2022-05-15 1164 浏览
今日經過旺中 見到好多手搖飲品店 又勾起我想飲肥仔水嘅慾望😻 俾我見到呢間主打堅果奶手搖飲品嘅舖頭 好似比較健康 於是就買咗嚟試一試😄同一般手搖店一樣都有好多選擇 咁我同友人就揀咗一杯奶蓋茶同一杯奶茶試吓 等咗大約5分鐘飲品就整好喇😋四季春堅果奶蓋茶奶蓋好厚呀☺️ 奶蓋上面仲有果仁粒 先飲嗰個奶蓋 覺得佢比其他店嘅奶蓋冇咁鹹 而且味道好豐富 淨係食個奶蓋都食到好香果仁味 茶底我哋嗌無糖🍵 杯蓋上面有個指示 最後可以將奶蓋同茶撈埋嚟飲 令到個茶味更有層次 再配埋粒粒果仁 真係好香 感覺又輕盈好多🏃🏼‍♀️焙茶堅果奶茶打開個蓋顏色有啲似朱古力 味道好香 主要係焙茶嘅味道 但係又飲到有果仁嘅香味 真係好啱素食嘅朋友呀😎 呢杯堅果奶茶飲完都唔會覺得太膩 真係飲完都唔會覺得太邪惡😏個人覺得奶蓋茶更加出色 因為比起普通芝士奶蓋更加好飲又有層次 呢間舖頭分店都好多㗎🤑 下次行過又口痕 又可以幫襯多次啦

四季春堅果奶蓋茶

焙茶堅果奶茶