日式,西式樣樣齊~ 我地揀佐𝙀𝙣𝙜𝙡𝙞𝙨𝙝 & 𝙅𝙖𝙥𝙖𝙣𝙚𝙨𝙚 𝙎𝙚𝙩 各一𝙀𝙣𝙜𝙡𝙞𝙨𝙝 set有Yogurt+granola+藍莓、另外一碟有蛋有腸仔有mushroom, tomato, bacon 都係正常野,仲有Black pudding 即係好似韓式米血糕咁,不嬲唔揀飲擇食既我只食佐一啖🥴 另外仲有4塊toast,真係會超級填飽個胃🙊 (早餐極多牛油搽麵包係我至愛🤣)𝙅𝙖𝙥𝙖𝙣𝙚𝙨𝙚 set 係salmon, 如果係比目魚就更加正啦🙊 有日式漬物同玉子蛋,個玉子竟然係偏咸😕 味噌湯同玄米茶都幾好飲~整體黎講食物正常,唔係我特別中意既口味,賣相款式簡簡單單,反而見到人地食𝘾𝙝𝙞𝙣𝙚𝙨𝙚 Set有個籠仔吸引啲~ 唔係staycation包既話,單以食物佢索價$295+10% per set 覺得會好唔抵,不過勝在佢個海景真係好靚,會想黎試下lunch / dinner😇