2010-03-04 10 浏览
平日成日睇Open Rice,睇下有咩餐廳好食,見呢間餐廳幾高分,所以今日專登叫朋友一齊黎試下...叫左以下既食物:1. 芝士焗薯皮- 較油,芝士唔夠香,比Ruby Tuesday遜色!但味道都ok!2. 肉醬意粉- 呢個超好食,d cream好香,麵彈牙又唔"漏",100分呀! 我係一個鍾意食意粉既人,呢個好得呀! Very Good!3. 三文魚意粉- 比天使麵遜色,又比較"漏",呢個都係麻麻地...但味道ok既!4. 法式蛋- 真係唔錯,本來想叫2款甜品,因為太飽,所以叫左1款($38)餐湯:羅宋湯(夠濃, 不是菜水,GOOD)Service ok,唔會冇人理/越叫越走... 食完飯有coupon送,下次可以再黎呀! ^0^

叫左以下既食物:
餐湯:羅宋湯(夠濃, 不是菜水,GOOD)

Service ok,唔會冇人理/越叫越走...
食完飯有coupon送,下次可以再黎呀! ^0^
2010-02-26 15 浏览
上完堂搵地方食飯, 就搵到pancake colors環境偏暗, 坐既位置舒服, 我仲被安排坐左張有幾個心心氣球係頂, 可以轉黎轉去玩既椅我地每人叫左個set dinner餐湯: 雜菜湯主菜: 招牌芝士忌廉焗海鮮寬條麵($82) & 咖喱蟹柳軟殼蟹炒飯($79)餐飲: 凍檸檬綠茶是日甜品: 黑芝麻果凍雜菜湯=普通羅宋湯, 一般, 味道濃d會更好招牌芝士忌廉焗海鮮寬條麵, 本人覺得未夠creamy, sauce唔夠多, 海鮮除左一隻蝦&一隻青口外, 只有細細粒既魷魚仔... 感覺一般咖喱蟹柳軟殼蟹炒飯, 好乾身, 咖喱味幾重, 原隻軟殼蟹好靚又好食, 不過本人覺得太乾要成日飲杯綠茶凍檸檬綠茶: 幾好飲喎, 唔太甜又大杯, 岩女仔黑芝麻果凍: 本人聽到個名已經覺得一般, 但當想係甜品menu度揀下有冇其他甜品吸引到我, 但答案係冇囉.... 又冇心太軟, 又冇Tiramisu... 勁多我冇興趣既crepe.... 算啦... 咁無謂加錢...其實以一個set dinner既價錢佢其實好抵, 環境舒服又唔會趕人走, 係好好既傾計地方
上完堂搵地方食飯, 就搵到pancake colors

我地每人叫左個set dinner
餐湯: 雜菜湯
餐飲: 凍檸檬綠茶
是日甜品: 黑芝麻果凍

雜菜湯=普通羅宋湯, 一般, 味道濃d會更好

凍檸檬綠茶: 幾好飲喎, 唔太甜又大杯, 岩女仔

2010-02-25
2010-02-18 11 浏览
銅鑼灣到過大戶屋外,另一個比較喜歡的開飯熱點便是pancake colour。這次已不是第一次光臨,但迎對此店很滿意。首先價錢不會太貴,豐儉由人,平的可選$58 (另外加一)的晚餐,貴的可選高達$138的扒餐。其次,環境不錯,裝潢都很精緻很有歐陸大戶的風味,尤以銅鑼灣店為佳。唯一可評的便是人多,噪吵得很。既然是餐廳,食物當然重要。每次來都不會失望,因為食物水準頗高。今餐叫了個泰式辣肉碎炒大蝦意粉 ($69)。大蝦很爽口,意粉炒得也不錯,很開胃,辣度識中。賣相也一流,有高級西餐的感覺。其他食物如喇沙海鮮沒有吃,但朋友也評為ok。因為是和中同到來,整班都是男人,份量很重要。整個餐先有珍寶羅宋湯 (一般 , 但夠多菜),主菜,甜品(朱古力布甸),和飲品,都把我們吃得滿足。最重要主菜份量很夠,大家都不會投訴。原先是說限時坐2小時的,但因沒人等的關係我們坐了3.5小時也沒有趕走。這點便完全乎合我對cafe的期望了。玩了差不多3個小時的橋牌,盡興而歸。
焗豬扒飯
泰式辣肉碎炒大蝦意粉
喇沙海鮮,賣相唔錯,味道一般
2010-02-18
焗豬扒飯
泰式辣肉碎炒大蝦意粉
2010-02-09 3 浏览
Tarot前的晚飯... 經朋友介紹... 他還肯定我們兩個女孩必定喜歡...幸好我比方同學早到,先打探一下情況留了位,否則就撲個空,下次也未必再來...兩個女的,主菜只是叫了一個—肉醬意粉(份量一般, 適合女仔)叫了蜜糖雞翼(朋友推介,不過... 期待它有點點酸味,但其實偏甜)、smoked salmon pizza(very nice, 放了半天仍十分香脆,朋友一口咬定不嗜濃味的我會喜歡,好吃>_<,的確沒錯),還有肉醬薯皮(香口卻不過份鹹,像有丁點丁點辣,不錯,不會太膩...)...本來waiter說9時多我們就要交,結果點甜點咖啡時已9時,我們最後也到10時左右才結賬哈哈哈~甜點要了sundae和 心太軟...,sundae內的ice-cream好正,心太軟都不會太甜膩,好飽滿。提醒大家想吃的dessert要提早order啦...

提醒大家想吃的dessert要提早order啦...
2010-01-13 5 浏览
   今天和朋友吃飯,她在銅鑼灣上班,說想不到要去哪裏,她就提議先在金百利等,然後再看看樓上有哪間比較好。  我們懶得去想,恰好在樓下有人派宣傳單張,看到這家餐廳的選擇也多,價錢也合宜,我們便上去試。  室內的燈光有點暗,其實餐廳的空間是挺大的,只是其中擺放了太多很大的沙發蠻多的中學生在那裏吃飯,既播放著歌曲又開著電視使室內有點噪吵。  我們分別要了豬扒焗飯和德國腸茄汁長通粉。餐湯夠濃滑,可是鹹了一點,而我要的長通粉也有很濃的蕃茄的味道,芝士和香蒜的味道很濃,可惜又是太鹹了。  而最可取的是飲品的份量夠多,如果是冷飲的話更多,兩人輕輕鬆鬆慢慢喝可以好好地聊天,但侍應太快給我們來飲品,吃完主菜後飲品都冷卻了。

2010-01-13
2009-12-30 3 浏览
今日第一次去這間餐廳食飯, 不過每樣野都很難接受.首先我地 2 個點了一個重量級豬扒, 經一個女侍應好細心介紹轉食套餐, 因為加多十幾元就有埋餐湯飲品甜品, 之後再叫多個小食 - 芝士煙肉焗薯皮, 再加多個芝士海鮮寬條麵. 全部都係 menu 話既人氣推介食品.那裡的裝修一般, 不過眼見仍有很多坐位是空的, 都要我們等位. 首先來了是日餐湯 - 什菜羅宋湯, 味道一般.之後再了個小食 - 芝士煙肉焗薯皮, 真係唔多好食, 如果再焗耐 d 應該會仲好食, 同埋薯皮上的食料一般, 我覺得十分麻麻. 另外, 侍應應該主動提供碟 & 刀, 方便我們進食.再黎一個寬條麵, 這個味道比上一個焗薯皮無味, d 寬條麵又硬, 真係食到擰哂頭. 海鮮料只有一隻帶子, 一隻青口, 一隻平時普通蝦, 同埋一些蘑姑. 真係唔抵食.食到咁上下, 2 杯大大杯凍飲黎到, 我地都覺得最抵應該係呢杯野, 點知我叫既香濃朱古力, 都係好難飲, 都唔知咩朱古力呀!!!! 比咁大杯我, 我都係飲左幾啖就唔飲了.最後, 以為個豬扒黎到, 以為menu 賣相會好得, 點知一黎已經知煮得熟得濟, 成塊野硬既, 真係
今日第一次去這間餐廳食飯, 不過每樣野都很難接受

首先來了是日餐湯 - 什菜羅宋湯, 味道一般.

最後, 以為個豬扒黎到, 以為menu 賣相會好得, 點知一黎已經知煮得熟得濟, 成塊野硬既, 真係咬極都咬唔開.

我地連甜品都唔食, 當日甜品係紅豆果凍. 唔知係咩味同賣相.

埋單都要 $220, 真係十分十分好唔值.

totally 覺得, 煮野食那個人無心整食物, 超級十分難食.
2009-12-29
2009-12-27
星期一晚通常去邊都冇乜人, 好。兩個set dinner:1) 咖哩軟殼蟹炒飯:好乾,d料幾好都冇用,何況用料好一般,軟殼蟹一小隻加d蟹柳、蛋、雜豆。2) 海鮮龍蝦汁闊麵:呢個幾好味,有龍蝦汁撈下,海鮮好似蝦呀都幾大隻。甜品係菊花糕,可以加錢食cake但太飽所以都係菊花糕算喇。呢度以前既凍朱古力幾好,宜家就非常麻麻喇。成兩、三年冇黎喇,差左。
星期一晚通常去邊都冇乜人, 好。

兩個set dinner:

甜品係菊花糕,可以加錢食cake但太飽所以都係菊花糕算喇。
呢度以前既凍朱古力幾好,宜家就非常麻麻喇。

成兩、三年冇黎喇,差左。
2009-12-26 4 浏览
早前曾試過旺角分店,食物水準很高,而且裝潢亦很不錯,於是決定到銅鑼灣分店度過平安夜。訂位需要在平安夜前親身到分店交50%訂金,然後選擇座位,想不到,最後竟被安排「發放邊疆」。更失望的還陸續有來…米紙卷三重奏拼盤:拼盤有三款米紙卷,有香芒配三文魚、火腿配蜜瓜、吉列蝦配蜜桃,香芒配三文魚、火腿配蜜瓜,創新配搭的下場就是味道極怪,唯一是吉列蝦配蜜桃味道比較討好。原隻聖誕小野雞配凱撒沙律:小野雞的味道不錯,但令人難以置信的是配菜=凱撒沙律?燒美國牛肉眼排配野菌燒汁:單看外表已經知道什麼料子吧!ORDER七成熟,最後變成十成熟,肉眼排肉質很差,硬得咬不下去!北海道3.6牛奶荔枝奶凍:吃完最後的甜品,可以說是徹底地失望!完全吃不出北海道3.6牛奶的味道,還有陣陣的膠味不知道餐廳什麼地方出錯?!是平安夜太多食客嗎?本來開開心心的平安夜晚餐,最後卻變成一頓「一肚氣」的晚餐。
早前曾試過旺角分店,食物水準很高,而且裝潢亦很不錯,
於是決定到銅鑼灣分店度過平安夜。
訂位需要在平安夜前親身到分店交50%訂金,然後選擇座位,
想不到,最後竟被安排「發放邊疆」。

更失望的還陸續有來…
米紙卷三重奏拼盤:
香芒配三文魚、火腿配蜜瓜,創新配搭的下場就是味道極怪,
唯一是吉列蝦配蜜桃味道比較討好。
原隻聖誕小野雞配凱撒沙律:
小野雞的味道不錯,但令人難以置信的是配菜=凱撒沙律?
燒美國牛肉眼排配野菌燒汁:
單看外表已經知道什麼料子吧!
ORDER七成熟,最後變成十成熟,
肉眼排肉質很差,硬得咬不下去!
北海道3.6牛奶荔枝奶凍:
吃完最後的甜品,可以說是徹底地失望!
完全吃不出北海道3.6牛奶的味道,
還有陣陣的膠味
不知道餐廳什麼地方出錯?!是平安夜太多食客嗎?
本來開開心心的平安夜晚餐,
最後卻變成一頓「一肚氣」的晚餐。

米紙卷三重奏拼盤
原隻聖誕小野雞配凱撒沙律
燒美國牛肉眼排配野菌燒汁
北海道3.6牛奶荔枝奶凍
2009-12-24
庆祝纪念
圣诞节
2009-12-21 2 浏览
再來Pancake吃飯,吸引我的主因並不是其食物,而是其較舒適、優雅的環境店內有提供沙發的位子,甚至有吊椅提供除了適合一大班朋友閒聊傾計外,也同樣適合在鄰近維園工展會逛了一整天、十分疲倦、渴望找一個舒適位置吃餐晚飯的我……叫了兩份餐,一份沙爹肥牛湯烏冬,一份三文魚Pizza兩份餐除了主菜外,均包送餐湯、甜品及餐飲餐湯是羅宋湯,沒有特別,大概是罐頭湯的水準吧再送上兩份主菜,先說沙爹肥牛湯烏冬記得夏天光顧時,曾試過沙爹豚肉烏冬,沙爹湯底算是喜出望外的今次算是慕名而叫,只不過由豚肉變成肥牛而已沙爹湯底一如上次叫的水準,有一份溫和適中的辛辣味外,還帶有點濃郁的豬骨湯底味道;兩種味道混合在一起,實在幾鮮、幾野味,唔錯烏冬、肥牛、與及其他配料,只是平平無奇的,在冬天點了這道菜,勝在有個火爐仔燒著保溫,可算是冬天的保暖佳品接著而送上的,是三文魚Pizza點了這款Pizza,純粹以測試其製作薄餅水準角度出發,本身沒有太大期望,更不會盼望有大餐廳的水準果然不出所料,薄餅水準只是一般而已Pizza本身確是幾薄幾脆,但同樣地幾硬,降低口感;蕃茄、芝士、三文魚鋪在Pizza上,焗不出甚麼香味,感覺上只是蕃茄、
店內有提供沙發的位子,甚至有吊椅提供

叫了兩份餐,一份沙爹肥牛湯烏冬,一份三文魚Pizza

兩份餐除了主菜外,均包送餐湯、甜品及餐飲
餐湯是羅宋湯,沒有特別,大概是罐頭湯的水準吧

再送上兩份主菜,先說沙爹肥牛湯烏冬
記得夏天光顧時,曾試過沙爹豚肉烏冬,沙爹湯底算是喜出望外的

今次算是慕名而叫,只不過由豚肉變成肥牛而已

接著而送上的,是三文魚Pizza

果然不出所料,薄餅水準只是一般而已
Pizza本身確是幾薄幾脆,但同樣地幾硬,降低口感;蕃茄、芝士、三文魚鋪在Pizza上,焗不出甚麼香味,感覺上只是蕃茄、芝士、三文魚三款東西放在Pizza上而已
但值得一讚的,Pizza主角---三文魚用料算幾足,每一塊Pizza均鋪滿三文魚…..
一客水準一般般的Pizza,味道不太差,但也不算太好味

值得一提是這裏的甜品,過往我曾批評其果凍有如一塊軟膠一樣,膠而無味
今次甜品的水準已有所改進,送上的是朱古力果凍
雖然口感仍有點似軟膠,但味道已遠較從前的改進了!
沙爹肥牛湯烏冬
水準一般般的三文魚Pizza,勝在幾足料
朱古力果凍
2009-12-19
沙爹肥牛湯烏冬
2009-12-12
今晚同個朋友去開銅鑼灣, 知道金百利有間PANCAKE COLOURS, 就帶我朋友試試下, 我地開頭唸住叫一個SET DINNER加多個小食同加多杯野飲就算, 結果都係各自叫左一個餐, SET DINNER包括主菜(飯,意粉或PIZZA) + 餐湯 + 甜品(是日甜品免費, 另可加錢叫其他甜品) + 飲品香芒蝦PIZZA - 好好味...可能有香芒啦, 所以唔覺得飽, 食落口好FRESH, 個批又薄個邊好脆 個比切開有六件滑蛋雞飯 - 份量都好多, 味道唔錯, 個汁就少左啲羅宋湯 - 唔會太酸, 都唔錯家凍朱古力 - 唔太甜, 但淡左少少凍檸檬綠茶 - 飲落感覺淺左少少, 冇乜綠茶味

個比切開有六件

滑蛋雞飯 - 份量都好多, 味道唔錯, 個汁就少左啲

羅宋湯 - 唔會太酸, 都唔錯家

凍朱古力 - 唔太甜, 但淡左少少

凍檸檬綠茶 - 飲落感覺淺左少少, 冇乜綠茶味
是日免費甜品, 紅豆布甸
2009-12-10
近期人氣不錯的Pancake Colours Cafe, 因多次於最新食評中出現好評, 吸引到我這個不常在cafe出現的小女子.....星期五晚, 穩陣起見, 訂定位7:30pm.侍應姐姐還很好禮貌地提醒只會留檯10mins, 以及2hrs要交檯.7:20pm去到, 未有人排隊, 被編坐在窗口的雙人位, 我有太空椅坐~ haha~餐廳內的裝修有特色, 配襯不同款色的椅子, 再加上暗淡燈光, 令場面格外有情調.只可惜餐廳大, 多客, 變相多聲音, 破壞了好氣氛~MENU菜式走大眾化路線, 可說是個個合心水那種~有牛扒, BBQ Ribs, 燒雞, 焗飯/意粉, 小食, 沙律, 當然少不了著名的甜品~價錢於CWB來說絕對不算貴, 對比出面亦只算中價.around $100已經吃得很滿足~兩個人, 叫了一個一人餐($82), 有湯, 餐包, 主菜&甜品.餐湯: 忌廉粟米湯, 正常, 味道和黏度都適中龍蝦汁海鮮焗飯: 自從pizza hut沒有酥皮龍蝦湯以後就沒嚐過這個味道... 很懷念呢~ 龍蝦汁面頭有芝士, 飯面有帶子, 大蝦, 青口, 許多蜆肉, 墨魚等海鮮, ~ 因為汁料夠濃, 蓋過了
星期五晚, 穩陣起見, 訂定位7:30pm.

只可惜餐廳大, 多客, 變相多聲音, 破壞了好氣氛~

MENU菜式走大眾化路線, 可說是個個合心水那種~
價錢於CWB來說絕對不算貴, 對比出面亦只算中價.
around $100已經吃得很滿足~

餐湯: 忌廉粟米湯, 正常, 味道和黏度都適中
龍蝦汁海鮮焗飯: 自從pizza hut沒有酥皮龍蝦湯以後就沒嚐過這個味道... 很懷念呢~ 龍蝦汁面頭有芝士, 飯面有帶子, 大蝦, 青口, 許多蜆肉, 墨魚等海鮮, ~ 因為汁料夠濃, 蓋過了海鮮的雪味(青口特別重海水味所以特別好味), 卻不會太咸或太膩, 飯軟硬度適中, 沒有飯焦~ 整碟飯都恰到好處~
香蕉法式pancake (餐+$24): 賣相極好, pancake皮不會過甜, cream也不會太多, 本人最怕就是那些入口只吃到一口cream的pancake, 這個就最合我心意了~ 還有讚一下pancake皮的厚薄適中, 有口感之餘不會一切就扁, 然後所有餡料都漏出來... 很難得有pancake可以幾乎完整切開, 原形放入口的~

還加了下面......

煙三文魚沙律($48): 賣相吸引, 菜和魚都新鮮, 汁料另上, 能配合不同客人的需要~ 沙律很香芝士粉味, 也有煙肉粒, 麵包糠等, 完全不會覺得寡.
芝士白汁焗青口($28三隻): 白汁配上火腿放在青口面, 味道不錯, 但不算突出, 略嫌不夠芝士...~ 作配菜的生菜絲和小麥草都很新鮮~
藍莓美式pancake($37): pancake像早餐吃那種, 比熱香餅硬身一點~ 藍莓醬加上了紅酒, 減少了甜味, 令整個汁料的感覺很特別, 亦比原本的藍莓醬更襯pancake的味道. 廚師這個造詣, 小妹實在佩服佩服......

藍莓pancake是食到尾才加的, 等了20mins, 結果過了limit的2hrs交檯...
好在由頭到尾都沒有人催我走...anyway~ 自律一點, 吃完即走, 大家好做吧~
整晚唯一覺得不太好的地方, 就是看見附近很多人要由4人轉轉2人檯...
位置是他們安排的, 但又要吃到一半轉檯, 給客人的印象不太好...
幸好我們一開始訂位就有2人檯~
埋單有九折(DBS, 永隆, 永亨......忘記了), around $110@, 很滿足~ 很值得~
下次一定要試其他甜品!
2009-12-04
  • 龍蝦汁海鮮焗飯
  • 煙三文魚沙律
  • 香蕉法式pancake
  • 藍莓美式pancake
今日又為開餐嘅問題而煩惱, 又唔想食太貴嘅嘢, 所以近排都在Open Rice發掘一些又平又靚嘅食肆, 咁啱喺Open Rice首頁見到一個廣告, 比佢地嘅裝潢同埋Menu吸引去了, 原先諗住有新發現, 應該唔錯, 就嚷住叫男朋友去試試, 可以多一個生日聚會嘅落腳地方, 點知…事與願違…非常失望呢…裝修先由裝修開始講, 見到d相好似唔錯, 入到去隨咗見到d designer chair較為吸引之外, 其實當坐落就會發現, 食嘢時要耷到個頭低一低, 都幾辛苦, 因為d枱實在太矮喇, 好似坐番d小學時代嘅枱咁服務態度侍應服務態度係唔錯嘅, 我同男朋友雖然坐喺角落處, 但侍應姐姐都服務周到[b]熱咖啡 / 凍檸檬Soda / Ceasar SaladCeasar Salad真係唔係間間好食, 尤其喺個dressing, 都係本住一試心態, 結果係…唔得我點咗個熱咖啡, 真係連沖咖啡粉都好過佢好多, 稀到不得了, 稱為咖啡味飲料都不行, 連一杯熱咖啡都做唔好, 為何這間可以稱為CAFÉ ?男朋友的凍檸檬Soda真是未嘗過如此冇味的Soda, 檸檬只得2mm一薄片, 我諗係用來裝飾多於嘗味西冷扒

裝修

服務態度

西冷扒配紅酒汁
男朋友點咗個西冷扒配紅酒汁, 但侍應姐姐冇問要幾多成熟, 我地都覺得怪怪, 唔敢抱咁大希望lu, 結果如我們所料, 西冷扒過熟, 如100%係全熟, 個扒應該有120%, 食唔到紅酒汁味, 唔知係咩汁 ???

菠菜紅酒燴牛尾飯
我就點咗個菠菜紅酒燴牛尾飯, 飯嘅份量可足夠2個女仔食, 個樣睇落唔錯, 用咗珍珠米, 牛尾燴得夠稔, 都自覺好彩叫咗呢個飯可以入口

跟餐甜品
如果是日跟餐甜品不合心水, 可以補差價選擇其他甜品, 但我哋真係唔想再浪費金錢食到d冇質素嘅嘢, 所以就要番跟餐甜品, 今日嘅甜品喺芝麻奶露, 我哋都食到好沮喪, 果真不知所謂, 冇芝麻味, 只食到好重嘅甜味, 就好似印度甜品咁甜, 食咗少少一匙就唔想再食, 相都唔想再影喇

總結
呢個價錢相比食呢d嘢真係好貴, 如果比到呢個價錢其實有好多選擇, 一定唔會再黎喇, 今晚食到冇哂mood…各位如果想黎博吓就要三思~~ 三思喇 (博唔過呀)

Ceasar Salad
菠菜紅酒燴牛尾飯
西冷扒配紅酒汁
2009-12-03
  • 唔想作任何推介
  • 因為博唔過呀
2009-11-28
是次因為同男友同朋友出黎傾計, 所以去cafe 飲野。我就食個心太軟甜品, 其實是本人第一次吃這個甜品。問左侍應是不是云呢拿味雪糕先, 其他味道的雪糕無咁好味。等左二十分鐘就有得食了, 熱辣辣的心太軟終於黎到了。急不及待切開, 等佢流心朱古力湧出黎, 好興奮咁食左一啖。好濃郁的朱古力味, 而且熱熱的, 好窩心的感覺。 再吃一口冰凍的雪糕, 立即甜上心頭。同男友二人好快解決左呢個甜品, 下次再去其他地方試心太軟。
是次因為同男友同朋友出黎傾計, 所以去cafe 飲野。
我就食個心太軟甜品, 其實是本人第一次吃這個甜品

問左侍應是不是云呢拿味雪糕先, 其他味道的雪糕無咁好味。

等左二十分鐘就有得食了, 熱辣辣的心太軟終於黎到了。

同男友二人好快解決左呢個甜品, 下次再去其他地方試心太軟。
正 心太軟
2009-08-12
宵夜
正 心太軟
2009-11-27 4 浏览
今日有朋友生日諗住同佢慶祝,不過奈何個個都要返工,等齊人已經係九時幾了, 有朋友提議不如去cafe啦!又有得傾計正!!又係要去一去pancake colour cafe既時間啦!!一眼望落去,有好多款甜品, menu 好colourful, 都不知從何選擇waiter今次特別介紹宇治綠茶綿花冰,味道清淡, 岩晒鐘意食清味既我@.@,惜出到來融融地, 令人聯想是否已經擺左好久香煎月亮餅-好香好正!不過我最喜愛就係詐物啦!!有雞軟骨,三色雞中翼,等等…..雞軟骨上灑有滿滿的七味粉~好冶味!!~半隻手掌一個的豬扒飽- 裡面除了豬扒外,還有牛油-不錯好味道~好豐富呀!!
今日有朋友生日諗住同佢慶祝,不過奈何個個都要返工,
waiter今次特別介紹宇治綠茶綿花冰,

香煎月亮餅-好香好正!
不過我最喜愛就係詐物啦!!有雞軟骨,三色雞中翼,等等…..
雞軟骨上灑有滿滿的七味粉~好冶味!!~

半隻手掌一個的豬扒飽- 裡面除了豬扒外,還有牛油-不錯

好味道~好豐富呀!!
正><
2009-11-26
正><
2009-10-25 8 浏览
一段時間沒來金百利,沒有心水,見未幫襯過Pancake Colours,就坐低試試。除了窗旁的座位外,其他地方都幾陰暗,或者適合情侶談心,不過我部cheap手機影出來的相就 …!午餐選擇甚多,要了日式洋蔥汁牛肉飯及焗咖喱香酥雞球飯。轉頭餐湯就送上,卻發現並非紅湯。落單時問過,餐湯只得羅宋湯,結果上檯是粟米忌廉湯。雖然無所謂,不過廚房放多了鹽,相當鹹!牛肉飯有頗多肥牛,不過沒什麼味道。整碗飯基本上只吃到甜洋蔥味,麻麻。焗飯比較好一些。咖喱幾辣,嗜辣的就更開心。不過雞件炸得有點乾硬,說不上很好。至於餐飲就幾大杯,熱啡及凍檸檬綠茶都不錯。30幾的午餐,OK啦。

午餐選擇甚多,要了日式洋蔥汁牛肉飯及焗咖喱香酥雞球飯。

轉頭餐湯就送上,卻發現並非紅湯。

至於餐飲就幾大杯,熱啡及凍檸檬綠茶都不錯。

30幾的午餐,OK啦。

2009-10-25