性價比高👍🏽,食物打卡一流📸環境舒適,落地大玻璃加上室內明亮的燈光,所有食物都自帶打燈效果🤩份量適中,作為女生只叫一個main course已夠飽,因為今次與朋友到訪還叫了小食,就沒試咖啡☕️下次再來試好了!倒是Sharing的芝士黑松露薯條份量看來像座山一樣🤤芝士味的鹹香多於黑松露味,我個人很喜歡這個配搭!沒有收受加一服務費,當然坦白說,店員都是年輕人,看得出經驗不是太多,像上菜、結帳時,店員都不太懂問該給誰,有時就直接放下了,相信多點經驗時會做得更好。大部分店員都是年輕人,是一間性價比很不錯的餐廳!
性價比高👍🏽,食物打卡一流📸

大部分店員都是年輕人,是一間性價比很不錯的餐廳!
芝士黑松露薯條
牛油果慢煮雞胸意大利飯
蕃茄醬菠菜芝士意大利雲吞
燕麥忌廉汁黃菌醋漬菇意大利飯
2023-07-08 19 浏览
停一停 除咗要諗一諗⏸️⏸️⏸️仲要記得飲一飲!☕️⏸️⏸️⏸️呢間位於旺角THE FOREST嘅PAUSE IT 已經開咗兩間分店啦 喺旺角呢一個心臟位置 有好多鍾意飲咖啡或者想去抖抖嘅朋友鍾意嚟呢度休息 傾計 飲杯嘢正值下午茶時間 同朋友叫咗個慢煮雞胸貝果同埋法國多士加雲呢拿雪糕慢煮雞胸一早醃好咗 好入味 碟上面仲配有新鮮沙律 好健康法國多士加埋淡忌廉 士多啤梨 同埋涼透心嘅雪糕 冰火效果零舍醒神!飲品方面 我對呢度嘅拉花咖啡比較有興趣因為佢哋定時定候 都會搞啲咖啡拉花課程只係見到女店員 埋頭苦幹沖好我杯綠茶latte另外仲有杯伯爵茶朱古力 朋友就比較鍾意凍飲 於是叫咗接骨木花檸檬梳打 顏色方面係淡淡的黃感覺有啲似柚子茶同埋凍檸蜜🥤
停一停 除咗要諗一諗⏸️⏸️⏸️

慢煮雞胸貝果同埋法國多士加雲呢拿雪糕

慢煮雞胸一早醃好咗 好入味
碟上面仲配有新鮮沙律 好健康
法國多士加埋淡忌廉 士多啤梨
同埋涼透心嘅雪糕 冰火效果零舍醒神!

飲品方面 我對呢度嘅拉花咖啡比較有興趣

於是叫咗接骨木花檸檬梳打
顏色方面係淡淡的黃
感覺有啲似柚子茶同埋凍檸蜜🥤

2023-07-07
行行吓波鞋街無意發現 Pause It 身為港島人自然幫襯開北角店,而這間分店地方更大更開揚,採光度足,很適合chill 吓望吓街境。另外我喜歡Pause it 的原因是,無加一但交足服務態度,以cafe 而言實在難得👍🏻溏心蛋牛油果多士半鷹嘴豆泥$98半凝固的溏心蛋呈現橙紅色,相當漂亮啊! sourdough 多士上,墟滿用上以牛油果、鷹嘴豆、洋蔥等混合成超澎湃Topping,口感豐富,味道自然清新,作為午餐份量恰好。巴馬火腿哈密瓜沙律$78沙律菜是100%火剪菜,我個人不喜歡其苦澀味,所以這𠆤任務只有交比朋友;其實除了火剪菜外還有哈密瓜、果仁、para ham ,而且Ham 的份量也幾大方添😃鷄肉墨西哥餅$68 襯熱食仲可以享受芝士拉絲的效果,辣辣哋好惹味,不過鷄肉再多啲更好。冠軍級拉花師,為我的培茶latte $48拉了隻松鼠🐿️圖案這太可愛吧 💜牛奶厚滑,筅茶足,杯底沒有茶粉,培茶濃香,略帶甜度,味道豐富順滑,培茶控一定會喜歡的口味。

行行吓波鞋街無意發現 Pause It

拉了隻松鼠🐿️圖案
這太可愛吧 💜

2023-07-04
2023-07-05 32 浏览
[旺角]Pause It.虎蝦青醬意大利粉食剩指數:0/100虎蝦有3隻幾彈牙有蝦味青醬加埋洋蔥蒜片勁香意大利粉唔會太硬太腍.牛肉芝士漢堡配薯條 食剩指數:0/100Burger包面好鬆軟漢堡扒好厚調味唔太重好有肉味整體味道好豐富薯條係幼身炸得好香脆.伯爵茶鮮奶咖啡食剩指數:0/100伯爵茶香同咖啡平衡得好好飲落幾香甜呢杯個拉花係好靚既飛馬!.印度香料茶拿鐵 Chai Latte食剩指數:0/100第一吓聞到好香既肉桂香甜味飲落甜甜地好香呢杯個拉花係可愛既汪.ps佢哋有咖啡拉花班,食完真係好想去學!
[旺角]Pause It
炸得好香脆
伯爵茶鮮奶咖啡
伯爵茶香同咖啡平衡得好好
飲落幾香甜
呢杯個拉花係好靚既飛馬!
印度香料茶拿鐵 Chai Latte
第一吓聞到好香既肉桂香甜味
飲落甜甜地好香
呢杯個拉花係可愛既汪
ps佢哋有咖啡拉花班,食完真係好想去學!
🖤 其實之前喺旺角舊舖既時候已經食過了~ 搬咗去新地方之後,更光猛更大!超鍾意嗰度嘅落地玻璃☺️ 之前都幫襯過幾次 (有印花咭儲印仔)😁 今晚帶媽咪過黎再食!🖤 虎蝦青醬意大利粉 $98總共有三隻虎蝦🦐 青醬較清新,意大利粉好彈牙,上面仲有啲芝士碎令到成件事更香口🖤 All Day Breakfast 🍳 $98成日嚟到都會嗌呢個😆 因為好豐富!👍🏼有大型腸仔, 煙肉, 炒雜菇, 蕃茄, 茄汁豆, 沙律 , 炒蛋 (或者可以揀太陽蛋等)Sourdough Toast勁好食!😋🖤 紫薯Latte $42重點嚟啦!呢度嘅飲品同咖啡都勁正🥹因為夜晚唔想飲咖啡所以嗌咗紫薯Latte!拉花係海馬😍 淺紫色超靚🤩 飲落紫薯味都好重,仲好滑口🖤 熱朱古力🍫 $42另外仲嗌咗杯熱朱古力☕️ 拉花係飛馬!! 好靚!相信以後得閒都會嚟飲下野,chill下~ 🖤 睇到店內宣傳原來仲有基礎手沖咖啡班/拉花班🤓

🖤 虎蝦青醬意大利粉 $98

🖤 All Day Breakfast 🍳 $98
成日嚟到都會嗌呢個😆 因為好豐富!👍🏼
Sourdough Toast勁好食!😋

🖤 紫薯Latte $42
重點嚟啦!呢度嘅飲品同咖啡都勁正🥹
因為夜晚唔想飲咖啡所以嗌咗紫薯Latte!
拉花係海馬😍 淺紫色超靚🤩 飲落紫薯味都好重,仲好滑口

🖤 熱朱古力🍫 $42
🖤 睇到店內宣傳原來仲有基礎手沖咖啡班/拉花班🤓
2023-07-04 152 浏览
Cafe黎講,食物選擇好多😍All Day🍳意粉🍝Risotto…仲有小食🍟好欣賞佢夜晚都會有Egg Benedict…toast🍞呢啲🥹好多早餐/Brunch先有架!🍵Matcha Latte / ☕️Peppermint Mocha $42真係真係真係要講左呢樣先🥹本身想要求拉松鼠花🐿️認識我都知我係極愛松鼠🐿️呢種動物(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)但又唔好意思指定拉花圖案….點知Matcha Latte真係俾松鼠我😭😭😭我個反應嚇親店員,以為我唔鍾意松鼠🐿️😂😂我真係開心到而家….邊有咁cute cute!!!仲有Peppermint Mocha係獨角獸🦄️拉花…雖然喺coffee shop經常見到獨角獸🦄️拉花….但幾多次我都咁鍾意💜🩵我係獨角獸Fans啊!!知道呢度嘅Barista係好專業,仲會拉到海馬、天鵝、狗🐶仲有好多動物🩵如果有一日,我呢個業餘拉花自學者都有咁勁就好了😍有興趣嘅朋友可以參加佢地嘅咖啡拉花班☕️下一個拉到松鼠🐿️俾我嘅就係你了😂😂🥚Egg Benedict (Bacon) $82塊包係Sour dough,配上流心嘅Poached Egg,口感簡直一流🥹為配合不同客人需要,egg Ben

Matcha  Latte

Peppermint  Mocha

如果有一日,我呢個業餘拉花自學者都有咁勁就好了😍

🥚Egg Benedict (Bacon) $82

塊包係Sour dough,配上流心嘅Poached Egg,口感簡直一流🥹為配合不同客人需要,egg Benedict有菠菜/煙肉🥓/煙三文魚🍣揀,非常好🥺
Egg  Benedict

🍝蜆肉辣茄醬意大利粉 $98

意粉一樣好好食🥹除左彈牙之外,辣茄醬辣度剛好,不會搶過茄味。蜆肉份量唔少,係誠意之作
蜆肉辣茄醬意大利粉

🥑牛油果莎莎醬炸薯條🍟 $78

完全冇試過喺Cafe嗌薯條會有咁大碟😳係一個Main Course咁😂食左成噸薯條落肚😂😂成個牛油果莎莎醬絕對令人抗拒唔到,欲罷不能!!不過如果🥑醬分開上會好少少,因為底底嘅薯條會變淋(◐‿◑)
牛油果莎莎醬炸薯條

總括黎講,好少去到一間Cafe係不論咖啡☕️小食🍟主菜都高水準🩵值得大推💜
Peppermint  Mocha
Egg  Benedict
蜆肉辣茄醬意大利粉
牛油果莎莎醬炸薯條
  • 抹茶拿鐵
今次只係黎食個下午茶,同朋友吹吓水。所以只係叫咗兩個小食。但呢兩個小食都已經好好食,我已經計劃好,下次過嚟食個晏或者食個夜晚。😬佢哋嘅份量都好多🙈開頭我仲諗住兩個女仔,叫兩個小食,一定食得晒啦。但佢上菜嘅時候真係嚇親我😂多到一個點!⭐️蜜糖香腸佢香腸造型都幾得意,攣弓蝦米咁😂好好味!唔會好似平時啲香腸咁咁鹹,而且面頭好多蜜糖包住,佢又炒得好均勻。甜甜地咁,呢個會食到停唔到口呀😋⭐️鹹蛋黃單骨雞翼事關佢係單骨雞翼,食起上嚟超級方便!個面炸得好脆!面頭包住咗勁多鹹蛋黃!個鹹蛋黃味好濃!😋我係鹹蛋黃控,所以呢個啱晒我心水啊!不過對鹹蛋黃味一般嘅朋友仔,可能就會覺得佢有啲漏。⭐️Espresso Tonic 另外仲想推薦佢哋嘅咖啡,Espresso Tonic一如以往嘅好飲!呢排我勁鍾意飲呢款!menu有嘅話,我一定會嗌😬佢哋嘅環境都好闊落,空間感十足,過嚟聚會有得,me time又得。不過下午茶時間就比較多人,有時門口都要排隊等位。下次真係晏晝過嚟,試吓個lunch先。😋
今次只係黎食個下午茶,同朋友吹吓水。
所以只係叫咗兩個小食。

佢哋嘅份量都好多🙈
開頭我仲諗住兩個女仔,叫兩個小食,一定食得晒啦。
但佢上菜嘅時候真係嚇親我😂
多到一個點!

⭐️蜜糖香腸
佢香腸造型都幾得意,攣弓蝦米咁😂
甜甜地咁,呢個會食到停唔到口呀😋

⭐️鹹蛋黃單骨雞翼
事關佢係單骨雞翼,食起上嚟超級方便!
個面炸得好脆!面頭包住咗勁多鹹蛋黃!
個鹹蛋黃味好濃!😋
我係鹹蛋黃控,所以呢個啱晒我心水啊!
不過對鹹蛋黃味一般嘅朋友仔,可能就會覺得佢有啲漏。

⭐️Espresso Tonic

不過下午茶時間就比較多人,有時門口都要排隊等位。
下次真係晏晝過嚟,試吓個lunch先。😋
  • 鹹蛋黃單骨雞翼
  • 蜜糖香腸
2023-07-03 32 浏览
Pause It🌟整體: 相對平嘅價錢 提供唔錯嘅食物質素🏠環境: 白色簡潔嘅佈局 落地玻璃透光 係有一種pause it 嘅休閑感 🧑🏻‍🍳服務: ✅☆║.............║☆‼️煙三文魚班尼迪蛋 $84✅ 多士底 唔會係好硬脆果款 反而係鬆軟feel✅ 煙三文魚唔會好咸 同蛋汁幾夾 值得一叫✅ 配菜 沙律菜都幾有誠意 夠fresh‼️溏心蛋牛油果多士伴鷹嘴豆泥 $98✅ 呢個對比起egg Benedict 就淡口味D 鷹嘴豆微酸嘅味道 為主 再配以少少牛油果嘅油膩感‼️抹茶拿鐵 $42✅ 奶同茶比例唔錯 唔會太重奶 而蓋過茶味✅ 茶嘅香味都仲有 真係唔會好甜 幾好 拉花幾靚‼ Elder flower lenonade $38✅ 有梳打 非常消暑並帶獨特清香📍 旺角奶路臣街17號THE FOREST地下G11號舖Shop G11, G/F, THE FOREST, 17 Nelson Street, Mong Kok⏰ 星期一至五08:00 - 22:00星期六至日09:00 - 22:00☎️ 電話號碼 23482138📷 Fujifilm XE4 + 23mm
Pause It

星期六至日
09:00 - 22:00

☎️ 電話號碼 23482138

📷 Fujifilm XE4 + 23mm F2

📩喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵
1K
2023-07-03 19 浏览
Pause it是旺角人氣cafe,早前遷店,新店空間比舊店更大,空間感十足,裝潢設計簡約,以淺木色系及純白色作主調,設有落地大玻璃,採光度十足,環境開揚,給人休閒及舒適的感覺。煙三文魚班尼迪克蛋 ($84)賣相吸引,水波蛋一切開,濃郁的蛋黃緩緩流出,令人垂涎!搭配鹹香味的煙三文魚和醇厚開胃的蛋黃醬,風味十足。虎蝦青醬意大利粉 ($98)虎蝦爽口彈牙,意粉味道清爽不膩,加上蒜蓉增添惹味口感。伯爵茶朱古力 ($46)拉花精緻,令人賞心悅目!伯爵茶幽香配上濃厚朱古力,散發出陣陣甘香。

煙三文魚班尼迪克蛋 ($84)

虎蝦青醬意大利粉 ($98)

虎蝦爽口彈牙,意粉味道清爽不膩,加上蒜蓉增添惹味口感。

伯爵茶朱古力 ($46)
拉花精緻,令人賞心悅目!
伯爵茶幽香配上濃厚朱古力,散發出陣陣甘香。
2023-07-01 42 浏览
So bad 因為就在住家附近,一直見人氣唔錯,今日下午茶時間決定一試,點知一試中伏,一份全日早餐一上枱就見到好多食物都係燶既,塊麵包同兩件煙肉又乾又燶,蕃茄係窿嘅、蘑菇都係窿,炒蛋又乾一啲都唔滑,樣樣都令人好失望。你哋要知道西餐唔係擺好盆就放入焗爐就得㗎啦
So bad
All  Day Breakfast
2023-06-28 81 浏览
上星期五同朋友嚟完呢一間位於旺角嘅Pause It 真係令我念念不忘🙈因為佢哋啲嘢又好食又唔貴,冇人等位/收工的話都唔會趕人走😌店員服務態度亦唔錯,主動問我哋使唔使share碟,整跌咗嘢都好主動幫我哋執💕所以今晚唔想煮飯就帶咗老公來食🤭成個Menu大部份嘢都唔超過$100🤩勁多選擇,沙律、意粉、Burger等咩都有得食💕小食都好吸引🤤餐廳仲係仲免加一❗️原來餐廳仲有咖啡拉花課程可以報😲牛肉芝士漢堡配薯條 $108Burger嘅麵包好鬆軟,有牛油亦有烘底👍🏻所以口感香脆☺️漢堡扒生熟剛好❤️啱啱熟而冇血水滲出😌秘製醬汁同漢堡嘅牛肉味好夾😍成個burger 入口豐富味道好,仲熱辣辣新鮮整好嘅添🥰好味又滿足💕牛油果慢煮雞胸意大利飯 $98切細咗嘅牛油果肉粒混入意大利飯入面,令成個飯都呈淡綠色🤭好特別,比較少地方有得食~意大利飯仲混合咗唔少鷹嘴豆增加香味同口感👏🏻雞胸用咗少量嘅辣椒粉調味,所以食落係有味道嘅😌而且入口唔乾又唔鞋,平時唔鍾意食雞胸嘅我都完全唔反感,整得唔錯👍🏻雲呢拿鮮奶咖啡 $42個飛馬拉花好靚呀😍飲得到雲呢拿嘅香味➕鮮奶嘅味道💕容易入口,咖啡味唔算重,夜晚飲都唔會瞓唔着😌紫薯拿鐵 $
因為佢哋啲嘢又好食又唔貴,
冇人等位/收工的話都唔會趕人走😌
店員服務態度亦唔錯,
主動問我哋使唔使share碟,
整跌咗嘢都好主動幫我哋執💕
所以今晚唔想煮飯就帶咗老公來食🤭

成個Menu大部份嘢都唔超過$100🤩
勁多選擇,沙律、意粉、Burger等咩都有得食💕
小食都好吸引🤤
餐廳仲係仲免加一❗️

原來餐廳仲有咖啡拉花課程可以報😲

牛肉芝士漢堡配薯條 $108

Burger嘅麵包好鬆軟,有牛油亦有烘底👍🏻
所以口感香脆☺️
漢堡扒生熟剛好❤️
啱啱熟而冇血水滲出😌
秘製醬汁同漢堡嘅牛肉味好夾😍
成個burger 入口豐富味道好,
仲熱辣辣新鮮整好嘅添🥰
好味又滿足💕

牛油果慢煮雞胸意大利飯 $98

切細咗嘅牛油果肉粒混入意大利飯入面,
令成個飯都呈淡綠色🤭
好特別,比較少地方有得食~
意大利飯仲混合咗唔少鷹嘴豆增加香味同口感👏🏻
雞胸用咗少量嘅辣椒粉調味,
所以食落係有味道嘅😌
而且入口唔乾又唔鞋,
平時唔鍾意食雞胸嘅我都完全唔反感,
整得唔錯👍🏻

雲呢拿鮮奶咖啡 $42

個飛馬拉花好靚呀😍
飲得到雲呢拿嘅香味➕鮮奶嘅味道💕
容易入口,咖啡味唔算重,
夜晚飲都唔會瞓唔着😌

紫薯拿鐵 $42

紫色飲品好靚好夢幻🥰
飲起來帶淡淡嘅奶味➕紫薯香,
好特別❣️

2023-06-27
  • 牛油果慢煮雞胸意大利飯
🌟餐廳:Pause It📍地址:旺角奶路臣街17號THE FOREST地下G11號舖💰價位:~$51 - $200⏰營業時間:星期一至五 08:00 - 22:00 / 星期六日及公眾假期 09:00 - 22:00📱電話:23482138經過旺角The Forest比呢間 Cafe「Pause It」既外圍裝修吸引住,餐廳採用落地玻璃,入邊裝修以白色及木系陳設為主,採光度一流,夠型格又簡約~岩哂lunch time坐底歎杯coffee 慢活吓~———————————————————🔹科布沙律呢款名為科布沙律都幾有特色~沙律材料包括雞肉粒、車厘茄、牛油果、栗米、煙肉及大量爽脆既沙律菜,夠哂豐富~最特色係佢地既醬汁,用上Tangy dressing,帶點香辣微微酸,食起上黎更開胃~———————————————————🔹蕃茄醬菠菜芝士意大利雲吞賣相好吸引~意大利雲吞餡料釀入濃濃既芝士及菠菜,好邪惡,上層仲淋上微微酸既蕃茄醬,食得好滋味~———————————————————🔹慢煮雞胸香草麵包三文治配薯條香草麵包質地好軟熟,而且麥味及香草味突出~中間加入嫩滑嘅雞肉,再搭配埋蜜糖芥末醬,食得
🌟餐廳:Pause It
💰價位:~$51 - $200
📱電話:23482138

🔹科布沙律

🔹蕃茄醬菠菜芝士意大利雲吞

🔹慢煮雞胸香草麵包三文治配薯條
香草麵包質地好軟熟,而且麥味及香草味突出~中間加入嫩滑嘅雞肉,再搭配埋蜜糖芥末醬,食得好滿足,配菜仲有熱辣辣嘅香脆薯條,性價比十足~相當有驚喜!

🔹Flat White
呢度嘅咖啡亦係餐廳主打之一,咖啡師拉出一杯杯好靚嘅拉花咖啡,打卡一流~Flat White 既奶味及咖啡豆味道好balance,咖啡豆烘焙味夠突出,NICE~

😋味道:4/5
🏢環境:4/5
💁🏻♀️服務:4/5
💵價錢:4/5
🤟🏻性價比:4/5
👅整體小總結
餐廳性價比好高,提供各款輕食、主菜及高質咖啡,喺旺角鬧市可以搵到一個咁舒適嘅環境chill 下真係好寫意~
2023-06-23
📍位置:近旺角站 E2 出口,向麥花臣遊樂場方向步行約5分鐘。🏠環境:門面採用落地玻璃,採光十足,加上樓底高,室內十分明亮,走進餐廳首見咖啡櫃枱,落地玻璃窗是吧台和白色二人枱,中庭設一張長枱,上方是樹枝掛燈,後方是卡座,整體以白色簡潔為主,雅致大方。🤵🏻服務:人手下單,拉花飲料可選指定的圖案,不收取加一。🍽️晚市:沒有套餐,提供咖啡、輕食及西餐料理。🍴煙三文魚🐟班尼迪克蛋$84😋鹹香十足的煙三魚圍繞水波蛋,置於法包🥖上,加上燒香的蛋黃醬,口感豐富🤤,水波蛋一切即流心😝,味道一流,伴碟有開胃的醋沙律🥗!🍴牛油果🥑慢煮🐔雞胸意大利飯 $98😅飽肚又健康的主菜,雞胸灑有香草和芝士碎,而牛油果則溶於意大利飯,並有粒粒鷹嘴豆,煮得好綿密☺️,忌 廉味重。🍵黑芝麻拿鐵 $42🐢烏龜拉花很可愛😍,芝麻和奶味平衡,甜了少許。🍵抹茶拿鐵 $42🤩漂亮的🦜鸚鵡拉花,抹茶味道濃郁,是真用茶粉沖泡,奶味也濃,甜度適中。
🏠環境:門面採用落地玻璃,採光十足,加上樓底高,
室內十分明亮,
走進餐廳首見咖啡櫃枱,
落地玻璃窗是吧台和
白色二人枱,
🤵🏻服務:人手下單,拉花飲料可選指定的圖案,不收取加一。
🍽️晚市:
沒有套餐,提供咖啡、輕食及西餐料理。
🍴煙三文魚🐟班尼迪克蛋$84
水波蛋一切即流心😝,
味道一流,
伴碟有開胃的醋沙律🥗!
🍴牛油果🥑慢煮🐔雞胸意大利飯 $98
😅飽肚又健康的主菜,

🍵黑芝麻拿鐵 $42
🐢烏龜拉花很可愛😍,芝麻和奶味平衡,甜了少許。
🍵抹茶拿鐵 $42
2023-06-24
  • 煙三文魚🐟班尼迪克蛋
呢間Cafe嘅店名真係好適合我嘅心情😚 係繁忙嘅旺角之中最緊要嘅就係適時停低休息一下啱⏰ 呢間Cafe係一個好好嘅休息空間💙 食物同埋飲品都好有質素 同埋落地玻璃舒適嘅環境都係鬧市中令人放鬆🌆⭐️ Beef Cheeseburger with Fries 🍔經典嘅牛肉芝士漢堡味道好濃郁🥩入口Juicy加上芝士好滋味🧀 經典嘅美式味道🇺🇸⭐️ Chicken Avocado Risotto 🍗意大利飯加上牛油果比起一般既感覺無咁油膩🥑口感Creamy但帶上一種清新💚 雞肉以慢煮既煮法保持住嫩滑既程度⭐️ Purple Potato Latte 🍠紫薯加上牛奶淡紫色嘅賣相真係好夢幻💜 口感幼滑紫薯味唔會太搶🫶🏼 特別係拉花嘅造型係一直海馬好有心思😻⭐️ Cold Brew Jade Oolong 🧃清新嘅冷泡烏龍茶有清香既茶味🍵 中和左漢堡既濃郁
Beef Cheeseburger with Fries

Chicken Avocado Risotto
Purple Potato Latte
Cold Brew Jade Oolong
2023-06-25 158 浏览
經常光顧炮台山一咖啡店,今晚就看看旺角店是否同樣高質店舖設計走簡約路線,設有落地大玻璃,可坐在窗邊歎咖啡店名就是要提供一個悠閒的空間,讓食客在閙市停一停採用埃塞俄比亞和南美的咖啡豆,帶著濃郁的柑橘果香還會定期舉辦基礎手沖咖啡班及拉花班等課程,將手藝傳承竹炭鮮奶咖啡面有可愛的獅子仔拉花,感覺治愈皇牌伯爵紅茶帶有佛手柑的柑橘香氣配以紅茶的醇厚牛肉芝士漢堡配薯條,每一口都感受到香濃牛味同豐富的肉汁虎蝦青醬意大利粉清新又惹味,意粉麵質彈牙
經常光顧炮台山一咖啡店,今晚就看看旺角店是否同樣高質
店舖設計走簡約路線,設有落地大玻璃,可坐在窗邊歎咖啡
店名就是要提供一個悠閒的空間,讓食客在閙市停一停
採用埃塞俄比亞和南美的咖啡豆,帶著濃郁的柑橘果香
還會定期舉辦基礎手沖咖啡班及拉花班等課程,將手藝傳承
竹炭鮮奶咖啡
竹炭鮮奶咖啡面有可愛的獅子仔拉花,感覺治愈
皇牌伯爵紅茶
皇牌伯爵紅茶帶有佛手柑的柑橘香氣配以紅茶的醇厚
牛肉芝士漢堡配薯條
牛肉芝士漢堡配薯條,每一口都感受到香濃牛味同豐富的肉汁
虎蝦青醬意大利粉
虎蝦青醬意大利粉清新又惹味,意粉麵質彈牙
2023-06-24
竹炭鮮奶咖啡