ROYAL INN

餐厅: ROYAL INN
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-03-17 70 浏览
呢間位於The One嘅西餐廳,裝修設計係華麗嘅法式風格,仲有不少打卡位,影相勁igable!菜色以西餐為主。我係平日下午到訪,就有提供午餐set。3 course 午市套餐$138(包含1 starter+1 main course +1 drink/dessert)。迷你海鮮拼盤(+$68)有青口、蜆、生蠔同埋大蝦,蝦肉爽口彈牙,其他貝殼類海產都鮮甜肥美。法式龍蝦濃湯(+$38)湯龍蝦味香濃,仲配有一片香脆又煙韌嘅牛油多士。 卡邦尼意粉意粉軟硬適中,而且好掛汁,火腿鹹香十足。招牌波士頓龍蝦包(+$68)果然係招牌菜式❤️外脆內軟嘅多士麵包入面包裹住滿滿嘅龍蝦肉,肉質鮮美,爽口彈牙,雖然唔係好大個但係配合拌碟嘅沙律同埋薯條🍟份量都好合適。Avocado smoothie 成杯淺綠色好賞心悅目,上面仲灑上左開心果碎。牛油果味濃郁又唔會太甜。Mixberry smoothie 賣相精緻,莓果口味酸酸甜甜咁,上面仲有cream。

迷你海鮮拼盤(+$68)

法式龍蝦濃湯(+$38)
湯龍蝦味香濃,仲配有一片香脆又煙韌嘅牛油多士。

卡邦尼意粉
意粉軟硬適中,而且好掛汁,火腿鹹香十足。

招牌波士頓龍蝦包(+$68)

Avocado smoothie

Mixberry smoothie
賣相精緻,莓果口味酸酸甜甜咁,上面仲有cream。

2023-03-16 31 浏览
今日因為喺尖沙咀嗰邊見完醫生,所以就喺附近朋友一齊食飯,同朋友去咗呢間充滿少女心嘅餐廳食飯。好開心店員安排咗窗邊位俾我哋,因為係窗邊位可以睇到尖沙咀九龍公園嗰邊,加上有日光,影相就更加靚!呢度嘅lunch set都好抵!有 starter , main course 加 drink or dessert, 一人都係$138 ,係一個好完整嘅中午餐。☺️👍🏼🧡是日餐湯為羅宋湯佢個羅宋湯調味啱啱好!又有好多菜喺裏面,口感豐富。🧡地中海藜麥沙律有cucumber, feta cheese , red onion , tomato,同樣係用料豐富!🧡香煎比目魚柳魚柳煎得好香口,薯蓉都好滑,好似加咗忌廉咁。而我最欣賞佢有好多配料,例如椰菜仔、紅蘿蔔、煎香左嘅蕃茄、仲加咗可食用嘅花做伴碟,所以整體表達都好靚呀!🧡意大利煙豬面頰肉卡邦尼意粉呢個卡邦尼意粉好有卡邦尼味。平時嘅煙肉就比較乾身,但呢一款煙豬面頰肉嘅脂肪比例會比較高啲,適合鍾意食有多少少肥肉嘅朋友仔😊如果喜歡打卡嘅朋友同埋鍾意花嘅朋友都好啱嚟啊!☺️☺️

🧡是日餐湯為羅宋湯
佢個羅宋湯調味啱啱好!又有好多菜喺裏面,口感豐富。

🧡地中海藜麥沙律

🧡香煎比目魚柳

🧡意大利煙豬面頰肉卡邦尼意粉

如果喜歡打卡嘅朋友同埋鍾意花嘅朋友都好啱嚟啊!☺️☺️

2023-03-16 58 浏览
今日同友人去尖沙咀the one行街想食法國菜,發現有間法國餐廳環境裝修華麗, 座位寬敞舒適,地板係經典黑白格紋,並配上古典水晶燈,決定一試😀红酒牛肋肉全蛋闊麵 $168牛肋肉炆得好入味,蕃茄味好香濃,麵也好滑溜😀法式油封鴨髀 $248鴨髀肉質好嫩滑,表皮好香脆,配上沙鲜沙律菜同無花果作配搭,口感一流,必推介香煎海鱸魚伴北海道帶子$218海鱸魚表皮煎到好香脆,肉質好有鲜味,而且帶子肥厚美味,十分正🤗整體得分: 4/5味道: 4/5環境: 4/5抵食: 4/5
地板係經典黑白格紋,並配上古典水晶燈,決定一試😀

红酒牛肋肉全蛋闊麵 $168
牛肋肉炆得好入味,蕃茄味好香濃,麵也好滑溜😀

法式油封鴨髀 $248

• 法式油封鴨髀
  • 香煎海鱸魚伴北海道帶子
  • 紅酒牛肋肉扁意粉
2023-03-15 37 浏览
平時同女朋友行The One經過依間餐廳,佢都會話:嘩好似好靚呀! 於是今日就專登約咗佢去依間位於The One商場嘅Royal Inn高級西餐廳,呢個餐廳環境真係好高級,擺設簡約而不失典雅,加上佢哋嘅專業服務,真係令人感受到細緻嘅用心。餐廳仲有一個好特色精緻既打卡位~女朋友係度影左好多靚靚相呀!見到佢開心我都好開心:)食物方面餐牌有好多選擇,前菜小食主食甜品等等都包羅萬有,非常豐富。第一款燒雞胸牛油果沙律,啱啱上嚟就見到一碟色彩繽紛嘅沙律,令人食欲大增。啱啱咬落口,啲雞胸就即刻散發出嚟嘅燒烤香氣,好多汁又好嫩滑。而牛油果嘅滑嫩質地,同埋啲蔬菜嘅清新口感,配合得好恰到好處,真係一款好開胃嘅前菜!之後嚟到牛油香煎蟹餅,上碟時已經聞到牛油嘅香氣,聞到都流晒口水呢。外表炸得金黃色,仲有醬汁作伴碟,非常精美。一咬入口,啲蟹肉香滑而不膩,再配上啲金黃色嘅外皮,口感豐富,味道鮮美最後嚟到招牌威靈頓羊架,啱啱出爐嘅羊架就散發出嚟嘅濃濃焦糖香氣,啲羊肉又嫩又多汁,每一刀切落去,啲肉汁即刻流出,好滿足呀!加埋啲啱啱烤好嘅脆皮,味道層次分明,真係一款令人回味無窮嘅精選菜式!總括一句,Royal Inn除咗

第一款燒雞胸牛油果沙律

之後嚟到牛油香煎蟹餅

總括一句,Royal Inn除咗環境同服務上乘之外,佢哋嘅菜式亦十分出色。燒雞胸牛油果沙律清新開胃,牛油香煎蟹餅濃郁鮮美,招牌威靈頓羊架更是讓人回味無窮。如果你想享受一頓豐富精緻的西餐,Royal Inn絕對係一個好選擇!
2023-03-15 31 浏览
今日做完嘢,晏晝搵個朋友一齊食午餐,朋友話要帶我去巴黎,原來餐廳裝修好靚,宮廷式嘅裝修、華麗、樓底好高,令大想像真係好似去了巴黎。 我哋叫咗兩個午餐,午餐包括:前菜沙律,材料沙律菜好新鮮。我叫咗一杯綠茶鮮奶咖啡,味道好香,拉花好靚,好滑,好好飲。燒安格斯西冷扒,5成熟牛扒,廚師已經切件上,牛肉味好香濃,還有薯仔、蕃茄仔、露筍和小椰菜作配搭,真是恰到好處,好食。意大利煙豬頸肉卡邦尼意粉,意粉粗幼適中,好有口感, 醬汁處理得好,唔會油膩,食材亦都好豐富,食落好滿足。 再嚟一杯凍咖啡,真係冇得彈,簡直係個完美的一餐,好享受。

我哋叫咗兩個午餐,午餐包括:前菜沙律,材料沙律菜好新鮮。

我叫咗一杯綠茶鮮奶咖啡,味道好香,拉花好靚,好滑,好好飲。

再嚟一杯凍咖啡,真係冇得彈,簡直係個完美的一餐,好享受。

繼上次介紹完英倫宮廷風嘅西餐廳,今次想為大家推介另一間好靚嘅西餐廳🥰因為喺尖沙咀,而且價錢貼地,所以都屬於係預約困難店之一,想去嘅朋友記得預早book位啊!門口位置有一個充滿花花嘅打卡位,侍應仲會好好人,主動幫你影相留念🌸佢哋有全日供應嘅餐單,價錢都算好貼地。今日試嘅牛扒,pinkish red 好靚,肉質鮮嫩。另外意粉煮得5會太耐,好煙韌。而我最推介嘅就係個甜品🍮,pancake係熱辣辣上,再加埋酸酸甜甜嘅芒果同熱情果,同埋雪糕,一流嘅享受!꧁☬小編食左咩☬꧂✅ Beef Skirt Steak 802✅ Spaghetti Pancetta✅ Mango passion fruit pancake (◔◡◔) ♥ 人均傷害💰:$350

꧁☬小編食左咩☬꧂
✅ Beef Skirt Steak 802
✅ Spaghetti Pancetta
✅ Mango passion fruit pancake

(◔◡◔) ♥ 人均傷害💰:$350
2023-03-13 63 浏览
今日同朋友去咗尖沙咀行街,喺the one商場見到一間餐廳佈置得非常漂亮,門口有好多好靚嘅花做裝飾,好適合打卡嘅位置,仲有個凱旋門入去餐廳入面Royal INN 餐廳喺The one 商場1樓 121號舖,入到去餐廳裝修得好有格調,氣氛仲要好浪漫,喺窗邊可以望到彌敦道同九龍公園。喺度食嘢傾計有一種好放鬆好舒適嘅感覺。Afternoon Tea Set 388元/二人份量,性價比好高每一件食物都做到好精緻,賣相非常靚仔啱晒最鍾意打卡既朋友仔Tea set 一共有三層,每一層賣相都好吸引,當中有好名貴嘅食材,藍龍蝦多士,入口龍蝦肉非常爽口彈牙味道鮮甜,滿口都是龍蝦嘅鮮甜味。黑松露魚子醬蟹肉鬆餅,食物味道真係好夾,黑松露令到食物味道更有層次同口感煙三文魚,煙三文魚用一個黑色嘅曲奇餅底盛載,三文魚味道好香甜,鮮味十足,油脂分佈均勻入口有啲回甘香味,外邊嘅黑色曲奇又薄又脆,仲一啲都唔甜,口感一流北海道帶子刺身,鮮味十足,帶子比較厚身,食落去好有口感經過廚師煎之後,香味更加出色巴馬火腿多士,火腿中間包住個哈密瓜,除咗食到火腿嘅鹹香仲有哈蜜瓜甜香, 味道好有層次甜品方面就有馬卡龍,藍莓芝士蛋糕,芝士

啱晒最鍾意打卡既朋友仔

北海道帶子刺身,鮮味十足,帶子比較厚身,食落去好有口感
經過廚師煎之後,香味更加出色

甜品方面就有馬卡龍,藍莓芝士蛋糕,芝士蛋糕被一層藍莓醬包住,有濃郁嘅芝士味

加$22要咗杯凍朱古力奶,見到上面鋪滿忌廉,入口非常滑,朱古力奶味非常濃郁,又唔會太甜,飲完仲有飽到嘅感覺
  • 凍朱古力奶
2023-03-13 44 浏览
同朋友黎呢間食過lunch 覺得非常不錯👍🏻今次黎食dinner 呢度仲🈶個好靚嘅花花打卡位,真係好啱同閨密一齊黎💗炭燒8oz安格斯西冷牛扒 $348叫咗5️⃣成熟,肉質夠晒嫩滑,充滿炭燒➕牛肉味,真係必試😋香煎北海道帶子番紅花意大利飯 $188意大利飯唔算硬,食落剛剛好,帶子煎到好香好滑,十分滋味Mocha $48飲品叫咗凍Mocha,滿滿嘅cream,飲落好香滑白桃果園 $42白色茶壺同埋茶杯,好有英式宮廷feel,個茶好香白桃味
呢度仲🈶個好靚嘅花花打卡位,真係好啱同閨密一齊黎💗

炭燒8oz安格斯西冷牛扒 $348
叫咗5️⃣成熟,肉質夠晒嫩滑,充滿炭燒➕牛肉味,真係必試😋

香煎北海道帶子番紅花意大利飯 $188
意大利飯唔算硬,食落剛剛好,帶子煎到好香好滑,十分滋味

Mocha $48
飲品叫咗凍Mocha,滿滿嘅cream,飲落好香滑

白桃果園 $42
白色茶壺同埋茶杯,好有英式宮廷feel,個茶好香白桃味
2023-03-12 55 浏览
呢日陪女朋友行The One行到肚餓,咁啱見到呢間位於一樓嘅餐廳「Royal Inn」裝修好精緻,就決定試下。餐廳以宮廷風風格裝修,配合好多花做裝飾,連我呢個大男人都覺得好吸引。俾大家望下:餐廳主要serve西餐,單點menu選擇都頗多:我地最後決定一人一個湯同埋pasta,再share一個甜品。呢度嘅湯有蘑菇湯($68)同龍蝦湯($88)。我選嘅蘑菇湯好濃,粒粒蘑菇飲落去口感好好!女朋友嘅龍蝦湯都好香,我試左少少都覺得好鮮甜!Pasta方面,我叫左帶子藏紅花意大利飯($188)。值得一讚係啲個意大利飯賣相一流,仲有帶子好大粒好飽滿,而啲飯粒粒分明,唔會好似出面啲餐廳煮到一pat嘢咁。女朋友選擇嘅蜆肉意大利粉($158)都好吸引,啲蜆好大隻、鮮甜,而且完全無沙。個意粉調味亦都好好,而且份量都剛剛好!甜品選擇都好多,我地就跟店員推介叫左tiramisu($58):呢度嘅tiramisu creamy得黎亦唔會太甜,而且賣相吸引,就係份量比較細份咯!唔夠喉呀哈哈!總結:呢間餐廳用餐環境好,店員服務態度唔錯,亦肯幫手影相。食物水準都幾出色,值得推薦!

餐廳主要serve西餐,單點menu選擇都頗多:

鮮蜆意粉

提拉米蘇

總結:呢間餐廳用餐環境好,店員服務態度唔錯,亦肯幫手影相。
食物水準都幾出色,值得推薦!
鮮蜆意粉
提拉米蘇
  • 法式龍蝦濃湯
2023-03-11 45 浏览
老公要替我慶祝3月8日婦女節,既然他盛意拳拳,我又怎好意思推卻呢!這些西方節日當然去食西餐較適合。原來老公早已訂了尖沙咀一西餐廳,內裡環境舒適,播放輕柔音樂,甚有氣氛。翻開餐牌也有不少選擇,有套餐和散叫等,為了不想老公太破費,我還是選散叫好了。先來的是炒菠菜燒烤菇,作為餐前菜,這份量也不少,菠菜鮮甜,烤菇味美。跟著再吃這餐廳最出名的威靈頓羊架,酥皮外層,內裏還有Parma ham,蘑菇等包裹著那燒得剛好的羊架,單吃廚師的功夫也值回票價。最後再來了一客可填飽肚子的鮮黑松露野菌意大利粉,二只大大隻的野菌鋪在粉上,再混和黑松露炒意大利粉,單看賣相已十分吸引,吃落亦十分可口。簡簡單單、輕輕鬆鬆就和老公歡渡一個美妙的晚上,消費不多,兩人才$609就開心笑着地離開。

係商場嘅小角落 有一個歐式風格嘅餐廳😍超岩勁鍾意傾計嘅人🤭菜式 🔻但排名分先後架😋🥇 香煎比目魚柳最鍾意係塊魚皮係脆架😍配菜好食 之如 係有調味又唔咸🫶🏻#低碳一流🥈意大利煙豬面頰肉卡邦尼意粉佢係我鍾意係意粉粗幼硬度Creamy得黎 唔會好膩😋重點 材料係豐富嘅🤩🥉前菜 揀左湯同沙律🥗餐湯要特別提‼️ 因為佢唔係普通蕃茄湯而係好濃同埋出色嘅蕃茄湯🔸比較特別推薦🏅🏅🏅🏅🏅重點係坐得耐唔會趕你走門口仲要有個超靚打卡位Set Lunch $304兩個人🫶🏻性價比

係商場嘅小角落 有一個歐式風格嘅餐廳😍

重點係坐得耐唔會趕你走
門口仲要有個超靚打卡位

Set Lunch $304兩個人🫶🏻性價比
2023-03-10 52 浏览
餐廳係the one 裏面,一去到門口,已經俾個裝修吸引住,歐式維多利亞風,周圍都係打卡位,好靚😍😍😍 入到去裏面又係另一個風格,好chill 除左打卡外,食物既質素都超高,每樣食物都好好食😋,用材好新鮮!炭燒安格斯裙柳牛扒8安士牛扒上碟時已經切好一片片,唔駛自己切,正!重點係牛超香牛味,有陣陣炭燒香,好食到唔捨得吞落肚🫣😝,伴碟有整個烤薯仔🥔,薯仔切好一片片,一放入口,冇諗過薯仔都可以整得咁好食,好香濃嘅牛油味好味,點埋啲cream cheese食,超好食!香蒜蜆肉扁意粉每粒蜆肉都好大粒,而且好鮮甜,意粉吸哂蜆肉既鮮甜,正!開心果蘋果肉桂法式班戟上碟好靚,食落仲正!班戟口感好好,開心果+蘋果肉桂好多層次,蘋果酸酸地,加埋甜嘅肉桂醬,連埋啲cream食,入口每一個層次都唔同,食到好幸福🥰🥰🥰🥰
炭燒安格斯裙柳牛扒8安士
香蒜蜆肉扁意粉
每粒蜆肉都好大粒,而且好鮮甜,意粉吸哂蜆肉既鮮甜,正!
開心果蘋果肉桂法式班戟
2023-03-10 337 浏览
今日阿妹見完客,順便過黎找我食lunch!經過見到門口好似巴黎既感覺,好吸引就入左去食啦。個feel好正好舒服,樓底高,感覺休閒放鬆,環境一流。內裏有好幾盞大型水晶燈,非常有歐洲色彩,好像去左渡假既感覺。法式龍蝦濃湯配法包龍蝦湯熱辣辣超濃郁,好重龍蝦味,又唔會太結同太稀,再混合少許忌廉,味道一流。法包外脆內軟,切成一片片 ,用爐烤到金黃色,送到黎還帶暖暖的,非常軟熟。香煎鱸魚柳配白胡椒煮蜆鱸魚有兩大件,外觀除了煎到金黃色之餘,魚皮脆口,咬入口好似食薯片既口感,肉質鮮甜軟嫰,就咁食已經夠晒味道了。蜆肉肥美鮮甜而且當中一d沙都無,這樣嘅配搭感覺好新穎。燒安格斯西冷午餐黎講,size適中,價錢合理,廚師非常細心,已經把牛扒切成5小件,生熟程度適中,肉質香嫩,再配上秘製既牛汁,非常滋味。Passionfruit mint soda呢排天氣比較熱,飲返杯酸酸甜甜冰凍既熱情果soda ,非常開胃。午餐有set經濟又實惠當中包前菜,主菜和飲品。

個feel好正好舒服,樓底高,感覺休閒放鬆,環境一流。

法式龍蝦濃湯配法包

香煎鱸魚柳配白胡椒煮蜆

燒安格斯西冷

Passionfruit mint soda

午餐有set經濟又實惠當中包前菜,主菜和飲品。

2023-02-24
午餐
2023-03-10 46 浏览
去靚靚餐廳心情特別好🥰呢間位於尖沙咀The One嘅西餐廳,主打宮廷風格嘅裝修,相信唔少女仔都會覺得好吸引~同朋友晏晝過嚟都好多客人前菜地中海藜麥沙律法式龍蝦湯主菜($138)三文魚柳意大利飯意大利飯粒粒分明,係比較硬身嘅嗰種口感,但醬汁都好多~所以食落去唔會好乾😋三文魚柳嘅份量都多,而且厚肉鮮甜!海鮮蕃茄意大利粉(+28)特登要加錢有咩咁巴閉😆?勝在就係佢嘅海鮮真係幾多,特別青口同埋蜆都好大粒🤭意粉多汁酸酸甜甜,比較開胃!套餐包括左$28或以下嘅飲品,如果加一啲特飲嘅話都只係半價姐~如果晏晝喺尖沙咀呢啲地段,而又係打卡餐廳嘅話,我覺得絕對可以接受🙆🏻‍♀️

前菜
地中海藜麥沙律
法式龍蝦湯

主菜($138)
三文魚柳意大利飯

海鮮蕃茄意大利粉(+28)

情人節嘅時候見到好多人都喺呢間餐廳打卡睇相/叫Inn仲以為喺酒店入面原來喺the one果然係好適合特別日子去影相留念嘅餐廳餐廳裝修有啲啲luxury感覺 好glamorous但又唔會太過火都有男士自己一枱食不過比較多都係幾個女仔或者情人一pair咁拍拖去嗌咗個油封鴨有啲餐廳可能時間唔夠會好易用大咗個火整咁隻鴨就會柴今次隻鴨仲係好嫩 油脂好充足應該真係有細火慢慢燉煮煎得個皮幾香脆之後就嗌咗北海道帶子番紅花意大利飯帶子大隻到分開幾啖食😋最後咁sweet嘅環境梗係嗌個甜品啦我地揀咗心太軟同Apple crumbleApple crumble意外地大份兩樣嘢都係冒住煙咁上可以坐住outdoor暖笠笠咁食❤️❤️❤️
情人節嘅時候見到好多人都喺呢間餐廳打卡

睇相/叫Inn仲以為喺酒店入面