2022-05-31 60 浏览
最鍾意飲台式飲品嘅我,有時飲得多珍奶,真係會有少少厭,所以今次就試試新口味,新興嘅堅果奶蓋茶,呢個口味真係幾特別,得佢呢間獨創!仲要係好口好creamy嘅口感!一去到,店員知道我第一次飲,都好耐心解答同埋推介我應該揀咩飲品!我同我個friend見到有咁多選擇,真係三心兩意,乜都想試!最後我就揀咗堅果奶蓋四季春茶,而我朋友就揀咗士多啤梨堅果奶蓋,唔係講笑,係超級好飲,四季春茶好有茶味,配合埋好濃厚嘅堅果奶蓋!真係冇得頂! !而我朋友飲嘅士多啤梨堅果奶蓋,士多啤梨係用新鮮嘅水果打成,絕對冇藥水嘅士多啤梨味,真係飲落好Fresh好好飲,店員真係冇介紹錯!第一次嚟飲,感覺真係幾好,仲好啱我哋嘅口味,下次經過一定會再嚟試吓其他嘅飲品!
2022-05-21 1746 浏览
今日經過旺中 ,行到好頸渴,見到有間比較健康嘅茶飲店,唔會係一般台式珍珠奶茶咁健康,依家去堅果奶,好適合素食者,乳糖不耐症人士我朋友買咗兩杯伯爵朱古力堅果奶蓋茶 滿滿一杯,顏色都係朱古力色,拎到手嘅時候,店員要俾埋小匙羹,飲之前可以食左面既奶蓋先。奶蓋多到就嚟滿瀉,面有超濃嘅朱古力粉朱古力味既堅果奶蓋灑上可可粉,配上微甜的伯爵茶, 食到好濃嘅榛子果仁朱古力味,好滑又綿密伯爵茶,真係清而香,除左飲到朱古力味,仲會感覺到好清嘅伯爵茶。再試下搖均飲,又係另一個口感,好好飲。飲完一杯真係飽賣相很有霸氣另一杯牛油果堅果奶,好原汁原味,滿一輩都係健康食材,甜度仲可以自己揀,咁落去會飲到啲堅果微粒,非常之有口感,配埋牛油果,呢個組合真係非常之特別唔係度度飲到,飲落去非常之幼滑
今日經過旺中 ,行到好頸渴,見到有間比較健康嘅茶飲店,
唔會係一般台式珍珠奶茶咁健康,依家去堅果奶
,好適合素食者,乳糖不耐症人士

我朋友買咗兩杯

伯爵朱古力堅果奶蓋茶

滿滿一杯,顏色都係朱古力色

奶蓋多到就嚟滿瀉,面有超濃嘅朱古力粉

朱古力味既堅果奶蓋灑上可可粉,配上微甜的伯爵茶,
食到好濃嘅榛子果仁朱古力味,好滑又綿密

賣相很有霸氣

非常之有口感,配埋牛油果,

呢個組合真係非常之特別唔係度度飲到,飲落去非常之幼滑
2022-05-20 68 浏览
每次飲肥仔水最鍾意就係加奶蓋❤️但有陣時又想健康啲 就會嚟呢到飲堅果奶蓋🌰個奶蓋口感好綿密軟滑 同平時真係冇分別🥰係用左五款堅果嚟整 感覺健康好多😂飲落好濃榛子味 有啲似繽紛樂😎

2022-05-19 97 浏览
📍 NUTTEA (旺角中心) (旺角)旺角彌敦道688號旺角中心1樓F52號舖係健康版既廢水🤩🤩主打以堅果奶整手搖飲品,純素,冇落奶冇落忌廉整既,有乳糖不耐症都可以飲,成件事健康曬!👉 四季春堅果奶蓋茶 💰35😋😋😋😋/😋個奶蓋質感好厚實!勁重果仁味,榛子味岀,好似食緊金莎咁😻😻😻個奶蓋係用堅果製成,而唔係用芝土、忌廉整,完全無罪惡感!!有個小鏟仔可以鏟啲奶蓋黎食,真係一啖一啖咁食。我配左清新四季春,茶都好清香,加埋奶蓋一齊飲好正,一解奶蓋既膩😋😋😋🤩走左甜都好好飲😆回頭: yes,越開越多,方便,仲有健康得黎好飲💪🤩🤩#kermit食在旺角#kermitlowcarbdiet

📍 NUTTEA (旺角中心) (旺角)
旺角彌敦道688號旺角中心1樓F52號舖

👉 四季春堅果奶蓋茶
💰35
😋😋😋😋/😋

回頭: yes,越開越多,方便,仲有健康得黎好飲💪🤩🤩

#kermit食在旺角
#kermitlowcarbdiet
2022-05-15 1164 浏览
今日經過旺中 見到好多手搖飲品店 又勾起我想飲肥仔水嘅慾望😻 俾我見到呢間主打堅果奶手搖飲品嘅舖頭 好似比較健康 於是就買咗嚟試一試😄同一般手搖店一樣都有好多選擇 咁我同友人就揀咗一杯奶蓋茶同一杯奶茶試吓 等咗大約5分鐘飲品就整好喇😋四季春堅果奶蓋茶奶蓋好厚呀☺️ 奶蓋上面仲有果仁粒 先飲嗰個奶蓋 覺得佢比其他店嘅奶蓋冇咁鹹 而且味道好豐富 淨係食個奶蓋都食到好香果仁味 茶底我哋嗌無糖🍵 杯蓋上面有個指示 最後可以將奶蓋同茶撈埋嚟飲 令到個茶味更有層次 再配埋粒粒果仁 真係好香 感覺又輕盈好多🏃🏼‍♀️焙茶堅果奶茶打開個蓋顏色有啲似朱古力 味道好香 主要係焙茶嘅味道 但係又飲到有果仁嘅香味 真係好啱素食嘅朋友呀😎 呢杯堅果奶茶飲完都唔會覺得太膩 真係飲完都唔會覺得太邪惡😏個人覺得奶蓋茶更加出色 因為比起普通芝士奶蓋更加好飲又有層次 呢間舖頭分店都好多㗎🤑 下次行過又口痕 又可以幫襯多次啦

四季春堅果奶蓋茶

焙茶堅果奶茶

午餐
沒有牛奶 只有堅果奶❤️選用以五種堅果製成的純素堅果奶,分別是杏仁、腰果、核桃、榛果和夏威夷果仁 奶蓋非常出色!!!雖沒有了芝士的鹹香,但每啖都是滿滿堅果的香氣,質地十分厚實,不能用吸管吸允🤣要用專門嘅鏟子鏟起一啖啖食💯繽紛火龍果堅果奶蓋茶 $40呢杯好清新,火龍果本身唔係味道濃嘅生果,配搭茶底、奶蓋好夾烏龍堅果奶蓋茶 $30茶味香濃,唔會苦澀👍🏻Nuttea 無論飲幾多次都係覺得好正,真係百飲不厭❤️NUTTEA (旺角中心) (旺角)旺角彌敦道688號旺角中心1樓F52號舖
沒有牛奶 只有堅果奶❤️

🤣要用專門嘅鏟子鏟起一啖啖食💯

繽紛火龍果堅果奶蓋茶 $40
呢杯好清新,火龍果本身唔係味道濃嘅生果,
配搭茶底、奶蓋好夾

烏龍堅果奶蓋茶 $30
茶味香濃,唔會苦澀👍🏻

Nuttea 無論飲幾多次都係覺得好正,真係百飲不厭❤️

NUTTEA (旺角中心) (旺角)
旺角彌敦道688號旺角中心1樓F52號舖
2022-05-08 104 浏览
🌰NUTTEA🌰📍:旺角彌敦道688號旺角中心1樓F52號舖呢間堅果茶我已經飲過無數次 真係好值得推介俾大家!呢度嘅奶係用堅果做 非常健康 雖然個價錢貴咗少少 但係非常值得大家飲!全部都係即叫即沖 不過都只係等5分鐘左右👍🏻每一間分店都會有nuttea放起門口 俾大家睇到😍好特別!🥤焙香堅果奶蓋烏龍茶呢款奶蓋茶 烏龍茶味香濃 顏色比較淡 堅果奶蓋充滿焙茶香 上面仲有好多堅果nuttes 飲落好清新 唔錯!🥤朱古力奶蓋唔好睇呢杯朱古力奶蓋$72咁貴 真係成杯滿滿足料既朱古力🍫 朱古力味好香濃 我叫咗少甜 奶蓋好澀身 好挺身 上面仲耍左好厚嘅朱古力粉😍真係兩個人share都夠晒!奶蓋控一定要叫!除咗呢款之外 仲有堅果奶蓋、焙茶奶蓋兩款 真係好特別!
🌰NUTTEA🌰
📍:旺角彌敦道688號旺角中心1樓F52號舖

每一間分店都會有nuttea放起門口 俾大家睇到😍好特別!

🥤焙香堅果奶蓋烏龍茶

🥤朱古力奶蓋
除咗呢款之外 仲有堅果奶蓋、焙茶奶蓋兩款 真係好特別!
2022-05-08
5 分钟 (外卖自取)
  • 朱古力奶蓋
📍:旺角 MONG KOKNUTTEA 係全港有好多分店 位於旺角中心入面既NUTTEA就係第一之試平時番工好想叫黎飲 ,但係我做野個區無外送服務!佢既奶蓋真係無得頂! 堅果都可以製作成CREAM,當中果仁既油脂一定健康過普通CREAM,又無添加奶精呢啲化學成份,一定好過飲杯珍珠奶茶!✨繽紛火龍果奶蓋茶($40)有新鮮火龍果肉係呢杯茶,選左無糖去冰岩曬減肥人士!最鐘意佢地既奶蓋帶出堅果的味道,搞拌後飲最好不過!加入火龍果果肉,飲落去十分清新帶果甜既味道 ,係我每次必叫的健康選擇!✨伯爵朱古力堅果奶蓋茶 ($48)每日限量一百杯!淡淡朱古力味既堅果CREAM灑上可可粉,配上微甜的伯爵茶, 初頭以為會好漏,但搞拌後岩岩好!
📍:旺角 MONG KOK
平時番工好想叫黎飲 ,但係我做野個區無外送服務!

✨繽紛火龍果奶蓋茶($40)

✨伯爵朱古力堅果奶蓋茶 ($48)
1K
近年旺中可以話係咸魚翻生, 加左條食街起死回生, 我自己得閒都會去唔買野都食下野!比較常去既NUTTEA, 中意佢比起平時出街常見既台茶更特別, 主打健康堅果奶茶, 口味獨特, 試過之後番唔到轉頭~平時中意飲EARL GREY既話, 一定要試下伯爵朱古力堅果奶蓋茶, 奶蓋厚身質感夠rich, 入口好香NUTS既味, 配埋EARL GREY個種濃郁芳香, 兩隻味好夾, 真係忍唔住追住飲。香蕉燕麥堅果奶全部都係健康食材, 飲完都冇罪惡感! 入口有燕麥既粒粒口感, 香蕉味好重, 好味~

香蕉燕麥堅果奶

外卖自取
2022-04-30 52 浏览
疫情巔峰過後,終於又可以出返黎掃街,行下旺中咁,haha~買完野見到nuttea又好想飲,雖然啱啱先飲完其他野,但係都係忍唔住買返屋企飲再慢慢嘆…..😆😆本身想飲返之前飲過嘅芒芒堅果奶蓋茶,但係望左好耐都搵唔到,原來menu update左,冇左芒芒啦,咁就試下其他啦。我揀左焙茶堅果奶茶(熱飲)($40),menu上係冇寫,應該係期間限定。朋友就揀左宇治抹茶堅果奶蓋茶(凍飲)($40)。焙茶堅果奶茶,就係用堅果奶代替牛奶,健康d,冇咁肥,poster話堅果可以燃燒脂肪,好吸引😎😎至於焙茶味好夠香,飲落係飲到堅果碎碎,好正,如果上面有埋堅果奶蓋就仲正。宇治抹茶堅果奶蓋茶,宇治抹茶味都好夠濃郁,甜度亦都啱啱好,堅果奶蓋依然咁正,爭d偷食曬朋友d奶蓋🤪🤪🤪🤪

2022-04-30
外卖自取
  • 宇治抹茶堅果奶蓋茶
2022-04-30 57 浏览
平時好鍾意飲奶茶既我,今日星期六同女朋友去旺角拍拖行街,去旺角中心行下,見到呢間奶茶店比較特別,係主打果仁食材飲品!今日天氣咁熱,梗係叫翻杯凍野飲啦!間店為左營造天然果仁食材,設計都係開放式為主,亦都會展示一堆果仁係出面。環境衛生唔錯,啲食材乾淨企理,唔會污糟。睇一睇個manu先,主要分堅果奶茶,堅果奶,堅果汁,水果茶等等。我同女朋友分別揀咗焙香堅果奶蓋烏龍茶,粉紅莓好堅果奶蓋茶,微糖,少冰再加燕麥。有別於其他奶茶蓋,係經過心思設計,飲起奶茶上黎非常方便,仲要配埋匙羹,好貼心!粉紅莓好堅果奶蓋茶方面,芝士奶蓋配果仁非常香濃香脆幼滑,口感似慕絲,非常之正,下面就係紅莓沙冰,果肉粒粒,非常落足料!焙香堅果奶蓋烏龍茶方面,烏龍茶加上燕麥,出奇地match,茶香配上脆香燕麥非常之口感好好。茶味一樣咁足料咁香濃。

環境衛生唔錯,啲食材乾淨企理,唔會污糟。

💛💛💛黎到旺中食掃街,每次都必嗌既Nuttea💛💛💛同男朋友行街行到攰,就梗係要停底抖一抖,旺中呢到真係好方便!開左好多間飲品飲食店今次就嗌左繽紛火龍果奶蓋茶,第一次唔係飲招牌既朱古力伯爵堅果奶蓋茶 本身都擔心會有藥水味,不過我既擔心完全係多餘既 火龍果味好清新!亦都同上面既堅果奶蓋好夾,完全意想不到呢個配搭會咁襯而且甜度亦都適中,有果茶既配搭不禁令我放下罪惡感繼續大飲特飲!而男朋友今日都嗌左小清新系列,蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋有apple crumble既味道,亦有蘋果既清香 甜而不膩仲有楓糖脆脆邊飲邊食,好味!
💛💛💛黎到旺中食掃街,每次都必嗌既Nuttea💛💛💛

本身都擔心會有藥水味,不過我既擔心完全係多餘既
而且甜度亦都適中,有果茶既配搭不禁令我放下罪惡感
繼續大飲特飲!

而男朋友今日都嗌左小清新系列,蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋
有apple crumble既味道,亦有蘋果既清香
甜而不膩仲有楓糖脆脆邊飲邊食,好味!

夏日炎炎行出旺角,真係好需要一杯凍飲消下暑,行開旺中就見到Nuttea,本身自己都好鐘意食果仁,所以好想試下於是叫咗杯粉紅苺好堅果奶蓋茶,平時都會怕叫苺類嘅嘢會中伏似藥水味,但今次飲落就覺得好fruity 好fresh 佢既冰度固定,因為我本身有敏感牙齒,所以都有擔心過會唔會太凍,但最後飲落覺得冰度剛剛好,消暑得黎又唔會凍到牙痺個奶蓋同杯苺茶好夾,好creamy我個friend另一杯就叫咗熱焙茶奶茶🥤 叫微糖嘅程度,就可以飲到茶味,又唔會太過單薄😀 我茶味非常之足夠😌 堅果奶冇牛奶咁難消化,飲完冇咁容易爆暗瘡,算係飲咖啡奶茶朋友嘅一個幾好嘅選擇

個奶蓋同杯苺茶好夾,好creamy

2022-04-24
  • 粉紅莓好堅果奶蓋茶
2022-04-20 168 浏览
ℕ𝕦𝕥𝕥𝕖𝕒伯爵朱古力堅果奶蓋茶🌰 ($48)講左成年話要試,今次終於都試倒啦的確係又高質又健康🤩口感同味道都值得一讚朱古力、堅果、伯爵茶三種口味完美配搭奶蓋充滿堅果味,texture 亦夠哂creamy 同rich,但又完全唔會蓋過伯爵茶嘅清香無論分開食奶蓋定係同伯爵茶一齊飲都係個好享受呢個完美組合會令人念念不忘,我已經開始諗緊下次要試其他飲品定再飲番同一杯🤭肯定嘅係絕對值得再試呀😜
ℕ𝕦𝕥𝕥𝕖𝕒
伯爵朱古力堅果奶蓋茶🌰 ($48)
講左成年話要試,今次終於都試倒啦
的確係又高質又健康🤩
口感同味道都值得一讚
朱古力、堅果、伯爵茶三種口味完美配搭
無論分開食奶蓋定係同伯爵茶一齊飲都係個好享受
肯定嘅係絕對值得再試呀😜
2022-04-19 49 浏览
今日同朋友去長沙灣食飯,之後由長沙灣行去旺角就係為左去飲Nuttea😋Nuttea我飲過好多次,次次都係飲個奶蓋茶。但每次都會試唔同味。重點佢係用唔同nuts整出黎既奶蓋,岩曬我呢啲唔太飲得奶製品既人。粉紅莓好堅果奶蓋茶 $47葡萄好堅果奶蓋茶 $422杯都揀左半糖,甜度岩岩好,飲落都有natural既水果味👍🏻個奶蓋飲落咸咸地,照舊creamy and smooth到爆,上面撒左啲nuts,增強口感

Nuttea我飲過好多次,次次都係飲個奶蓋茶。

粉紅莓好堅果奶蓋茶 $47
葡萄好堅果奶蓋茶 $42