2021-05-20
工作辛苦有時會想食好啲,呢間餐廳好適合情侶同朋友gathering。有dinner二人餐,又有lunch set,法國菜黎講價錢都好相宜,味道好,裝修又靚,性價比高。極致羅西尼牛排 $288~呢個牛扒好驚喜,家姐話係佢近年食過最好食嘅牛扒,高度評價!!牛扒好有厚度好大份,但熟度剛剛好,唔會過生,好多肉汁,配合甜味醬汁,食哂成塊都唔覺得膩,但就好飽。仲有好大塊鵝肝同配有薯蓉,整體都好好食。雜錦海鮮意粉 $175~意粉份量很足夠口感偏軟,醬汁味道少少似西班牙海鮮炒飯微酸多汁,海鮮有青口帶子大蝦,好足料,熱騰騰都幾好味。帕爾馬火腿蕎麥薄餅 $118~意外地好味嘅法式薄餅,呢個係無麩質蕎麥嘅薄餅,但口感與普通薄餅無異,而且有微微蕎麥香,不過薄餅本身冇調味,必須連埋火腿一齊食,加埋啲蛋汁,口感升華。Nutella 榛子醬提拉米蘇 $88~Tiramisu加左一層薄薄的Nutella榛子醬,提拉米蘇其實味道口感中規中矩,加左榛子醬變得偏甜。晴天冰茶 $38~用橙,檸檬,迷迭香,花草茶,法國蜂蜜混合而成,視覺上好似一杯凍檸茶,但入口好清新,係一杯咖有橙味同迷迭香咪嘅高級凍檸茶。HERITAGE DE
極致羅西尼牛排 $288
雜錦海鮮意粉 $175
帕爾馬火腿蕎麥薄餅 $118
Nutella 榛子醬提拉米蘇 $88
晴天冰茶 $38
HERITAGE DE CARILLAN CABERNET $65
~餐廳都有好多餐酒揀,呢款好易入口,好大杯,不錯的選擇。