2009-12-30
今日第一次去這間餐廳食飯, 不過每樣野都很難接受.首先我地 2 個點了一個重量級豬扒, 經一個女侍應好細心介紹轉食套餐, 因為加多十幾元就有埋餐湯飲品甜品, 之後再叫多個小食 - 芝士煙肉焗薯皮, 再加多個芝士海鮮寬條麵. 全部都係 menu 話既人氣推介食品.那裡的裝修一般, 不過眼見仍有很多坐位是空的, 都要我們等位. 首先來了是日餐湯 - 什菜羅宋湯, 味道一般.之後再了個小食 - 芝士煙肉焗薯皮, 真係唔多好食, 如果再焗耐 d 應該會仲好食, 同埋薯皮上的食料一般, 我覺得十分麻麻. 另外, 侍應應該主動提供碟 & 刀, 方便我們進食.再黎一個寬條麵, 這個味道比上一個焗薯皮無味, d 寬條麵又硬, 真係食到擰哂頭. 海鮮料只有一隻帶子, 一隻青口, 一隻平時普通蝦, 同埋一些蘑姑. 真係唔抵食.食到咁上下, 2 杯大大杯凍飲黎到, 我地都覺得最抵應該係呢杯野, 點知我叫既香濃朱古力, 都係好難飲, 都唔知咩朱古力呀!!!! 比咁大杯我, 我都係飲左幾啖就唔飲了.最後, 以為個豬扒黎到, 以為menu 賣相會好得, 點知一黎已經知煮得熟得濟, 成塊野硬既, 真係
首先來了是日餐湯 - 什菜羅宋湯, 味道一般.
最後, 以為個豬扒黎到, 以為menu 賣相會好得, 點知一黎已經知煮得熟得濟, 成塊野硬既, 真係咬極都咬唔開.
我地連甜品都唔食, 當日甜品係紅豆果凍. 唔知係咩味同賣相.
埋單都要 $220, 真係十分十分好唔值.
totally 覺得, 煮野食那個人無心整食物, 超級十分難食.