豐滿、金髮、粗眼線、年約40歲嘅店員態度極差🤬一入去已經黑口黑面,好聲好氣問佢「請問有冇餐牌😊?」,佢啤一啤枱上張紙,「自己scan」。唔知以為我得罪咗佢最離譜係我未食完,佢突然從我背後閃出嚟,一手拎走我隻碟,走咗。。。一句都冇問「仲要唔要?」趕客?我食嘢好快,坐咗都只係10分鐘左右!成間鋪仲要大把位!$120一個甜品,未食晒就俾個職員黑口黑面拎走🤬不過店入邊其他店員態度好好👍🏻,尤其是苗條,紮馬尾嘅年輕妹妹,個疏乎厘亦都相當唔錯,有80分可惜今次嘅整體體驗極差👎🏻👎🏻👎🏻

$120一個甜品,未食晒就俾個職員黑口黑面拎走🤬

可惜今次嘅整體體驗極差👎🏻👎🏻👎🏻

2021-08-09 265 浏览
下午茶時間經過,竟然見門口條人龍咁短,就即管試下吧! 每次試新嘅空氣班戟我哋都會首選原味,咁先可以公平地比較到每間嘅分別和質素。 今次都唔例外,一於原味!另外,我哋比佢個French Toast 吸引住,一於叫呢兩款招牌菜!原味疏乎厘班戟得兩件,size亦比其他出名pancake店細和薄,果真好似食咗空氣落肚咁🤪 要讚係佢個cream質感好實在同滑滑的。French Toast 起碼賣相已經好吸引,糖醬拉絲亦係手工嘢,所以呢個要等一等,多士每件都皮脆內軟,加埋球movenpick雲厘拿雪糕,好夾,好味😋Iced Mocha

原味疏乎厘班戟

French Toast
起碼賣相已經好吸引,糖醬拉絲亦係手工嘢,

Iced Mocha

• French  Toast
2021-08-07 206 浏览
差不多係頭一批係香港賣疏乎厘班戟的店,每次經過都排長龍🙈好多年前食過一次已經覺得好好味,最近經過見到冇乜人就去一個人去嘆下😝Original Soufflé $88😋😋😋😋😋空氣感足夠,但唔會入面一pat pat未熟👍🏻配上超香既牛油、唔會淨係死甜的楓糖同埋香滑忌廉🤤🤤雖然等左45分鐘先有得食,但好值得😗
差不多係頭一批係香港賣疏乎厘班戟的店,每次經過都排長龍🙈

Original Soufflé $88
😋😋😋😋😋
空氣感足夠,但唔會入面一pat pat未熟👍🏻
配上超香既牛油、唔會淨係死甜的楓糖同埋香滑忌廉🤤🤤
雖然等左45分鐘先有得食,但好值得😗

Original  Soufflé
Original  Soufflé
2021-08-05 117 浏览
之前一路都想食呢間,但一直冇機會,今次咁岩行過見到有位,就直接入座,解一解我呢個日式梳乎厘Fans隱。我本身好鐘意食Tiramisu ,一睇menu見到有,即刻毫不猶豫簡左佢,朋友就簡左今蘋果梳乎厘。食物一送上黎,已經嗅到好濃既蛋香味。一食落口,梳乎厘的蛋味真係很香,很滑。不過我認為Tiramisu pancake 比較出色,可能係因為食完比較有飽肚的感覺,相反蘋果梳乎厘就比較像空氣,不過兩者的質感都很滑。

Tiramisu pancake,
蘋果梳乎厘
2021-08-01
Tiramisu pancake,
  • Tiramisu pancake
  • 蘋果梳乎厘
2021-07-23 331 浏览
Original Soufflé侍應 一放低梳乎厘,傳出陣陣蛋嘅香味😋,食落蛋香味唔算濃亦唔算好淡,不過食落好有空氣感, 口感綿密,輕身又鬆又軟,間帶點濕潤,充滿蛋香騰騰震咁 😅,入面輕盈柔軟,蛋味突出,不是為了顏值的話,還是原味就很夠了, 再配埋糖漿 ,牛油, cream好幼滑坊間越來越多做梳乎厘班戟的店,不過要找到有濃郁蛋香,又充滿空氣感的可不容易啊!很多都只是虛有其表🙈🙈!Sunshine望落去色彩繽紛透心涼, 有充滿好多維他命c嘅🍊橙同士多啤梨🍓
Original Soufflé

很多都只是虛有其表🙈🙈!

Sunshine

望落去色彩繽紛透心涼, 有充滿好多維他命c嘅
🍊橙同士多啤梨🍓
2021-07-22
下午茶
  • Original  Soufflé
2021-07-17 247 浏览
同朋友食完晚餐之後行過見到呢間舖頭冇乜人,諗住食個甜品順便吹吓水。不過入到去先發現每人最低消費要嗌一樣嘢(原本我哋諗住四個人淨係嗌個疏乎厘,因為大家食完晚餐都幾飽)除咗疏乎厘之外,我哋每人嗌左杯嘢飲。我嗌左杯matcha latte full milk 冇特登嗌少甜少冰。可能我本身鍾意飲甜野,所以覺得杯野冇乜味,但係同行嘅朋友因為本身都冇特別鍾意飲甜野,佢覺得OK。個疏乎厘攞嚟打卡超級正!味道都正正常常,四個人食嘅話,每人幾啖已經冇晒😂😂呢間野其實整體味道都唔算差,但係個人覺得有少貴
除咗疏乎厘之外,我哋每人嗌左杯嘢飲。
呢間野其實整體味道都唔算差,但係個人覺得有少貴
2021-07-16 281 浏览
這間pancake🥞店, 我相信愛吃pancake的愛好者不會陌生. 當晚在K11附近吃過晚飯後, 再到此店吃甜品. 晚上約8時左右, 毋須排隊入座, 自己scan QR code自助落單. 這店設有最低消費, 每人只少叫一份甜品/一杯飲品我們叫了抹茶鮮奶咖啡, 焦糖蘋果梳乎厘班戟, 意大利芝士咖啡班戟&北海道牛奶焦糖香蕉朱古力芭菲.抹茶鮮奶咖啡 有靚靚的拉花, 味道不過不失焦糖蘋果梳乎厘班戟班戟夠蛋香味, 有雲呢拿雪糕球, 3片蘋果肉&幾粒合桃. 班戟面上灑上肉桂粉, 味道稍為突出. 不過放耐一點, 班戟已經謝了般😐 加上份量只得兩件偏少意大利芝士咖啡班戟咖啡味濃郁, 不過pancake不鬆軟, 口感一般北海道牛奶焦糖香蕉朱古力芭菲牛奶軟雪糕, 有幾粒焦糖香蕉肉, 內都是忌廉, 朱古力慕絲, 士多啤梨果醬, 有少少可可脆脆. 口感欠奉, 味道一般, 食到一半已經不想吃下去😕本人覺得這間的甜品質素退步了, 加上份量偏少/偏細. 每人至少叫一份甜品/飲品, 覺得價錢偏高, 性價比低

抹茶鮮奶咖啡
有靚靚的拉花, 味道不過不失
抹茶鮮奶咖啡

焦糖蘋果梳乎厘班戟
焦糖蘋果梳乎厘班戟

意大利芝士咖啡班戟
咖啡味濃郁, 不過pancake不鬆軟, 口感一般
意大利芝士咖啡班戟

北海道牛奶焦糖香蕉朱古力芭菲
北海道牛奶焦糖香蕉朱古力芭菲

2021-07-11
2021-07-15 153 浏览
⭐️PAN de PAIN Pancake&Sweets⭐️📍:尖沙咀K11購物藝術館B1樓B111B及C號舖⏰:12:30pm-10:00pm💰:人均$50-$100 設加一⭕️: 現金,信用卡,Alipay,銀聯👉🏻Uji Matcha Soufflé 💰108👉🏻Berry Cheesecake Soufflé 💰98👉🏻Cappuccino 💰42🌟這間舒芙蕾鬆餅空氣感十足,同時亦好有口感😍蛋香是無容置疑的 蛋味濃郁 再加上牛油和楓糖 幾多件都食得曬🥰分量唔少 兼且好大舊 絕對值呢個價錢!Pancake上邊有好綿密嘅cream 一份絕對足夠飽🤤🧁而且餐廳坐得比較舒服 但比較多人 同埋等野食既時間都比較長 如果鍾意食舒芙蕾 不妨一試👍🏻性價比都較高
📍:尖沙咀K11購物藝術館B1樓B111B及C號舖
⏰:12:30pm-10:00pm
💰:人均$50-$100 設加一
⭕️: 現金,信用卡,Alipay,銀聯

👉🏻Uji Matcha Soufflé 💰108
👉🏻Cappuccino 💰42

2021-06-19
2021-07-14 310 浏览
環境:幾舒服既,枱都算大張我地大約6:00鐘到,唔洗等位直接入既。價錢:都算可以,因為其實食呢款pancake既店都要過百蚊1款,佢賣78-98呢類價,配上呢種食物口感,值得既。食物:我地3個人叫左4個pancake,因為一份唔算話太大,所以食得晒。呢款鹹pancake,好味呀,pancake夾住煙三文魚牛油果洋蔥一啖咁食好夾架,伴碟沙律菜都新鮮,整體都好好味。呢款焦糖脆多士,朋友叫既,我試左1塊仔,好脆好好味,出面既焦糖好脆然後入面係鬆軟既,所以唔錯,但我覺得咬既時候,有小小位既焦糖係有點硬。白色既係奶蓋,奶蓋味配上呢款pancake都好味,奶蓋無話太甜,食完都唔太油膩既感覺。呢款蘋果焦糖pancake,pancake做得夠空氣,好味既,配上雪糕同忌廉就更加夾,加上佢旁邊既核桃應該有用焦糖烘過,好好味。整體黎講,呢間都幾值得去食。
環境:幾舒服既,枱都算大張

我地大約6:00鐘到,唔洗等位直接入既。

食物:
Smoked  salmon  and  avocado   Pancake

French  toast

Snow White

Caramel  apple  soufflé

整體黎講,呢間都幾值得去食。
French  toast
Snow White
Caramel  apple  soufflé
2021-07-07 276 浏览
下午茶時間,見無乜人,裝入去飲杯嘢抖抖。Original souffle`要等半小時,叫了咖啡和凍檸茶,盡情吹水。期間見鄰枱三位少女不斷自拍,正奇怪點解佢杯甜品吾溶嘅…?坐吓坐吓…冷氣悄悄的將我冰封了!飲了兩啖凍檸茶,由心凍出黎!半小時終於過去,souffle`上枱。香甜軟綿,忌廉香滑…手騰腳震食住軟綿綿的梳乎厘班戟,幸福感滿滿!等候區區半小時,值得!
下午茶時間,見無乜人,裝入去飲杯嘢抖抖。

等候區區半小時,值得!

2021-06-30 389 浏览
食完晚飯過嚟食甜品,好彩唔使等!以前要等勁耐。French Toast比起疏乎厘pancake,我更加鍾意食french toast。麵包好軟熟,出邊微煎過,配住雪糕食一流!仲配有少量水果!應該好欣賞佢上面嗰D「拔絲」,成個presentation upgrade左。2人share只係食到幾粒,唔係好夠喉😂。
食完晚飯過嚟食甜品,好彩唔使等!以前要等勁耐。
French Toast
  • French  Toast
2021-06-26 386 浏览
因為放工好想食pancake,咁啱經過附近就嚟咗呢度食門口放咗個牌表示uji matcha soufflé 🥞係新出,而且本人好鍾意食抹茶,所以即刻叫咗嚟食。因為係即叫即整嘅關係,等待時間大概四個字。嚟到買相已經好靚,而且份量唔少兼且大大塊,即刻覺得抵返晒🤣 Pancake上面有啲打得好綿密嘅cream同埋綠茶醬😚仲有紅豆、厥餅同埋綠茶雪糕做點綴。個抹茶醬好夠抹茶🙈再加上熱辣辣嘅pancake同埋凍冰冰雪糕,冰火交融,真係一流👍🏻個pancake 空氣感都好夠,但又唔會太過死實實,太粉感,搞到我以為真係食咗空氣,驚會唔夠飽,但食完就發現飽到上心口😝呢個疏乎厘真係好出色,絕對可以滿足到我呢個綠茶控🥰🥰

因為放工好想食pancake,咁啱經過附近就嚟咗呢度食

呢個疏乎厘真係好出色,絕對可以滿足到我呢個綠茶控🥰🥰
2021-06-26 257 浏览
好耐之前食過,經過見唔洗排隊就去左食,食物黎到明顯質素差左好多沙律菜唔新鮮,牛油果有發黑,食物份量少希望食材會優質d疏乎厘pancake有蛋香,但比較濕,而且焦糖醬有d苦味,唔推薦
沙律菜唔新鮮,牛油果有發黑,食物份量少希望食材會優質d

1K
2021-06-26 200 浏览
食晚晚飯後,突然心癢癢想食熱嘅甜品😋我之前食過,對比其他都算唔錯,而且餐廳都坐得幾舒服。Tiramisu pancake ($98)比相像中好食, 佢做到個pancake 有啲似蛋糕咁,好鬆軟,而且有好多cream and cheese,好幼滑。個底都係濕濕地,有香香地嘅咖啡味! 點旁邊嘅糖醬,唔太甜,好味Uji Matcha Soufflé ($108)賣相吸引,綠茶醬嘅味好濃,疏乎厘班戟都好有空氣感,蛋味濃郁,配綠茶雪糕
食晚晚飯後,突然心癢癢想食熱嘅甜品😋

我之前食過,對比其他都算唔錯,而且餐廳都坐得幾舒服。

Tiramisu pancake ($98)

Uji Matcha Soufflé ($108)
  • Uji Matcha Souffle
難得行過唔洗排隊 平時下午茶時間可能會多人到等10-15分鐘不等 同朋友行街經過就入左去食🥰 •𝐁𝐞𝐫𝐫𝐲 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞𝐜𝐚𝐤𝐞 𝐒𝐨𝐮𝐟𝐟𝐥é $𝟗𝟖 Berry Cheesecake係我必點嘅款Soufflé空氣感好足又滑 咬落去好有蛋味 入口即溶 加埋berries topping 同士多啤梨🍓藍莓🫐 少少酸少少甜啱啱好•𝐂𝐚𝐫𝐚𝐦𝐞𝐥 𝐀𝐩𝐩𝐥𝐞 𝐒𝐨𝐮𝐟𝐟𝐥é $𝟗𝟖而Caramel Apple 比到驚喜我 有雪糕🍦又有杏仁碎 係空氣感嘅Soufflé中有少少咬感 Caramel嘅點綴令佢更加好吃😋

𝐁𝐞𝐫𝐫𝐲 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞𝐜𝐚𝐤𝐞 𝐒𝐨𝐮𝐟𝐟𝐥é $𝟗𝟖

𝐂𝐚𝐫𝐚𝐦𝐞𝐥 𝐀𝐩𝐩𝐥𝐞 𝐒𝐨𝐮𝐟𝐟𝐥é $𝟗𝟖