ROYAL INN

餐厅: ROYAL INN
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🍽 𝕱𝖊𝖆𝖘𝖙𝖎𝖓𝖌 𝖎𝖓 𝕽𝖔𝖞𝖆𝖑 𝕾𝖙𝖞𝖑𝖊 @ 🌟 Royal INN《👽食神大媽食西餐》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:Crab Cake HKD 138Escargot HKD 118Pan Seared Sea Bass HKD 218Apple Cinnamon Crepe HKD 88.👽 大媽今日黎到呢間位於尖沙咀嘅餐廳食晚餐,主打裝潢好似皇宮一樣氣派。同埋有餐廳外仿露天遮陽位,好適合打卡呢。空間感十足,吹水定談情都好適合。.🦀️ 大媽首先試咗佢哋嘅「牛油香煎蟹餅」,好香脆,個外皮煎得好酥,入面嘅蟹肉好鮮甜,有青檸蛋黃醬同芒果沙律好夾。.🐌 之後,我哋又試咗「香草牛油焗田螺」,醬汁好香,加埋肥嘟嘟嘅田螺,咬落好彈牙,配埋脆脆嘅麵包,配上超多牛油嘅蒜茸薯蓉,超滿足豐富。.🐟 再來,就係「香煎海鰽魚伴北海道帶子」!海鰽魚煎得超級香脆,北海道帶子好鮮甜肥美,再加上香味十足嘅藏紅花忌廉汁,味道更加出色。.🧇 最後,我哋食咗「開心果蘋果玉桂」作為甜品結尾。蘋果同埋開心果甜而不膩,好大份下,開心嘅收尾。.🥳 一路嘆美食,吹吓水,咁就
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 圖片展示美食為:
Crab Cake HKD 138
Escargot HKD 118
Pan Seared Sea Bass HKD 218
Apple Cinnamon Crepe HKD 88

Pan Seared Sea Bass

Apple Cinnamon Crepe

🥳 一路嘆美食,吹吓水,咁就好愉快地度過晚餐時間㗎啦。鍾意打卡嘅朋友仔,記得黎呢度試下呀!😇

📍 尖沙咀彌敦道100號The ONE1樓L121號舖
📲 +(852)2321-8289
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
Pan Seared Sea Bass
2023-07-20 63 浏览
又係TST 做完瑜伽食好西~ 去左The Onw既Royal Inn, 靜係滿口佈滿花花都夠打卡💐🌾 雖然有Set dinner, 但因為兩個女仔做完運動就揀左三至四樣野食~是日生蠔(HK$48~58):分別係西班牙(Silver Fortress)同法國(Saint Martin), 清甜爽口🦪龍蝦湯(HK$88): 濃稠度剛好~ 飲落唔係粉醬開, 但可以再濃味d🦞生牛他他(HK$168): 同生雞蛋拌勻連旁邊既脆脆一齊食, 多咗啲口感蒜香白酒蜆肉意粉(HK$158):酒味偏少, 有些少辣椒, 所以食完有d 麻除左門口既花花圍置, 餐廳內外既裝修都可以比大家任打卡唔嬲😊

2023-07-20 44 浏览
以前一直以為the one 冇乜餐廳好食,今日經過見到一間門口裝修已經好靚好吸引我眼睛既餐廳,所以即刻坐低try try 先!一坐低服務員們熱情友好,不僅迅速地引導我們就座,還細心地介紹了他們的招牌菜式。首先,我必須讚揚Royal INN的食物質素。在品嚐了他們的特色菜Grilled Beef Angus Skirt Steak (8 oz)之後,我被這道菜的美味驚艷到了。牛排質感非常嫩滑,入口即化,而且它經過烤制後,帶有微妙的炭燒味道,令人回味無窮。除了這道牛排,我也點了Pan Seared Sea Bass,同樣出色。這道海鱸魚菜式的魚肉鮮嫩多汁,外表煎得金黃酥脆,配上新鮮的時蔬,完美地平衡了口感和風味。同埋不得不提嘅就係佢哋嘅菜式擺盤睇得出好有心機,絕對係打卡able另外,我哋仲叫左杯Chocolate Banana Smoothie,口感都幾豐富。在這個舒適的用餐環境中,享受一杯冰涼的巧克力香蕉奶昔,絕對是一種極致的享受。值得一提既係,Royal INN的環境真係相當舒適。餐廳內部裝潢簡約雅致,提供了一個寧靜的用餐環境,讓我感到放鬆和享受用餐的時光。此外,餐廳的音樂選擇非常恰到

值得一提既係,Royal INN的環境真係相當舒適。餐廳內部裝潢簡約雅致,提供了一個寧靜的用餐環境,讓我感到放鬆和享受用餐的時光。此外,餐廳的音樂選擇非常恰到好處,不會太吵雜,也不會使人感到無聊。整體而言,這個環境讓我能夠全心投入到用餐體驗中。

我們一行六人坐了餐廳最入的位置自成一角。非常舒適。晚上有最低消費每人250元。價錢不算太貴,叫了很多食物還未夠數🤣。食物擺盤碟碟都好你靚。上菜好快,我們門7點坐到9點幾也不會趕客,不過9點前就拉last Call,職員也很好,服務也很滿意。門口打卡位一定要影啊。
2023-07-12
蕃茄意粉
黑鬆露薯條
波菜菇菌
爐魚
意大利飯
2023-07-18 231 浏览
上星期去咗 The One 嘅Royal INN,一去到就忍唔住要打卡啦~店內環境以歐陸宮廷風為主,有靚靚嘅拱門同鮮花佈置,好似去咗歐洲一樣。而且食物都好高質又多選擇,除咗 set lunch 之外,仲可以有All day menu可以揀。✨招牌鮮波士頓龍蝦包龍蝦包份量十足,而且龍蝦肉質爽彈,而麵包鬆軟得嚟, 仲有牛油嘅香味。外脆內軟嘅麵包再配上龍蝦肉,口感一流。😋✨燒安格斯西冷扒牛排肉質較嫩,口感柔軟,因為西冷牛扒嘅脂肪比例完美,唔會太肥膩,烹調之後依然充滿肉汁,仲有香濃嘅肉味。✨法式龍蝦濃湯🦞龍蝦湯🦞濃郁香滑,再配上鬆軟嘅法國麵包,將麵包沾上湯,每啖都有龍蝦鮮味。✨迷你海鮮拼盤拼盤上嘅海鮮都好新鮮,分別有生蠔🦪、青口、鮮蝦 🦐同蜆肉。生蠔🦪口感爽滑,入口鮮甜,而鮮蝦肉質同樣爽口彈牙。
✨招牌鮮波士頓龍蝦包
✨燒安格斯西冷扒
✨法式龍蝦濃湯🦞
✨迷你海鮮拼盤
午餐
2023-07-18 55 浏览
放工後去了尖沙咀的 ROYAL INN打卡影靚相食西餐。未入到去已經好多五顏綠色既花吸引住眼球,就算唔入餐廳路過既女生都會去打個卡。餐廳樓底高,仲有幾盞華麗既水晶燈,瀰漫住超浪漫既法國氣氛。入到去尤如貴族一樣。餐廳有戶外、室內及餐廳門口開放位置比大家選擇,咁熱既天氣當然會選返室內既位置啦。估唔到餐廳出餐好快,而食物既水準亦無因此而下降。就算好餓去食都無問題。烤雞胸牛油果沙律 $128完全唔韌既烤雞胸,好有雞味,好耐無食過口感咁好既雞胸肉。食落仲有鎖住肉汁。沙律菜食落非常爽口,好新鮮。牛油果完全唔淋食得出夠Fresh、溫泉蛋同車厘茄好好味。白酒煮鮮法國藍青口 $168超濃白酒味既法國藍青口,粒數多細細隻易入口。仲有洋蔥粒同烤包來送個汁,超好味。威靈頓羊架(必食) $288威靈頓牛扒就聽得多,威靈頓羊架真係第一次試。比牛扒更花心機去包。外面有層酥皮包住羊架,羊肉完全唔蘇,易入口肉質煮到淋身,再夾住一D有菌味既醬料。超級多口感,亦非常好味。旁邊既陪菜有個切開左既原粒烤蒜蓉,食完都唔會口臭。仲有烤出來既薯角非常重薯仔味亦唔會熱氣。西餐來講,咁高質既裝修食物質素亦好好。收這樣既價錢仲要係the
餐廳樓底高,仲有幾盞華麗既水晶燈,瀰漫住超浪漫既法國氣氛。

烤雞胸牛油果沙律 $128
白酒煮鮮法國藍青口 $168
威靈頓羊架(必食) $288
西餐來講,咁高質既裝修食物質素亦好好。收這樣既價錢仲要係the one 商場入面,值得試試。下次再帶下其他喜歡既朋友仔來試其他菜式。如果想入到去,最好7:30PM前要到。因為都好多人等位。
2023-06-29
  • 威靈頓羊架
  • 白酒煮鮮法國藍青口
  • 烤雞胸牛油果沙律
2023-07-17 54 浏览
巴黎風情嘢食有驚喜的cafe環境滿分位置方便嘢食有驚喜的cafe今日同朋友約咗去Cafe打卡慶祝一下搵到新工揀左呢間打卡一流開左唔係好耐嘅Cafe喺IG都見到有唔少人喺呢度打卡門口位置已經見到有好靚嘅裝飾建議大家著番簡單啲嘅衫嚟襯番個環境今日同朋友嚟係中午時分叫咗兩個lunch setLunch set包括有前菜主食同飲品前菜都係揀左是日餐湯是日餐湯係南瓜濃湯同雜菜湯兩個湯都味道香濃口感軟滑,鍾意南瓜就唔好錯過Grilled salmon filletChorizo Couscous, sweet corn, parsley燒三文魚柳配西班牙辣腸肉中東小米呢款主食十分有驚喜,擺碟賣相好吸引味道好好,燒三文魚柳皮有少少香脆,魚肉嫩滑小米味道亦剛剛好,入味亦唔會太咸Lobster Mac & cheeseCheddar cheese, rocket salad, sour dough牛油煎龍蝦芝士通粉份量好多,龍蝦肉食到牛油味,最後差啲食唔哂飲品就叫左一般餐飲凍檸茶味道ok值得一提職員服務好殷勤
巴黎風情嘢食有驚喜的cafe

叫咗兩個lunch set
Lunch set包括有前菜主食同飲品
前菜都係揀左是日餐湯

是日餐湯係南瓜濃湯同雜菜湯
兩個湯都味道香濃口感軟滑,鍾意南瓜就唔好錯過

Grilled salmon fillet
燒三文魚柳配西班牙辣腸肉中東小米
呢款主食十分有驚喜,擺碟賣相好吸引
味道好好,燒三文魚柳皮有少少香脆,魚肉嫩滑
小米味道亦剛剛好,入味亦唔會太咸

Lobster Mac & cheese
牛油煎龍蝦芝士通粉
份量好多,龍蝦肉食到牛油味,最後差啲食唔哂

飲品就叫左一般餐飲凍檸茶
味道ok

值得一提職員服務好殷勤
2023-07-16 43 浏览
📍 Royal INN🌍尖沙咀彌敦道100號The ONE1樓L121號舖 Shop L121, 1/F, The ONE, 100 Nathan Road, Tsim Sha Tsui📝整體評分:8/10⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝偽遊巴黎~~~店外是戶外露天庭園,旁邊是擺放色彩柔和花束以佈置,造浪漫的法國街頭氣息,好適合同姊姊輕酌閒聊,hightea打卡。走進餐廳,店內以宮廷風為主調,精緻巴黎凱旋門和古典水晶燈,切合法國主題,係浪漫氣氛下品嚐法國料理。不過開係空曠啲嘅地方較適合!⤫ Scallop Risotto ⤫ $188香煎北海道帶子番紅花意大利飯,帶子經煎香更突出鮮甜;粒粒意大利飯軟糯Creamy,味道濃郁。 帶芝士的香味, 份量多就會好膩,2個人食就剛好~ ⤫ Grilled Angus Sirloin Steak 12oz⤫ $348安格斯西冷牛扒,牛扒微微炭香,粉紅嫩肉,無筋位無脂肪;整顆焗薯外皮焦黑哂但勁香脆加埋酸乳酪酸酸地幾開胃解膩。

📍 Royal INN

🌍尖沙咀彌敦道100號The ONE1樓L121號舖

📝整體評分:8/10

偽遊巴黎~~~

不過開係空曠啲嘅地方較適合!

⤫ Scallop Risotto ⤫ $188

安格斯西冷牛扒,牛扒微微炭香,粉紅嫩肉,無筋位無脂肪;
整顆焗薯外皮焦黑哂但勁香脆
加埋酸乳酪酸酸地幾開胃解膩。

今日約咗朋友去食lunch,一早心儀咗呢間餐廳,裝修係宮廷式,打卡傾偈好適合。一去到門口,見到好多花卉擺設,我哋已經心心眼,我哋早咗少少去到,餐廳未開,咁就有時間俾我哋影下餐廳出面嘅擺設。set lunch Menu啲食物都好吸引,另外仲有個all day Menu。我哋諗咗一陣之後決定叫牛扒同埋龍蝦包,天氣咁熱,當然要叫返杯Smoothies 黎透心涼一下🥰我同朋友個各叫咗一杯chocolate banana 同mixed berries smoothies ,兩杯都感覺好足料,幾好飲前菜我哋嗌咗一個甘筍湯同埋一個蝦沙律,甘筍湯都覺得佢係好足料,同埋蝦沙律個菜都好新鮮。牛扒我哋叫咗七成熟,煎得好好,牛扒表面都煎得好香,薯菜都好好味。最後就係龍蝦包啦,我哋見到龍蝦包係佢哋推介嘅食物就試下,真係冇介紹錯,個包焗得幾脆好味,薯條係熱辣辣好好食,仲有啲沙律菜伴碟,唔會太熱氣啦。呢個份量兩個女仔覺得好飽,同埋個環境唔錯,傾偈幾好,下次都可以再帶其他閨蜜過嚟一齊食啊😊

2023-07-15 55 浏览
Seafood canapés: 海鮮呢一碟係我最中意既🥰尤其是蟹肉三文魚子鬆餅呢個組合陣味真係幾特別,味道有層次濃郁,中意食蟹肉既呢個味道會令人impressive 😍黑魚子煙三文魚撻既撻皮比較淋身,都幾好食。而香煎北海道刺身帶子有帶子既鮮嫩和煎炒既香氣,豐富左帶子既口感Savoury Canapés: 巴馬火腿蜜瓜呢個組合真係冇得輸😆蜜瓜既清甜同Parma Ham的鹹香勁夾。不過松露芝士法式三文治就一般,入面芝士好少,好普通。Exquisite canapés 芝士蛋糕的口感綿密滑順,不過不失,macaroon都比出面更加出色😛雲尼拿巴夫條同柑橘瑪德蓮貝殼蛋糕內部濕潤細膩,唔會乾👍🏻不過就覺得太甜了。

Seafood canapés:

Savoury Canapés:

Exquisite canapés
2023-07-15 50 浏览
今日去咗一間超打卡超靚嘅餐廳,佈置係歐陸宮廷風好似置身法國🇫🇷一入門口已經係打卡位勁多人喺度打卡✨鍾意影相打卡嘅女仔一定要去🌸🐚香草牛油焗田螺 呢個食落去超級香牛油香味,配埋薯蓉同埋田螺一齊食係好好嘅開胃菜。🍝紅酒牛肋肉扁意粉 反而我覺得蕃茄味重啲,牛肋肉份量都多,意粉al dente。🍖威靈頓羊架 呢個我要咗七成熟,通常都係威靈頓牛扒,今次係羊假比較特別啲。酥皮好脆,入面有Parma Ham同埋黑松露醬做法係比較傳統,羊架唔會太酥,呢個好食。🍰Tiramisu 都幾好食,不過可以再濃咖啡味啲。🍫朱古力心太軟 好流心黑朱古力唔會太甜。🍵White Orchad & Orange Blossom tea 自己覺得white orchard比較好飲,淡淡的白桃香味唔會太濃。Orange Blossom係濃一點嘅茶橙味有少少。下次想過嚟試high tea🤭

🐚香草牛油焗田螺

🍝紅酒牛肋肉扁意粉

🍖威靈頓羊架

🍰Tiramisu
都幾好食,不過可以再濃咖啡味啲。

🍫朱古力心太軟
好流心黑朱古力唔會太甜。

下次想過嚟試high tea🤭

2023-07-14 46 浏览
尖沙咀美美的白色西餐廳,圓形大拱門丶古典浮雕丶紫色系花草,優雅得來很有歐洲風情🫶🏻打卡靚靚之餘💗料理方面質素也很不錯,天天供應的All day menu選擇好豐富。🔶鮮波士頓龍蝦沙律$228靚呀💗爽彈味鮮的龍蝦肉配以香甜芒果丶軟滑牛油果🥑和新鮮沙律菜,配搭清爽美味,夏天啱晒。🔶香蒜鮮大蜆扁意粉 $158鮮味十足的大蜆意粉🤤鮮大蜆隻隻飽滿新鮮,配以脆香蒜片味道,鮮香味美。🔶法式班戟 $88選了芒果熱情果合桃口味💗美美的班㦸令人賞心悅目~捲成長圓筒狀的班戟,伴以芒果和士多啤梨粒粒和合桃,班戟加埋滑溜忌廉入口軟滑香甜🥰so good ! 🔶Passionalfruit Mint Soda $48賣相靚🫶🏻有半個熱情果平躺在杯子上,裡面放了少許薄荷葉,充滿夏日氣息,入口果味香濃,舒爽透心涼。

🔶鮮波士頓龍蝦沙律$228

🔶香蒜鮮大蜆扁意粉 $158

🔶法式班戟 $88

🔶Passionalfruit Mint Soda $48

其實想黎呢間打卡餐廳好耐,今日過開黎附近買野,自己過黎試下🫶餐廳有好多粉色花裝飾,裝修走宮廷風,黑白格地板有氣派,好grand!我點左香煎海鱸魚伴北海道帶子,切合返餐廳主題,加入食用花擺盤,好似花園咁,好靚。海鱸魚煎脆左,帶子剛剛熟,底層墊左薯蓉,估唔到份量都幾多幾飽。飲品點左super food健康Avocado smoothie,質感幼滑,面層有鮮奶油同開心果碎,唔會太甜,味道都幾清新。今次冇book枱只能坐外面,下次再同朋友黎一定要book定裡面瘋狂打卡 💪

今日行the one一樓,見到一間門面超IGable嘅餐廳,即刻想入去試吓食兼打卡。啲嘢食嚟嘅時候擺碟10分漂亮,有高級餐廳嘅感覺。價錢喺尖沙咀來講屬正常價錢,不過不失,合適一啲鍾意喺靚嘅環境食飯嘅朋友們。.🍕菠菜酥皮批酥皮好有牛油香氣,餡料豐富,兩個人食會覺得太大份。.🍚香煎北海道帶子蕃紅花意大利飯結合了新鮮的北海道帶子和蕃紅花,配上意大利粉的口感,值得一嚐。.🐷西班牙黑毛豬鞍架西班牙黑毛豬係知名嘅豬品種之一,肉質鮮嫩多汁,配上餐廳的醬汁,好惹味!同埋重點係上枱時豬鞍已經切好咗,啱晒我依呢啲懶人。.🥞法式班戟 芒果熱情果合桃味道法式班戟同平時見到嘅日班戟不同, 班戟被捲成長條形狀,食時放上芒果、熱情果和合桃,你可以同時嚐到鮮果滋味和堅果的香氣嘅美食享受,未食過嘅朋友可以嚟試一試。
🍕菠菜酥皮批
酥皮好有牛油香氣,餡料豐富,兩個人食會覺得太大份。
🍚香煎北海道帶子蕃紅花意大利飯
2023-07-10
香煎北海道帶子蕃紅花意大利飯
法式班戟 芒果熱情果合桃味
2023-07-09 105 浏览
Royal INN (尖沙咀)尖沙咀彌敦道100號The ONE1樓L121號舖好似置身喺宮廷嘅法國打卡餐廳, The One一樓地點非常方便,黑白格仔地板,圓拱形既門口以及超高樓底with水晶燈,仲有一個好似賣花嘅corner,窗外風景開揚,枱同枱隔得好開,開坐得舒服,同閨蜜來打卡影相一流。有個all day menu,意粉、扒、沙律、前菜,價錢相宜,如果約另一半來慶祝節日,都係一個唔錯嘅選擇。職員非常有禮貌,服務殷勤抵讚。香煎海鱸魚伴日本北海道帶子新鮮嫩滑嘅海鱸魚外層煎得香脆,帶子大隻新鮮,伴碟有長豆、蒜蓉、泰國椰菜花、蕃茄,非常豐富,自己一過嚟食嘅話,一碟main都已經夠晒。燒雞胸牛油果沙律雞胸帶點暖,慢煮雞胸,分量多,牛油果沙律非常fresh炒菠菜燒烤菇有啲似Chinese Food,菠菜炒得唔會好油,啲菇勁大你隻,新鮮啡菇味濃口感夠。法式班戟+雪糕必定要甜品,揀咗朱古力味,上邊有一層焦糖嘅香蕉,配少量cream, pancake Banana,絕配冇得輸。地點方便,嘢食吸引,景觀不錯,非常推介。
Royal INN (尖沙咀)
尖沙咀彌敦道100號The ONE1樓L121號舖

香煎海鱸魚伴日本北海道帶子

燒雞胸牛油果沙律
雞胸帶點暖,慢煮雞胸,分量多,牛油果沙律非常fresh

炒菠菜燒烤菇

法式班戟+雪糕
地點方便,嘢食吸引,景觀不錯,非常推介。