ROYAL INN

餐厅: ROYAL INN
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-06-26 43 浏览
假期前夕約了好友吃晚餐,決定要找一間環境舒適又帶有打卡📸元素的餐廳放鬆一下。這間餐廳環境以華麗宮廷風格🏛️為主題,門口精緻的巴黎凱旋門裝橫、店內古典的水晶燈,加上店外的法式小花店💐,讓人瞬間置身巴黎的浪漫氛圍中。沒想到平日晚上餐廳也相當爆滿,大廳位置都座無虛席,只能被安排到外面的座位🪑,還好在這位置拍照效果也不錯。餐牌上食物選擇非常多,糅合傳統法國菜及摩登風格的美饌。꧁🐑招牌威靈頓羊架 Lamb Wellington꧂ ($288)威靈頓牛柳就吃過,威靈頓羊還是第一次。 招牌威靈頓羊架的外層酥皮烤至金黃色,非常鬆脆,裡面包住羊架、巴馬火腿和黑松露蘑菇碎🍄,比一般焗羊架的口感更為豐富,味道更提升。店員推薦Medium Well,羊肉切開不會過熟,呈粉嫩的顏色。伴碟有焗薯仔🥔、焗蒜蓉🧄和沙律菜🥗,薯仔焗得皮脆內軟,非常好吃。꧁🦆法式油封鴨髀 Duck Confit꧂ ($248)油封鴨腿是法式料理的的功夫菜,把鴨腿泡在油脂中用低溫慢煮,是法國傳統保存食材的一種特殊方法。鴨腿經過油封方式炮製後原味都鎖在肉質內,肉質軟嫩之餘鹹香味亦更濃。配菜有焗薯仔、菠菜和無花果,旁邊還放了些食用花朵,擺盤十分

꧁🦆法式油封鴨髀 Duck Confit꧂ ($248)
油封鴨腿是法式料理的的功夫菜,把鴨腿泡在油脂中用低溫慢煮,是法國傳統保存食材的一種特殊方法。鴨腿經過油封方式炮製後原味都鎖在肉質內,肉質軟嫩之餘鹹香味亦更濃。配菜有焗薯仔、菠菜和無花果,旁邊還放了些食用花朵,擺盤十分精緻。

꧁🥑Avocado Smoothie꧂ ($52)
Smoothie有三種口味選擇,朋友點了健康的牛油果,色澤賣相吸引,上面有層忌廉做topping,搭配牛油果奶昔,每一口都好豐富好creamy。

꧁🍫Chocolate Banana Smoothie꧂ ($52)
朱古力香蕉奶昔同樣有層忌廉在上面,口感比較濃稠,朱古力味不算十分濃郁,但整體甜度剛剛好,喝一整杯都不覺得膩。

整體食物質素不錯,加上優美的環境,無論情侶或三五閨蜜前來打卡聚餐都很適合。

✧ ˚ · . *:・゚✧*:・゚✧・゚: *✧・゚:* .· ˚ ✧

🍽️Royal INN
📍尖沙咀彌敦道100號The ONE1樓L121號舖

味道 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡
服務 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡
環境 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡
價錢 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
回頭率 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡

香煎北海道帶子番紅花意大利飯($188) + 香煎海鱸魚伴北海道帶子($218) + 牛油香煎蟹餅($138) (晚市dinner min charge $250人/另加一).鍾意影相打卡嘅女人啱晒💁🏻‍♀️📸️一幅迷你法國凱旋門拱門好搶眼🏛️人像浮雕塑、燭台、水晶吊燈,地板黑白色大理石方形地磚🖤🤍門外有間花店🌷🪻🌹成個氛圍幾舒服;有cocatail、啤酒、wine menu,可以嚟嘆吓酒🍷頭盤牛油香煎蟹餅,見menu特別highlight住,相信係廚師推介啦,叫嚟試吓🦀️表面炸得金黃香脆,唔油膩🆗內裡真材實料啖啖蟹肉,絲絲分明,幾好;香煎北海道帶子番紅花意大利飯,有3粒帶子,輕輕煎咗兩邊,生熟度控制OK,算鮮甜,意大利飯未去到好creamy,飯粒偏硬同乾身,味道可以再好啲;香煎海鱸魚伴北海道帶子,海鱸魚皮煎得香脆,味道比較清淡,無食紅肉咁heavy,墊底有好多薯蓉🥔
香煎北海道帶子番紅花意大利飯
香煎海鱸魚伴北海道帶子
牛油香煎蟹餅
2023-06-25 77 浏览
我特別推薦佢哋嘅紅酒牛肋肉全蛋闊麵,啲牛肉煮得剛剛好,酥軟多汁,肉質鮮美。加上紅酒醬汁,增添一層豐富嘅味道。而闊麵彈牙又有嚼勁,完美配搭。呢道菜絕對係肉食愛好者嘅絕佳選擇。另外,西班牙黑毛豬鞍架亦係一個絕對值得試嘅菜式。豬肉香濃多汁,口感鮮嫩。佢哋嘅烹調技巧保留咗豬肉嘅原汁原味,再配上一啲特色調味料,令味道更豐富。呢道菜帶你享受一個西班牙美食之旅。最後,Apple crumble係餐後甜品嘅完美收結。蘋果搭配香脆的酥皮,甜中帶酸,口感豐富。每一口都有蘋果嘅清新滋味,同酥皮嘅香脆口感相輔相成。食完之後,令人感到滿足又幸福。總括而言,Royal Inn餐廳喺尖沙咀嘅一個寶藏。佢哋嘅紅酒牛肋肉全蛋闊麵、西班牙黑毛豬鞍架同Apple crumble絕對係值得試嘅菜式。唔論係味道定係質素,都絕對唔會令你失望。去Royal Inn餐廳享受一頓美食之旅,一定係一個難忘嘅體驗。

餐廳裝修走歐洲宮廷風,舖頭雖小,但已有置身法國凱旋門的感覺,做一日法國女仔,享受一趟偽Emily in Paris之旅~招牌威靈頓羊架~果然係招牌,威靈頓牛就見得多,威靈頓羊真是第一次見。羊味出眾,肉質嫩滑~落足所有料,無偷雞,菇菌和ham齊曬,好重要嫁!因為咁先有甘香和釣番個肉的鮮味出黎。另外個酥皮都好鬆,配菜都值得欣賞~香蒜鮮大蜆扁意粉~香蒜味濃,大蜆鮮味肉甜,扁意粉易掛汁,椒絲釣味出色~牛油香煎蟹餅~牛油味香,蟹餅外脆內軟,啖啖蟹肉鮮甜,薯蓉畫龍點睛,正中本小姐下懷,我實在太鍾意薯蓉,so creamy~法式班㦸:焦糖香蕉榛子朱古力味~法式浪漫少不了法式甜品作結,焦糖香蕉上脆下軟,加上雪糕點綴,冰火交融,打開女仔裝甜品的另一個胃~呢間餐廳點少得提到環境呀,食食物也食環境,餐廳內內外外任何一個角落都是打卡位,鍾意影相的sis岩曬呀~我呢d唔擅長影相的都可以打卡打成咁,相信大家的技術只會令效果更佳~

招牌威靈頓羊架~
果然係招牌,威靈頓牛就見得多,威靈頓羊真是第一次見
。羊味出眾,肉質嫩滑
。另外個酥皮都好鬆,配菜都值得欣賞

香蒜鮮大蜆扁意粉~
香蒜味濃,大蜆鮮味肉甜,扁意粉易掛汁,椒絲釣味出色

牛油香煎蟹餅~
牛油味香,蟹餅外脆內軟,啖啖蟹肉鮮甜
~

法式班㦸:焦糖香蕉榛子朱古力味~

呢間餐廳點少得提到環境呀

• 招牌威靈頓羊
  • 牛油香煎蟹餅
  • 香蒜鮮大蜆扁意粉
2023-06-24 74 浏览
在open rice寫了是生日慶祝,請餐廳在甜品上寫生日字句,當晚待應專登問要不要甜品時,其實已經很飽吃不下,但志在有個生日甜品,也照order. 結果甜品沒有生日字句,如果係咁,我根本不會order,因為已吃飽,餐廳待應沒有好好處理客人在open rice上寫下的要求。另外,點了一客鱸魚帶子,再另加薯蓉,原來鱸魚帶子已附有薯蓉,待應完全沒有講,多點的薯蓉根本食唔到。

ROYAL INN 是一家位於尖沙咀 The ONE 的法式餐廳,環境充滿法國氣氛。餐廳環境非常漂亮,店內裝潢精美,有精緻的巴黎凱旋門和古典水晶燈,讓人彷彿置身於巴黎浪漫之中,也很適合打卡拍照留念。炭燒12安士安格斯西冷牛扒這道牛扒非常好吃,外表烤得帶焦香,但內部卻依然保持著嫩滑的口感。牛肉的肉質非常細嫩多汁,炭燒的味道也很香。我點的是7成熟度,剛好熟到我喜歡的程度。整道菜的份量也很足夠,讓我吃得非常滿足。不僅外觀精美,味道更是讓人回味無窮。搭配的薯仔經過烤製後,外層變得十分酥脆,內層則保持著軟嫩的口感。切開一片片的薯片大小剛好,吃起來十分方便。烤脆薯在口感和味道上都有著優秀的表現,值得一嚐。香煎海鱸魚伴北海道帶子海鱸魚魚肉的外層煎至微焦,但內部仍然保持著嫩滑的口感,搭配清新的檸檬汁和微辣的青椒醬汁,味道更加豐富。另外,搭配的蔬菜也是非常精心,有烤蘆筍和烤蕃茄,非常開胃,清爽的口感使整道菜更加完美。這道菜的份量十分足夠,搭配上醬汁非常好吃。整道菜的份量也很足夠,讓我吃得非常滿足。總體而言,ROYAL INN 是一家非常值得一試的餐廳。餐廳環境非常漂亮,充滿法國氣息,讓人感到非常舒適。食
炭燒12安士安格斯西冷牛扒
香煎海鱸魚伴北海道帶子
總體而言,ROYAL INN 是一家非常值得一試的餐廳。餐廳環境非常漂亮,充滿法國氣息,讓人感到非常舒適。食物方面,炭燒12安士安格斯西冷牛扒和香煎海鱸魚半北海道帶子都非常好吃,讓我留下了深刻的印象。如果你想要在尖沙咀找一家漂亮的法式餐廳,ROYAL INN 是一個不錯的選擇。
2023-06-13
  • 香煎海鱸魚伴北海道帶子
  • 炭燒12安士安格斯西冷牛扒
2023-06-21 73 浏览
Royal INN located in The ONE is a French restaurant with luxury interiors. The floral art decorations are highly instagrammable. Went there for lunch a couple days ago and it was packed with customers.Lobster BisqueButtery and creamy. Very thick soup almost like a puree.Cajun Prawn Pomelo SaladRefreshing starter. Prawns were cooked on point. Grilled Angus Sirloin SteakFor some reason they only offered medium, medium well and well done steak. The steak itself was pretty firm but still moist and t

Lobster Bisque

Cajun Prawn Pomelo Salad

Grilled Angus Sirloin Steak
For some reason they only offered medium, medium well and well done steak. The steak itself was pretty firm but still moist and the tendons were easy to chew.

For the drinks we ordered the sweet lime mint soda and hot cappuccino. The latte art was one of a kind.
2023-06-21 101 浏览
今次同朋友約食晚飯既時候, 試左呢間位於the one既royal inn, 首先講下餐廳環境係以法式宮廷風作為裝修主調, 配搭內裡有唔小花藝作為裝飾, 走高貴精緻既歐陸風格.香草牛油焗田螺 $118田螺焗得夠滑又大隻, 而且入口有滿滿牛油同香草既香氣, 同時亦都令到田螺肉更加甘香軟滑. 底層既香草薯蓉亦非常creamy, 係色香味俱全既一道前菜.牛油香煎蟹餅 $138蟹餅表面煎得香脆, 入面充滿一梳梳蟹肉, 份量十足, 形成一個外脆內軟既口感, 配搭面頭有粒粒芒果同蕃茄既特調醬汁, 酸酸甜甜令蟹餅味道更加豐富.紅酒牛肋肉全蛋闊面 $168牛肋肉煮到非常軟腍, 除左肉味濃郁之外紅酒既香味亦充足地滲入牛肋肉當中, 餐廳用既全蛋闊面煮到剛好Al Dente, 唔會太過軟爛而且食落仲有微微蛋香.炭燒8oz安格斯平鐵牛扒 $328我地叫左5成熟, 覺得煮出嚟熟度剛好, 而且肉質軟腍唔會過韌, 肉邊仲有小小香脆, 配埋個牛扒醬汁食落更加juicy.

香草牛油焗田螺 $118

牛油香煎蟹餅 $138

紅酒牛肋肉全蛋闊面 $168

炭燒8oz安格斯平鐵牛扒 $328
2023-06-20 138 浏览
好靚的打卡餐廳,好royal 嘅 Royal INN,好華麗呀,有好多鮮花,門口位好似一個法國宮廷花園,每一個角落都可以打卡影靚相,食物方便,又幾好食,尤其係個甜品crepes(法式班戟)我最欣賞。Crepes 焦糖香蕉,榛子朱古力Crepe 夠軟熟,少少暖。香蕉加埋焦糖,有兩種口感。(crepe 入邊有榛子醬同埋香蕉) Perfect match🤎香草牛油焗田螺好香牛油味,脆脆麵包點薯蓉,味道一流。田螺加香草蒜蓉一齊食,正。炭燒安格斯牛扒蒜香風琴薯,有sour cream ,bacon,有啲似焗薯。牛扒五成熟,幫你切到一嚿嚿,超級方便,牛味濃郁。
Crepes 焦糖香蕉,榛子朱古力

Perfect match🤎
香草牛油焗田螺

好香牛油味,脆脆麵包點薯蓉,味道一流。
田螺加香草蒜蓉一齊食,正。
炭燒安格斯牛扒

牛扒五成熟,幫你切到一嚿嚿,超級方便,牛味濃郁。
2023-06-20
  • 法式班㦸
喜歡打卡的朋友仔,應該都有去過尖沙咀的 🇫🇷ROYAL INN吧(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)! 這間以法國為主題的餐廳,裝潢散發古典優雅氣派😍,大大個凱旋門、宮廷風餐具餐桌、法式擺設等等,到處都是打卡位(≧▽≦),我快要發瘋了~ 食物種類頗多,定價合理,個人認為甜點是必須點的\^O^/,有超多款式呀~ 「 菠菜酥皮批🥬$68 」 我很愛吃批🥧,批底酥化鬆脆,菠菜與芝士搭配完美,不錯耶~ 「 香煎北海道帶子番紅花意大利飯💛$188 」 三粒圓潤飽滿的北海道帶子,鮮美肉嫩,超好吃的! 意大利飯吸滿醬汁精華,加上芝士🧀️後,更有層次。 「 紅酒牛肋肉全蛋闊條麵🍝$168 」 香噴噴的牛肋肉闊條麵同樣吸引,肉質軟腍鮮美,闊條麵有蛋香😆,配上蕃茄醬後更美味。 「 提拉米蘇☕️$58 」 帶微微咖啡香的提拉米蘇,忌廉軟滑香甜,也不錯。 「 蘋果金寶🍎$58 」 熱辣辣的蘋果金寶超有驚喜(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎),又香又脆又軟,多種口感,必吃~ 食物質素高,服務又好,又可以打卡,我會再訪的\(//∇//)\!

「 菠菜酥皮批🥬$68 」

我很愛吃批🥧,批底酥化鬆脆,菠菜與芝士搭配完美,不錯耶~

「 香煎北海道帶子番紅花意大利飯💛$188 」

「 紅酒牛肋肉全蛋闊條麵🍝$168 」

「 提拉米蘇☕️$58 」

帶微微咖啡香的提拉米蘇,忌廉軟滑香甜,也不錯。

「 蘋果金寶🍎$58 」

2023-06-18
2023-06-20 49 浏览
餐廳以法國凱旋門地標非常吸睛,門面放滿優雅花束和蠟燭,再加上雕石擺設,天花掛著古典水晶燈,如同走進博物館裏,充滿藝術氛圍,地下排列著黑白磚,籠罩着古典美!美中不足的是已預約留座,但也仍安排不到餐廳內的華麗雅座,只能安排在餐廳門面外餐桌用餐。白酒煮鮮法國藍青口 藍青口肉質鮮甜味美,以白酒蒜頭烹煮,有助海鮮提鮮作用,酒味香濃,再將多士沾上牛油白酒汁,非常惹味野菌松露忌廉湯松露香氣撲鼻,味道濃郁,忌廉湯入口感覺豐富,充滿野菌蓉,菌味十足,推介西班牙黑毛豬鞍架黑毛豬鞍架紋理細膩,肉質鮮嫩,火喉剛剛好,沒有overcooked,再沾上伴碟既燒烤汁,倍添鮮味焗蘋果金寶配雲尼拿醬 非常高質,必食!現在很少地方可吃到岀色既Apple Crumble,餐廳即叫即焗,面層焗得酥脆,底層海量蘋果肉,味道酸酸甜甜伴隨著肉桂香,更可因應個人喜好隨意加上雲呢拿醬。Royal INN 📍尖沙咀彌敦道100號 The ONE 1樓L121號舖

白酒煮鮮法國藍青口

野菌松露忌廉湯

西班牙黑毛豬鞍架

焗蘋果金寶配雲尼拿醬

Royal INN
📍尖沙咀彌敦道100號 The ONE 1樓L121號舖

2023-06-20 51 浏览
🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌今日同朋友去尖沙咀The One行街,無意中見到一樓呢間Royal Inn 靚靚餐廳・就決定入去一試!🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌餐廳環境好有驚喜,是打卡之選!外觀以白色為主,黑白格仔地磚及雕刻歐陸式拱門,以裝飾花襯託,充滿浪漫氣氛!整間餐廳帶有高貴典雅嘅感覺!食物非常破格兼有水準,無論味覺及視覺也同樣感受得到……🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌看一看餐牌選擇了以下食物:🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌1️⃣ 炭燒8oz安格斯裙柳牛扒 $298 配原個蒜香風琴薯 + 半隻香煎鮮波士頓龍蝦 $128🥩🦞🥔🥩🦞🥔🥩🦞🥔🥩🦞🥔🥩🦞🥔五成熟的牛扒煎得剛剛好,份量足夠,肉質呈鮮粉紅,肉汁鮮味,一啲都唔韌,加上原個風琴薯,外皮烤得脆卜卜,配上一層酸忌廉,味道更加突出!波士頓龍蝦更不在話,蝦肉彈牙及多膏, 整碟菜式出人意外驚喜!🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌2️⃣ 紅酒牛肋全蛋闊麵 $168牛肋肉肉汁同紅酒味道相當夾!牛肋肉非常之腍加埋全蛋闊麵口感qq彈牙,整體味道十分出色!🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌3️⃣ 白松露薯條 $78薯條剛剛炸起熱辣辣,金黃

看一看餐牌選擇了以下食物:

🥩🦞🥔🥩🦞🥔🥩🦞🥔🥩🦞🥔🥩🦞🥔

🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌3️⃣ 白松露薯條 $78
薯條剛剛炸起熱辣辣,金黃香脆嘅粗薯條配搭香濃黑松露醬~無得輸!

🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌4️⃣ 精選甜品拼盤 $138 ( 馬卡、焦糖脆脆、 藍莓芝士蛋糕、雲呢拿巴夫條)
打卡一流,擺盤超靚,每樣甜品各有特色,每款試少少也不錯!製作睇得出好有誠意,值得推介~我至愛的焦糖脆脆🥰😋😍🥰😍

🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌🕌
總括來說:這間餐廳是高質餐廳,無論環境、食物性價比高~值得一試!🎊🎀🎊🎀
2023-06-13
  • 精選甜品拼盤
  • 炭燒8oz安格斯裙柳牛扒
  • 白松露薯條
2023-06-20 40 浏览
Royal INN是一間充滿法國氣氛🗽🗼的餐廳,門口設計成精緻巴黎凱旋門,門前設有法式花店,有好多美麗的花束💐🌹打卡,店內有古典水晶燈做裝飾,彷彿置身法國巴黎🗽🗼。餐廳分室內和戶外露天庭園,如果天氣好的話在戶外可享受陽光🌞和微風💨,晚上🌜可以看夜景。👍🫶餐牌種類選擇多而且價錢一啲都唔貴,在咁浪漫嘅餐廳食法國料理真是很好的享受。🫶💯💯💯前菜燒雞胸🐔牛油果🥑沙律🥗$128雞胸肉🐔、羅馬生菜🥬、雞蛋🥚、牛油果🥑和煙肉🥓。雞胸肉🐔一啲都唔硬,食落肉質嫩滑,而且沙律🥗的調味很好,醋汁不是落得太多,所以唔會覺得太酸,很好味!😋💯菠菜酥皮批$68跟主菜加配有優惠價,菠菜批表面焗得金黃內裡雞蛋🥚同菠菜保持濕潤,一啲都唔乾,食落很香滑,加上沙律菜🥗,正!👍🤤主菜炭燒8安士安格斯群柳牛扒🥩$298牛扒🥩配香風琴薯仔🥔和藤番茄🍅,廚師好有心機將牛扒切好一片片,我們叫了五成熟,群柳牛扒🥩肉質鮮嫩冇筋好淋,唔沾上醬汁都好好食好有牛味,簡直食到停唔到口🤤,風琴薯仔表面焗得香脆,一片片的很易食。👍😋意大利風乾煙肉🥓蕃茄🍅意粉🍝$138意粉🍝上面鋪滿新鮮蕃茄碎🍅和芝士片🧀,食落酸酸甜甜,配上意粉🍝十分之juicy,風

前菜
燒雞胸🐔牛油果🥑沙律🥗$128

菠菜酥皮批$68

主菜
炭燒8安士安格斯群柳牛扒🥩$298

意大利風乾煙肉🥓蕃茄🍅意粉🍝$138

意粉🍝上面鋪滿新鮮蕃茄碎🍅和芝士片🧀,食落酸酸甜甜,配上意粉🍝十分之juicy,風乾煙肉🥓一啲都唔乾身,食落有口感!😋👍💯

2023-06-15
  • 菠菜酥皮批
  • 炭燒8oz安格斯裙柳牛扒
2023-06-19 53 浏览
▫️ 炭燒8oz安格斯裙柳牛扒($298)👉🏻今次叫咗三成熟,一上檯已經聞到好香炭燒味,同埋見到個賣相已經心心眼!就咁睇已經覺得好Juicy🙈賣相同預期完全吻口,個扒外層炭燒到焦香,咬落油脂加肉汁充斥住成個口,加埋非常重嘅牛肉味,真心一路食一路忍唔住話好好味😋👉🏻通常扒都係配薯條,但今次係配焗薯,呢個焗薯又係非常有驚喜,焗到外面好脆,薯仔入口即融,精粹係個酸忌廉度,配埋真係一流🥰⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️ 紅酒牛肋肉全蛋闊麵($168)👉🏻 牛肋肉大大舊煮到好腍,索滿哂汁,全蛋闊麵煙煙韌韌幾有咬口⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️法式龍蝦濃湯($88)👉🏻個湯熱辣辣,質地好滑同都算厚身,龍蝦味都好濃,配埋個甜甜地脆身嘅餅,感覺幾特別⭐️⭐️⭐️⭐️——————環境:呢間Cafe喺The One 嘅偏角落位,其實真係唔太起眼,唔容易會行到過去🙈但有次見到朋友影嘅相,見到呢個宮廷式嘅Set Up,仲有超搶眼嘅黑白格仔地板,真係好多打卡-able位📸.評分:8/10.平圴消費:~$300
▫️ 炭燒8oz安格斯裙柳牛扒($298)

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️ 紅酒牛肋肉全蛋闊麵($168)

⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️法式龍蝦濃湯($88)

⭐️⭐️⭐️⭐️

——————
評分:8/10
平圴消費:~$300

2023-06-19 43 浏览
《歐陸式晚餐》女仔對於花花世界永遠都係情有獨鍾,一直都好想去🫣❤️Lamb wellington, mushroom duxealles, Parma ham, sweet ginger jus $288招牌威靈頓羊架以前食過威靈頓牛,今次有骨嘅羊架感覺好特別🤪威靈頓羊架以酥皮、巴馬火腿及蘑菇醬包裹,叫左五成熟,內裏羊肉肉質保持軟腍,幾好食😋配菜有薯仔粒、蒜頭,好脆;仲有充滿黑醋嘅沙律另外前菜叫左 - 🐄Beef Tartare bone marrow, banana shallot, capers, crispy chips $168鮮牛肉他他他他既牛柳脂肪少而且無筋,食起來口感鬆軟又富肉味👍食之前把蛋黃和牛肉混合, 肉質更細嫩幼滑側邊仲有大大條牛骨髓,充滿牛香🦪Oyster Spain (Silver Fortress) $48/ 一隻估唔到呢度都有生蠔食,呢個係西班牙嘅品種,甜甜的,再配合呢度嘅酸甜粉紅色醋,令到生蠔嘅味道新鮮💚最後以心心拉花既Green Tea Latte 為結
《歐陸式晚餐》
女仔對於花花世界永遠都係情有獨鍾,一直都好想去🫣❤️

招牌威靈頓羊架
以前食過威靈頓牛,今次有骨嘅羊架感覺好特別🤪
配菜有薯仔粒、蒜頭,好脆;仲有充滿黑醋嘅沙律

另外前菜叫左 -

鮮牛肉他他

側邊仲有大大條牛骨髓,充滿牛香

💚最後以心心拉花既Green Tea Latte 為結