2018-06-11 58 浏览
oppa一路都有好多朋友同我講一定要黎食, 我自己本身就好鍾意食韓式燒嘢食,最鍾意就係燒牛肉食,所以今次就喺大埔探望朋友順便食埋晚餐。任食二百幾蚊就有交易, 而且坐低位置仲非常闊落一啲都唔覺得迫。 唔會好似平時一啲餐廳咁膊頭貼膊頭。 未食已經想走。一坐低非常細心,芽菜,昆布同埋泡菜已經可以任你食。 3樣都有應有水準。前菜係一大條五花腩嘅豬肉, 就好似一般韓式燒烤咁好注重呢個嘅五花腩肉。 所以一定會燒黎食,用生菜包住 加埋醬汁。 無得頂跟住就嚟咗一大盤靚牛肉唔使叫嘅佢會自動送上黎, 超好食樣樣都時好新鮮, d肥又夠均勻。 快速燒兩邊, 加兩粒鹽。 簡直係享受。食晒啲牛肉已經飽左一半, 跟住落嚟就係啲可以任你要嘅嘢食。韓式炸雞, 可以一食 不過不失。泡菜芝士餅, 好濃芝士味, 岩晒重口味人士。其他有調味嘅肉,豬頸肉,雞翼,牛肉。 唔夠飽 食埋就岩岩好。 款式都夠多。最後仲有甜品,名牌雪榚 一人一榚。總體來講比想像中好有機會一定再食。

快速燒兩邊, 加兩粒鹽。 簡直係享受。

食晒啲牛肉已經飽左一半, 跟住落嚟就係啲可以任你要嘅嘢食。

韓式炸雞, 可以一食 不過不失。

泡菜芝士餅, 好濃芝士味, 岩晒重口味人士。

最後仲有甜品,名牌雪榚 一人一榚。

總體來講比想像中好有機會一定再食。
2018-06-10 130 浏览
第一次上黎寫食評,實在忍唔住,因為見間野咁多讚,以為唔會差得去邊⋯ 咪提議班Frd 去試下,點知完全中哂伏!!相都無影,真係無興趣影,賣相完全唔掂,價錢貴過出面d連鎖燒肉店,質素仲差過果d百幾蚊任食嘅韓燒!仲要坐得勁唔舒服,沒有服務。 連油都要3催4請先肯黎加,燒到隻獲燶哂都唔係換。 除左垃圾我諗唔到其他形容詞!堅係嬲!我真係唔明到底d讚係邊到黎?真心想提醒未去嘅人,不要信哂d食評,因為真係唔中肯,名不副實,懷疑全部都係比錢嘅
除左垃圾我諗唔到其他形容詞!堅係嬲!

2018-06-10 58 浏览
辛苦左成個月,終於考完二科,好想燒左d notes,但成績未出又唔夠膽咁做,唯有去燒肉過下手癮。同學話一齊癲,佢帶左我入大埔揾OppA。獎勵自己,我地揀左江南海鮮燒肉放題,$368/位地方闊落,空調充足,周圍沒有油煙味隻牛比你燒記得由尾到頭咁樣燒,即係由淡味到濃味,分層逐級上,慢慢享受。五花腩,不算高質,但放題黎講都可以接受。夾住生菜食,多了一份清爽。海鮮併盤,有蝦,鮑魚,帶子,元貝,很新鮮。蒜蓉鮑魚帶子好大粒追加食材,有海蝦、豬腸、魷魚和翠肉瓜第一次燒豬腸,之前驚肥冇燒過,不過朋友話燒豬腸好好食喎。慢火燒耐d, 迫晒d油出黎,感覺又唔錯喎。魷魚很新鮮,整體食物不錯。飲品櫃有幾個排成一列,啤酒汽水任飲少不了韓式飲品

獎勵自己,我地揀左江南海鮮燒肉放題,$368/位

地方闊落,空調充足,周圍沒有油煙味

隻牛比你燒

五花腩,不算高質,但放題黎講都可以接受。
夾住生菜食,多了一份清爽。

海鮮併盤,有蝦,鮑魚,帶子,元貝,很新鮮。

蒜蓉鮑魚

帶子好大粒

追加食材,有海蝦、豬腸、魷魚和翠肉瓜

魷魚很新鮮,整體食物不錯。
飲品櫃有幾個排成一列,啤酒汽水任飲
少不了韓式飲品
题外话/补充资料: 這兒職員全是年輕人,給人很有活力的感覺。
2018-06-05 101 浏览
早幾日同條女行開大埔,經過呢間嘢見門口張poster好吸引,好多靚牛肉而且係放題,入到去環境幾好唔迫,抽氣好。我叫咗三百幾嘅放題,先嚟一碟款款有啲嘅靚牛,再嚟虎蝦,帶子,鲍魚仔,一大條五花腩,前菜就例牌存在。 除咗上面嗰三種海鲜,其它嘢都任加,食牛都抵番,另外佢仲有好多材料選擇任食。 汔水,啤酒,红白酒任飲。 我覺得值! 二百幾放題牛無任加,飲品任飲好似加錢呢度感覺幾好呀,優質啲嘅韓燒,我第一次試到放題,平時去嘅只有唔抵食套餐,或貴價散叫。 呢度啱大胃王,一班人嚟,個數大约有數就任食任叫!

二百幾放題牛無任加,飲品任飲好似加錢

2018-06-02
2018-06-04 80 浏览
上星期三同左屋企人一行三人去左呢間韓燒,7點半去到大概坐左一半人左右啦, 唔需要等位既佢提供兩款set, 一款係有海鮮既, 一款冇既因為我唔係好食海鮮, 所以就揀左牛肉放題$238個燒肉鑊設計好貼心, 除左常見既泡菜蛋漿位, 仲有兩個位比你點醬, 中間可以流返D油走醬汁有燒肉汁, 豆瓣醬, 粗鹽同 辣椒/蒜夾肉既生菜好新鮮前菜既泡菜, 芽菜同海帶食完可以係menu追加頭盤既牛肉拼盤係自動上既仲以為呢類牛肉拼盤係得日本先有, 估唔到連呢度都有, 打卡一流呀拼盤有唔同部位既牛肉,岩晒我地牛魔王一家豬五花非常大塊, 燒得比較耐, 建議剪開尼燒豬頸肉有少少辣, 肉滑, 雞翼都係燒得比較耐蜆湯有粉絲, 有魚片頭有豬大腸shake shake 飯要搖得均勻D, 醬撈埋蛋同午餐肉食好入味講返裝修先, 舖面好大, 醬上畫滿漫畫風既壁畫, 跟足韓國飲品方面每位加$30 可以任飲無酒精飲品, 選擇有我最鍾意既提子汁, 媽咪就鍾意冇咁甜既梨汁其餘都係酒精飲品, 手工啤酒, 米酒等等其中有款本地手工啤酒用香港地方為名,好本土呀每人可以點一個雪糕,為呢一餐作完美既終結
佢提供兩款set, 一款係有海鮮既, 一款冇既
因為我唔係好食海鮮, 所以就揀左牛肉放題$238

醬汁有燒肉汁, 豆瓣醬, 粗鹽同 辣椒/蒜
夾肉既生菜好新鮮
前菜既泡菜, 芽菜同海帶食完可以係menu追加
頭盤既牛肉拼盤係自動上既

拼盤有唔同部位既牛肉,岩晒我地牛魔王一家

豬五花非常大塊, 燒得比較耐, 建議剪開尼燒

豬頸肉有少少辣, 肉滑, 雞翼都係燒得比較耐

蜆湯有粉絲, 有魚片頭有豬大腸

講返裝修先, 舖面好大, 醬上畫滿漫畫風既壁畫, 跟足韓國
媽咪就鍾意冇咁甜既梨汁

其餘都係酒精飲品, 手工啤酒, 米酒等等
其中有款本地手工啤酒用香港地方為名,
好本土呀
每人可以點一個雪糕,為呢一餐作完美既終結
2018-05-30
  • 牛肉拼盤
2018-05-29 87 浏览
尋日係36度高溫下由粉嶺踩完單車去大埔真係攰到索哂氣,決定要孖住寶食返餐勁既兼啤一啤佢!講到食返餐勁,當然唔使問就係食放題啦,仲要係超耐冇食既韓燒!openrice search下大埔有冇放題食,查實都唔係話咁多選擇,去返我之前去過既舊墟直街原來就有一間!仲要係我食過旺角果間既分店,唔怕伏,即入啦!門口寫到明係放題,仲有平有貴,長期糧尾又想食下肉就梗係揀平啲果款😂一入去就同佢講我想食弘大燒肉放題,原來佢都可以散叫架喎,唔想食咁多肉又想過下韓燒癮既朋友就可以散叫喇~不過當然放題係抵啲啦!入到去睇下個環境,大過旺角個場好多好多,感覺舒服d唔會周圍都係油煙出去睇下有咩飲,點知發現真係 不 得 了!竟然有我最最最最愛既比利時啤酒!!!我即刻就覺得呢個放題超級高汁完全冇黎錯!食放題叫手工啤仲要半價呀!抵到呀媽都唔認得喇!平日d比利時bar既啤賣緊成70-90蚊枝,呢度係24蚊!仲有tap beer都係29蚊,真係抵到我冇眼睇!menu選擇都算多,左面果行係弘大放題有包哂既牛,其他就任tick生菜都好似好新鮮,但係生菜,蛋同前菜就全部都係擺定係度既,如果可以有人坐低先擺就感覺會良好啲...有圍裙用
又想過下韓燒癮既朋友就可以散叫喇~不過當然放題係抵啲啦!
仲有tap beer都係29蚊,真係抵到我冇眼睇!
有圍裙用幾貼心唔怕彈到油落件衫度,不過好似唔多環保喎哈哈!
如果我冇睇錯既話食另外果個江南放題,真露任!飲!真係人都癲,唔怪得每人枱面張餐紙係教你點mix酒飲
係度買醉簡直一流超抵!

話咁快待應哥哥就放左成隻牛係我地面前,都幾震憾lol
燒完之後覺得以下三款牛堅好食好重牛味,邊個話放題一定係比劣質牛你?!
澳洲和牛下腹腩,雪花腩片, 日本A4背峰肉
我個人覺得鹿兒島牛柳粒都幾好食,呢個係任tick架!
今次叫左杯kwak,待應哥哥斟得超好,好手勢抵讚!
仲叫左個真露蜆湯,蜆好入味唔會話好細隻,湯就唔覺得有真露味反而胡椒味超重,我鐘意!
最後仲一人送左個dreyers同movenpick,dreyers開心果味真係超級正,勁多開心果粒好有咬口,好滿足!!!
埋單兩個人都唔使300,可惜我地食完成隻牛已經被ko,飽到癲試唔哂佢其他野,一定有下次!
  • 弘大燒肉放題
2018-05-28 61 浏览
之前不嬲都有食開依間燒肉因爲食物質素高🤤🤤🤤平時我食開就係叫set 再散叫小小甘嘅甘之後佢轉左做燒肉放題甘就又去試下啦 👍👍原本都會驚轉左放題質素會吾會差左😂😂點知去到完全冇依個問題啲牛嘅質素同埋食物嘅款式味到都冇差左甚至係仲多左款式👍👍👍不得不讚老闆好有良心 好有心機做佢個人參雞湯真係好正人參味岩岩好吾會超濃吾會掩蓋雞嘅味到連啲雞骨都食埋 因為佢煲到雞骨都淋嘅 但雞又吾會好鞋 勁滑🤤🤤🤤🤤
之前不嬲都有食開依間燒肉
佢個人參雞湯真係好正
人參味岩岩好吾會超濃
吾會掩蓋雞嘅味到
2018-05-28 47 浏览
今日一起身好想食燒肉就同boy fd去呢間oopa食✨✨一入到去裝修都幾靚地方都幾大,坐位幾寬闊幾舒服👍🏻👍🏻同boy fd 食 就perfect💋價錢好大眾化,二百幾蚊任食加多幾十元就任飲飲品Tim食物都幾多款式,有湯有飯有炸物有海鮮飲品幾好飲,好多款式我嗌左個牛肉拼盤,超香超好食!影相一流ah😆😆😆正ah全部都好出色呀,一定再黎第二次員工非常好態度👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
今日一起身好想食燒肉
就同boy fd去呢間oopa食✨✨
一入到去裝修都幾靚
地方都幾大,坐位幾寬闊幾舒服👍🏻👍🏻
同boy fd 食 就perfect💋

價錢好大眾化,二百幾蚊任食
加多幾十元就任飲飲品Tim
食物都幾多款式,有湯有飯有炸物有海鮮
飲品幾好飲,好多款式
我嗌左個牛肉拼盤,超香超好食!
影相一流ah😆😆😆正ah

全部都好出色呀,一定再黎第二次

員工非常好態度👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2018-05-26 1787 浏览
本身男朋友好鍾意食韓國燒烤而且食量都唔少上網搵嘅時候見呢間食評都唔錯仲有和牛食所以就來試試一入去就見到有好多唔同嘅優惠而且整個裝修都好有韓國風味同埋我好鍾意佢地方夠大夠闊環境錯落都好舒服唔會話好熱通風設施都做得好好而且仲有好得意嘅壁畫成個感覺都好似去咗韓國食之前已經會有唔同嘅前菜而我哋叫放題都會有五花腩肉條五花腩肥瘦適中食落去好香今晚嘅主角出現啦係我哋叫之前就已經會有個拼盤有晒所有牛嘅唔同部份當中仲包括M6澳洲和牛,黑毛和牛等等而且都係佈滿雪花絕無花假燒上嚟真係超級香個人建議就唔好燒到咁熟兩邊大概等幾秒鐘就得尤其欣賞佢嘅牛脷非常厚身而且咬落去一啲都唔會硬如果驚熱氣就最好加生菜同埋大蒜一齊食加埋韓式辣醬太美味啦而且生菜會中和左牛肉嘅油份食落去就唔會咁油膩啦另外仲會有海鮮個鮑魚真係好好味非常鮮甜爽口你仲可以點埋芝士一齊食真係極之邪惡啊另外不得不提有粟米加牛油真係超好食又香又甜鍾意食粟米嘅一定要點來試吓除咗燒嘢食之外仲有人蔘湯同埋牛骨湯人蔘湯就比較清淡牛骨湯就比較濃味各有各好而且份量都幾多
本身男朋友好鍾意食韓國燒烤

各有各好
而且份量都幾多
  • 五花腩
  • 前菜
朋友素來甚少主動找我吃烤肉放題,他前幾天看到網上關於oppa韓式烤肉店的和牛拼盤,喚起心中的烤肉慾望要到來一試!當我知道要吃烤肉放題,我決定要將整個胃空出來決定一戰!可惜...原來一個胃是不可能足夠的...哈哈...因為太好吃了!___________________掛著大埔的名字實則是在太和地鐵站,太約行十五分鐘!轉入巷仔便能看到餐廳門口已掛著大大個廣告牌【和牛任食】餐廳環境裝修我非常喜歡!只因牆上面有好多Graffiti!!!!!!好有獨特性既Style,玩味既裝修同埋有韓式既氛圍!有點似在韓國喔!如果選擇圓桶櫈的話好貼心架因為內藏暗格以可放自攜物品!安全得很!當日我5:30到達!空無一人!可能我太早了!不過之後愈食愈多人入座!被我發現仲有個空間好似個小天地咁可以多人齊齊燒烤!這裡有兩個套餐...分別係【江南海鮮燒肉放題$ 368】同【弘大燒肉放題$ 238】一個價錢可以任飲任食,價錢不算太貴!我倆選了$ 238弘大燒肉放題...有燒肉,仲有熟食,有甜品安排座位之後, 侍應倒上泡菜蛋還給我們調味料及一些前菜前菜是韓式的有芽菜、海帶、泡菜。仲有泡菜蛋蛋!不夠是可以無限添加的238就係

當我知道要吃烤肉放題,我決定要將整個胃空出來決定一戰!

門口已掛著大大個廣告牌【和牛任食】

安全得很!

當日我5:30到達!空無一人!可能我太早了!

不過之後愈食愈多人入座!

被我發現仲有個空間好似個小天地咁可以多人齊齊燒烤!

這裡有兩個套餐...

一個價錢可以任飲任食,價錢不算太貴!

安排座位之後, 侍應倒上泡菜蛋還給我們調味料及一些前菜
前菜是韓式的有芽菜、海帶、泡菜。仲有泡菜蛋蛋!
不夠是可以無限添加的

238就係呢盤和牛拼盤無得任食...其他紙上有的所有任食

和牛頭盤好快便送來了,九項牛肉放在牛型木盤上,超正的!望到都流口水了!
好貼心咁係每款牛上貼上名稱!知道邊樣打邊樣!好多唔同的部位!可以一次過食晒所有牛的各個部位啦

和牛拼盤

👐🏻鹿兒島牛柳粒
👐🏻封門柳
👐🏻另有原條五花腩肉
___________________
原條五花腩肉燒到差不多七成熟剪碎再燒!

五花腩肉真的挺喜歡!不覺得肥而且油花均勻!口感亦比想像中嫩滑 !豬肉味好濃郁!

另外喜歡的有A4黑毛和牛三角腩同封門柳及M6澳洲和牛胸肉

3款肉質可接近入口即溶!又是油脂分布均勻!牛肉味好重!值得一讚
其實日本A4黑毛和牛都不會不好吃吧!必食之選!
極力推薦各位嚟食呢三款

而加拿大牛排骨!好惹味!
有醬油醃製!有啲似蜜味的高級叉燒!一點也不覺肥膩!但欠缺牛味!
口感一流就有鹿兒島牛柳粒  !實行一口一粒
其實新鮮嘅肉質不需要點醬料都食到濃濃的肉味呢

連埋泡菜同同生菜一齊食解膩添啊。生菜都新鮮爽爽地
___________________

Order紙上還有其他肉類及多款熟食選擇!

先來了第一輪!芝士燒、多春魚、小八爪魚、雞翼、午餐肉、虎蝦、魷魚
午餐肉好好食啊!!!!記得燒耐點!會更脆口

燒完出嚟有好香嘅炭燒肉味...
加配芝士燒更濃旭!仲可以做埋拉絲效果!haha

用鐵板燒會有一定嘅油份!而呢度可以將多餘嘅油份被排出!正!

點了幾樣韓式料理!人參雞湯及泡菜煎餅還有韓式炸雞!雞湯同炸雞偏淡!泡菜煎餅就煎得脆口

飲品都是一個重要的環節!只要追加30蚊就可以有7款嘢飲選擇!我飲左韓式梨汁啦同韓式菠蘿汁同韓式士多啤梨汁!

真心推介韓式菠蘿汁太好飲了吧!仲有果肉在內呢
另外有開水可以自取喔

仲有仲有!食到熱辣辣!每人會有一款雪糕比我地做個Happy Ending 嘅
雪糕的質素不錯!Haagen Dazs、MOVENPICK 同 Dreyer!!
揀左開心果味嘅dreyers同雲呢拿味嘅MOVENPICK
完美嘅句號啦!!!!好開心

呢度環境夠哂開揚 !每個燒烤爐都有獨立吸油煙機!
唔怕食到成身都油煙味!!
食之前仲可以帶上圍裙喔!又夠貼心的!這一戰成功!大滿足

2018-05-20
和牛拼盤
  • 午餐肉
  • A4黑毛和牛三角腩
  • 封門柳
  • M6澳洲和牛胸肉
2018-05-18 933 浏览
以往韓式放題畀人覺得餐廳一定用一些質素不高的肉類供客人燒烤用。 而且那些肉都是不太新鮮。今日竟然畀我見到以往食高質 oppa韓式烤肉店 推出 烤肉放題。 價錢重要唔貴可以一次過試曬不同款式嘅肉類。佢呢度其實有兩個放題選擇分別就是一個有海鮮一個冇海鮮, 兩個放題的價錢都不算貴。 結果我和先生選擇了有海鮮的燒肉放題。一嚟到 就有個好靚嘅頭盤裏面有不同的牛肉 a4黑毛和牛肩肉, a4黑毛和牛三角腩,澳洲和牛下腹腩,澳洲和牛脷,封門柳,鹿兒島牛柳粒,加拿大牛排骨,美國牛小排。新鮮的食材根本不需要醃! 見到賣相都好新鮮 ,封門柳同牛肩肉比較有咀嚼感,肉味濃一些就是加拿大牛排骨及美國牛小排,喜歡嫩滑口感,就可以食鹿兒島牛柳粒及和牛下腹腩。 我們不斷 encore 和牛系列, 因為用鐵板燒嘅緣故,多餘嘅油份會被排出,多脂肪的肉燒完後咬落去口感仍然爽口彈牙。 而且感覺食少啲肥膏,自我感覺良好哈哈。海鮮就有鮑魚同扇貝。 其實除咗頭盤嘅牛肉,佢嘅前菜,其他肉類,野菜及韓式料理都好吸引。 你睇下佢塊生菜幾大塊。自家製嘅泡菜,芽菜,泡菜蛋捲都好好味!食燒肉當然唔少得五花腩。登登登登~肥膏分佈好平均。本身諗住食

你睇下佢塊生菜幾大塊。

自家製嘅泡菜,芽菜,泡菜蛋捲都好好味!

食燒肉當然唔少得五花腩。登登登登~肥膏分佈好平均。本身諗住食少量少,結果我同先生兩個人食曬,OMG! 因為燒完出嚟連埋泡菜 同醬料一齊食,肉質彈牙可口,一啲都冇油膩感。 除咗頭盤嘅海鮮,我哋仲嗌咗小八爪魚, 燒完出嚟有好香嘅炭燒味食落去仲有淡淡嘅海水味,很讚!

蔬菜方面我就點咗洋蔥圈,佢嘅洋蔥圈都好新鮮同埋好大個,唔似街外便畀一啲本地洋蔥你。食韓燒除咗要睇肉新唔新鮮之外其實配菜蔬菜新唔新鮮都好緊要!!!! 蔬菜新鮮都好緊要, 蔬菜新鮮都好緊要, 蔬菜新鮮都好緊要( 要講三次哈哈)

食到呢度其實我哋兩個已經好飽,但係見到佢有韓式料理真係忍唔住試左。 我哋試咗牛骨雪龍湯同埋真露煮蜆。 佢呢個牛骨雪龍湯超級正,其實個牛肉頭盤加個雪龍湯已經好抵。 呢間餐廳未做放題之前我同先生都有專登嚟食佢嘅牛骨雪濃湯。 好濃嘅牛骨香味,仲好食過韓國當地嘅雪龍湯餐廳。 非常足料, 蘿蔔同牛骨嘅份量都好多呀,配白飯一流。
另外真露煮蜆裏面配咗大腸,反而大腸既味道中突出過蜆肉。

飲品方面,只要追加30蚊就可以有7款嘢飲選擇 ,我最後加咗40蚊勁咗韓式梨汁, 飲咗5罐都抵返曬哈哈, 一路燒烤一路任飲嘢食真係好爽!!!

其實食到咁樣,個肚已經冇位再試其他嘢食。。 唯有下次再嚟encore!  下次食多啲其他款式再跟大家介紹。
2018-04-11
2018-05-16 72 浏览
臨近母親節,就係要搵間好餐廳孝敬一下阿媽正所謂有媽的孩子像個寶為避免阿媽認為生個叉燒好過生我,所以特別好好做research近近地而有質素近排仲推出任食叫左238 弘大放題阿媽唔洗擔心貴而唔捨得食甘多可以任叫勁食😗安排座位後, 侍應熟手地 倒上泡菜蛋隨後就拿來和牛拼盤勁吸引,好多唔同部位樣樣都有可以一次試曬咁多款 廚師仲好貼心咁係每種肉種上貼上名稱方便唔夠可以再encore牛肋肉👍醃製牛肉👍原條五花肉上 韓燒必備😍燒到七成熟,剪碎再燒成脆邊肥美可口減肥遲啲先講除了拼盤外仲有好多唔同食物同燒肉簡最正都係食飽飽有甜品食仲要係movenpick😍
臨近母親節,就係要搵間好餐廳孝敬一下阿媽
正所謂有媽的孩子像個寶

近近地而有質素
近排仲推出任食
叫左238 弘大放題
阿媽唔洗擔心貴而唔捨得食甘多
可以任叫勁食😗

安排座位後, 侍應熟手地 倒上泡菜蛋
隨後就拿來和牛拼盤
勁吸引,好多唔同部位
樣樣都有
可以一次試曬咁多款
廚師仲好貼心咁係每種肉種上貼上名稱
方便唔夠可以再encore

牛肋肉👍
醃製牛肉👍

原條五花肉上
韓燒必備😍
燒到七成熟,剪碎再燒成脆邊
肥美可口
減肥遲啲先講

除了拼盤外
仲有好多唔同食物同燒肉簡

最正都係食飽飽
甜品
仲要係movenpick😍

2018-05-14 657 浏览
有幾個朋友住呢區,咁o岩我太耐無食烤肉好想食,於是選擇左呢度~餐廳環境好闊落,我最鐘意佢樓頂高,空間感好足夠~座位之間距離夠闊,唔會整到隔離位.今次我地叫左個弘大烤肉套餐,原來都幾多選擇~牛已經一版,仲有多款豬肉同菜~當然唔少得正餐系列~未叫之前 檯面已經準備好幾款小菜.不得不讚海帶真係好好食,好爽脆!我鐘意佢有3款醬汁,好似韓國咁~時間關係我叫左炸雞 辣炒年糕~炸雞份量都幾大,不過外層偏厚,其實都幾飽.辣炒年糕賣相好精美,裡面有好多條年糕,不過D年糕好似整耐左D,但都食到.仲有個真露煮蜆,估唔到裡面仲有韓國粉絲~~~份量都好大,D粉絲好彈牙,我一個人食左超多!好啦~時間關係我地燒左好快熟gei五花腩~肉質不錯,有厚度,點烤肉醬剛好~呢個牛牛set有好多唔同品種同部位gei牛,上面有標示,方面我呢D永遠食完都會唔記得gei人咁多款牛,我覺得最好食係最唔顯眼gei黑毛和牛三角腩,雖然細細舊,但牛味突出,更加好好咬~encore!!第二好食gei係牛小排,肉汁非常豐富,一咬落去牛肉味爆發,點牛肉醬汁最夾~鐘意口感gei可以叫牛舌,由於有一定厚度,所以燒完變得更加好咬~第二好食gei肉會係牛
我鐘意佢有3款醬汁,好似韓國咁~
時間關係我叫左炸雞 辣炒年糕~
炸雞份量都幾大,不過外層偏厚,其實都幾飽.
鐘意口感gei可以叫牛舌,由於有一定厚度,所以燒完變得更加好咬~第二好食gei肉會係牛肩肉,有口感,咬落去仲好多汁,好juicy
蔬菜黎講呢度都算多選擇,最好味當然係脆肉瓜~越烤越爆汁,不過大塊d會更開心
另一encore推介一定係牛油粟米,職員會幫你放落小格等佢慢慢燒.大家一定要有耐性,因為越耐就越惹味,邪惡美味之選~~另外蛋都可以係咁refill,作為蛋控的我,大滿足~~
仲有魷魚都要叫阿~好彈牙~重點係好快有得食!
  • 黑毛和牛三角腩
2018-05-12 609 浏览
上星期跟朋友經過大埔舊區,見到一間新穎裝潢的韓式餐廳,決定進去試試。.內裏非常寬敞,能容納多人,非常有氣氛。韓燒一定不能少的,當然是前菜!這裏有泡菜、芽菜和海苔,三款都可以免費refill。有四款調味,滿足客人不同的口味這裏還有提供口水肩,十分細心。我跟朋友選了$238套餐,任食牛😍以任食價來講,牛的質素非常有誠意。分開不同部位擺放在牛型盤,擺設精美。而且肉類看上十分鮮紅,肉脂分佈平均吃下去絕對鮮味十足,沒有那種像放了在雪櫃很久的雪藏味道.特別點了一個真露蜆湯材料豐富。如過吃辣的朋友一定喜歡,因為湯裏的胡椒味道非常濃烈。.最後當然不少得甜品,雪糕一共三款,我跟朋友選了Movepick 咖啡味和 Haagen Dazs 士多啤梨味。 不用懷疑,這兩個牌子的雪糕是有保證的.價錢取勝,服務也不錯,當然食物是性價比極高,推介給牛魔皇的大家

內裏非常寬敞,能容納多人,非常有氣氛。

韓燒一定不能少的,當然是前菜!

這裏有泡菜、芽菜和海苔,三款都可以免費refill。

有四款調味,滿足客人不同的口味

這裏還有提供口水肩,十分細心。
我跟朋友選了$238套餐,任食牛😍

以任食價來講,牛的質素非常有誠意。

分開不同部位擺放在牛型盤,擺設精美。

而且肉類看上十分鮮紅,肉脂分佈平均

吃下去絕對鮮味十足,沒有那種像放了在雪櫃很久的雪藏味道

特別點了一個真露蜆湯

不用懷疑,這兩個牌子的雪糕是有保證的

2018-05-03
2018-05-08 102 浏览
平時除了踏單車外,基本都很少入大埔太和這邊。今日特地入太和友人食韓燒,這是他極力推薦的。來到後我就秒懂為什麼他喜歡這間了,門口四隻吸睛大字寫著「和牛任食」 😂,朋友是典型食肉獸不愛吃菜,這家燒肉放題完全合他口味。難得食韓燒,我地食好點,選了頭盤包海鮮的江南海鮮燒肉放題。這個套餐是包埋任飲的,包括Asahi 和 紅白酒。 剛坐下不久店員就很純熟幫我們開爐和送上擺放精緻的牛肉頭盤。有埋紙仔話你知係咩肉,都幾好,平時都唔識分食緊係牛的什麼部位。個pan 係設計係有點傾斜的,目的係將烤肉的多餘油流走。 雖然少食烤肉,但工具和燒起來都好順手,火力夠煎pan很快就熱,加上牛肉很快就熟,薄的話一分鐘就可以上碟。個人比較喜歡吃A4黑毛和牛肩肉和美國小牛排。而爐邊的泡菜煎蛋都好快有得食,泡菜量多足料 👍🏻接著輪到海鮮上陣,鯖魚很大條肥美,放在一旁慢慢烤就可以,虎蝦已開對半方便燒,肉質彈牙都幾新鮮。海鮮還包括鮑魚和帶子,帶子鮮甜多汁,鮑魚也很彈牙,雖然餐廳主打係烤肉,但海鮮質素都好高。順帶一提,肉和鯖魚本身已有調味,就算不沾醬料都好食。食完頭盤仲可以落紙叫其他野食,選擇都幾多,和牛可以任叫,我地叫左魷魚鬚

食完頭盤仲可以落紙叫其他野食,選擇都幾多,和牛可以任叫,我地叫左魷魚鬚、豬大腸等等。

餐廳環境舒服,座位唔迫,服務員都夠多,舉手都很快過來幫手換gas, 追order等等。不過來的一定要先訂位,現場睇到都滿場,walk in 的要等唔少時間。