上瑜伽堂前搵間Cafe坐吓食個lunch之前去過荔枝角分店,印象幾好,於是再幫襯🥰呢間位於The forest,環境冇荔枝角嗰間大,但同樣有空間感一個人嚟,揀咗近窗口座位望吓街景🙈▶️ 黑椒牛肉多士配薯條 Black pepper beef toast with fries ($88)賣相靚仔📸酸種多士厚身,軟身有嚼口 外皮硬身少少但唔刮口 (最驚多士難切難咬)🍞咬落仲帶有小麥粒薄薄搽上一層cream cheese三塊摺起嘅黑椒牛肉帶煙燻香味😋有別於一般火腿,食落仲幾juicy黑椒味重,無需額外落醬汁調味煎太陽蛋蛋黃勁流心🍳煎得香口似茶餐廳味道,令成個toast昇華咗用上火箭菜,帶出少少wasabi嘅辛辣唔食薯條可以轉沙律沙律菜好fresh🥬簡單落咗少許沙律醋調味,健康~▶️ 焙茶拿鐵 Hojicha latte ($42)想飲杯暖笠笠非咖啡飲品之前試過matcha latte同charcoal latte都好飲試吓新嘢,揀咗呢個轉咗oat milk (+$4)今次嘅拉花係一條龍🐉第一啖已經飲到焙茶炭烤香味☕️同時淡淡帶有燕麥奶香面頭好foamy,之後一落飲到茶粉粒整體唔甜,好飲-食曬成份t
上瑜伽堂前搵間Cafe坐吓食個lunch
之前去過荔枝角分店,印象幾好,於是再幫襯🥰
一個人嚟,揀咗近窗口座位望吓街景🙈

賣相靚仔📸
酸種多士厚身,軟身有嚼口
外皮硬身少少但唔刮口 (最驚多士難切難咬)🍞
咬落仲帶有小麥粒
薄薄搽上一層cream cheese
黑椒牛肉多士配薯條

三塊摺起嘅黑椒牛肉帶煙燻香味😋
有別於一般火腿,食落仲幾juicy
黑椒味重,無需額外落醬汁調味

用上火箭菜,帶出少少wasabi嘅辛辣
唔食薯條可以轉沙律
沙律菜好fresh🥬簡單落咗少許沙律醋調味,健康~

▶️ 焙茶拿鐵 Hojicha latte ($42)
想飲杯暖笠笠非咖啡飲品
試吓新嘢,揀咗呢個
轉咗oat milk (+$4)
今次嘅拉花係一條龍🐉
第一啖已經飲到焙茶炭烤香味☕️同時淡淡帶有燕麥奶香
面頭好foamy,之後一落飲到茶粉粒
整體唔甜,好飲
焙茶拿鐵

食曬成份toast,配埋杯熱飲做lunch啱啱好😌

尤其鍾意佢哋嘅熱飲拉花☕️每次都帶俾客人驚喜,打卡靚之餘飲完心情都好啲

服務唔錯有禮貌,侍應為後生靚仔靚女s
環境舒服,自己一個嚟食唔尷尬,反而好享受❤️有第三空間感覺
適合嚟溫書做功課,我坐咗兩個幾鐘
唯一係冇wifi同叉電位

唔收加一服務費,埋單$130,以咖啡店嚟講認真抵食
難怪唔少人同我一樣都係一個人嚟享受「me time」💓足以recharge
依然保持住我香港cafe top choice之一
可能下次試埋元朗同北角分店🤣
黑椒牛肉多士配薯條
焙茶拿鐵
2024-09-10 460 浏览
🍽️☕️𝐏𝐚𝐮𝐬𝐞 𝐈𝐭有幾間分店,今次約左朋友係旺角分店,店內有落地大玻璃,空間感十足,入面好大好舒服,燈光柔和,枱同椅都可以移動,門口又有斜路,超方便輪椅人士入去幫襯,店員有禮👍🏻👍🏻聽講佢哋咖啡師仲會親自開班教授沖咖啡同拉花班,如果有興趣可以同佢哋報名😍⋄⋄====—====—====—====—✦ 𝐀𝐥𝐥 𝐃𝐚𝐲 𝐃𝐢𝐧𝐢𝐧𝐠 ✦𝗕𝗹𝗮𝗰𝗸 𝗣𝗲𝗽𝗽𝗲𝗿 𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗧𝗼𝗮𝘀𝘁 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗙𝗿𝗶𝗲𝘀🐄🍞黑椒牛肉多士配薯條🍟($88)𝘴𝘰𝘶𝘳𝘥𝘰𝘶𝘨𝘩/𝘣𝘭𝘢𝘤𝘬 𝘱𝘦𝘱𝘱𝘦𝘳 𝘣𝘦𝘦𝘧/𝘧𝘳𝘪𝘦𝘥 𝘦𝘨𝘨/ 𝘩𝘰𝘳𝘴𝘦𝘳𝘢𝘥𝘪𝘴𝘩 𝘴𝘢𝘶𝘤𝘦/𝘢𝘳𝘶𝘨𝘶𝘭𝘢/𝘤𝘢𝘫𝘶𝘯 𝘧𝘳𝘦𝘯𝘤𝘩 𝘧𝘳𝘪𝘦𝘴多士用左sourdough烘得非常香脆,黑椒牛肉同芥未醬好夾,加埋火箭菜清新得黎又好食😋幼薯條炸得香脆,味道又唔會太咸👍🏻👍🏻⋄✦ 𝐏𝐚𝐬𝐭𝐚 ✦𝗠𝗲𝗻𝘁𝗮𝗶𝗸𝗼 𝗦𝗽𝗮𝗴𝗵𝗲𝘁𝘁𝗶 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗦𝗲𝗿𝗴𝗲𝘀𝘁𝗶𝗱 𝗦𝗵𝗿𝗶𝗺𝗽🦐🌸明太子櫻花蝦意大利粉($98)𝘴𝘦𝘳𝘨𝘦𝘴𝘵𝘪𝘥 𝘴𝘩𝘳𝘪𝘮𝘱/𝘤𝘳𝘦𝘢𝘮/𝘴𝘩𝘳𝘦𝘥𝘥𝘦𝘥 𝘤𝘶𝘤𝘶𝘮𝘣𝘦𝘳/𝘱𝘢𝘳𝘮𝘦𝘴𝘢𝘯意粉色澤粉嫩迷人,表面放上翠綠嘅青瓜絲

====—====—====—====—
✦ 𝐀𝐥𝐥 𝐃𝐚𝐲 𝐃𝐢𝐧𝐢𝐧𝐠 ✦
🐄🍞黑椒牛肉多士配薯條🍟($88)

✦ 𝐏𝐚𝐬𝐭𝐚 ✦
🦐🌸明太子櫻花蝦意大利粉($98)

意粉色澤粉嫩迷人,表面放上翠綠嘅青瓜絲,搶眼奪目👀意粉掛滿濃稠明太子醬汁,仲有鮮味十足嘅櫻花蝦,口感層次非常豐富,味道醇厚而濃郁,鹹香又惹味😋清新爽口嘅青瓜絲,能減低膩感😎

✦ 𝐒𝐡𝐚𝐫𝐢𝐧𝐠 ✦
𝗗𝗲𝗲𝗽 𝗙𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗖𝗮𝗹𝗮𝗺𝗮𝗿𝗶 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗧𝗮𝗿𝘁𝗮𝗿 𝗦𝗮𝘂𝗰𝗲
🦑炸魷魚配他他醬($68)

炸魷魚外面層粉唔會太厚,炸得剛剛好,酥脆香口,同朋友你一舊我一舊,雖然好邪惡,但真係好好食忍唔到口🤩🤩

✦ 𝐃𝐫𝐢𝐧𝐤𝐬 ✦
𝗕𝗹𝗮𝗰𝗸 𝗦𝗲𝘀𝗮𝗺𝗲 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲
🖤☕️黑芝麻拿鐵($42)

味道甜甜地,飲落去好重芝麻香,配上一百分既拉花,係一隻狗仔頭既拉花🐶超靚🌸味道好濃郁🤤
====—====—====—====—
📌店名:Pause It (旺角)’
📍地址:旺角奶路臣街17號THE FOREST地下G11號舖
2024-09-09
  • 黑椒牛肉多士配薯條
  • 黑芝麻拿鐵
之前👷🏻‍♀️細孖食過位於荔枝角工廈新分店裝修風格以純白簡約為主,比起荔枝角分店,中間有張木系色嘅長枱,咁啱喺THE FORREST 商場有大自然感覺,餐廳主打拉花飲品,仲有好多All day dining 小食、手沖咖啡㗎🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🥢 黑椒牛肉多士配薯條💰 88以酸種包做包式烘脆,先加入用西洋wasabi- 山蘿蔔整成嘅醬汁同火箭菜,放上幾片黑椒牛肉同燶脆邊洗流心蛋,酸種包烘得幾鬆脆😋醬汁量適中,𠝹開蛋黃湧出極流心,熟度掌握得啱啱好,黑椒牛肉鹹香十足重,夾埋蛋黃食好濕潤,薯條屬幼身薯條,份量幾多,炸得香脆唔油膩,加左香辣粉好惹味🥢伯爵茶咖啡拿鐵💰42 + 6 加大 👷🏻‍♀️細孖今日叫左呢杯拉花拿鐵,呈橙啡色,上面拉左海馬拉花好cute,飲落帶有好清香伯爵茶香氣,咖啡屬medium - dark roast茶同咖啡完美融合,口味適合大眾🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹✍🏻總評:加🔟服務費:❎👭🏻推薦指數:🌕🌕🌕🌕🌗👭🏻回頭指數:🌕🌕🌕🌕🌗👭🏻環境評分:🌕🌕🌕🌕🌗👭🏻服務評分:🌕🌕🌕🌕🌗🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹💰人均消費:$140
之前👷🏻‍♀️細孖食過位於荔枝角工廈新分店

🥢 黑椒牛肉多士配薯條💰 88

🥢伯爵茶咖啡拿鐵💰42 + 6 加大

茶同咖啡完美融合,口味適合大眾

✍🏻總評:

2024-07-23
  • 黑椒牛肉多士配薯條
  • 伯爵茶咖啡拿鐵
2024-07-10 2563 浏览
都好耐無去cafe,之前係旺角都經過呢間新cafe幾次但未有機會食,今次終於食到😌 裝修以白色為主,樓底幾高,空間感十足,有窗邊位都有卡位以及中間的長枱位。當晚都幾多客,我同閨蜜就去左坐中間長枱位~我地既晚餐叫左:.🥙煙三文魚牛油果班尼迪克蛋好精美既擺盤!整成兩朵玫瑰花形既煙三文魚牛油果班尼迪克蛋,份量十足!好似花之戀咁🤣 酸種麵包上牛油果切片,上面再放上流心既班尼迪克蛋,再以三文魚包裹,一刀切下去,蛋汁徐徐流下滑過牛油果同酸種麵包,一口食下,口感好豐富!旁邊仲有大量沙律菜好清新!.🌮雞肉墨西哥餅簡簡單單四大片雞肉墨西哥餅,內裡是十分美味的餡料,雞肉同醬汁的配搭很好,旁附有酸忌廉可點,不過我覺得就咁食已經好好味!.🍟牛油果莎莎醬炸薯條睇到個名已經好特別!無諗到薯條份量咁多!薯條係偏幼身既款式,牛油果莎莎醬有溝上酸忌廉,所以味道都幾特別,如果醬料再多d會更好🤣因爲薯條太多🤣.☕️熱香橙朱古力咖啡好少見呢個配搭既咖啡!即刻叫左杯熱既,貪有埋拉花影相靚🤪 一來到,杯拉花咖啡好靚呀🥰 飲落去真係好香甜,橙香味好突出,但又不失朱古力既香濃,好好飲!.🧋凍伯爵茶朱古力呢杯又唔錯,幾香,茶味與朱古力互
🥙煙三文魚牛油果班尼迪克蛋
🌮雞肉墨西哥餅
🍟牛油果莎莎醬炸薯條
☕️熱香橙朱古力咖啡
🧋凍伯爵茶朱古力
呢杯又唔錯,幾香,茶味與朱古力互相輝映
2024-07-04
  • 雞肉墨西哥餅
  • 香橙朱古力咖啡
朋友仔想試呢間《Pause It 》好耐,呢度嘅裝修簡潔,環境舒適,好啱我哋呢啲都市人放假嚟放鬆一下,嘆返杯靚靚拉花咖啡😊ღ明太子櫻花蝦意大利粉 $98意粉煙韌彈牙,滿滿櫻花蝦香氣加上明太子,鹹香味十足!ღ菠菜雜菌班尼迪克蛋 $88班尼迪克蛋好流心😍仲有食落煙韌嘅麵包,中間夾住菠菜同雜菌,口感勁豐富呀ღ西班牙鮮奶咖啡 $42之前去過西班牙飲過嘅咖啡好好飲見到呢度有即刻叫嚟試下真係有喺西班牙飲嘅味道唔會太甜膩口口感仲好順滑ღ抹茶拿鐵 $42 加$6熱飲可以轉大杯😍啱晒我呢個飲嘢怪😆有靚靚嘅拉花唔在講飲落仲好香好滑微甜冇抹茶嘅苦澀味

ღ明太子櫻花蝦意大利粉 $98
意粉煙韌彈牙,滿滿櫻花蝦香氣
加上明太子,鹹香味十足!

ღ菠菜雜菌班尼迪克蛋 $88

有靚靚嘅拉花唔在講
飲落仲好香好滑
微甜冇抹茶嘅苦澀味
4天前 0 浏览
同女兒去旺角做完美容,搵間咖啡店食啲嘢,順便休息一下,𝐏𝐀𝐔𝐒𝐄 𝐈𝐓 地方寬濶,裝修時尚清雅。全日早餐:顏色鮮艶份量十足,食物有法蘭克福腸、煙肉、雜菌、車厘茄、蕃茄、焗豆、蛋和多士,蛋是可揀太陽蛋或炒蛋,炒蛋比較滑溜惹味。慢煮雞胸,香草麵包三文治配薯條:香草麵包質地好軟熟,中間饀料係嫩滑嘅雞肉,加埋蜜糖芥末醬好惹味,配搭份量十足嘅薯條好豐富。雲呢拿鮮奶咖啡:拉花賣相美觀,以濃縮咖啡、牛奶及雲呢拿糖漿製成,咖啡非常香,飲落順口細滑。菠蘿特飲味道酸甜,加上梳打水感覺較清新。

菠蘿特飲味道酸甜,加上梳打水感覺較清新。

2024-09-11
用餐时段
附近有間文青Cafe超正🥰一到Happy Friday就會同同事過來朝聖😋扮下青春打卡!🍽️ 牛肉煙肉(芥末蛋黃醬)漢堡配薯條Happy lunch我地叫左個牛肉煙肉(芥末蛋黃醬)漢堡配薯條🍟share,大大份嘅漢堡🍔大大份煙肉同埋漢堡扒真係啖啖肉!仲有炸到脆卜卜嘅薯條,望到咁豐富都飽晒😋🍽️ 虎蝦青醬扁意粉同事表示點都要叫個澱粉質先可以滿足,所以我哋叫咗呢個青醬扁意粉開心分享😋呢個意粉醬有一隻大大煎到香脆嘅虎蝦🦐因為都好大隻,我哋就一開2分享😝🍽️ 培茶拉花拿鐵呢間舖面設計簡潔,極有文青風,最出名係拉花latte,所以我哋叫左兩杯野飲,一上檯好有驚喜,兩杯熱飲都有好靚嘅拉花,呢杯焙茶拉花就係靚靚嘅飛馬,而我都搶先試飲同事果杯培茶拿鐵,厚厚嘅奶香加上培茶味道,真係好好飲😋不得了!🍽️ 紫薯拉花拿鐵另一杯就叫咗一個紫薯拉花,真係好大杯、個拉花好靚,係雪白嘅雪橇💞心動💞初嘗一口,好有驚喜啊~好好味啊😍濃濃嘅紫薯味🌟加上個奶打得好Rich,真係Perfect matchhhhhh😋

🍽️ 牛肉煙肉(芥末蛋黃醬)漢堡配薯條

🍽️ 虎蝦青醬扁意粉

🍽️ 培茶拉花拿鐵

🍽️ 紫薯拉花拿鐵

• 焙茶拿鐵
  • 牛肉芝士漢堡配薯條
  • 虎蝦青醬意大利粉
2024-08-28 498 浏览
去過炮台山嗰間Pause it幾次,裝修簡潔環境舒服,就算淨係去飲杯咖啡都好chill。見到旺角都有分店就過嚟試吓。🥘牛肝菌汁雜菌意大利飯 Porcini Mushroom Risotto意大利飯軟硬度啱啱好,每啖都食到蘑菇,不過牛肝菌味唔算太突出。份量都算多,一個人其實食唔晒🤣☕️焙茶拿鐵 Hojicha latte 一入口係好香嘅焙茶味,之後有淡淡咖啡味滲出,上面嘅兔仔拉花好靚,啱打卡得嚟又好飲🥰#mongkok #mongkokfood #cafe #pauseithk #risotto #latte #hojichalatte #chill #chillvibes #旺角 #旺角美食 #意大利飯 #拿鐵 #焙茶拿鐵

☕️焙茶拿鐵 Hojicha latte

2024-08-19
  • Hojicha  latte
  • 焙茶拿鐵
2024-08-27 472 浏览
每次經過都會比佢大大嘅落地玻璃同簡約嘅純白裝修吸引今次終於約到朋友入去試一試!Cafe內部主調係白色令空間感好大,令人坐得好舒服餐牌印刷都係行簡約風調,即刻文青氣息出晒嚟除咗有一般拉花咖啡,仲有茶同酒精選擇,另外仲有手沖咖啡食物選擇有沙律、意粉、小食、仲有burger同Benedict!Cafe該有嘅食物都有,選擇好多明太子櫻花蝦意大利粉滿滿嘅明太子包圍晒每一條意粉、配搭櫻花蝦微咸嘅海鮮香味,再加上面頭有青瓜絲增加口感,成碟意粉既濃厚又清新!煙三文魚牛油果班尼迪克蛋份量好大!而且仲好貼心咁切開咗2件、岩晒share食煙三文魚唔過分咸,牛油果鋪滿多士,Benedict 爆出嘅蛋汁,多重口感令人愛不釋手紫薯拿鐵個拉花超級可愛!一見到勁有中秋feel❤️❤️係兔兔加月亮!個顏色超溫柔~淡淡紫薯香又唔會太甜伯爵茶朱古力係我最愛嘅獨角獸!見到個拉花超開心~~伯爵茶嘅茶香加上朱古力原來好夾!環境優美,食物質素高,再配上靚靚拉花,大推薦要嚟試呀!

每次經過都會比佢大大嘅落地玻璃同簡約嘅純白裝修吸引
今次終於約到朋友入去試一試!

Cafe內部主調係白色令空間感好大,令人坐得好舒服
餐牌印刷都係行簡約風調,即刻文青氣息出晒嚟

除咗有一般拉花咖啡,仲有茶同酒精選擇,另外仲有手沖咖啡

Cafe該有嘅食物都有,選擇好多

明太子櫻花蝦意大利粉

煙三文魚牛油果班尼迪克蛋
份量好大!而且仲好貼心咁切開咗2件、岩晒share食

紫薯拿鐵

伯爵茶朱古力

環境優美,食物質素高,再配上靚靚拉花,大推薦要嚟試呀!
2024-08-26 346 浏览
旺角Pause it 裝修簡約,以白色和木係餐桌為主,配上高樓底落地大玻璃,明亮舒適,讓人身心放鬆。 放假約朋友到此食下午茶和飲拉花咖啡chill吓😚😚我哋order了抹茶拿鐵🍵、虎蝦青醬扁意粉🍝、蛋沙律牛角酥🥐、法式多士配糖漿🍯加雲呢拿單球雪糕🍦。✨Matcha Latte抹茶拿鐵🍵第一眼見到杯抹茶Latta好驚喜,拉花圖案精細奪目。而抹茶味濃郁且甘香唔苦澀,口感順滑,甜度適中,味道不錯,視覺和味覺亦同樣得到享受👍👍。✨虎蝦青醬扁意粉🍝虎蝦大大隻, 肉質飽滿鮮味爽彈,意大利扁意粉軟硬適中,彈牙掛汁, 配上清新香氣嘅青醬、車厘茄、小蘆筍、豆角等配料和蒜片、芝士, 美味可口,齒頰留香😋😋✨Egg Salad Croissant蛋沙律牛角酥🥐軟嫩碎蛋搭配甜美蛋黃醬,清爽開胃,夾入金黃酥脆且鬆化嘅牛角酥,陣陣嘅牛油香氣與豐富嘅碎蛋餡料相得益彰,每一啖都有滿滿濃郁滑順嘅蛋沙律,非常惹味。✨French Toast with Syrup and add a scoop of Vanilla Ice Cream 法式多士🍞配糖漿🍯加配雲呢拿單球雪糕🍦法式多士蛋香味濃,口感軟熟,內裏似燉蛋咁嫩滑,蘸

✨Matcha Latte抹茶拿鐵🍵

✨虎蝦青醬扁意粉🍝

✨Egg Salad Croissant蛋沙律牛角酥🥐

法式多士蛋香味濃,口感軟熟,內裏似燉蛋咁嫩滑,蘸上甜而不 膩嘅忌廉,再一啖熱多士,一啖雪糕, 冰火交融, 更各滋味🤤🤤。 配上焦糖香蕉和酸酸甜甜士多啤梨醬,回味無窮👍👍。
抹茶拿鐵
抹茶拿鐵
虎蝦青醬扁意粉
蛋沙律牛角酥
法式多士配糖漿,加配雲呢拿單球雪糕
  • 抹茶latte, 法式西多士配雲呢拿雪糕
2024-08-25 288 浏览
咖啡迷必去之選💕位置於旺角方便,熱鬧中帶點寧靜❤️好早就見人嚟朝聖打卡,其實我都第二次嚟🤭呢度充滿住文青嘅味道,每位服務員都勁型男索女🙈絕對係年輕嘅型男索女兼文青聚集地💕一直好欣賞呢度嘅咖啡拉花,拉得非常之靚,飲咖啡同時直程覺得喺度飲緊一個藝術品❤️叫咗兩杯拉花,一杯係平時飲開嘅Cappuccino,鍾意飲咖啡㗎,我真係覺得冇嘢可以挑剔🙈令外試咗杯印度香料拿鐵🤭口感同個味道非常之特別,有驚喜🤭🤭未飲過嘅朋友真係可以試一試,味道都令人幾難忘💕除咗飲咖啡外餐廳入邊嘅食物都非常之香,特別黑松露芝士薯條,真係未上枱都會聞到成間舖充滿着黑松露味道💕💕
咖啡迷必去之選💕位置於旺角方便,熱鬧中帶點寧靜❤️
2024-08-20
  • 芝士黑松露薯條
  • 竹炭鮮奶咖啡
2024-08-23 291 浏览
今天想去chill 下,所以揀左間CAFE 去嘆下,環境舒服,係白灰木系,有清優的感覺。揀左杯Black Sesame Latte 黑芝麻拿鐵,一入口就有黑芝麻但唔會太濃,之後會有拿鐵味,感覺都幾特別的。同行朋友叫左焙茶拿鐵,哩個都好好飲,茶葉加上濃濃的牛奶,交織出濃厚而不膩的口感。 遠遠的就能聞到茶香,入口後,焙茶的滋味停留在齒間。食物方面,叫左BURGER,都幾好食,肉幾JUICY,佢跟左薯條。另外叫左意大利飯,好JUICY 入味! 甜得來又唔會太膩,口感creamy,又有新鮮感,值得一讚。意大利飯煮得軟綿稠密,非常入味,每一口都帶有龍蝦的鮮香滋味
2024-08-22 207 浏览
旺角區有質素的咖啡拉花班有Pause It,上次同朋友食過,拉花的確好勁,呢日午餐時間同朋友再訪。🌟Latte x2真係好出色拉花,2杯都係層次繁複而分明,咖啡香味nutty濃郁。🌟牛肉煙肉漢堡(芥末蛋黄醬)配薯條牛肉漢堡厚實大塊,手肉裏面熟透但不會喍,有芥末蛋黄醬食落減少肥膩感,好食。🌟虎蝦青醬扁意粉最近喜歡青醬,因為冇忌廉汁同蕃茄醬汁咁濃味,較清淡,大大隻虎蝦覆蓋成個意粉。餐廳三面玻璃窗對住街,彩光非常光猛,好chill感覺。餐廳教授咖啡拉花班,有興趣可即場報名。

🌟Latte x2

🌟牛肉煙肉漢堡(芥末蛋黄醬)配薯條

🌟虎蝦青醬扁意粉

2024-08-12
2024-08-21 334 浏览
今日終於打卡咗旺角充滿藝術氣息嘅浪漫Cafe💕裝修以簡約白色為主。店舖最出名係佢哋特色嘅咖啡拉花。我點咗一杯Matcha latte。選擇咗獨角獸圖案🦄當杯latte送到我手時,真心唔捨得飲。有強迫症嘅我唔想破壞個圖案😂聞一聞,好香綠茶味,奶味啱啱好,亦都唔會太甜。食物方面都非常高質,全日早餐大大份搭配營養豐富。麵包係選用酸種麵包。吞拿魚沙律吞拿魚卷芝麻健康營養好味仲唔使怕肥,啱晒我。以下分享吓我嗰日試咗覺得唔錯嘅菜式。✨抹茶latte✨英國梨茶✨全日早餐✨芝麻吞拿魚沙律
✨抹茶latte
✨英國梨茶
✨全日早餐
✨芝麻吞拿魚沙律
  • Matcha  Latte
2024-08-16 626 浏览
天氣太熱,今日跟老公在旺角買完波鞋,係附近cafe食少少野。店舖很旺,不少人在飲咖啡,我想起在墨爾本的日子。咖啡都有好多選擇,仲要有不同圖案的拉花。Flat white 奶味香濃,咖啡比較輕柔些。最特別是香橙朱古力咖啡,不算太甜,有陣陣的橙香,飲到底部見到橙皮絲。煙三文魚牛油果班尼迪克蛋呢個都夠兩個人分享,煙三文魚好大塊好甘香,油脂分佈平均,食起嚟好惹味。牛油果厚切,口感柔滑,班尼迪克蛋切開係流心,蕃茄醬菠菜芝士意大利雲吞意大利雲吞很大粒,餡料滿滿芝士,原來混合菠菜蓉,食起來唔怕很膩。加上仲有鮮蕃茄醬,有車里茄蓉,很清爽。

煙三文魚牛油果班尼迪克蛋

蕃茄醬菠菜芝士意大利雲吞