ROYAL INN

餐厅: ROYAL INN
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-03-04 42 浏览
今日黎左間超靚既餐廳食飯呀!!! 呢間位於尖沙咀the one既西餐廳外觀超似法國凱旋門, 好有氣派好吸晴!!係咁靚既環境下食飯心情都愉快D丫餐廳門口有好多優雅既裝飾菜色主要以西餐為主....有套餐或單點選擇, 價錢屬於中價~~牛油香煎蟹餅 $138睇餐牌見到好似係廚師推介咁就點黎試試啦~~食物上枱好吸睛, 拌碟好靚, 食用花五顏六色, 色彩繽紛, 未食都已經心動左蟹餅煎得好乾身脆口, 冇乜油膩感~~內裏啖啖蟹肉絲, 食完好滿足丫!!!香草牛油焗田螺 $118田螺有6大粒, 螺肉粒粒都脤卜卜~口感軟腍~薯蓉內有碎碎既薯粒又充滿牛油香, 食落會有D咬口而冇淨食薯蓉口感咁dry另外仲有幾片麵包脆脆, 沾上薯蓉一齊食都好正丫!!意大利風乾煙肉蕃茄意粉 $138呢個蕃茄意粉味道超濃郁, 每條意粉都掛滿蕃茄汁粗條型風乾煙肉好有嚼勁呢~~精選甜品拼盤 $138有雲呢拿巴夫條, 馬卡龍, 芝士蛋糕, 焦糖脆脆整個甜品拼盤擺盤好精緻, 一次過可以食曬四款甜品超級滿足每件又唔會好大, 就算食完正餐再食都好似有大把quota咁

係咁靚既環境下食飯心情都愉快D丫

餐廳門口有好多優雅既裝飾

菜色主要以西餐為主....
有套餐或單點選擇, 價錢屬於中價~~

牛油香煎蟹餅 $138
睇餐牌見到好似係廚師推介咁就點黎試試啦~~

蟹餅煎得好乾身脆口, 冇乜油膩感~~
內裏啖啖蟹肉絲, 食完好滿足丫!!!

香草牛油焗田螺 $118
田螺有6大粒, 螺肉粒粒都脤卜卜~口感軟腍~

另外仲有幾片麵包脆脆, 沾上薯蓉一齊食都好正丫!!

意大利風乾煙肉蕃茄意粉 $138
呢個蕃茄意粉味道超濃郁, 每條意粉都掛滿蕃茄汁

粗條型風乾煙肉好有嚼勁呢~~

精選甜品拼盤 $138
有雲呢拿巴夫條, 馬卡龍, 芝士蛋糕, 焦糖脆脆

整個甜品拼盤擺盤好精緻, 一次過可以食曬四款甜品超級滿足

每件又唔會好大, 就算食完正餐再食都好似有大把quota咁
  • 香草牛油焗田螺
2K
2023-03-04 29 浏览
在網上得知,這裏的裝修非常漂亮,是情人必到之處,今晚因為公事,便順道來到這裏。這裏的裝修頗為華麗,看到都是年青人的聚腳點,最好優先訂枱,否則輪候時間頗長。西班牙黑毛豬脊蓋柳$248,黑毛豬肉質軟淋可口,肉味香濃,炭燒味道十足,配上酸酸甜甜的醬汁,可以減少油膩感。西班牙火腿芝士拼盤$158 ,西班牙火腿鹹香味到十足,芝士味道香濃,除了西班牙火腿和鹹香的芝士之外,仲有鮮無花果、橄欖、蕃茄和火箭菜,旁邊還有炸過的多士,可以將所有材料放在多士內,又是另一種美味的吃法。香蒜辣肉腸炒蝦$108,蝦肉爽口彈牙,大約有八隻字多。辣肉腸的煙燻味道十足,加上香脆的薯片,三者配合得天衣無縫。

2023-03-02 31 浏览
法式龍蝦濃湯$88坊間好多龍蝦湯都會太鹹,Royal INN嘅反而冇呢個問題,唔會膩,但味道比較淡。反而搭配嘅包有驚喜,薄薄一片,食落好脆好似餅乾鮮刨意大利黑松露野菌意粉 $188意粉煮得啱啱好,但黑松露味唔太濃,忌廉味比較出威靈頓羊架 $288賣相非常精緻好吸引,揀咗五成熟,黎到啱啱好。羊肉好嫩,搭配酥皮嘅酥脆感,口感非常豐富,羊肉一啲都騷,食到羊肉味,必嗌😋開心果蘋果肉桂法式班戟+雲尼拿雪糕 $88+$18Crepe好大份賣相超級靚,呢個價錢黎講好抵,適合打卡
法式龍蝦濃湯$88

鮮刨意大利黑松露野菌意粉 $188
意粉煮得啱啱好,但黑松露味唔太濃,忌廉味比較出

威靈頓羊架 $288

開心果蘋果肉桂法式班戟+雲尼拿雪糕 $88+$18
Crepe好大份賣相超級靚,呢個價錢黎講好抵,適合打卡
  • 威靈頓羊架
2023-03-01 118 浏览
好開心,尖沙咀開咗分店啊😝之前去過觀塘嗰間已經覺得好靚🥰決定今次都要再嚟多次,打下卡😆環境超靚,好似置身於法國巴黎咁🥰啱晒鍾意打卡嘅朋友呀😝我哋叫咗set lunch ,前菜可以揀湯或者沙律😋龍蝦湯好好飲,好濃郁👍🏼推介❤️味道方面都唔錯,不過份量偏小😝對女仔嚟講OK,但對男士們可能就少咗啲啦😆🙈咁啱朋友生日,餐廳有寫碟服務🥰👍🏼👍🏼我哋叫咗個甜品拼盤,加埋一齊真係好靚呀❤️❤️❤️
好開心,尖沙咀開咗分店啊😝
之前去過觀塘嗰間已經覺得好靚🥰
決定今次都要再嚟多次,打下卡😆

環境超靚,好似置身於法國巴黎咁🥰

啱晒鍾意打卡嘅朋友呀😝

咁啱朋友生日,餐廳有寫碟服務🥰👍🏼👍🏼
我哋叫咗個甜品拼盤,加埋一齊真係好靚呀❤️❤️❤️
2023-03-01 47 浏览
📍Royal INN 尖沙咀彌敦道100號The ONE1樓L121號舖Royal INN 尖沙咀地標The ONE商場內,非常方便。餐廳充滿法國情懷,裝潢盡顯心思,店面的迷你巴黎凱旋門非常eye-catching,與商場的裝潢很大對比。餐廳內佈置走高貴奢華風,大大的古典水晶吊燈,配上黑白瓷磚,感覺優雅。餐廳有提供戶外露天座位,可以望到尖沙咀大街,適合閨蜜前來。餐廳的二人下午茶($388)性價比很高,而且賣相精緻,Tea Set有三層高,包括經典甜點、鹹點和海鮮點心,包括兩杯特色餐飲,建議由最底層開始品嚐。海鮮點心有驚喜,特別推介龍蝦多士和蟹肉三文魚子鬆餅,龍蝦非常厚肉,蟹肉份量非常多,堆滿整個鬆餅。另外黑魚子煙三文魚撻也要一讚,三文魚大大片很新鮮。鹹點的款式沒有很多,但勝在全部都有飽肚感。巴馬火腿不會過鹹,松露芝士法式三文治是一口size,松露味很重,最後牛肉薯蓉丸子是我的最愛,沒有厚實的麵粉味,牛肉薯蓉很香。甜點總共有四款,特別一讚朱古力布朗尼,不會太甜但朱古力味濃郁,令人回味無窮。🍹 Chocolate Banana Smoothie 賣相吸引,朱古力面有厚厚的忌廉,味道濃郁!🫖
📍Royal INN
尖沙咀彌敦道100號The ONE1樓L121號舖

🍹 Chocolate Banana Smoothie
賣相吸引,朱古力面有厚厚的忌廉,味道濃郁!

🫖 White Orchard Tea
白桃味很甜身,配上淡淡的茶香。
#📍 Royal INN 尖沙咀彌敦道100號The ONE1樓L121號舖🍒點評時間這間法國小凱旋門餐廳最近在𝗂𝗀曝光率甚高終於有機會與友人到訪上班族只可以選擇晚市時間༼ಢ_ಢ༽感覺日間藍天白雲會更加打卡ღ不過滿足到法國旅行夢都足夠了❤️| 𝖤𝗌𝖼𝖺𝗋𝗀𝗈𝗍 | 香草牛油焗田螺法國菜經典前菜🇫🇷牛油香氣十足,配搭香草減輕牛油油膩感田螺肉口感彈牙,我則喜歡混合薯蓉一起吃😝還有香脆法包作伴碟🥖| 𝖠𝗇𝗀𝗎𝗌 𝖱𝗂𝖻𝖾𝗒𝖾 𝖲𝗍𝖾𝖺𝗄 16𝗈𝗓 | 安格斯肉眼牛扒5成熟剛剛好配合濃濃炭燒香氣肉眼扒肉汁豐富🤤牛味濃郁蒜香風琴薯用𝗌𝗈𝗎𝗋 𝖼𝗋𝖾𝖺𝗆點綴,比一般薯菜更為出色👍🏻| 𝖥𝗋𝖾𝗇𝖼𝗁 𝖥𝗋𝗂𝖾𝗌 | 薯條是𝗌𝗂𝖽𝖾 𝖽𝗂𝗌𝗁𝖾𝗌其中一項,以為是伴碟份量較少來到發現竟是一大盤,感覺好抵食啊🤣店員奉上熱辣辣薯條🍟我和朋友立馬搶先吃🫣好味指數😋:⭐️⭐️⭐️⭐抵食指數😛:⭐️⭐️⭐️⭐服務指數⚜️:⭐️⭐️⭐️⭐環境指數🧽:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐
#

不過滿足到法國旅行夢都
足夠了❤️

| 𝖤𝗌𝖼𝖺𝗋𝗀𝗈𝗍 | 香草牛油焗田螺
法國菜經典前菜🇫🇷
牛油香氣十足,配搭香草減輕牛油油膩感
田螺肉口感彈牙,我則喜歡混合薯蓉一起吃😝
還有香脆法包作伴碟🥖

5成熟剛剛好配合濃濃炭燒香氣
肉眼扒肉汁豐富🤤牛味濃郁

| 𝖥𝗋𝖾𝗇𝖼𝗁 𝖥𝗋𝗂𝖾𝗌 | 薯條
是𝗌𝗂𝖽𝖾 𝖽𝗂𝗌𝗁𝖾𝗌其中一項,以為是伴碟份量較少
來到發現竟是一大盤,感覺好抵食啊🤣
店員奉上熱辣辣薯條🍟
我和朋友立馬搶先吃🫣

好味指數😋:⭐️⭐️⭐️⭐
抵食指數😛:⭐️⭐️⭐️⭐
服務指數⚜️:⭐️⭐️⭐️⭐
環境指數🧽:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐

之前同朋友係The One行街見過呢間CAFE已經好想試,今次終於黎左食dinner! 餐廳以巴黎凱旋門做主題,門口位既法式拱門好吸睛打卡一流! 今次同朋友係坐戶外位置,可以清楚見到清真寺🕌️呢個環境食飯都真係好Chill,想坐外面可以booking既時候同店員request~香草牛油焗田螺 $118賣相好吸引,田螺肉質爽口彈牙, 好香香草同牛油味! 值得一讚薯蓉底好綿滑紅酒牛肋肉扁意粉 $168牛肋肉鬆軟入味,扁意粉煮得剛剛好,小編自己鐘意呢款多啲意大利煙豬肉蕃茄意粉$138煙豬肉猜鹹香食落有咬口,食既時候食倒有蕃茄蓉酸酸甜甜好開胃法式班戟 $88推介! 擺盤靚打卡一流,今次揀左開心果蘋果玉桂,酸酸甜甜好開胃,餅皮食落軟綿綿好好食,另外仲可以+ $18食雪糕

香草牛油焗田螺 $118

紅酒牛肋肉扁意粉 $168

牛肋肉鬆軟入味,扁意粉煮得剛剛好,小編自己鐘意呢款多啲

意大利煙豬肉蕃茄意粉$138

煙豬肉猜鹹香食落有咬口,食既時候食倒有蕃茄蓉酸酸甜甜好開胃

法式班戟 $88

2023-02-28 34 浏览
好耐冇去九龍公園睇flamingo🦩,探完佢地肚仔餓但又想搵間靚靚餐廳犒勞一下自己🤭離遠就被Royal Inn嘅豪華裝潢吸引🤩即刻決定入座!😤店內好多花花純白色裝修充滿浪漫氣息,氣氛不錯,好期待一定會係儀式感爆炸嘅一餐飯!💭💗餐廳羅馬風佈置用心,大理石餐檯配搭自然陽光☀️照射住成間餐廳好healing,落地窗景觀開揚襯自然光自拍一張都靚!陽光係最好的filter😍識坐一定坐窗邊!雜莓smoothie🍓玻璃杯都好grand非常打卡ableSmoothie好light一飲會忍唔住一直飲雜莓都好fresh同cream果肉比例均勻 絕對不會過甜過漏 好開胃朱古力香蕉Smoothie🍌🍫順滑 不會過甜 三分甜perfect池煙三文魚他他🐟他他好脆 口感特別expressive 三文魚好濃煙燻味 回味無窮 炭燒八爪魚路易斯沙律🥗八爪魚🐙煙韌且juicy 入邊有牛油果🥑 成件事好中和燒安格斯西冷牛扒🐮🍖牛扒juicy叫左6成熟 啱啱好 薯仔及配菜各有千秋波士頓龍蝦意大利飯🦞🍚飯唔會過硬 濕度適中 龍蝦汁濃郁龍蝦肉粒爽口微甜 西式番茄好醒神大家鍾意夢幻浪漫風格嘅餐廳🍴一定要同bestie黎試下😘

離遠就被Royal Inn嘅豪華裝潢吸引🤩

識坐一定坐窗邊!

雜莓smoothie🍓

龍蝦肉粒爽口微甜
西式番茄好醒神

大家鍾意夢幻浪漫風格嘅餐廳🍴一定要同bestie黎試下😘
2023-02-28 39 浏览
打卡聖地之《Royal INN》話說回來,早幾日老闆請食飯,同我地講話book左間打咭餐廳,原來去到餐廳就知係打卡聖地之《Royal INN》,真心既,餐廳環境真係靚既,出面前台絕對係港女打咭影相既呃like post,露天個境都好靚,咁岩個日藍天白雲,所以整體環境都好舒服,Lunch set都好多野揀,我就叫左3 course $138 (1 starter+1main course+1drink)starter:炭燒八瓜魚路易斯沙津,加$28八瓜魚粒都算多,而且有碳燒香味,個沙津汁應該係自己調既,因為味道唔似出面食開個d,同嘛我幾中意個沙津有牛油果,Main Course:香煎爐魚柳配白胡椒煮蜆,加$28呢個main course份量算幾大,兩大舊爐魚,煎得好香,肉質好滑,蜆都有8-10粒,蜆肉都算幾大粒同爽,個白胡椒湯底比我想像好飲,而且唔算好辣,飲完仲好暖身,呢個Lunch真心好食,環境好,職員nice,如果女士黎到一定要影多d靚相啦!
打卡聖地之《Royal INN》

starter:炭燒八瓜魚路易斯沙津,加$28
Main Course:香煎爐魚柳配白胡椒煮蜆,加$28
2023-02-21
午餐
2023-02-27 26 浏览
好鍾意發掘一啲打卡度高嘅餐廳🤩可以同朋友聚吓,影下靚相📸呢間係尖沙咀The One嘅Royal INN打卡度絕對滿分😻😻店內嘅拱門、雕塑以及白色主調帶俾人希臘神殿嘅感覺,門口打卡位可以慢慢影,呢期仲同花店合作💐門口滿佈花花裝置,好浪漫💘除咗室內位置,原來仲有室外位置,可以望到開揚尖沙咀夜景🌃一排燈串亦增添浪漫感覺。呢度唔止打卡度一流,食物質素都唔錯👍🏻👍🏻牛油香煎蟹餅好香口,啖啖肉嘅前菜,蟹餅上面加咗食用花🌸好靚呀🥰威靈頓羊架超花心思而且好難整得好食嘅威靈頓❤️呢個版本好食!有驚喜😋😋羊架五成熟剛剛好👍🏻中間夠粉嫩,帶點到即止嘅羊羶味,肉質軟腍😙😙外面酥脆嘅酥皮包裹著parma ham同菇菌醬,加上羊肉,鹹香度恰到好處😛白松露薯條份量非常多😆😆唔算十分香脆,但薯味濃郁,沾點松露他他醬,調味不會太鹹,唔經唔覺就食咗好多條🤪🤪法式班戟-芒果熱情果合桃賣相唔錯,厚厚嘅班戟兩個人share都好夠🤰🏻配以酸酸甜甜嘅芒果粒、仲有原隻熱情果同香脆合桃,口感層次豐富😗😗人均消費:$320推介指數(10分為滿分):8分

牛油香煎蟹餅
好香口,啖啖肉嘅前菜,蟹餅上面加咗食用花🌸好靚呀🥰

威靈頓羊架

白松露薯條

法式班戟-芒果熱情果合桃

人均消費:$320
推介指數(10分為滿分):8分
2023-02-23
2023-02-26 48 浏览
在 the one行行下街,見到有間好浪漫怖置得好精美既餐廳,大量花花, 石刻雕塑, 水晶吊燈等,一枱一櫈都好有古典感覺!香蒜鮮大蜆扁意粉,意粉質地爽身夠咬口!蒜香味夠濃郁入味。而且還食出陣陣白酒香味,蜆肉份量幾多而且肉質幾飽滿,充滿咸鮮香味!西班牙黑毛豬柳,已經切好一份份,所以肉既內層 生熟尺度拿捏得更好!肉質夠緊嫩帶有肉汁而嫩身,再配上醬汁更有提升鮮感覺。下層有薯菜配搭!整體幾豐富。Terimisu味道夠香濃,味道唔會太甜,非常岩我鐘意既質感。Avocados smoothie賣相青綠色加有cream幾靚。topping還有開心果碎,更香更有咬口。

2023-02-26 27 浏览
放工後和朋友相約The One裡的打卡餐廳Royal Inn,餐廳裝潢為歐式風格,超級華麗,避開用餐時間前來更容易打卡喔香蒜鮮大蜆扁意粉滿滿的蛤蠣,搭配非常濃郁的蒜香,與軟硬適中的麵條。口感上鹹度適中,蒜味十足,微辣的口感好好味!炭燒18小時慢煮牛肋骨16oz平常比較少見的菜式,帶骨上桌很有氣勢。端上來就已經先切成一片片,非常容易分食。炭燒慢煮五分熟度的牛肉軟嫩適中,味道很正,適合搭配一旁沾醬與焗薯仔享用。最後連骨頭邊的肉都不要放過整體來說,餐廳裝潢很美,環境非常舒適,桌距偏窄,食物口味道道水準之上,價位合理。推薦給大家

香蒜鮮大蜆扁意粉

炭燒18小時慢煮牛肋骨16oz

2023-02-26 25 浏览
與朋友來一場偽法國度假,假裝自己身在法國凱旋門附近啲Cafe,坐在戶外,悠悠然欣賞街景。-餐廳內的天花板吊著華麗水晶燈配襯優雅金色古典鏡、黑白階磚、白色圓桌, 營造出一種高貴典雅的氣氛。餐廳設計師透過精緻的佈局,將空間賦予獨特的魅力,以浪漫為主,充滿了法式情調。-平日晚上8點多來到,餐廳座無虛席,店員忙得不可開交,一點也不誇張。- HK$128牛油香煎蟹肉餅~蟹肉餅外酥裡嫩,一口咬下去,滿滿的蟹肉,內藏洋蔥, 口感非常好。-HK$58蒜香風琴薯~煙肉烤至金黃酥脆,蒜蓉香味十足,咬一口配上酸酸甜甜開胃的酸奶及青蔥,口感豐富又不失清爽。-HK$188 鮮刨意大利黑松露意粉~一片片的新鮮黑松露片, 香氣逼人,滑口蘑菇、濃郁奶油,搭配上軟硬剛好的意大利粉,真讓人食指大動。-HK$88 法式班㦸配自家製藍莓醬士多啤梨~這款甜品的特點是餅皮是薄身又帶點濕潤,蛋香撲鼻。如果每層班㦸也塗上一層藍莓醬, 幸福感就會大增。-HK$98朱古力心太軟配雪糕~大概是朱古力小姐的心太甜又柔軟了,吃過幾口有點膩。要是配一杯紅茶會更加好。-從每一個角落到餐廳盡收眼底的是濃厚的法國氣息。坐在這裡品賞美食,感受生活的浪漫

從每一個角落到餐廳盡收眼底的是濃厚的法國氣息。坐在這裡品賞美食,感受生活的浪漫。

2023-02-20
想要美食又要情調,趁住愛人生日,私心選了充滿法國浪漫氣氛的Royal INN, 一進店已被巴黎海旋門和古典水晶燈的裝潢吸引,仿如去了一趟巴黎之旅,真心唔打卡對唔住自己,哈哈~以有質素法國菜來說,平日午餐價格相對實惠,二人點了兩個3個course 嘅set lunch (1 starter+1 main course+ 1 drink),每人都唔使 $300。兩口子前菜各選了法式龍蝦湯Lobster Bisque 和 炭燒八爪魚路易斯沙律Grilled Octopus Louie 。以鬆軟的法國麵包蘸點香濃的龍蝦湯,龍蝦鮮味好出,每一口湯都是豐富香濃的海鮮滋味。炭燒八爪魚路易斯沙律伴有半熟蛋和羅馬生菜,清新惹味。二人約會午餐都可以「据扒」,主菜當然點了燒安格斯西冷扒Grilled Sirloin Steak ,上碟時廚師已經幫忙切好,真係超細心的服務! Order了七成熟的牛扒,似乎比想像中熟了一點(下次可以order 五成熟),但無阻牛扒入口的細膩Juice。餐飲選了較特別的Grapefruit Lemon Soda同埋Chocolate Banana Smoothie,梳打是清新輕甜

炭燒八爪魚路易斯沙律伴有半熟蛋和羅馬生菜,清新惹味。

餐飲選了較特別的Grapefruit Lemon Soda同埋Chocolate Banana Smoothie,梳打是清新輕甜的西柚檸檬果香,Smoothie是甜甜的朱古力香蕉口味,為生日午餐來個完美的總結。
2023-02-01
2023-02-25 2586 浏览
今日嚟到朋友推介嘅尖沙咀人氣餐廳食飯😮 呢度嘅宮廷風裝修好啱打卡 可以喺度輕鬆食個午餐🥣 餐廳有室內同室外位置 今日被安排坐户外位置 天氣幾好 外面嘅風景都唔錯🫢法式龍蝦濃湯上碟時夠晒熱辣辣 味道香濃 都幾Creamy嘅 配埋牛油法包🥖 就係一個好好嘅開始炭燒八爪魚路易斯沙律炭燒八爪魚切片上 質地幾軟身🦑 沙律入面有牛油果 流心蛋 仲有好鮮甜嘅生菜🥬 係細細棵嘅寶石生菜炭燒野雞仔冇想像到連雞胸部分都幾嫩滑 雞翼雞髀部分更係好juicy🐥 調味有少少辣 都幾惹味 側邊有我最鍾意嘅烤薯仔🥔 番茄仔 蘆筍😚燒安格斯西冷扒呢個係五成熟嘅牛扒 竟然係切件上 方便我同朋友share🥰 牛肉味道香濃 午餐份量嚟講啱啱好 側邊同樣有烤薯仔 番茄仔 蘆筍 更有烤蒜頭🧄 同埋菠菜 同樣可以均衡飲食Avocado smoothie牛油果幾fresh 🥑 飲落口唔會好甜 面頭嘅cream塊仲有開心果碎Mixed berries smoothie炎炎夏日飲就啱晒 酸酸甜甜非常開胃 即使係坐户外位置都唔怕太熱🫐整個午餐都好豐富 好開心可以坐係户外位置☺️ 感覺好chill 好似去咗個歐洲旅行一樣 有陽光 好溫暖同舒

法式龍蝦濃湯

炭燒八爪魚路易斯沙律

炭燒野雞仔

燒安格斯西冷扒

Avocado smoothie

Mixed berries smoothie

整個午餐都好豐富 好開心可以坐係户外位置☺️ 感覺好chill 好似去咗個歐洲旅行一樣 有陽光 好溫暖同舒適☀️
午餐