2018-08-11 138 浏览
哩間同事一直好想食,適逢我生日;所以今日收工我地食오빠韓燒~我地一行四人食弘大燒肉放題($238)星期一至四價錢會平啲,但係星期五至假日就價錢會貴啲($268)宜家光顧放題,會送人頭醉蝦,如果怕生可以燒一燒先食黎韓燒唔駛講都係燒肉食~而且燒爐旁邊會有泡菜蛋♥️我認為哩個係亮點!同時我地都叫了牛油薯米同芝士燒~有同事唔食得牛所以就嗌了豬肉燒,仲嗌了真露煮蜆食~個蜆有粉絲煲既感覺,而且胡椒味非常重!我地亦叫了炸醬麵、泡菜煎餅等熟食,整個放題非常滿足,肉既份量絕對足夠!再加上其他熟是,一定飽肚離場。雖然放題可以加錢無限飲飲品,不過我地無加,因為佢有免費水提供!所以都健康啲,飲水食韓燒!😆
哩間同事一直好想食,適逢我生日;
所以今日收工我地食오빠韓燒~

我地一行四人食弘大燒肉放題($238)

宜家光顧放題,會送人頭醉蝦,如果怕生可以燒一燒先食

2018-08-09
庆祝纪念
生日
  • 五花腩
  • 炸醬麵
  • 真露煮蜆
因為好想食烤肉,發現到呢間燒肉店風評不錯,就同朋友一齊去左食。入到去已經有不少人客啦。職員的服務也很周到,很詳細地介紹店內提供的套餐有何不同。因為兩個都係和牛控,所以我地二話不說就點了「江南海鮮燒肉放題」。原因在於呢個set可以任點牛。😍😍😍 除了本身的任食牛與海鮮外,餐廳更贈送了「醬油蝦」真係好吸引。---先黎一張大大大合照先!---環境很不錯,富有特色,很喜歡!---職員好快就上了本人最最最期待的牛拼盤。真係唔誇張,入面有各式各樣,不同部分的牛肉。分別有:A4黑毛和牛肩肉、A4黑毛和牛三角腩、澳洲和牛下腹腩、澳洲和牛脷、封門柳、鹿兒島牛柳粒、加拿大牛排骨、無骨牛肋肉、美國牛小排。全部都可以任食。😍😍😍由於選擇多,為了令食客更了解鐘意食邊款牛,店家在各款牛肉上均附有牛肉的名稱,令食客更容易投其所好。👍🏻 貼心!---以下是小妹對各款牛肉味道的小小評價。由於小妹偏向於多脂肪牛味濃且入口即溶部位的牛肉。所有整體上會更偏向了牛柳粒,牛腩與肉眼的味道。澳洲和牛下複腩:牛肉味濃、有嚼頭、肉汁相對較少,肉質相對結實有口感!日本A4背峰肉:牛肉筋健分明,有嚼頭。美國牛小排:牛肉尚可,但不是小妹的菜

---
先黎一張大大大合照先!
---
環境很不錯,富有特色,很喜歡!

---
日本A4背峰肉:牛肉筋健分明,有嚼頭。
美國牛小排:牛肉尚可,但不是小妹的菜,反而朋友偏向這款口味。當真各有不同喜好,實難分各肉部位之高下。
鹿兒島牛柳粒:正!真係好正!這正是小妹最愛的口感與肉味。這款點了三轉。最愛細細粒,一口一啖。肉質鮮嫩又多汁,脂肪比例較多,好正!❤️❤️❤️👍🏻👍🏻👍🏻 推薦推薦!!
---
除了任食牛之外,仲有大大條的五花腩。餐牌上仲有好多不同種類的食物供應。
但本著食得不好浪費的精神我們也沒有點太多。
---
由於一見到牛就發曬光,所有對附送的海鮮沒抱太大期望。結果又再一次證明我!錯!啦!😭😭😭
店家真的很有良心,附送的海鮮絕對不是下價貨。帶子大大粒,燒落香口又啖啖肉!鮑魚的份量也不差。

最最有驚喜的是虎蝦,小妹文字根基欠奉,虎蝦的鮮甜實在難以用筆墨去形容。

只可以講,如果可以既可唔可以俾我無上限再點😂😂😂 重申小妹並非超鐘意食虎蝦,但都被它深深吸引!😍😍😍
---
食曬所有要燒既野食之後,食埋個「醬油蝦」啦,醬油蝦味道不錯,
海蝦經醬油浸過,肉質變得結實,不過海蝦吸收了醬油的味道,反正又另有一番風味。
不過相對附送的虎蝦就有少少略為遜色了。重申一次,虎蝦真係好好食!
---
店內除了特飲外,所有的飲品和酒類均屬免費。飲品種類不算多,但酒類真係放題呀燒烤店內最多的選擇!!
可惜小妹與朋友亦不太好酒,可惜了!
---
最後,食埋最愛的Haagen Dazs 雪糕就可以非常完美的為這餐畫上句號啦。
2018-07-31
2018-08-07 317 浏览
首先,預早訂位好重要,雖然地方好大,但係成日都爆場。如果餐廳入邊爆滿,可以喺出邊bar去嗰度,一邊飲手工啤酒、雞尾酒,一邊食小食睇電視等入座。Oppa燒烤爐邊蛋,以及前菜三小碟泡菜,芽菜海帶。我自己個人喜歡加入蒜頭、香蔥、青椒等等入雞蛋🍳,增加風味。以上前菜任添,另有醬料。不得不讚爐邊蛋,可能係鐵板設計同蛋液調配得好,燒到尾仲係好嫩滑,底下脆脆地唔會痴底,十分好食牛油粟米五花腩🐷五花腩肥美肉厚,消之前,細心地將五花腩切成小塊。五花腩燒的面積增加之後,就會快啲熟,而且更加容易燒🔥得金黃香口,啖啖油香,美味非常,用生菜包著吃一解油膩感,生菜還可無限添加。五花腩煎左2、30分鐘之後,就會開始進入自炸的狀態,慢慢就會越燒越脆,雖然反式脂肪會越嚟越嚴重,不過就會好鬼正😈和牛拼盤日本A4牛肉眼,A4黑毛和牛肩肉,A4黑毛和牛背峰,A4黑毛和牛三角腩,澳洲和牛舌,雪花腩,封門柳牛舌最正多春魚、魷魚

Oppa燒烤爐邊蛋,以及前菜三小碟

牛油粟米

五花腩
五花腩🐷

牛舌最正

多春魚、魷魚

五花腩
2018-08-06 94 浏览
今日等埋友人送工就去係大埔既韓式燒肉店 店鋪係太和站附近,行過去都算易搵!由於係平日同訂左座,所以即係有得入座,但入面都已經差唔多滿哂,建議六日去就要訂定位喇!今次我地揀左$238/位 既弘大燒肉放題,食左超級多牛肉,絕對岩牛肉控!一黎就即係上左個牛肉拼盤,呢個拼盤真係唔講得少,唔同既部位有齊,好似食左成隻牛咁誇張呀當中包括有:A4黑毛和牛肩肉,A4黑毛和牛三角腩, 澳洲和牛脷,加拿大牛排骨,M6澳洲和牛胸肉,A4黑毛和牛肩肉,澳洲和牛下腩 ,鹿兒島牛柳粒,封門柳 !👐🏻而且放係個牛形盤上面,有哂唔同標籤,絕對唔驚唔食識喇!我地最鐘意既就係A4黑毛和牛三角腩,油脂分布均勻, 好肥美,有入口即溶既感覺!封門柳同牛肩胛,牛肉味濃郁,肉質嫩滑,鍾意食牛既絕對唔可以錯過!另外值得一提既就係腩肉,油香四溢,燒完之後連埋餐廳提供既生菜,蒜頭包埋一齊食,油分俾菜中和返,加埋少少蒜既辣味,絕對刺激你既味覺韓式泡菜蛋都好食, 而且都可以無限添加的!仲有醬油蝦送, 雖然係送, 但質素都唔錯呀! 蝦肉新鮮彈牙, 配合埋恰到好處既調味, 更能夠提升蝦既鮮味呀!另外加$80就可以食醬油蟹啦!餐廳既服務態度一流,
今日等埋友人送工就去係大埔既韓式燒肉店

店鋪係太和站附近,行過去都算易搵!

👐🏻

而且放係個牛形盤上面,有哂唔同標籤,絕對唔驚唔食識喇!

韓式泡菜蛋都好食, 而且都可以無限添加的!

另外加$80就可以食醬油蟹啦!

餐廳既服務態度一流,樣樣食物都好精緻到位,值得大家一試!
2018-08-04 84 浏览
韓燒一直都係港人至愛鍾意食熱氣野既我當然都唔例外聽聞呢間三百幾蚊就可以任食A4和牛同超靚海鮮大埔?雖遠必食!==============================依家竟然仲有醬油蝦送坐位都有D巧思可以放野係入面又唔會阻到位點左個江南海鮮燒肉放題($368)準備瘋狂食和牛同海鮮!P.S. 呢到雖然寫要加錢先有任飲,但經理話呢張紙係舊既,其實係唔洗加錢都有得任飲前菜都幾新鮮,其中我最鍾意芽菜,夠爽口試過咁多隻之後始終覺得點鹽先係最好食,最原汁原味飲品都幾豐富,仲有D平時比較少見既飲品揀本身仲以為要加$30原來本身個價已經包埋隆重介紹今日既主菜:牛呀!淨係見到呢個擺盤都已經夠吸引當中包括左一共有九款牛唔同部位既牛肉包括A4黑毛和牛肩肉,A4黑毛和牛三角腩深海虎蝦,澳洲和牛脷,澳洲和牛下腹腩,封門柳,鹿兒島牛柳粒,加拿大牛排骨,無骨牛肋肉,美國牛小排而其中我覺得最好食既就係A4黑毛和牛三角腩因為呢個部位夠肥美但又唔會膩,入口又唔會軔,軟淋淋呢個就係送果個醬油蝦蝦肉因為用醬油醃過所以同平時食刺身既口感會唔同都幾特別最重要係用料夠新鮮叫呢個餐仲會送埋鮑魚同帶子一份兩個都好新鮮幾時都話有靚既食
韓燒一直都係港人至愛鍾意食熱氣野既我當然都唔例外
聽聞呢間三百幾蚊就可以任食A4和牛同超靚海鮮
大埔?雖遠必食!

依家竟然仲有醬油蝦送

坐位都有D巧思
可以放野係入面
又唔會阻到位

點左個江南海鮮燒肉放題($368)
準備瘋狂食和牛同海鮮!
前菜都幾新鮮,其中我最鍾意芽菜,夠爽口
試過咁多隻之後始終覺得點鹽先係最好食,最原汁原味

飲品都幾豐富,仲有
D平時比較少見既飲品揀
本身仲以為要加$30
原來本身個價已經包埋
隆重介紹今日既主菜:牛呀!
淨係見到呢個擺盤都已經夠吸引
當中包括左一共有九款牛唔同部位既牛肉
而其中我覺得最好食既就係A4黑毛和牛三角腩
因為呢個部位夠肥美但又唔會膩,入口又唔會軔,軟淋淋

呢個就係送果個醬油蝦
蝦肉因為用醬油醃過
所以同平時食刺身既口感會唔同
都幾特別
最重要係用料夠新鮮
叫呢個餐仲會送埋鮑魚同帶子一份
兩個都好新鮮
幾時都話有靚既食材唔洗整色整水
只要輕輕煎一煎,整一整就已經好好食
送既深海虎蝦
呢個真係超一流
連平時唔多食蝦既我都覺得好好食
隻蝦大大隻,粗過我手指公
而且蝦味十足,口感爽口彈牙
五花腩因為個人唔太鍾意食豬
所以只試左少少
但都食得出豬肉係靚既
因為唔會有豬騷味,又唔會硬

原本以為三百幾蚊會好貴
但食完之後就覺得佢值呢個價
所以幾時都話
「唔好食既野,價錢再低都係貴; 好食既野,價錢再高都係平。」
2018-07-31
  • A4黑毛和牛三角腩
  • 鮑魚
  • 帶子
  • 深海虎蝦
2018-08-01 115 浏览
先生最喜歡上網搜尋美食,見到大埔OPPA韓國燒肉店,十分多正評,於是決定假日順便去行下大埔及太和後去試嚇食OPPA韓國燒肉店。餐廳都很大間,樓底都算高,入到餐廳,給我印像最特別的是一條條由天花伸下的銀色抽氣管道,見到這管道就不用擔心餐廳空氣不流通了。我們要了 弘大燒肉放題 $295/位。先上枱的是一整個牛裝著不同地方及部位的牛肉,頭盤有:A4黑毛和牛肩胛,A4黑毛和牛三角腩,澳洲和牛下腹腩,澳洲和牛脷,封門柳,鹿兒島牛柳粒,加拿大牛排骨,無骨牛肋肉,美國牛小排,韓牛頸脊等。頭盤我最喜歡加拿大牛排骨,及美國牛小排,感覺牛肉味比較濃。鹿兒島牛柳粒,入口帶著小小爽,入口油甘香非常正。除頭盤外,紙上的肉類,海鮮,韓式料理,野菜.....等,全部任點任食.....真露蜆湯我喜歡食蜆,但很多時食到都有沙,而這個真露蜆湯,蜆肉無沙,並且非常清甜。每每放題或燒烤,有人參雞湯的,必㸃,OPPA的人參雞湯,人蔘味雖然不是很濃,但雞湯十分甜,燒烤放題來說,都算不錯。及揀了自己喜歡食的無骨牛肋肉,醬燒牛肉,多春魚,魷魚,翠玉瓜,蕃茄.....每人一罐飲品,都㨂了Schweppes係列,先生要了忌廉,我就要了檸

我們要了 弘大燒肉放題 $295/位。
先上枱的是一整個牛裝著不同地方及部位的牛肉,
頭盤有:

真露蜆湯

每人一罐飲品,都㨂了Schweppes係列,先生要了忌廉,我就要了檸檬+C,喜歡它酸酸甜甜的味道,更喜歡它提供一日所需維它命C,正。

今日放假可以1日游大埔及太和,這個假期增添新節目之余,又可以食一餐美味的燒烤放題,爲這假期增添美味,樂趣及圓滿。
朋友住喺大埔,話之前食過呢間韓燒之後覺得好抵食,於是約埋我今次一齊食 自己本身幾鍾意食韓國嘢,特別係韓式燒肉,環境設備都好Pro架嘛,感覺硬係比平時啲韓燒黎得特別。餐廳環境好大好闊落,每一枱之間都有足夠嘅空間,唔會同隔離枱仔得好埋。場內有幾部電視 ,一邊播住kpop,一邊嘆燒肉,爽餐廳既牆係卡通噴畫黎,好有特色!每一張枱 都有自己獨立嘅抽油煙設備 打開櫈蓋仲可以放自己嘅私人物品,咁就唔怕啲袋同衫吸晒成浸油煙味啦汽水櫃有好多汽水,果汁同啤酒,花多眼亂,全部都好吸引,但又好驚飲到成肚水食唔到野我哋揀左弘大燒肉放題$268,任點任食放題黎丫! 飲品另外加錢,不過加30蚊就可以任飲都合理丫。飲酒既就再另叫啦。一坐抵就已經有啲前菜擺咗喺度,有芽菜,泡菜同埋海帶 都係無限潻點完嘢食好快就嚟咗一盤牛拼盤丫!好多牛嘅種類,有和牛,有牛柳,仲有韓牛潻呀!見到咁正嘅牛,未食已經心心眼 韓牛係香港唔普遍,好驚喜有得食呀職員幫我哋喺燒盤裏面加蛋漿同泡菜,可無限潻架! 熱辣辣滑捋捋既蛋好快就食得喇跟住又黎左碟五花腩,燒完脆卜卜。好驚喜有醬油蝦送!!以為淨係喺韓國先可以食到,估唔到香港都有呀!蝦好新鮮彈牙!唔食生

一坐抵就已經有啲前菜擺咗喺度,有芽菜,泡菜同埋海帶
都係無限潻

韓牛係香港唔普遍,好驚喜有得食呀

跟住又黎左碟五花腩,燒完脆卜卜。

好驚喜有醬油蝦送!!以為淨係喺韓國先可以食到,估唔到香港都有呀!蝦好新鮮彈牙!唔食生蝦嘅朋友都唔緊要,可放落燒盆道整熟佢

真露蜆湯
個湯清清地,有新鮮嘅蜆味。仲有煮到入曬味嘅蘿蔔

最後每人有一杯雪糕,可以揀haagen dazs, Dreyer's或者movenpick

呢餐好滿足,食到捧住個肚。前菜,燒肉,湯,仲有甜品!二百幾蚊可以食到呢啲質素,超值!
2018-07-30 67 浏览
最近看得韓劇多,對韓國食物十分想念,在網絡上找著韓燒的餐廳,看到這間牛肉非常吸引就決定來試試。因為很少來大埔,原本以為很難才會找到位置的,但是在超級城直走一段路就找到了,位置很方便。我們一早預訂好座位,已經選在尚早的時間,但已經可以看到為數不少的人在裡面吃著。我們選的是$238套餐,就是頭盤的牛肉吸引我以來。一坐下位置沒多久,頭盤也跟著上來。頭盤放下來我們也迫不急待去烤,份量大概每個部位每人有2塊,牛肉很新鮮,牛肉味濃郁,是一個很好的開頭。食完頭盤我們也點豬腩肉及其他肉類,任食的緣故我們都點超多,吃到非常飽,非常滿足的一頓晚餐。以後韓燒就多了一個選擇😋😋

2018-07-29 83 浏览
我地叫左個江南海鮮燒肉放題$ 368和牛 海鮮頭盤 所有Order紙食物可以任食汽水任飲😶圖中見到既牛拼盤同海鮮都唔使order既佢會每樣俾你試下先 鍾意食先加碼😚😚海鮮都幾新鮮 鮑魚岀奇地好食 咁樣燒又香又軟淋🙃✌🏻✌🏻✌🏻不過其實份量都幾多 我地兩個人食完都冇再叫都夠食 而且都仲可以叫下小食食完仲有哈根大師做甜品😜😜😜記得要叫芝士燒呀 乜都加芝士好肥不好好食😛😛呢個價錢好似有少少貴 不過屬高質放題 可以一試😘
我地叫左個江南海鮮燒肉放題$ 368
😛😛
呢個價錢好似有少少貴 不過屬高質放題 可以一試😘
  • 五花腩
2018-07-29 49 浏览
我地叫既係《江南海鮮燒肉放題$ 368》可以任食和牛同海鮮頭盤 + 所有Order紙食物汽水都可以任飲 一坐低職員就會送上一盤牛 同海鮮咩都有啲 試完有咩想encore再嗌都得個燒盤係傾斜既 等啲油可以流落個兜到呢點幾好 唔使咁油牛肉都幾多款可以揀 樣樣質素都好好油花夠又重牛味 又唔韌 特別和牛粒好好食 豬五花勁大條 我地燒左好耐先食一黎迫啲油岀黎 二黎香脆啲 勁勁勁香口好食平時怕肥既我都忍唔住另外可以order芝士燒放係爐邊點爐邊蛋食or連肉一齊食都好正其實佢仲有好多熟食可以叫 可以試下辣年糕我覺得好唔錯 一份幾條 我食哂😛
我地叫既係《江南海鮮燒肉放題$ 368》
點爐邊蛋食or連肉一齊食都好正
其實佢仲有好多熟食可以叫 可以試下辣年糕
我覺得好唔錯 一份幾條 我食哂😛

2018-07-28 77 浏览
對於住係北區既人來講~大埔絕對係約人食飯聚會多選擇既地方我地去到太和食韓燒,仲可以食埋甜品!弘大燒肉放題套餐已包頭盤牛拼盆,分好哂牛既位置,食得非常專業~當中A4黑和牛肩胛我最愛吃,因為我鐘意食脂肪比例較多的,肉質會林身少少,再點醬燒肉醬汁,是一流仲有一般韓燒既五花腩,不過有少少肥,最好點埋鹽同醬油再用生菜包起食,唔會好濟又健康~當日係釜山海鮮節,每台放一碟醬油蝦~但由於我唔食生野,決定燒熟佢,都一樣咁好食同香口!shakeshake飯可能啲料太多關係,唔係好shake到,不過每口勻起咁食都有風味~人参雞湯個湯少少偏油,但味道不錯 雞味幾濃~食韓燒必配~仲有一幅打卡牆~好似去左韓國壁畫街咁
對於住係北區既人來講~大埔絕對係約人食飯聚會多選擇既地方

我地去到太和食韓燒,仲可以食埋甜品!

shakeshake飯

人参雞湯
個湯少少偏油,但味道不錯 雞味幾濃~食韓燒必配~

仲有一幅打卡牆~好似去左韓國壁畫街咁

2018-07-23 84 浏览
同朋友係大埔呢頭踩完單車 個肚好餓 決定黎食個韓燒放題食飽飽!見呢間好多人係入面食 決定跟人流😂等左一陣位 終於入到黎! 入面嘅裝修好特別 free style 佈滿卡通牆紙😂 我地見有368$ (包海鮮同燒肉)同$238 嘅放題 最後揀左238$ 燒肉放題😆 前菜係無限添加!先上左呢個和牛拼盤 有成9款高質肉 有A4 黑毛和牛肩胛 三角腩 澳洲和牛下腹腩 和牛脷 封門柳 鹿兒島牛柳粒 加拿大牛排骨 無骨牛肋肉 同埋美國牛小排🤤 當中最好食係牛柳粒 入口即溶 咬落去仲有d 肉汁鎖係入面 😍 另外三角腩牛味最重 肥美鮮嫰🤤 其他牛普遍都高質 都夠腍!仲有呢舊五花腩 好香 煎係上黎咋咋聲 好彈油 惹美但好肥 包住生菜食減少罪惡感😂 呢個牛油粟米都係無限添加 好好食 粟米好甜 牛油份量剛剛好😭👍 仲有呢個爐邊泡菜燒 蛋夠結實 配合泡菜 味道好夾👍 呢個生蝦係呢個時段入黎 然後送的 生食好好食 係好新鮮嘅感覺 有d 似泰式生蝦 !!然後紙上其他都係任叫 除左肉之外 仲有少少海鮮同埋韓式料理可以簡!我地encore左五花腩 牛柳粒 仲叫左雞翼 多春魚 八爪魚 魷魚☺️ 多春魚微微燒一燒就食得 店員

見呢間好多人係入面食 決定跟人流😂等左一陣位 終於入到黎!

入面嘅裝修好特別 free style 佈滿卡通牆紙😂

前菜係無限添加!

另外三角腩牛味最重 肥美鮮嫰🤤 其他牛普遍都高質 都夠腍!

仲有呢個爐邊泡菜燒 蛋夠結實 配合泡菜 味道好夾👍

多春魚微微燒一燒就食得 店員好細心咁提醒放旁邊燒便可 唔係就好容易散😆 好鮮味 再加上我好鍾意食d 春 自己一個都可以食幾條😆

八爪魚魷魚 燒起上黎 好惹味好juicy🤤

係一間高質嘅燒肉放題 !價錢唔貴但食到咁嘅質素嘅肉好抵😍

最後食埋個movenpick 雪糕 好滿足😍😍

2018-07-15
2018-07-23 69 浏览
上次試過旺角果間oppa覺得味道幾好,今次就決定試埋大埔任食既分店!!佢有2款任食套餐可以揀,江南海鮮燒肉放題同埋弘大燒肉放題,價錢都相差$100。 貴果款選擇多啲,高質肉類都可以任叫~ 但其實弘大果啲都食到以上既高質肉類不過食完就冇得refill (記得某記款都有得refill但詳情要向店員查詢。弘大燒肉放題既頭盤其實包含咗大部分既牛類,係十分之正!牛柳粒油脂比例都ok 食落好冧好juicy ~另外叫咗雞翼,魷魚。。。魷魚煎香咗真係超級好食😍燒肉仲有原條五花腩另外仲有湯,飯,麵可以揀。因為都飽,所以淨係揀咗炸醬麵。麵質唔錯,但味道一般般,食落較苦。都係食翻燒肉好啲🙊最後仲有每位一個雪糕同甜品,感覺好解渴同減少油膩感👍🏻

弘大燒肉放題既頭盤其實包含咗大部分既牛類,係十分之正!

牛柳粒油脂比例都ok 食落好冧好juicy ~

另外叫咗雞翼,魷魚。。。魷魚煎香咗真係超級好食😍

燒肉仲有原條五花腩

最後仲有每位一個雪糕同甜品,感覺好解渴同減少油膩感👍🏻

2018-07-20 262 浏览
今日同朋友入大埔踩完單車,餓得要命!還左車記急住要搵嘢食,朋友問我有咩想食,我答左一個字「肉」。朋友頂我唔順,最後搵左間放題韓燒俾我放肆!店舖位置距離火車站大約十分鐘的路程門口掛著易拉架,店內正熱推高CP的放題一踏入店內有一吧枱,感覺好Pro店內坐位舒適寬敞,無論小倆口或是一大班知己好友聯宜都十分合適。今日食呢個放題餐都十分抵,食物的選擇不少,仲有飲品同雪糕揀!一坐低就上隻牛俾我喇!有唔同牛嘅部位同唔同質素嘅牛牛,牛魔王一定要黎試試!望住啲牛係鐵板度慢慢轉色,感覺好治癒。牛肉有濃濃牛味,咬落去非常軟,一啲雪味都無!正!當然要講下呢個餐最抵除症有靚牛食仲有海鮮啦,都係任食架!有蝦、帶子、鮑魚!海鮮嘅質素都不俗,當然無新鮮咁正,但都好食,唔會係一般雪貨!蝦肉都爽甜!每次食韓燒最期待嘅蛋,次次飽到死都堅持要食!
今日同朋友入大埔踩完單車,餓得要命!
朋友頂我唔順,最後搵左間放題韓燒俾我放肆!

店舖位置距離火車站大約十分鐘的路程

門口掛著易拉架,店內正熱推高CP的放題

一踏入店內有一吧枱,感覺好Pro

望住啲牛係鐵板度慢慢轉色,感覺好治癒。

牛肉有濃濃牛味,咬落去非常軟,一啲雪味都無!正!

每次食韓燒最期待嘅蛋,次次飽到死都堅持要食!
2018-07-19 69 浏览
之前同朋友一齊韓燒! 好耐冇食任食啦 仲係最愛的韓燒 😍所以好期待 268蚊任食 正正常常韓燒價啦~~ 佢一開始會比頭盤先 相中的頭盤牛肉各一件跟著可以再任叫肉類 野菜 海鮮 韓式料理 等等 前菜推薦芝士燒😍 喜好芝士朋友一定要叫 超正我地叫左韓式炸雞卷芝士食 must try!!我覺得燒魷魚八爪魚好香好好食 什麼調味也不用加 用韓燒鐵板炒魷魚八爪魚好惹味但掛住食 唔記得左影魷魚 大家有機會自己試試啦!任食價包左一杯雪糕架 movenpick有雲呢拿味~見到雪糕後就算食到再飽都有第二個胃食雪糕啊😍
之前同朋友一齊韓燒!
好耐冇食任食啦 仲係最愛的韓燒 😍
所以好期待

268蚊任食 正正常常韓燒價啦~~
佢一開始會比頭盤先 相中的頭盤牛肉各一件

跟著可以再任叫肉類 野菜 海鮮 韓式料理 等等

前菜推薦芝士燒😍 喜好芝士朋友一定要叫 超正
我地叫左韓式炸雞卷芝士食 must try!!
我覺得燒魷魚八爪魚好香好好食
什麼調味也不用加 用韓燒鐵板炒魷魚八爪魚好惹味
但掛住食 唔記得左影魷魚 大家有機會自己試試啦!

任食價包左一杯雪糕架
movenpick有雲呢拿味~
見到雪糕後就算食到再飽都有第二個胃食雪糕啊😍