2021-06-25 228 浏览
下午茶☕️時間,前排簡左呢間性價比高既梳乎厘餐廳。最近去發現人流少左唔洗排好耐,等左十分鐘就入得了🤩不過有小小溫馨提示就係: 一定要人齊先入得。食物味道不錯,我地叫左以下食物:1.宇治抹茶梳乎厘班㦸$95 ⭐️⭐️⭐️⭐️好鬆軟同重蛋味,仲配有香濃抹茶雪糕,正!2.Toast ⭐️⭐️⭐️有驚喜,好脆,好似西多士甘,甜甜地咸咸地。

食物味道不錯,我地叫左以下食物:
1.宇治抹茶梳乎厘班㦸$95 ⭐️⭐️⭐️⭐️
好鬆軟同重蛋味,仲配有香濃抹茶雪糕,正!

2.Toast ⭐️⭐️⭐️
有驚喜,好脆,好似西多士甘,甜甜地咸咸地。

2021-06-19 190 浏览
招牌疏乎厘Pancake 🥞.🥞$85 原味 無敵空氣感 🥰好味 Cream同蜂蜜 味道恰到好處不過我覺得可以俾多啲cream亦都冇未熟嘅情況 唯獨嫌唔夠蛋香抹茶疏乎厘都好好味 而且有紅豆喺旁邊~Tiramisu嘅pancake稍為口感厚實 但係味道都唔錯總括來講嚟到呢間店都係食返pancake比較好最好唔好飲嘢啦~ 就算飲嘅話 都要搵飲一啲比較穩陣嘅🍹杯嘢飲難飲到痴線 酸爆 不值一提大家千祈唔好叫呢杯飲品呢間餐廳有+1服務費,而且叫pancake之後呢都等待時間比較長然後3分鐘之內就會勁快食晒因為本身個Pancake就係好似一陣風~食完之後好似有少少失落感🤣🤣😆 但係好味嘅📍 PAN de PAIN Pancakes & Sweets (尖沙咀)尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B1樓B111B及B111C號舖

招牌疏乎厘Pancake 🥞
不過我覺得可以俾多啲cream
亦都冇未熟嘅情況 唯獨嫌唔夠蛋香

抹茶疏乎厘都好好味 而且有紅豆喺旁邊~

就算飲嘅話 都要搵飲一啲比較穩陣嘅

🍹杯嘢飲難飲到痴線 酸爆 不值一提
大家千祈唔好叫呢杯飲品

呢間餐廳有+1服務費,
而且叫pancake之後呢都等待時間比較長

食完之後好似有少少失落感🤣🤣😆 但係好味嘅

2021-06-14 206 浏览
ғᴏᴏᴅɪᴇ ᴛɪᴍᴇ 今次食咗PAN de PAIN Pancake & Sweets 好耐之前都試過佢地既焦糖pancake, 係好有驚喜😆今次就試吓佢哋既梳乎厘pancake, 估唔到都唔錯!Caramel apple soufflé($98)Pancake 空氣感都好夠,食落好輕身🤍蛋香味都有,不過都係冇幸福pancake 咁濃😆同焦糖都好夾,唔會太甜同膩!仲有啲蘋果同合桃,合桃有焦糖,好似爆谷咁🥳不過睇返其他人既相先知原來有雲呢拿雪糕,睇返啲相,我哋影嘅第一張已經係融左一半🥺如果餐廳可以擺好啲或者雪涷啲就好啦🤪Milk pudding Matcha pudding($48) 見到好多枱客人都有叫呢個,一開始仲以為係飲品,點知原來係有布甸底😆上層係綠茶味,不過太甜😣下層係布甸,加埋有啲似matcha latte🤣雖然影相好靚,但味道一般😌如果有興趣食嘅都係建議食返pancake,下次試吓其他款或者鹹pancake😚
ғᴏᴏᴅɪᴇ ᴛɪᴍᴇ

Caramel apple soufflé($98)

2021-06-11 229 浏览
Pancake 好粉,好似未熟咁,然後飲品方面,又貴又難飲,有個特飲係叫sunshine, 杯飲品好酸,strawberry 味道完全被覆蓋,等同喝清水但有橙味,檸水都係超級唔值得,希望店鋪能夠改善食品素質!
今日去左k11呢間食pancake 以為佢出名係pancake估唔到估士多啤梨芭菲有驚喜濃濃牛乳同埋士多啤梨味真係好食評分:4/5(5分滿分)環境:5/5(5分滿分)抵食:3/5(5分滿分)
今日去左k11呢間食pancake
以為佢出名係pancake
估唔到估士多啤梨芭菲有驚喜
濃濃牛乳同埋士多啤梨味

真係好食

評分:4/5(5分滿分)
環境:5/5(5分滿分)
抵食:3/5(5分滿分)
2021-06-04 182 浏览
PAN de PAIN Pancakes & Sweets|尖沙咀好耐冇食梳乎厘Pancake,終於去開尖沙咀可以食到啦🥞🍓Strawberry Pancake $88白白珍珠色的Cream好挺實,食落有生甜的蛋白味,士多啤梨Cream好清甜,加埋士多啤梨一齊食好搭配。🥞Uji Matcha Soufflé $95Pancake鬆軟空氣感十足,蛋香味濃郁沾上抹茶醬好好味,抹茶雪糕味好濃郁,北海道紅豆蓉綿而不膩😋📍尖沙咀河內道18號K11,B1樓B111B及B111C號舖

好耐冇食梳乎厘Pancake,終於去開尖沙咀可以食到啦🥞

🍓Strawberry Pancake $88

🥞Uji Matcha Soufflé $95

2021-06-03 4524 浏览
難得放假,一於約好姊妹去Happy Happy! 因天雨路滑,便在地底及商場活動,並在Pan de Pain 食過Tea。K11 的Pan de Pain 以前有很多人排隊,懶排隊的我一於放棄。今日見有位,當然立即入嚟試試。全黃色的設計,感覺輕鬆歡悅。座位距離也可以,但若只有2人,則與另一或二人夾檯,中間只有膠板。落單是自己掃Barcode,餐牌選擇不算多,但件件吸引,除甜點,也有三文治及飲品。鎮店之寶Soufflé 當然要叫,我們還叫了French Toast 及2杯飲品。Berries Cheesecake Soufflé ($98)上枱很吸睛,擺碟美麗,一片片的士多啤梨,加上奶黃色的忌廉及薄荷葉,旁邊有士多啤梨及紅莓汁,相機一定要先食。這個疏乎厘質地鬆軟,入口香滑,豐富的空氣感,而蛋味香濃,好味道。😋😋😋之後上枱的招牌法式多士French Toast Pan de Pain ($95)樣子也不輸蝕,尤其是上面飛舞的糖絲,漂亮。單獨試吓多士,外脆內軟,外皮有少少脆糖漿,更加脆口。而內裏的麵包十分之鬆軟,由於厚身,食落口感甚佳。兼且蛋味很香濃,是我食過最好味的法式多士。之後加雪糕及生

之後上枱的招牌法式多士French Toast Pan de Pain ($95)樣子也不輸蝕,尤其是上面飛舞的糖絲,漂亮。單獨試吓多士,外脆內軟,外皮有少少脆糖漿,更加脆口。而內裏的麵包十分之鬆軟,由於厚身,食落口感甚佳。兼且蛋味很香濃,是我食過最好味的法式多士。之後加雪糕及生果食,同樣美味。兩者比較,我喜歡這個法式多士多過梳夫厘。👍🏻👍🏻👍🏻😋😋😋

飲品方面,好姊妹叫了熱朱古力($56),而我叫了熱Cappuccino ($42),朋友是朱古力控,她讚有水準,而我的咖啡亦有濃厚咖啡味,正!😋😋😋

這個甜甜的下午,很開心,但願疫情快點過去,齊來享受甜蜜的日子。
2021-06-01
  • French  Toast  Pan  de  Pain
2021-05-31 148 浏览
店入面嘅員工好冇禮貌,人均消費$100左右,都唔期望有五星級服務,但入去之前企咗係門口冇人理,入到去又冇人教落單。唔會再黎😅建議大家如果想要好嘅服務可以去第間。
建議大家如果想要好嘅服務可以去第間。
2021-05-28 226 浏览
今日難得自己一個人,就去穩甜品食下,最後選擇想食好耐位於K11既PAN de PAIN pancake & Sweets.自己點左個抹茶souffle,果然入口融化,空氣感十足,而且抹茶味道加上cream簡直令人幸福

2021-05-25
  • Uji Matcha Souffle
2021-05-23 149 浏览
📍: K11, TST✨ Matcha latte ($52)Cute cat on top😍 degree of matcha-ness: moderate. Ordering this cause they require minimum order per person🤣(dont want to have two pancakes at the same time)✨: Uji matcha soufflé ($95)Matcha icecream, red beans😍 the fluffy texture of soufflé pancake is something you would not want to miss ☺️Value of money: 💰💰💰💰Taste: 😋😋😋Environment :😍😍😍😍Revisit: ✅
📍: K11, TST

✨ Matcha latte ($52)

✨: Uji matcha soufflé ($95)

Value of money: 💰💰💰💰
Taste: 😋😋😋
Environment :😍😍😍😍
Revisit: ✅
2021-05-22 212 浏览
打疫苗之前見有d餓,想去食番個下午茶,見到呢間未食過,冇人排隊,去試下,叫左原味pancake, 預咗要等, 但係一嚟到就見到 pancake扁撻撻, 切開 食落去 一陣粉味,未煮熟,但因為趕住去打針, 所以冇叫佢重新整多一份新嘅畀我, 夾硬食咗, 好似一陣風咁既感覺,絕對唔值呢個價, 重要之後腸胃即刻有啲唔舒服, 要出去食番d熱野先至敢去打疫苗。平心而論,個糖漿,同埋牛油,忌廉都非常之好味 , 質素好高 , 雖然pancake未熟 ,但煮開野食既我都知用料上乘,不過煮食技巧有待改善!

2021-05-18 268 浏览
這間餐廳出名是soufflé, 平時大排長龍,今日請了假經過,平日下午茶時段無乜人,外賣2:30 pm 後有6折,就試試,但都要$60唔係平。咁都要等半小時先可以取,非繁忙時間又無人以外賣而言是非常慢。終於等到,雖然平了$39,但原來自動cut走雪糕無講,買一球雪糕都是差不多三四十蚊,變相又正價番,其實如果外賣成份和堂食不同,應該要收錢前和顧客清楚說明,寧願改買三文治。白白等了半小時的外賣,最在意的雪糕沒有了,搵地方食又凍左,失望而去。

外卖自取
🍓🥞PAN de PAIN Pancake & Sweets⭐️ (尖沙咀)香港引入日本pancake嘅始祖喺K11都開左好耐 以前排到癲咗 而家都唔使點等位就可以入得啦😚Uji matcha soufflé 🥞🍵($95) 入座之後歷時等咗起碼5個字先有得食等咗咁耐原來係值得㗎🥰真係好好食 因為佢即叫即整 連個pancakes漿都係即刻打 所以要等好耐Pancake火候控制得好好 鬆軟度啱啱好 唔會過於空氣 蛋味香濃抹茶醬好出色一食就知係靚嘅抹茶🥳 佢除咗有原味cream仲有抹茶cream仲有幾粒蕨餅紅豆蓉同一球抹茶雪糕 真係一d都唔馬虎 😋Matcha pudding milk 🍵🥛 ($48)用好靚嘅透明樽仔裝住 好靚嘅分層抹茶味好出牛奶味亦都好香濃 不過牛奶啫喱嗰部份略甜咗啲 但整體都好好飲 食完呢個抹茶pancake之後榮升我最喜愛pancake香港區no.1🥳

香港引入日本pancake嘅始祖

Uji matcha soufflé 🥞🍵($95)
Uji matcha soufflé

入座之後歷時等咗起碼5個字先有得食

Matcha pudding milk 🍵🥛 ($48)
Matcha pudding milk

2021-05-15
下午茶
Uji matcha soufflé
Matcha pudding milk
2021-05-10 389 浏览
聽左好耐成日都好多人星期日下午四點三唔洗等位?好!今日就揀你啦!<PAN dePAIN French Toast $95>有特色!少見的法式西多士,麵包用了軟法包,不是方包。口質更厚更綿。伴碟加上脆糖拔絲,每口包都伴上小小甜,不錯!再伴上原裝movenpick 雲呢拿雪糕,簡直是錦上添花🌸<Original Soufflé $88>為左試真章,特意嘗試原味。好軟綿綿,入口即融,化成蛋白泡(口質似未夠熟)😅每塊班戟蛋味幾香,配上楓糖漿。後面的奶黃色的小球是鮮牛油,而前面就有2匙的鮮忌廉。各種小味道輕輕地輔助了淡淡的班戟,主客分明。<Coffee Latte $42>普通<Royal milk tea $52>好似倒了一盒鮮忌廉的感覺,偏膩,反而不甜。🧑🏻‍🍳👨🏻‍🍳食物和餐具的presentation都不錯,看得出有用過心思去設計和選擇。不過,只欠員工的整潔程度,如果制服的設計和員工的儀容都執整齊d會更好!!(感覺譚仔姐姐的儀容要求更高)🤔畢竟這個價錢,我會抱著比譚仔更高的要求和期待😛
聽左好耐
成日都好多人
星期日下午四點三唔洗等位?
好!今日就揀你啦!

<PAN dePAIN French Toast $95>
有特色!
少見的法式西多士,
麵包用了軟法包,不是方包。
口質更厚更綿。
伴碟加上脆糖拔絲,
每口包都伴上小小甜,不錯!
再伴上原裝movenpick 雲呢拿雪糕,
簡直是錦上添花🌸
French  toast

<Original Soufflé $88>
為左試真章,
特意嘗試原味。
好軟綿綿,入口即融,
化成蛋白泡(口質似未夠熟)😅
每塊班戟蛋味幾香,
配上楓糖漿。
後面的奶黃色的小球是鮮牛油,
而前面就有2匙的鮮忌廉。
各種小味道輕輕地輔助了淡淡的班戟,
主客分明。
Original  soufflé

<Coffee Latte $42>
普通
<Royal milk tea $52>
好似倒了一盒鮮忌廉的感覺,
偏膩,
反而不甜。
Coffee  latte

🧑🏻‍🍳👨🏻‍🍳
食物和餐具的presentation都不錯,
看得出有用過心思去設計和選擇。
不過,只欠員工的整潔程度,
如果制服的設計和員工的儀容
都執整齊d會更好!!
(感覺譚仔姐姐的儀容要求更高)🤔
畢竟這個價錢,
我會抱著比譚仔更高的要求和期待😛
French  toast
  • French  Toast
2021-05-07 209 浏览
今日行k11行到攰,見到呢間pancake店,平時好多人排隊嫁!今日竟然排一兩個就到!緊係入去朝下聖啦!店入面昏黃既燈光,加埋坐梳化,真係幾relax嫁!soufflé pancake 呢隻唔同平時好厚果啲pancake,佢係比較薄身,同埋實身啲既, 食落去蛋味好濃郁,仲有啲口感,唔會一陣風咁冇左,行街行到少少餓既可以黎食下royal french toast呢個法式多士就正啦!熱辣辣咁整到出黎!仲係好脆嫁! 咬落去卜卜聲既感覺真係食過番尋味!

店入面昏黃既燈光,加埋坐梳化,真係幾relax嫁!

soufflé pancake
Soufflé  pancake