🌟餐廳:Pause It📍地址:旺角奶路臣街17號THE FOREST地下G11號舖💰價位:~$51 - $200⏰營業時間:星期一至五 08:00 - 22:00 / 星期六日及公眾假期 09:00 - 22:00📱電話:23482138經過旺角The Forest比呢間 Cafe「Pause It」既外圍裝修吸引住,餐廳採用落地玻璃,入邊裝修以白色及木系陳設為主,採光度一流,夠型格又簡約~岩哂lunch time坐底歎杯coffee 慢活吓~———————————————————🔹科布沙律呢款名為科布沙律都幾有特色~沙律材料包括雞肉粒、車厘茄、牛油果、栗米、煙肉及大量爽脆既沙律菜,夠哂豐富~最特色係佢地既醬汁,用上Tangy dressing,帶點香辣微微酸,食起上黎更開胃~———————————————————🔹蕃茄醬菠菜芝士意大利雲吞賣相好吸引~意大利雲吞餡料釀入濃濃既芝士及菠菜,好邪惡,上層仲淋上微微酸既蕃茄醬,食得好滋味~———————————————————🔹慢煮雞胸香草麵包三文治配薯條香草麵包質地好軟熟,而且麥味及香草味突出~中間加入嫩滑嘅雞肉,再搭配埋蜜糖芥末醬,食得
🌟餐廳:Pause It
💰價位:~$51 - $200
📱電話:23482138

🔹科布沙律

🔹蕃茄醬菠菜芝士意大利雲吞

🔹慢煮雞胸香草麵包三文治配薯條
香草麵包質地好軟熟,而且麥味及香草味突出~中間加入嫩滑嘅雞肉,再搭配埋蜜糖芥末醬,食得好滿足,配菜仲有熱辣辣嘅香脆薯條,性價比十足~相當有驚喜!

🔹Flat White
呢度嘅咖啡亦係餐廳主打之一,咖啡師拉出一杯杯好靚嘅拉花咖啡,打卡一流~Flat White 既奶味及咖啡豆味道好balance,咖啡豆烘焙味夠突出,NICE~

😋味道:4/5
🏢環境:4/5
💁🏻♀️服務:4/5
💵價錢:4/5
🤟🏻性價比:4/5
👅整體小總結
餐廳性價比好高,提供各款輕食、主菜及高質咖啡,喺旺角鬧市可以搵到一個咁舒適嘅環境chill 下真係好寫意~
2023-06-23
📍位置:近旺角站 E2 出口,向麥花臣遊樂場方向步行約5分鐘。🏠環境:門面採用落地玻璃,採光十足,加上樓底高,室內十分明亮,走進餐廳首見咖啡櫃枱,落地玻璃窗是吧台和白色二人枱,中庭設一張長枱,上方是樹枝掛燈,後方是卡座,整體以白色簡潔為主,雅致大方。🤵🏻服務:人手下單,拉花飲料可選指定的圖案,不收取加一。🍽️晚市:沒有套餐,提供咖啡、輕食及西餐料理。🍴煙三文魚🐟班尼迪克蛋$84😋鹹香十足的煙三魚圍繞水波蛋,置於法包🥖上,加上燒香的蛋黃醬,口感豐富🤤,水波蛋一切即流心😝,味道一流,伴碟有開胃的醋沙律🥗!🍴牛油果🥑慢煮🐔雞胸意大利飯 $98😅飽肚又健康的主菜,雞胸灑有香草和芝士碎,而牛油果則溶於意大利飯,並有粒粒鷹嘴豆,煮得好綿密☺️,忌 廉味重。🍵黑芝麻拿鐵 $42🐢烏龜拉花很可愛😍,芝麻和奶味平衡,甜了少許。🍵抹茶拿鐵 $42🤩漂亮的🦜鸚鵡拉花,抹茶味道濃郁,是真用茶粉沖泡,奶味也濃,甜度適中。
🏠環境:門面採用落地玻璃,採光十足,加上樓底高,
室內十分明亮,
走進餐廳首見咖啡櫃枱,
落地玻璃窗是吧台和
白色二人枱,
🤵🏻服務:人手下單,拉花飲料可選指定的圖案,不收取加一。
🍽️晚市:
沒有套餐,提供咖啡、輕食及西餐料理。
🍴煙三文魚🐟班尼迪克蛋$84
水波蛋一切即流心😝,
味道一流,
伴碟有開胃的醋沙律🥗!
🍴牛油果🥑慢煮🐔雞胸意大利飯 $98
😅飽肚又健康的主菜,

🍵黑芝麻拿鐵 $42
🐢烏龜拉花很可愛😍,芝麻和奶味平衡,甜了少許。
🍵抹茶拿鐵 $42
2023-06-24
  • 煙三文魚🐟班尼迪克蛋
呢間Cafe嘅店名真係好適合我嘅心情😚 係繁忙嘅旺角之中最緊要嘅就係適時停低休息一下啱⏰ 呢間Cafe係一個好好嘅休息空間💙 食物同埋飲品都好有質素 同埋落地玻璃舒適嘅環境都係鬧市中令人放鬆🌆⭐️ Beef Cheeseburger with Fries 🍔經典嘅牛肉芝士漢堡味道好濃郁🥩入口Juicy加上芝士好滋味🧀 經典嘅美式味道🇺🇸⭐️ Chicken Avocado Risotto 🍗意大利飯加上牛油果比起一般既感覺無咁油膩🥑口感Creamy但帶上一種清新💚 雞肉以慢煮既煮法保持住嫩滑既程度⭐️ Purple Potato Latte 🍠紫薯加上牛奶淡紫色嘅賣相真係好夢幻💜 口感幼滑紫薯味唔會太搶🫶🏼 特別係拉花嘅造型係一直海馬好有心思😻⭐️ Cold Brew Jade Oolong 🧃清新嘅冷泡烏龍茶有清香既茶味🍵 中和左漢堡既濃郁
Beef Cheeseburger with Fries

Chicken Avocado Risotto
Purple Potato Latte
Cold Brew Jade Oolong
2023-06-25 167 浏览
經常光顧炮台山一咖啡店,今晚就看看旺角店是否同樣高質店舖設計走簡約路線,設有落地大玻璃,可坐在窗邊歎咖啡店名就是要提供一個悠閒的空間,讓食客在閙市停一停採用埃塞俄比亞和南美的咖啡豆,帶著濃郁的柑橘果香還會定期舉辦基礎手沖咖啡班及拉花班等課程,將手藝傳承竹炭鮮奶咖啡面有可愛的獅子仔拉花,感覺治愈皇牌伯爵紅茶帶有佛手柑的柑橘香氣配以紅茶的醇厚牛肉芝士漢堡配薯條,每一口都感受到香濃牛味同豐富的肉汁虎蝦青醬意大利粉清新又惹味,意粉麵質彈牙
經常光顧炮台山一咖啡店,今晚就看看旺角店是否同樣高質
店舖設計走簡約路線,設有落地大玻璃,可坐在窗邊歎咖啡
店名就是要提供一個悠閒的空間,讓食客在閙市停一停
採用埃塞俄比亞和南美的咖啡豆,帶著濃郁的柑橘果香
還會定期舉辦基礎手沖咖啡班及拉花班等課程,將手藝傳承
竹炭鮮奶咖啡
竹炭鮮奶咖啡面有可愛的獅子仔拉花,感覺治愈
皇牌伯爵紅茶
皇牌伯爵紅茶帶有佛手柑的柑橘香氣配以紅茶的醇厚
牛肉芝士漢堡配薯條
牛肉芝士漢堡配薯條,每一口都感受到香濃牛味同豐富的肉汁
虎蝦青醬意大利粉
虎蝦青醬意大利粉清新又惹味,意粉麵質彈牙
2023-06-24
竹炭鮮奶咖啡
皇牌伯爵紅茶
牛肉芝士漢堡配薯條
虎蝦青醬意大利粉
2023-06-23 43 浏览
放工好攰想食café 遠離煩擾一下,就黎左pause it。餐廳免加一,環境舒適好有一種俾人抖抖氣休息既感覺。 牛肉芝士漢堡配薯條,份量好大,擺盤漢堡既包裝紙仲有句pause it and drink coffee,好有小心思。塊牛肉超厚又夠juicy,加上好fresh既沙律菜同蕃茄,我地2人share 岩岩好,唔會太heavy太膩。紅酒汁慢煮西班牙豚肉碎長通粉,個醬調得好味,火箭菜下有香濃既芝士,再有好多肉碎,每條通粉都有肉醬沾上,非常美味。我地拎左漢堡既脆薯條沾上肉醬食,完全冇浪費,非常開心。紫薯Latte,拉花係一盤心型既花花,加埋紫薯既粉紫色,好有少女心。轉左燕麥奶,有好香既燕麥味道,又有香甜既紫薯味,幾正! Pineapple fizz,菠蘿特飲,甜甜既菠蘿汁加上梳打,少少檸檬既酸味,又fresh又清爽。餐廳仲有咖啡拉花班同手沖咖啡班,見到有咖啡師仲係拉花比賽入圍者,見到好多海洋系列既圖案,好創新。

2023-06-22 49 浏览
剛昨日到旺角上堂, 附近原來開了一間極有水準的拉花Cafe!除了咖啡☕️外,我好鍾意黑芝麻Latte㗎,呢間cafe 的芝麻鮮奶我覺得真心好飲☺️ 濃濃芝麻味同鮮奶簡直一拍即合!另外仲點了egg Benedict ,自家麵包好有口感,加上poached eggs一切開蛋黃流哂岀黎,賣相極吸引!原來餐廳仲有咖啡☕️課程,有咖啡拉花同埋手沖咖啡班,好想學呢!🤩Pause It Add: The forest 地下G11鋪

Pause It
Add: The forest 地下G11鋪
2023-06-19 301 浏览
Pause It (旺角) -又來到旺角嘅飯堂啦!因為呢度坐得又舒服,而且價錢都好親民,平時約朋友食飯最鍾意喺度食飯吹水🧡🔍 芝士黑松露薯條 🍟 $68 🌟🌟 大力推介超邪惡薯條!薯條份量超多唔再講,仲要有海量嘅芝士 🧀️ 勁多黑松露醬係上面,每條薯條都係勁多芝士同黑松露,芝士味勁重,可以話係超級邪惡,打卡一流,完全食到停唔到口😍 食完望返就會覺得好有罪惡感了🫣 🔍 紅酒汁慢煮西班牙豚肉碎長通粉 $88呢個紅酒汁豚肉長通粉,識落有啲似肉醬意粉嘅味道,因為都加咗茄醬同埋蕃茄仔整出嚟,而且上面再加左芝士同埋火箭菜,感覺幾清新🔍 科布沙律 🥗 $68 (慢煮雞胸肉 +$20)食返個健康啲嘅沙律!沙律菜好新鮮同埋清新,特別加埋個醬酸酸甜甜好開胃。極力推介個慢煮雞胸肉😍 雖然係雞胸肉,但絕對唔會嚡口或者乾身,食落好嫩滑,同埋好有水份,食落去係水份鎖住嘅感覺。🔍 焙茶拿鐵 $42🔍 紫薯拿鐵 $42去Cafe當然要靚靚 latte 打卡😍 焙茶latte有好香嘅焙茶味;紫薯latte就係淡淡嘅紫薯味,粉紫色咁好夢幻💜-📍Pause It (旺角)旺角奶路臣街17號THE FOREST地下G11號舖
Pause It (旺角)

🔍 芝士黑松露薯條 🍟 $68 🌟

🔍 紅酒汁慢煮西班牙豚肉碎長通粉 $88

🔍 科布沙律 🥗 $68 (慢煮雞胸肉 +$20)

🔍 焙茶拿鐵 $42
🔍 紫薯拿鐵 $42
焙茶latte

📍Pause It (旺角)
旺角奶路臣街17號THE FOREST地下G11號舖
芝士黑松露薯條
焙茶latte
芝士黑松露薯條
  • 焙茶拿鐵
2023-05-24 308 浏览
❥ 牛油果慢煮雞胸義大利飯($88) 雞胸調味類似美式煙燻BBQ,肉質唔算好柴意大利飯都加入咗幾多牛油果,所以口感比起一般口味嘅意大利飯更加豐腴,但調味比較淡,好似硬係爭咁幾粒鹽🤣食到最後好容易味蕾麻木同膩 ❥ 牛肉芝士漢堡配薯條 ($108)牛肉漢堡外表好焦香,勁鍾意呢D有燶邊嘅物體😈不過肉扒稍為鬆散,食嘅時候會係咁跌啲肉粒粒出嚟🤣同埋都會冇甘有口感❥炸魷魚配塔塔醬($68) 掂吖呢個💛外皮炸到超香脆,脆皮嘅味道好有台式炸物Feel,而且每一舊魷魚都好大舊,肉質鮮嫩又有彈性,完全係食到停唔到口🥲另外仲配有塔塔醬,微酸嘅醬汁令件事又再高分左!
❥ 牛油果慢煮雞胸義大利飯($88)

雞胸調味類似美式煙燻BBQ,肉質唔算好柴

❥ 牛肉芝士漢堡配薯條 ($108)

❥炸魷魚配塔塔醬($68)

另外仲配有塔塔醬,微酸嘅醬汁令件事又再高分左!
2023-05-22 275 浏览
嗰日風雲變色,眼看就快落雨之際與友人衝入咖啡店內避雨,發現店舖光線明亮,四四方方的環境位置與位置之間稍微狹窄,卻不失有自己的空間與朋友聊天及簡單而隆重慶祝生日。我們分別點了兩杯意式咖啡,及兩個小食。小食點了一個炸魷魚以及一道鹹蛋黃炸雞翼,炸魷魚看下去炸得有點過火,表面也看到稍微變黑了,不過吃下去很香脆,魷魚圈尚算新鮮,我比較喜歡另一道鹹蛋黃炸雞翼,鹹蛋黃份量落得好夠,雞翼入口香嫩多汁,形成層次的對比,份量大概有4隻開邊。咖啡味道還可,有一半的簡單拉花處理,咖啡豆沒有讓我覺得很驚喜,是一般的咖啡店的咖啡味道。
我們分別點了兩杯意式咖啡,及兩個小食。
鹹蛋黃炸雞翼
鹹蛋黃炸雞翼
酥炸魷魚圈
意式咖啡
  • 鹹蛋黃雞翼
呢間cafe未搬之前應該都好多人去過,小編們亦唔例外,所以佢哋搬咗之後都係第一次嚟xd 同舊鋪唔同嘅係呢到環境真係好大,樓底夠高,因為有落地玻璃所以光線都會更加開陽同光好多,所以整體感覺係幾舒服的~除左旺角分店之外,北角都有一間,港島區嘅朋友驚遠可以去北角分店都可以。小編們星期日去到walk in下午茶時段都排左一陣隊先有位,所以如果想weekend嚟記得預鬆少少時間la🤓

🥑牛油果慢煮雞胸意大利飯
🍗 鹹蛋黃單骨雞翼
☕️Espresso Tonic
🍵Hot Matcha Latte
下午茶
2023-05-07 253 浏览
星期日因為要一早出旺角上堂,打開app一睇發現PauseIt 星期日開九點,把心一橫就去食個靚早。行到餐廳已經好肚餓,睇完menu,毫不猶豫點選All day breakfast. 上餐時間非常快,落單後不消三分鐘便上菜,而且是熱辣辣。煙肉煎得香脆,是我喜歡的質地,沙律菜的醬汁清新,而且沒有我不喜歡的火箭菜,蕃茄有先煎一下,加分!一片多士是誠意之作,食得出香味。其餘包括香腸及焗豆則正常發揮
上餐時間非常快,落單後不消三分鐘便上菜,而且是熱辣辣。
2023-05-01 289 浏览
大家都知旺角有好多咖啡店,但如果想搵一間咖啡同食物一樣高質的話,絕對唔容易。環境闊落,仲有落地玻璃,夠晒光猛。今日點咗麻辣大蜆意粉,完全估佢唔到,夠香夠辣,意粉偏硬,好好好食😋。香脆魷魚鬚,本身冇調味,但夠脆冇油溢味,要靠沙律醬搭夠。另外點埋水牛雞亦,一份6隻,雞亦偏大隻,夠入味。我重點咗一杯咖啡同一杯果汁,買單四百幾蚊,晚餐嚟好抵食。當然要同大家分享一下,pause it細舖轉大舖,一定不會太差。
外卖送餐
2023-04-02 476 浏览
《以夢為馬💖》係呢到能感受到,咖啡師對咖啡嘅熱誠💫正在喜愛、熱衷,做著這件事!他們是有成就感的!年輕有夢真好!若不麻木氣餒做著同一件事是幸福的。之前都來過幾次,食物各方面都正常發揮!個人都推薦來一試!👍-慢煮雞胸香草麵包配薯條$84- Earl Grey Latte $42-煙三文魚班尼迪克蛋$84 +加配牛油果片$20- Latte $40📍Pause It 旺角奶路臣街17號THE FOREST地下G11號舖
《以夢為馬💖》

係呢到能感受到,咖啡師對咖啡嘅熱誠💫
正在喜愛、熱衷,做著這件事!他們是有成就感的!
年輕有夢真好!若不麻木氣餒做著同一件事是幸福的。

之前都來過幾次,食物各方面都正常發揮!個人都推薦來一試!👍

-慢煮雞胸香草麵包配薯條$84

- Earl Grey Latte $42

-煙三文魚班尼迪克蛋$84
+加配牛油果片$20

- Latte $40

📍Pause It
旺角奶路臣街17號THE FOREST地下G11號舖
2023-03-24 402 浏览
呢間cafe由旺角細鋪果時開始幫襯,到而家搬左大鋪lunch都成日會黎食。呢間木系cafe有好大既落地玻璃窗透自然光入黎,好光猛好舒服。🐷All day breakfast $98有豬肉香腸,煙肉,雜菌,番茄,沙律菜,麥包,茄汁豆同埋蛋;蛋可以隨自己喜好揀煎或者炒;望落去唔係好大碟,但食落好豐富好飽。每樣食物都食得出用心製作,炒蛋好香滑,豬肉腸大大條煎得好香,烤番落亦好juicy!🐷Chicken avocado risotto $98牛油果滲入左每一粒飯,每啖都係好濃既牛油果味,好creamy。雞胸大大塊但又好嫩滑。呢類creamy既飯食多左難免會有炒少少膩既感覺,面頭有一舊檸檬就係神來之筆,吱落去飯度就可以減膩既應覺

🐷All day breakfast $98

🐷Chicken avocado risotto $98
2023-03-08
2023-03-11 301 浏览
🍝🍝🍝有時去到旺角唔知想食咩,都會諗起依度,可以話係旺角既飯堂位置位於The Forest ,有落地大玻璃,非常光猛、寬敞舒適雖然無做set lunch & set dinner,但一樣好吸引All Day Breakfast ($98)全日早餐豐富大大份、有麥包、炒蛋、法蘭克福腸、茄汁豆、炒雜菌、沙律菜、烤蕃茄、煙肉(因喜好skip左),炒蛋香滑,法蘭克福腸大大條,炒雜菌用上了幾款菇類,加埋多汁烤蕃茄,每款食物都感覺到有俾足心機烹調 ,感到好滿足牛油果慢煮雞胸意大利飯($98)一碟大大份,比平時食到既意大利飯多1.5倍左右,目測估計都有2碗飯,每粒意大利飯都有牛油果味之餘,仲有少少微辣,增加每啖飯既層次感,慢煮雞胸唔會太乾太Un,反而非常鮮嫩
🍝🍝🍝

有時去到旺角唔知想食咩,都會諗起依度,可以話係旺角既飯堂

All Day Breakfast ($98)

牛油果慢煮雞胸意大利飯($98)