2017-10-26 68 浏览
唔想再食日式放題 但又想食任食 呢啲女人嘅糾結 真心難服侍。 唔食日式,咪食韓式囉 韓燒就岩曬我啦一入到黎,當然即刻攞野飲解渴啦 選擇都頗多 日韓中式都有 我自己就覺得桃味最正喇最鍾意佢既帶子 超級新鮮 一定要回頭呀 扇貝都好食 不過就有少沙 有生蠔食都幾驚喜,但實在燒得太耐,我呢個冇耐性既人 嗌左一次冇了肉方面我就最鍾意佢既厚切豬腩肉喇 話明厚切就緊係厚啦 一塊都差唔多有1cm嫁 食落好chusy,包埋生菜辣醬食 就最match喇 烤牛脷 燒到岩岩好 食落有口感 唔錯  唔知係咪睇得韓綜多 覺得食韓燒就一定要食豬大腸 小食方面 真心值得一讚 韓式炸雞即叫即炸 超級嫩口 噴火炸雞其實加左辣椒醬,不過佢既辣椒醬都幾辣 嗌比平時低一個度既 就岩岩好 食到最後 每人仲有一條雪條食

食到最後 每人仲有一條雪條食
2017-10-23 197 浏览
去過一次,從此就blacklist佢。閒日去。唔算多人。但冇服務可言,全部野都要問都要追。冇水。冇人換鐵板(有比一塊厚蘿蔔我地。捽到火都黎!!如果蘿蔔係得嘅,就冇人用擦啦大佬)。醬料櫃檯冇醬料而又冇人refill。 冇蒜。冇辣醬。食物。 真心。 看洋苑嘅質素。肉都係黑。冇一樣係紅色嘅。任你點醃啲肉新唔新鮮一食就知。。肉質--鞋,韌,晦。炸物--好油。。但炸雞幾好味我食左八舊!(冇野食係咁架啦!)唔好界意我講得核突。食到尾我足足擺左一碟半我趙唔到嘅肉筋肉條什至係全塊趙唔到嘅肉。。我係飲野飲飽。。 點解咁多推介架呢?點解嘅?選擇係有嘅, 但都好低質,真心揾笨。 二百幾蚊再加一一位。食埋啲垃圾會覺得好不值。希望大家三思
去過一次,從此就blacklist佢。
閒日去。唔算多人。
但冇服務可言,全部野都要問都要追。
醬料櫃檯冇醬料而又冇人refill。 冇蒜。冇辣醬。

點解咁多推介架呢
?點解嘅?

2017-10-23 95 浏览
Last week my friend and I had dinner at this "running BBQ" restaurant and i really really love it.The environment is stylish and comfortable.The food is really tasty and delicious.Especially the cold noodles!!It's fresh with slight sour flavor. It's refreshing after eating it! Of course, the meat they offered is nice as well. It's juicy and slightly salty. I like the way that flavored the meat, so you can cook it easily without additional seasoning.i hope that i will have another chance to visit

i hope that i will have another chance to visit this restaurant again.The service there is good too! will recommend it to friends who would like to try Korean BBQ!
2017-10-23 87 浏览
用OpenRice app訂左位,上到去都唔算多人,可能因為係閒日。環境:裝潢幾特別,都好有韓國烤肉店feel。個人覺得同想像中店面細左d。同埋有部電視播Kpop mv都唔錯。 服務:舖頭有d死角位,如果店員唔出黎執枱或者收單係唔會睇到。咁啱今次同朋友坐正飲品雪櫃個到,比單個陣成日要等好耐,有時仲要行出去親自比佢。。。食物:我個人認為係不過不失,肉嘅質量算唔錯,杏鮑菇超好味!但唔知係個爐問題定點,d肉好快就燶,想一邊燒一邊食都唔得。佢呢到野食種類都算多,但同朋友唔算大食,叫得比較少。有兩樣小食奉勸大家千其唔好叫:韓式冷面同炸雞。冷面佢上個陣個成pat痴埋一舊,冷面還冷面,可唔可以有誠意d?仲要我朋友分開哂d面,加上味道超奇怪,絕對係雷品之一。而炸雞係軟淋淋嘅,懷疑究竟係咪炸出黎。。同埋好似放左好耐。同埋冇得任食泡菜,覺得有點dry食左同覺得好食嘅小食係韓式炒粉絲,牛肉都好好味,生菜好新鮮。Overall:冇甜品方面嘅放題,只係可以揀一種。佢食110分鐘係$235/238(if無記錯)。再連加一嘅話覺得唔係好抵,加上有咁多韓燒店,呢間唔算話咁特出。可能宵夜7折的話會比較抵食。

• 韓式炒粉絲
2017-10-22 74 浏览
今日同屋企人嚟食生日飯,揀左家姐recommend嘅韓燒😻😽 飲品任飲,如果要酒就再加對應嘅價錢,仲有熱麥茶供應添🙌🏻🙌🏻 食肉戰當然要嗌勁多肉啦!十分推薦豚肉片,唔太肥又好易咬🤤😍 羊西冷都夠厚肉地,又幾入味,夾泡菜同生菜食一流!嗌左盤沙津share🥗🥗好大一盤,而且落左d辣醬好惹味,又可以夾下肉食!熟食要左辣炸雞,都真係幾辣下,但好好食,皮算薄,肉夠嫩🍗 辛辣麵就真係超辣,但好好食!另外餃子都係即點即整,所以好脆口✌🏻最後按人頭有得要雪條,揀左芒果味😻甜甜地正正

熟食要左辣炸雞,都真係幾辣下,但好好食,皮算薄,肉夠嫩🍗

辛辣麵就真係超辣,但好好食!
另外餃子都係即點即整,所以好脆口✌🏻

最後按人頭有得要雪條,揀左芒果味😻甜甜地正正
2017-10-22 53 浏览
又嚟到726食dinner lar 今晚就約左朋友嚟到9樓嘅running燒食夜晚,星期日夜晚一位價錢收$258,另收加一,價格中上啦💁🏻 首先會比d小食,海帶酸酸甜甜都ok開胃😝😝 之後就開始燒野食啦,肥牛都幾靚,幾易咬 羊肉片夠騷味,夾生菜食口感清新d又冇咁膩👻 另外南瓜都幾甜👏🏻 生蠔亦都新鮮又夠大隻!仲有小小海水味添💧🌊 重點係個水冷麵!真心好食,係誠意之作⭐️⭐️ 份量2個人share就剛好,麵又好彈牙👍🏻 年糕都好食嘅,小小硬不過!最後仲有雪條食,椰子味正🤘🏻
又嚟到726食dinner lar

首先會比d小食,海帶酸酸甜甜都ok開胃😝😝

之後就開始燒野食啦,肥牛都幾靚,幾易咬
羊肉片夠騷味,夾生菜食口感清新d又冇咁膩👻

另外南瓜都幾甜👏🏻 生蠔亦都新鮮又夠大隻!
仲有小小海水味添💧🌊

年糕都好食嘅,小小硬不過!

最後仲有雪條食,椰子味正🤘🏻
2017-10-22 70 浏览
和朋友到旺角吃飯,朋友是running man 粉絲,喜歡韓國菜,決定試一試這間running 燒。店內裝修充滿韓式氣派,我們靠窗邊坐,一邊燒烤,一邊欣賞美景,一生一大享受也。午市放題比晚市便宜,當然食物款式比晚市少一點,但摰愛的牛類款式與晚市相同,一眾牛魔王絕不能錯過。餐廳設有自助醬料區,亦供應多款飲品。二話不說和朋友點了多款肉類,當中最喜歡就是西施牛肉片,牛味香濃,不用點醬已經很惹味。雞翼和豬頸肉也很美味。吃完肉類,當然要很點蔬菜消滯。最後來個水冷麵,食完透心涼。

餐廳設有自助醬料區,亦供應多款飲品。

雞翼和豬頸肉也很美味。

吃完肉類,當然要很點蔬菜消滯。

最後來個水冷麵,食完透心涼。
午餐
2017-10-22 65 浏览
難得約到大學同學reu,就揀左食韓燒啦!見running燒d食評幾positive 所以就bk左佢,怕食太多會訓唔到就bk左6點入,不過都已經小小full🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ 入面飲品係係櫃自己拎嘅,有最中意嘅解茶!可以一解油膩感😊😊 食物都幾多選擇,作為羊痴當然要瘋狂點羊肉片同羊扒啦😝 都幾新鮮,而且夠羊騷味😃😃 另外仲有帶子都好食,夠鮮甜😍 大菇都係必食!燒完會爆汁架☺️ 熟食都好出色,特別推薦炸雞,皮薄肉嫩多汁🙆🏻‍♂️

入面飲品係係櫃自己拎嘅,有最中意嘅解茶!可以一解油膩感😊😊

大菇都係必食!燒完會爆汁架☺️

熟食都好出色,特別推薦炸雞,皮薄肉嫩多汁🙆🏻‍♂️
2017-10-22 71 浏览
地方比較細服務態度一般,食物都比較一般貨識但這個價錢比較昂貴星期六日去仲要收加一服務,員工服務一般般自助餐食110分鐘,韓國燒烤自己燒110分鐘係不夠用的,成$300一位有點不化算下次一定不會再來這店

2017-10-19 92 浏览
我唔經唔覺睇咗Running Man都成六七年有多入面嘅裝修完全係同係Running Man入面睇到嘅燒烤店一模一樣韓風非常之重而且正正是晚餐時間店入面已經人山人海但係坐到喺入面就唔會有焗焗束束的感覺可能因為每一個燒烤爐上面嘅抽油煙機都非常之夠力另外我最喜歡呢間餐廳入面我最欣賞就係佢哋有提供好多種唔同嘅醬料唔單止有蒜蓉醬同埋泰式辣醬而且仲有得揀比較少有嘅韓式大醬大醬正正是我們一般的面豉醬但係韓國式的就唔會將中國式的那麼咸所以用嚟點肉類就可以提高肉味嘅味道而唔會令到味道過於濃烈另外我最喜歡就是食這類的牛舌這裏用上了薄切的方式所以輕輕放在爐上燒一燒當牛舌微微捲起的時候便正正是牛舌熟成可以入口了另外當要燒蔬菜類的時候可以要求店員將爐火較細而細細的火就可以慢慢將蔬菜煮熟而又唔會令到蔬菜燒到燶晒我的失敗圖! hahaha 好抵食! 放題同平時韓燒既質素係一樣! 唔怕將貨就價!
我唔經唔覺睇咗Running Man都成六七年有多

可以要求店員將爐火較細
而細細的火就可以慢慢將蔬菜煮熟
而又唔會令到蔬菜燒到燶晒
我的失敗圖! hahaha

好抵食! 放題同平時韓燒既質素係一樣! 唔怕將貨就價!

2017-10-19 75 浏览
今日行過旺角咁啱就比running燒嘅海報吸引左通常食韓燒食來食去都係豬牛羊嘅肉類選擇不過見到poster寫住話海鮮係佢哋嘅重點而且仲係種類非常之多連平時比較少有嘅生蠔都可以任選任食所以今日一坐低就梗係點左海鮮類先啦個人最喜歡就係咁樣燒海鮮因為個配搭非常之不錯魷魚圈入面夾住帶子不過呢款食物就要好好咁睇火因為如果一個不留神呢兩款食物就好容易煮得過火令到魷魚圈變成左橡膠圈咁入面仲要包住左一隻乾爭爭嘅橡膠帶子所以燒呢款海鮮每燒一面就要快快脆脆咁反一反燒得剛剛好嘅時候就會食到爽口嘅魷魚圈包着軟心的帶子所以話呢款新奇嘅海鮮燒烤方法係完全值得咁推薦比大家試一試!!!叫到全檯都係野食,超滿足!另外熟食方面叫多咗一款叫做比較傳統嘅韓式主食正正是韓式水冷麵Running 燒製作水冷麵處理得非常之好因為唔會令到水冷麵浸得過淋因為如果過得過淋水冷麵再浸係冰水之中冷麵會開始融化變成糊狀到時便會難以入口但係呢度就依然保持水冷麵爽口彈牙的感覺
今日行過旺角咁啱就比running燒嘅海報吸引左

燒得剛剛好嘅時候
就會食到爽口嘅魷魚圈
包着軟心的帶子
所以話呢款新奇嘅海鮮燒烤方法
係完全值得咁推薦比大家試一試!!!

叫到全檯都係野食,超滿足!

另外熟食方面叫多咗一款叫做比較傳統嘅韓式主食
到時便會難以入口
但係呢度就依然保持水冷麵爽口彈牙的感覺
  • 韓式水冷麵
2017-10-15 11500 浏览
今天約左朋友到旺角726大樓自助韓燒放題,不過突然加班,我大遲到了,害友人等我接近一小時,極速奔跑,今次我真係running 腳去running 燒,上氣不接下氣到目的地,見到朋友坐在落地玻璃前,看到outside好有feel,店內還有色彩繽紛嘅塗鴉牆和門口的復古櫈仔,另有一番懷舊風味,原來可以任飲汽水,任食燒肉,海鮮及韓國料理,非常吸引!我已忍不住這個邪惡的晚餐!今晚星期三晚上九點半時段$198店員率先送上二款開胃前菜,泡菜及海帶,基於我實在太肚餓,望著點餐紙,即時發揮出吃貨的本色,兩眼放光盡情放縱:▪️烤肥牛質素果然出色,顏色粉嫩,充滿光澤▪️雪花牛仔肉,雪花分佈均勻,燒至半熟嫩滑鬆化,油香滿滿,真正入口即溶,Encore再Encore▪️牛肋骨鬆軟入味,味道濃郁鮮甜▪️牛柳粒肉汁滿滿,濃香入味,不用點醬汁已十分滋味▪️調味雞肉預先經過醃製,燒過後肉質仍然嫩▪️雞腎爽口有嚼勁,我十分喜歡▪️蝦同帶子大大隻,肉質甜美,依然繼續encore▪️尤魚稍微不夠鮮甜▪️扇貝手掌心一樣大,有小小沙子,食時注意▪️任食海鮮當生蠔真係人見人愛,Keep住不停下單▪️茄子沒有醃製,味道清淡▪️冬茹經過一燒,相對香口一點▪️叫

今晚星期三晚上九點半時段$198
▪️烤肥牛質素果然出色,顏色粉嫩,充滿光澤
▪️牛肋骨鬆軟入味,味道濃郁鮮甜
▪️牛柳粒肉汁滿滿,濃香入味,不用點醬汁已十分滋味
▪️調味雞肉預先經過醃製,燒過後肉質仍然嫩
▪️雞腎爽口有嚼勁,我十分喜歡
▪️蝦同帶子大大隻,肉質甜美,依然繼續encore
▪️尤魚稍微不夠鮮甜
▪️扇貝手掌心一樣大,有小小沙子,食時注意
▪️任食海鮮當生蠔真係人見人愛,Keep住不停下單
▪️茄子沒有醃製,味道清淡
▪️冬茹經過一燒,相對香口一點
前菜
自選牛
任食生蠔

▪️叫左一個熟食噴火炸雞,辣味相當噴火,唔食得辣嘅朋友仔要三思
噴火炸雞

▪️最後送一個甜品,我選了韓國Melona蜜瓜雪條 ,新鮮蜜瓜汁混合牛奶炮製,食落滑溜溜,果味濃郁

好豐盛的晚餐,終於棒著肚子離開,害到別人很夜收工,真不好意思
自選牛
任食生蠔
噴火炸雞
2017-10-15 147 浏览
近年興韓風,韓燒都開到成行成市,但質素就唔係間間得,running燒一聽個名就一定知係韓燒門口寫哂每個時段嘅收費,110分鐘用餐時間,午市同晚市9:30後仲有七折添一定要訂位,平日晚上黎八點開始full哂食物係自己剔紙,咁樣好啲,好怕有啲韓燒係放一大盤出黎任夾食品嘅點餐紙有三張,分別係海鮮,豬牛肉類同其他飲品都係包任飲,有超過十款醬料都係自助,有蒜蓉,麵豉醬,辣椒醬,豉油同豉油牛同豬各有七款同九款食物會根據客人所點嘅數量而送上,而且無漏單同減少數量嘅情況,呢個值得一讚,所以記得食得落先好點海鮮一啲都唔欺埸,有九款,下面係生蠔,帶子,扇貝同大蝦,唔會因爲任食就俾好細粒,二百零蚊有咁多款海鮮,食自助餐都無咁多,真係值回票價第一次食韓燒有湯飲😳仲要唔係日日一樣款仲有炸雞添,左邊係韓式炸雞,右邊係噴火炸雞,揀左小辣,都有啲想噴火,好惹味Last order前店員會遞上甜品紙雪條係melona,絕對唔hea,7仔都要$9條另外要讚一讚店員的服務態度,枱面上有白蘿蔔用來清潔爐面,我地大鄉里唔太識用,店員見我地雞手鴨腳即刻過黎幫手👍🏻

一定要訂位,平日晚上黎八點開始full哂

食物係自己剔紙,咁樣好啲,好怕有啲韓燒係放一大盤出黎任夾
食品嘅點餐紙有三張,分別係海鮮,豬牛肉類同其他

飲品都係包任飲,有超過十款

醬料都係自助,有蒜蓉,麵豉醬,辣椒醬,豉油同豉油

牛同豬各有七款同九款

第一次食韓燒有湯飲😳仲要唔係日日一樣款

Last order前店員會遞上甜品

雪條係melona,絕對唔hea,7仔都要$9條

2017-10-11
2017-10-12 99 浏览
上完成日堂 同朋友嚟大食一餐減減壓 見到呢間係旺角又近地鐵站咁方便就嚟了入到去見到鋪面其實都幾大 呢到只係一part 位置都幾寬敞 一坐低 侍應就即刻送上幾款前菜 泡菜醃得幾入味 木耳同芽菜都好爽口😛首先就叫左d海鮮先 帶子好大粒 而且都醃得好入味 蝦都好新鮮 唔會話肉癡實個殼 靖魚同多春魚我地燒得有d燶 不果好睇內裡d肉都無事 味道唔錯😗跟著就嚟左堆牛 牛肉肥瘦比例都幾好 而且肉質好淋 正👍🏻跟著就係豬同雞肉 特別推薦五花腩 雞翼都醃得好香 而且拆左骨好易食 其他肉都唔錯唔會太鞋🤗最後都要叫d蔬菜嚟平衡下 杏鮑菇好香口 茄子就要燒耐少少等佢淋仲有個魷魚鬚好好味😋😋韓式炒粉線 粉線好咬口 而且我覺得唔會太油 岩岩好!跟著叫左d炸物 全部都好香脆 而且唔會太粉👍🏻最後仲有個韓式冷麵 湯底好清香 岩哂食完油膩野嘅大家最後其實間餐廳都有好多野飲 茶類都好多 平日食任食嘅野最忌飲得太濟 所以有咁多款茶揀真係正😽環境 食物質素 同價錢都好合理 值得再嚟!
入到去見到鋪面其實都幾大 呢到只係一part 位置都幾寬敞

跟著就嚟左堆牛 牛肉肥瘦比例都幾好 而且肉質好淋 正👍🏻

仲有個魷魚鬚好好味😋😋

韓式炒粉線 粉線好咬口 而且我覺得唔會太油 岩岩好!
跟著叫左d炸物 全部都好香脆 而且唔會太粉👍🏻

最後仲有個韓式冷麵 湯底好清香 岩哂食完油膩野嘅大家

環境 食物質素 同價錢都好合理 值得再嚟!
2017-10-12 87 浏览
今次同朋友揀咗呢間韓燒,之前都聽聞佢有海鮮任食,所以都想試下hehe一入到去,覺得地方都幾寛,雖然枱嘅數目唔算多,所以如果星期五或六,應該都會好多人,要等位因為係落堂再去食飯,真係超級肚餓,坐低即刻叫野食。佢有肉類、海鮮同一啲較為常見嘅韓式料理。一入去會有一啲小食,太肚餓嘅我即刻食haha(相入面類似蘿蔔嘅物體其實係比你清潔個爐咖)一開始上咗啲小食先,炸雞同炸魷魚都幾香口呢份韓式炒粉絲都做得幾有水準,而且佢地每份小食都細細碟,唔驚食得太飽而食唔落正餐呢度每樣肉其實都好新鮮,而且厚薄適中,豬肉嘅紋路都幾靚。特別想讚一樣野,雞翼係有拆骨咖,所以燒起上黎好容易,又快熟如果肉唔靚燒完好難咬,但呢度嘅肉其實幾高質,燒完食都覺得肉幾淋,好易入口。另外,有時候都會好驚燒肉店醃肉會好甜或者好咸,但呢間醃嘅味道好適中,醃料味亦唔會搶曬肉嘅味道。輪到我最想食嘅海鮮呢度海鮮嘅選擇真係有驚喜!扇貝、帶子、鮮蝦、蠔⋯⋯全部都好新鮮,而且仲好大件!食多幾次已經回本個爐火力十足,啲野都好快熟最後都叫咗個冷麵,酸酸地,幾開胃~飲品選擇都好多,而且有啲唔常見嘅罐裝飲品比啲單大家作參考雖然我係懶人,覺得燒好攰哈哈,但同朋

一開始上咗啲小食先,炸雞同炸魷魚都幾香口

輪到我最想食嘅海鮮

呢度海鮮嘅選擇真係有驚喜!
扇貝、帶子、鮮蝦、蠔⋯⋯
全部都好新鮮,而且仲好大件!食多幾次已經回本

個爐火力十足,啲野都好快熟

最後都叫咗個冷麵,酸酸地,幾開胃~

飲品選擇都好多,而且有啲唔常見嘅罐裝飲品

比啲單大家作參考

雖然我係懶人,覺得燒好攰哈哈,但同朋友燒下燒下都好開心,推薦比大家同朋友或者同事黎呢度一聚!