2022-08-02
週末出尖沙咀行街,特登去the One食返個靚靚brunch。佢哋嘅brunch Menu選擇非常多,有蕎麥薄餅,漢堡,牛扒,燒雞,Pasta等等,真係花多眼亂!除此之外,佢哋主餐牌嘅甜品都非常吸引🥰Odelice brunch 包括兩隻蛋(可以選擇炒蛋/煎蛋或者溫泉蛋)焗新薯、牛油果莎莎、酸種麵包同埋煙三文魚/煙肉及烤腸都算幾豐富㗎,咩都有啲個牛油果沙沙好refreshing!Creamy得黎,洋蔥同埋蕃茄又有啲清新感覺,厚厚搽上酸種麵包,口感唔錯!龍蝦芝士焗蝴蝶粉係一個非常好味嘅輕奢選擇😎芝士落得夠重手,非常香濃,每一粒蝴蝶粉都有濃郁嘅芝士醬,正!而主角龍蝦,比想像中鮮甜!龍蝦🦞鉗仲已經預先夾碎咗,方便食到最多肉嘅鉗🥰🥰椰香咖啡呢杯咖啡有驚喜!超鍾意!椰子味夠晒突出,而且好香滑,但又唔會太甜一場嚟到,就一於食埋個甜品啦!士多啤梨Tiramisu份量比預期中!雖然已經食到飽飽,但係兩份share就啱啱好!酸酸甜甜,好適合夏天!
除此之外,佢哋主餐牌嘅甜品都非常吸引🥰
Odelice brunch
都算幾豐富㗎,咩都有啲
個牛油果沙沙好refreshing!
龍蝦芝士焗蝴蝶粉
係一個非常好味嘅輕奢選擇😎