2021-08-17 72 浏览
趁天氣好入了元朗行逛,夜晚就約了個住附近的朋友食飯,這間餐廳有burger、手工意粉及多款小食等。蜜糖芥末雞翼雞翼外層薄薄粉漿炸至金黃香脆,雞肉juicy。香煎鵝肝、安格斯牛肉漢堡包薯條漢堡新鮮熱辣,麵包烘至香脆,鵝肝煎至剛熟無腥味,入口爆油甘香,安格斯牛肉厚身,兩面煎至焦香,而且肉汁豐富,加上番茄及洋葱等配料,超級大份又好味。旁邊的炸薯條金黃香脆。還有些黑醋沙律伴碟。龍蝦、虎蝦、蝦頭油、蝦子手打意大利麵意大利麵一上枱有淡淡的蝦殼焦香,意粉彈牙爽口,比平時的意粉略粗,醬汁是濃郁的龍蝦鮮甜味,每條麵條都掛滿醬汁。龍蝦肉新鮮彈牙。焗法式蘋果撻配雲尼拿雪糕蘋果撻味道不會過甜,肉桂味混合在蘋果肉內,表面撻皮香脆充滿牛油香,當然不少得香滑的雲尼拿雪糕。羽衣甘藍、青蘋果、青瓜三青汁味道清爽健康,青瓜味特別清新。Iced Mocha朱古力味略淡,反而奶味較重,味道都不會太甜。

蜜糖芥末雞翼
雞翼外層薄薄粉漿炸至金黃香脆,雞肉juicy。

香煎鵝肝、安格斯牛肉漢堡包薯條

旁邊的炸薯條金黃香脆。

還有些黑醋沙律伴碟。

龍蝦、虎蝦、蝦頭油、蝦子手打意大利麵

龍蝦肉新鮮彈牙。

焗法式蘋果撻配雲尼拿雪糕

羽衣甘藍、青蘋果、青瓜
三青汁味道清爽健康,青瓜味特別清新。
Iced Mocha
朱古力味略淡,反而奶味較重,味道都不會太甜。

2021-08-16 168 浏览
元朗呢一兩年都開咗好多間cafe,好多都係咖啡配輕食為主。呢間除咗咖啡輕食之外,重有晚餐,同埋佢嘅裝修都幾特別,喺元朗都算少見。今日餐湯係甘荀湯,個湯偏渴,重可以飲到d粒粒,甜得嚟又有口感。小龍蝦沙律個味好農,加埋個菜一齊食啱啱好,推薦!橡果豬鞍就成日聽,食就真係第一次食。同平時食開嘅豬排比較,橡果豬鞍食落去嗰陣有一陣淡淡嘅香味,冇平時嘅豬鞍咗嚡。伴碟有嚿芝士焗薯仔,好香!有幾個意大利飯同意粉都想試,最後揀咗呢個。龍蝦雖然得半隻,加埋5-6隻大蝦,個飯好農蝦味,份量上面都足夠。但個飯偏濕,再乾返炒炒會更好。本身想試下d咖啡,但又驚晚上訓唔著,最後就叫咗西柚薄荷蘇打,酸酸地,一邊食一邊飲,更開胃。本身都想試埋個甜品,食完個飯同豬鞍都飽飽地,唯有下次再試。

小龍蝦沙律個味好農,加埋個菜一齊食啱啱好,推薦!
甘荀湯&小龍蝦沙律

烤葡萄牙伊比利橡果豬鞍

烤龍蝦海鮮意大利飯

西柚薄荷蘇打

本身都想試埋個甜品,食完個飯同豬鞍都飽飽地,唯有下次再試。

2021-08-10
甘荀湯&小龍蝦沙律
烤葡萄牙伊比利橡果豬鞍
烤龍蝦海鮮意大利飯
西柚薄荷蘇打
2021-08-15 87 浏览
Went there because the interior looks cool. The food is quite overpriced considering here is Yuen Long- ordered an all-day breakfast (HK$128) and a green apple, brie cheese and  avocado sandwiches + fries (HK$88). The portion is OK- slightly less than what you got from hippy cafes in the city.I had the green apple+ brie cheese+ avocado+corn sandwich + fries. The best part is fries as I can't like the combination of the ingredients, it just tastes strange to me, it probably needs some improvement

I had the green apple+ brie cheese+ avocado+corn sandwich + fries. The best part is fries as I can't like the combination of the ingredients, it just tastes strange to me, it probably needs some improvements.

The worst part is- both me and my friend got food poison afterward, we don't know which food caused it (maybe the side dish green salad? Or the bread?) But this is a big NO to me and won't come back ever again.

Also, in terms of service, it is odd that when we asked for water, the waitress asked us to self-services and get the glass and water from the bar table next to the kitchen, however, in less than a minute, she served water to another table. At the time, there were only us and the other table at the restaurant. I don't know why we were being treated differently.
2021-08-14
早在2個月前,筆者和友人途經教育路時已經留意到這間工業風裝潢的餐廳。事隔一段時間,大家就決定相約來這裡試試。「Proton」地理位置鄰近元朗廣場。餐廳的工業風,以及開揚的設計,都令它在大街上為了顯眼。值得一提的是,這是一間寵物友善餐廳。加配$68可以轉成套餐,會有一客沙律和餐湯。沙律雜菜感覺新鮮,有少許黑醋汁作點綴。雜菜底下則藏了不少小龍蝦肉和沙律醬。當天餐湯是甘荀湯,稠身的質地,味道香甜。而另一款黑松露野菌湯creamy有松露香,更配了軟熟的雜豆方包片同吃。手打意大利麵粗身,有煙韌感,而且非常掛汁,啖啖creamy醬汁。混合上阿拉斯加蟹肉絲,每一口都有豐富口感。而虎蝦有3隻,size大隻,入口彈牙。「Proton」的烤雞做得頗為出色,雞肉嫩滑多汁,咀嚼間溢出陣陣油香。黑松露的香氣為雞肉帶來華麗的點綴。而且罕有的配上半個焗薯(平時一般都是跟薯蓉),焗薯抹上了白汁煙肉,入口充滿忌廉香。另外還有車厘茄和少許炒雜菌。
。事隔一段時間,大家就決定相約來這裡試試。

。值得一提的是,這是一間寵物友善餐廳

小龍蝦沙律

當天餐湯是甘荀湯,稠身的質地,味道香甜

「Proton」的烤雞做得頗為出色
,雞肉嫩滑多汁,咀嚼間溢出陣陣油香
。黑松露的香氣為雞肉帶來華麗的點綴。

而且罕有的配上半個焗薯
(平時一般都是跟薯蓉),焗薯抹上了白汁煙肉,入口充滿忌廉香
。另外還有車厘茄和少許炒雜菌。
2021-08-12
  • 虎蝦
  • 櫻花蝦
  • 手打意大利麵
2021-08-12 71 浏览
平時好少入元朗 但係因為想食cafe但又唔想岀去同人逼 新cafe係旺角太子果d 排隊又要等好耐又想入下元朗 然後發現依間新cafe 裝修已經好吸引我所以就試下法國佬香檳魚湯煮藍青口好有濃濃嘅酒味 食落口好香上面個蒜蓉包浸落啲汁一齊食超好味火辣BB粟米芯配日本芥辣醬講真嘅一啲都唔辣所以唔使怕好辣 但係我覺得口感好特別 同埋佢嗰個芥辣醬有少少似酸忌廉幾特別 佢唔會炸到好乾身同埋都好甜阿拉斯加蟹肉虎蝦櫻花蝦手打意大利麵聽個名已經覺得好豐富食落口必須要讚嘅係意粉食得出係手做嘅同埋食落口質地好綿 因為好多蝦同埋蟹肉啦食落口都會口感豐富啲其實我覺得有少少似中式嘅龍蝦伊麵所以我都好鍾意食到呢個香煎鵝肝安格斯牛肉漢堡包薯條薯條係我食過咁多間入邊覺得最特別嘅一間因為佢唔係粗薯條但係佢炸得好乾好脆又唔會好多鹽 有少少似風乾嘅薯條🍟同埋冇諗過佢個牛肉係咁大塊肉汁滿滿 正出去後梗係要食埋個甜品先走啦叫咗個鮮雜苺藍莓醬焦糖pancake食落去酸酸甜甜 唔會好漏 咁我今次同朋友食呢朋友就有嗌嘢飲我就冇嘅兩個人都係食咗$574價錢合理啲嘢又好好食仲要啲人個個都勁好你影幾耐相佢都唔會嬲一定要黎!
平時好少入元朗 但係因為想食cafe但又唔想岀去同人逼

兩個人都係食咗$574
價錢合理啲嘢又好好食仲要啲人個個都勁好
你影幾耐相佢都唔會嬲
一定要黎!
💖之前經過呢間工業風Cafe,覺得好特別。難得Cafe有開晚市,所以今晚黎試晚餐🥳餐廳灰色調配上橙黃色燈,好啱打卡。室外仲有高腳燈同梳化🛋️可以打卡📸1⃣️香煎鵝肝 安格斯牛肉漢堡包薯條🍔 $148💖好大份嘅漢堡😂個安格斯牛肉有成4cm厚左右,肉質厚實。鵝肝肥美,口感嫩滑,配上蕃茄🍅、洋蔥🧅、芝士🧀同生菜🥬更清新,減低肥膩感。薯條🍟炸得香脆,配上酸甜蕃茄醬食,仲有沙律菜🥗,都幾豐富😌2⃣️蟹肉牛油果粟米意大利飯🦀 $148💖Risotto飯香濃郁,粒粒分明,口感有嚼勁,但食落唔覺heavy。配上蟹肉🦀、魚子醬、粟米🌽同牛油果🥑,帶出甘甜海鮮鮮味同埋豐富嘅口感。魚子醬比的都好多😮3⃣️香辣虎蝦 金柚 桃 泰式沙律🥗 $88💖呢個做開胃前菜好啱。虎蝦🦐鮮嫩彈牙,沙律菜香辣味重,配上金柚同桃🍑中和,味道碰撞💥特別。4⃣️鮮雜莓 藍莓醬焦糖班戟🥞 $80💖擺盤好靚嘅甜品,有三大件焦糖班戟同曲奇🍪雪糕🍦。班戟配上士多啤梨🍓、藍莓🫐同雜莓醬,仲有甜梨🍐同穀物脆🌾,味道酸甜。5⃣️Latte(熱)☕️ $35💖易入口,配上甜品食最正。6⃣️京都鮮奶抹茶(熱)🍵 $40💖入口香滑,都有拉花🥳💖餐廳Menu都幾豐富,仲有得鋸扒🥩見

1⃣️香煎鵝肝 安格斯牛肉漢堡包薯條🍔 $148

2⃣️蟹肉牛油果粟米意大利飯🦀 $148

3⃣️香辣虎蝦 金柚 桃 泰式沙律🥗 $88

4⃣️鮮雜莓 藍莓醬焦糖班戟🥞 $80

5⃣️Latte(熱)☕️ $35
💖易入口,配上甜品食最正。

6⃣️京都鮮奶抹茶(熱)🍵 $40
💖入口香滑,都有拉花🥳

💖餐廳Menu都幾豐富,仲有得鋸扒🥩見好多人嚟到都忍唔住瘋狂打卡😂上菜幾快,假期帶埋寵物過嚟嘆咖啡仲正🥰難得呢度開埋晚市,下次嚟試吓佢其他菜式💕
2021-08-06 595 浏览
Proton (元朗) @proton_offical 今日放工與細妹黎元朗食西餐😋 這間餐廳以灰色水泥為主色調,線條簡潔~❣️Smoked Salmon,Avocado, Wasabi Mayo Mixed Salad 煙三文魚牛油果有機菜沙律配日式芥辣$88沙律份量很大,入面有多片煙三文魚,另外還有切粒的牛油果、車厘茄,沙律菜用黑醋汁和沙拉醬調配,醬汁分量剛剛好,不多不少,酸酸甜甜很開胃,沙律很清新🥰❣️Honey Mustard Chicken Wings蜜糖芥末雞翼$60雞翼炸得香脆,蜜糖芥末醬與雞翼好夾,不會太辣😋😋❣️Lobster, Sea Grouper, Bouillabaisse 龍蝦石斑魚法式海龍王$298今次食西餐不食肉扒,轉食用龍蝦、石斑魚、以及青口等海鮮🦞烹煮而成,熬製成龍蝦海鮮濃湯😍 味道很新鮮,加了少許黑椒,微辣,十分惹味,而且還有一大片酸種麵包,麵包入面有果仁,用麵包沾龍蝦湯汁,很滿足。❣️Fresh Bake Belgium Waffle,Hazelnuts,Mixed Berries, Ice cream即焗比利時窩夫、榛子醬、鮮離莓配雪糕$72 (力推😍
Proton (元朗) @proton_offical

雞翼炸得香脆,蜜糖芥末醬與雞翼好夾,不會太辣😋😋

❣️Fresh Bake Belgium Waffle,Hazelnuts,Mixed Berries, Ice cream即焗比利時窩夫、榛子醬、鮮離莓配雪糕$72 (力推😍✅)
這份窩夫令小編非常驚喜!原來它是Croffle, 即是Croissant (牛角包🥐)與 Waffle 🧇的結合😍 質感酥脆,喜歡牛角包的朋友一定要試😋 再加上雲尼拿雪糕和榛子醬,旁邊擺放了士多啤梨🍓、藍莓🫐等鮮果,視覺與味覺享受🥰

❣️Fruit Bomb 乾什果,冷萃咖啡$50
賣相很美,用酒杯🍸呈現這杯咖啡,面層是泡沫,似cappuccino,再加了一些果乾,味道偏酸,不苦,有淡淡果香味~

❣️Tokyo Matcha Latte 京都鮮奶抹茶(熱)$40
拉花很美😚 牛奶味香滑,抹茶不澀但不會過甜👍🏻👍🏻

店員服務周到, 今次晚餐似Fine Dining,與細妹慢嘆2小時❤️

*需加一服務費
地址:元朗教育路83號地舖
#元朗美食 #yuenlong #proton #cafe #croffle #waffle #croissant #mustard #chickenwings #smokedsalmon #avocado #fruitbomb #matchalatte #lobster #seagrouper #bouillabaisse #打卡cafe #手機食先 #foodiewendyhk
2021-08-05
  • Waffle
2021-08-05 78 浏览
放工後和朋友來到元朗Proton呢個文青咖啡店,當中裝修風格好岩用黎打卡,灰色水泥牆、枱同椅子的裝潢,座位闊寬,坐得舒適﹗阿拉斯加蟹肉、虎蝦櫻花蝦意粉:賣相精緻,蟹肉同意粉融為一體,忌廉濃郁,好creamy,蟹肉分量不少,櫻花蝦鮮味咸香﹗脫殼虎蝦鮮嫰彈牙﹗意粉偏粗身,應該係手打意粉。烤美國Prime牛肉眼(10安士):五成熟肉眼烤得剛好,外面有些微炭烤味,醬料帶少許酒味,顯得更開胃,增添味道層次﹗配菜有車厘茄,酸酸地好開胃,特別的是有芝士煙肉放係薯仔上面京都鮮奶抺茶 凍$44:賣相吸引,帶有掛杯效果,表面京都抺茶粉不少,攪拌後底下鮮奶後,仍保留微抺茶苦甘香味~餐廳服務不錯,會主動俾碟我哋share黎食

餐廳服務不錯,會主動俾碟我哋share黎食
2021-08-02
2021-08-01 80 浏览
香港已經好多日零確診,唯獨是不能出外旅遊,相信好多人都好似我咁困咗好耐,唯有周圍捐窿捐罅搵節目,相信大家都同意香港地方雖然細,但係其實仲有好多地方都未被發掘😅今日入咗元朗行街,估唔到周圍都人山人海,行左大半日,經過呢間餐廳,俾佢裝修格局吸引住,所以話外表都咪話唔重要😂坐低之後,慢慢欣賞下佢嘅設計,係會令客人放鬆舒服嘅感覺,簡約又有格調,又能將戶外光線引入室內,一定經過精心設計👍🏻Menu有各式各樣選擇,隨便Order咗一個肉眼和意大利飯,可以選配餐湯沙律🥗肉眼五成剛剛好,肉味香濃,肉脂平均,賣相吸到,忍唔住要打卡影相,上載社交平台,威下先,正👍🏻帶子Risotto,Creamy又香滑,帶子超大粒,鮮甜美味,配上惹味香菇,頓時胃口大開😍加上侍應們招呼有禮服務周到,更值一讚,非常值得推薦嘅餐廳🥰
加上侍應們招呼有禮服務周到,更值一讚,非常值得推薦嘅餐廳🥰
2021-07-23 86 浏览
行完山又落左黎元朗係網上得知依間咖啡店既存在專登過黎試一試佢三點黎到都差不多滿坐我同朋友剛剛好兩個人可以直入唔係太肚餓,叫左個蘋果批配雲呢拿雪糕加多杯Cold Brew依個配搭真係透心涼入正題,蘋果批熱辣辣肉桂味不會太濃,少甜,多汁加埋雲呢拿雪糕食,一冷一熱,正重有少少果仁碎伴碟一齊食又多層口感Cold Brew少酸味,重好似帶點可可味可惜小弟唔專業試唔真有咩味但係係好飲既!夏天之選!而朋友試了意粉同Latte,評價只係一般總括黎講我自己都幾滿意,絕對可以再黎食甜品同飲杯cold brewps:近排都upload唔到相.…..以上食評只反映本人立場,如有雷同,實屬不幸
行完山又落左黎元朗
係網上得知依間咖啡店既存在
專登過黎試一試佢
三點黎到都差不多滿坐
我同朋友剛剛好兩個人可以直入

唔係太肚餓,叫左個蘋果批配雲呢拿雪糕
加多杯Cold Brew
依個配搭真係透心涼

入正題,蘋果批熱辣辣
肉桂味不會太濃,少甜,多汁
加埋雲呢拿雪糕食,一冷一熱,正

重有少少果仁碎伴碟
一齊食又多層口感

Cold Brew少酸味,重好似帶點可可味
可惜小弟唔專業試唔真有咩味

但係係好飲既!夏天之選!
而朋友試了意粉同Latte,評價只係一般

ps:近排都upload唔到相.…..

以上食評只反映本人立場,如有雷同,實屬不幸

2021-07-12 195 浏览
❧ 𝐹𝑟𝑢𝑖𝑡 𝐵𝑜𝑚𝑏 乾什果冷萃咖啡 用上冷萃咖啡,酸度較低,加上甜甜地嘅乾果,有口感而且味道清新 ❧ 𝐻𝑜𝑗𝑖𝑐ℎ𝑎 𝐿𝑎𝑡𝑡𝑒 培茶鮮奶 培茶同奶味都可以更濃,飲到後期稍為淡少少 ❧ 𝐶𝑟𝑖𝑠𝑝𝑦 𝐶ℎ𝑖𝑐𝑘𝑒𝑛 𝑊𝑎𝑓𝑓𝑙𝑒 𝐴𝑙𝑙 𝐷𝑎𝑦 𝐵𝑟𝑒𝑎𝑘𝑓𝑎𝑠𝑡 香脆炸雞牛角包窩夫全日早餐 呢個𝐴𝐷𝐵好驚喜!炸雞好惹味同𝑗𝑢𝑖𝑐𝑦,薯餅脆卜卜,𝐶𝑟𝑜𝑓𝑓𝑙𝑒牛油味好香而且好煙韌! ❧ 𝐺𝑟𝑖𝑙𝑙𝑒𝑑 𝐺𝑟𝑒𝑒𝑛 𝐴𝑝𝑝𝑙𝑒, 𝐵𝑟𝑖𝑒 𝐶ℎ𝑒𝑒𝑠𝑒, 𝐴𝑣𝑜𝑐𝑎𝑑𝑜 𝑇𝑜𝑎𝑠𝑡 青蘋果布利芝士牛油果粟米法式軟包 青蘋果為𝐵𝑟𝑖𝑒 𝑐ℎ𝑒𝑒𝑠𝑒 同牛油果醬帶黎清新感覺 𝑂𝑣𝑒𝑟𝑎𝑙𝑙 𝑟𝑎𝑡𝑖𝑛𝑔: 8.5/10 ➻ 𝑃𝑟𝑜𝑡𝑜𝑛. 83 𝐾𝑎𝑢 𝑌𝑢𝑘 𝑅𝑜𝑎𝑑, 𝑌𝑢𝑒𝑛 𝐿𝑜𝑛𝑔, 𝑁.𝑇.
❧ 𝐹𝑟𝑢𝑖𝑡 𝐵𝑜𝑚𝑏 乾什果冷萃咖啡

Fruit  Bomb
脆炸雞牛 角包窩夫全日早餐
青蘋果  布利芝士 牛油果 粟米 法式軟包
2021-06-27 226 浏览
一間行輕工業風的Cafe.配有灰色水泥牆的裝潢岩哂鐘意水泥風既我平日去J cafe是最好不過美美的fruit bomb 💣 端上枱有清新既果香 飲落就有咖啡既香👍🏻配有dried fruit系上面 有別的咬口!Dirty一貫的味道👍🏻啡奶比例剛好!咸咸的薯條配搭黑松露醬 屬於松露fans的我都夠滿足😁蘋果批有滿滿嘅果肉 大滿足有脆脆伴碟再溝雪糕食 很撘!不過雪糕可以溶慢少少嘛🤣🤣that will be perfect😊略嫌價格有點高 還是可以一試的!
一間行輕工業風的Cafe.
配有灰色水泥牆的裝潢
岩哂鐘意水泥風既我
平日去J cafe是最好不過

美美的fruit bomb 💣
端上枱有清新既果香 飲落就有咖啡既香👍🏻
配有dried fruit系上面 有別的咬口!
fruit  bomb

屬於松露fans的我
都夠滿足😁
Black  truffle  french  fries

蘋果批有滿滿嘅果肉 大滿足
有脆脆伴碟再溝雪糕食 很撘!
不過雪糕可以溶慢少少嘛🤣🤣
that will be perfect😊
Baked  french  apple  pie

略嫌價格有點高 還是可以一試的!
2021-06-25
下午茶
fruit  bomb
Dirty
Black  truffle  french  fries
Baked  french  apple  pie
2021-06-26 180 浏览
第一次嚟呢度,因為店外面嘅位置係歡迎寵物,所以帶埋亞狗一齊嚟打卡。整體來講呢度嘅職員都係幾有禮貌,服務也算可以,只不過如果坐滿人嘅時候佢哋好似唔係好夠人手。再講食物,叫咗個鵝肝安格斯牛漢堡,蟹肉意粉,同埋兩杯嘢飲。我嗰杯係蔬果汁,kale ,青瓜同青蘋果🍏 另外朋友叫咗佢哋餐廳嘅signature proton lemon。個安格斯牛都嫩滑同juicy, 蟹肉意粉亦都好食,意粉質地比較粗身,係我鍾意食嘅口感。整體食物同飲品質素係好,不過性價比唔高。有機會可以再返嚟試食其他嘢

蟹肉意粉
鵝肝安格斯牛漢堡
蟹肉意粉
鵝肝安格斯牛漢堡
2021-06-21 136 浏览
周日入元朗再訪Proton,上次帶了小毛孩去所以坐在店的室外位置,今天還是坐室外座位享受陽光和清風。Proton Pancake Delight ($148)他們稱為Proton 不平凡班戟,其實在配搭上也花了不少心思,pancake底,煎得顏色不錯,三個放上不同的食材,焦糖鵝肝魚子醬,鵝肝帶點甜特別有風味,巴馬火腿煙三文魚,咸咸香香,還有一個是阿拉斯加蟹肉,牛油果醬很清新,在假日慢慢享受一份別緻的早午餐。再來一杯幼滑的好咖啡,閒着,為生活加點樂趣。

Proton Pancake Delight ($148)

再來一杯幼滑的好咖啡,閒着,為生活加點樂趣。
2021-06-10 167 浏览
行過教育路見到有間咖啡店仍然貼着紅紙,應該是在試業中,試下他們的出品。Bunch 有多個選擇,我叫了煙三文魚、巴哈馬火腿、水煮蛋、牛油果烤粟米醬 配酸種包和薯條($88)首先講吓薯條帶少少皮,外脆內軟做得非常好,水煮蛋時間掌握得好,切開是流心但不會太水狀,襯上煙三文魚和巴馬火腿,再加上牛油果粟米醬非常好味,包底還是脆脆的,整體很不錯。煙三文魚牛油果忌廉芝士比高($88)這個賣相也不錯,bagel的質感也可以,但不是我吃過最好吃的比高包,伴上沙律菜,健康。Coffee Dirty ($32)Dirty 係將Expresso倒入凍牛奶入面,不需要攪勻,飲嘅係個shot 同奶的分層。茉莉花濃縮咖啡($50)手搖飲品有咖啡的香濃加上茉莉花茶的清香,很好的夏日飲品。即焗法式蘋果批+雪糕($68)這個非常推介,蘋果批外面脆脆的,內裏的蘋果蓉好入味好軟身,份量唔會太多,很好的甜品。

煙三文魚牛油果忌廉芝士比高($88)

Coffee Dirty ($32)

茉莉花濃縮咖啡($50)
手搖飲品有咖啡的香濃加上茉莉花茶的清香,很好的夏日飲品。

即焗法式蘋果批+雪糕($68)