2022-02-11 78 浏览
台式飲品係好飲,不過健康就麻麻所以最近飲開堅果奶,健康又好飲。飲過好幾次,多數都係朱古力,今次就試下d 新口味。次次都係去旺中依間,又方便又快。menu 都係果d.今次叫左杯朱古力棒果堅果奶 $40 粉紅莓好堅果奶 $47外賣店員細心幫你包好粉紅莓好堅果奶 $47未試過同見比較小人飲依隻就試試佢。nuttea 嘅飲品係堅果奶,所以多數都係厚身d.比較飽肚,可以當一餐半餐。甜甜地同酸酸地,好fresh 嘅感覺店員建議半糖,所以唔會太甜平時飲開朱古力,今次冇特別照相。第一次飲嘅,試朱古力就冇死。濃朱古力再加上有小小果香同咬口。
台式飲品係好飲,不過健康就麻麻
所以最近飲開堅果奶,健康又好飲。
飲過好幾次,多數都係朱古力,今次就試下d 新口味。

次次都係去旺中依間,又方便又快。

menu 都係果d.

今次叫左杯

朱古力棒果堅果奶 $40
粉紅莓好堅果奶 $47

外賣店員細心幫你包好

粉紅莓好堅果奶

粉紅莓好堅果奶 $47
未試過同見比較小人飲依隻就試試佢。

nuttea 嘅飲品係堅果奶,所以多數都係厚身d.
比較飽肚,可以當一餐半餐。

甜甜地同酸酸地,好fresh 嘅感覺
店員建議半糖,所以唔會太甜

平時飲開朱古力,今次冇特別照相。
第一次飲嘅,試朱古力就冇死。
濃朱古力再加上有小小果香同咬口。
2022-02-07
5 分钟 (外卖自取)
粉紅莓好堅果奶
  • 粉紅莓好堅果奶蓋茶
2022-02-08 110 浏览
今日同朋友去旺角又嚟拜訪最愛嘅NUTTEA🤤 平時通常都係飲芝士堅果奶蓋,今次第一次試朱古力奶蓋都幾出色😍今次要咗一杯伯爵朱古力堅果奶蓋茶 ($48) 嗌咗去冰微糖,個人覺得啱啱好飲到奶蓋嘅朱古力味又唔會太甜🍫 面頭仲有啲朱古力粉㗎🤣 同埋奶蓋好厚飲到最後一啖都仲有🤪 同埋堅果味都好香😆平時台式飲品都好驚會膩,今次呢個因為係茶底,所以輕鬆飲得完一杯,唔會好飽頂住咁😋雖然新年後好多店舖都加咗價🥲不過而家市道唔好,希望大家可以多啲支持吓佢哋小店

2022-02-07 834 浏览
我真係一個奶蓋控🤤不過都知道奶蓋真係好肥😢認識咗nuttea之後我覺得奶蓋都可以健康又好飲!呢晚嚟旺中掃街,就同一向話台式飲品好肥嘅男朋友一齊飲nuttea🤣店員哥哥好有禮貌,而且好有耐性咁向我哋介紹佢哋嘅人氣嘢飲👍🏻都幾多唔同嘅飲品選擇~我就梗係飲我最鍾意嘅奶蓋😌今次叫咗個三粒星嘅推薦飲品~粉紅莓好堅果奶蓋茶 ($47)🍓佢上面係士多啤梨味奶蓋嚟,淡淡香甜嘅味~撩上嚟食好好味!之後就傾斜將奶蓋同埋茶一齊飲,個味都好balance,我叫咗微糖,可以飲到新鮮嘅士多啤梨味同埋茶香味,呢個酸度我覺得好啱我飲,最後撈埋奶蓋一齊飲,我平時好驚士多啤梨味似藥水味,但都覺得呢個好飲😚男朋友就揀咗佢最鍾意嘅朱古力榛果堅果奶 ($40)🍫呢個感覺都好濃,飲落口朱古力同埋榛果味好平衡~叫咗半糖亦都啱啱好,如果平時鍾意飲朱古力,又唔抗拒nuts嘅我覺得好值得試!呢間店可能比起其他台飲店價錢會貴少少,但飲過就知佢哋係真材實料🤤飲過幾次唔同分店,次次都好有水準,抵讚!👍🏻

2022-02-04
10 分钟 (外卖自取)
2022-02-05 134 浏览
NUTTEA既奶蓋想試好耐,同其他手搖店唔同,呢度係純素既!冇落奶冇落忌廉整既,就算有乳糖不耐症既都可以飲😌另外飲呢度既奶蓋茶感覺都好似冇咁heavy冇咁有罪疚感😂 1⃣️四季春堅果奶蓋茶($35)奶蓋同一般出面唔同既係佢地係用五種堅果製成,而唔係用芝士、忌廉整既,味道同質感都同一般手搖好唔同😳店鋪仲會比個小鏟仔你鏟啲奶蓋黎食,真係又好味又好挽😋奶蓋質感比我想像中厚實挺身,食落係好重果仁香,榛子味道比較突出,有啲似金莎既味。另外四季春清香,加埋奶蓋一齊飲好正👍

1⃣️四季春堅果奶蓋茶($35)
四季春堅果奶蓋茶
四季春堅果奶蓋茶
2022-02-02 86 浏览
同朋友行旺中,一經過見到Nuttea又好想飲😂😂,朋友竟然話未飲過,咁正嘅野未飲過,緊係要捉埋佢一齊飲啦...本身想飲返芒芒堅果奶蓋茶,點知係Menu搵極都唔見呢杯,咁就比個機會我試下其他啦,見到呢杯伯爵朱古力堅果奶蓋茶係攞奬,咁就試呢杯啦!而朋友就非常健康,佢話要飲熱飲,都好多選擇,其實大概係生果類冇得揀熱飲,其他都有。朋友最後揀左宇治抹茶堅果奶蓋茶,聽個名都覺得正。🔅伯爵朱古力堅果奶蓋茶($47)試咗面頭啲奶蓋先,同平時奶蓋唔同,朱古力堅果奶蓋,朱古力味好香好濃郁,再飲啖嘅伯爵茶,又可以中和返朱古力嘅甜味,好夾呀。🔅宇治抹茶堅果奶蓋茶($39)偷飲咗朋友一啖,口感濃郁,抹茶味回味無窮,甜度亦都啱啱好,下次我都會飲呢杯!

朋友最後揀左宇治抹茶堅果奶蓋茶,聽個名都覺得正。

🔅伯爵朱古力堅果奶蓋茶($47)

🔅宇治抹茶堅果奶蓋茶($39)
2022-01-26 72 浏览
📍Nuttea📍💡旺角🐥伯爵朱古力堅果奶蓋茶($47)真係好吸引呀,佢個奶蓋真係好濃而且好香朱古力味🥰啖啖朱古力mousse感覺☺️再加埋個伯爵茶底清清地咁好夾❤️飲完真係會回頭,推薦推薦#旺角 #旺角美食 #旺角推介 #香港美食指南 #香港美食 #香港美食 #hkfoodie #hkfood #hkfoodie #hkrestaurant #hkiger #hkfoodstagram #hkfoodlover #hkig #hkfoodshare #globaleats
📍Nuttea📍
💡旺角

🐥伯爵朱古力堅果奶蓋茶($47)

🍻 啤酒🐷食評 🍖 ‖ Nuttea ‖ 💁🏻‍♀️ 超厚身奶蓋·一杯填滿你個肚 💁🏻‍♂️終於❗️❕❗️❕❗️❕❗️❕❗️❕係小編嗌左想飲好耐既堅果茶呀~原本小編等緊公司樓下個間開🤦🏻‍♀️真係等極都等唔到,呢日終於忍唔住專登搭車去旺中買夠2杯飲🤤集思廣益下,小編揀左呢2杯最有人氣既飲品🍻🍖 質素:🧋伯爵朱古力堅果奶蓋茶|$47作為人氣之選No. 1既堅果茶🤤到底好飲成點呢第一樣野小編留意到既係🙈啲奶蓋真係好厚身!平時啲奶蓋多數都係得芝士味,呢到既奶蓋有好香濃既朱古力味😻中意用匙羹一啖啖食又得,同伯爵茶搞混黎飲都得,得左👌🏻✨評分:8.5 / 10 分🧋焙香堅果奶蓋烏龍茶|$43人氣之選No. 2✨但係小編心目中No.1😻自認係焙茶控既你一定要試呢杯🤤奶蓋同樣係厚到不得了,仲要調到好香焙茶味!小編中意烏龍茶底多過伯爵茶底,當食奶蓋食到咁上下開始覺得滯,飲番啖烏龍茶就可以解膩😌✨評分:9.5 / 10 分— 🐷整體評分:🍻🍖:🍻🍻🍻🍻🍺 9 / 10 分環境 :🍻🍻🍻🍻🍺 9 / 10 分服務 :🍻🍻🍻🍻🍺 9 / 10 分性價比:🍻🍻🍻🍻🍺 9 / 10 分
🍻 啤酒🐷食評 🍖 ‖ Nuttea ‖

2022-01-08
下午茶
  • 焙香堅果奶蓋烏龍茶
2022-01-11 128 浏览
The drink this shop offer is extremely good to give it a try !!! The nuts 🌰 is tasty and the taste is special. The feeling of the shop is clean and tidy. You can clearly read the price,I ordered two drinks. One is this hot nuts tea with 陪茶 !!! The cup is beautifully decorated. The price is acceptable.The other is the chocolate hazelnut cream cheese nuts tea !!! Recommended 👍🏻 they will only offer 100 cups per day Overall , they are very worth trying .

2022-01-06 132 浏览
近2年都好鍾意飲手搖🥤🧋Nuttea係我其中一間常買既店。 通常都飲堅果奶蓋水果茶,今次第一次☝️係旺角分店買,揀左我最鍾意既火龍果奶蓋茶,叫左半糖。當時係晚餐時間,無乜人等飲品,大約5分鐘就拎到杯飲品啦!入口同其他分店既差不多,分開飲時,堅果奶蓋個果甜又濃,好似食緊一啖啖榛子醬咁,水果茶清淡,有一陣淡香味。一齊飲時,就俾奶蓋味蓋過茶味,不過都好飲既,只係明明無得揀冰量🧊,佢杯飲品都仲係少少暖😅,應該可以凍多少少。總括都係無令我失望。
當時係晚餐時間,無乜人等飲品,大約5分鐘就拎到杯飲品啦!
2022-01-04
5 分钟 (外卖自取)
$40 (其他)
  • 繽紛火龍果堅果奶蓋茶
行開旺中又要黎飲我最愛嘅堅果奶蓋茶,真係飲極都唔厭😍😍 我叫咗四季春堅果奶蓋茶,男朋友就叫咗伯爵朱古力堅果奶蓋茶。 最鍾意就係佢嘅奶蓋勁厚,同埋食落好滑,食落味道就好似金莎咁,甜甜地好正,仲有匙羹可以畀我哋食奶蓋。 四季春我叫咗微甜,因為咁樣樣茶味會重啲,配埋甜甜嘅奶蓋,甜度就會啱啱好,飲落好清新,掃完街飲番杯夠曬解膩。 男朋友嗰杯好特別,上面嘅奶蓋,食落有啲似朱古力慕絲咁樣 加埋茶底嘅伯爵茶好香,就好似一個濃縮咗嘅甜品一樣。 Nuttea一直係我最愛嘅奶蓋茶飲品店,等我下次再試下佢嘅果茶系列😋😋😋
行開旺中又要黎飲我最愛嘅堅果奶蓋茶,真係飲極都唔厭😍😍

我叫咗四季春堅果奶蓋茶,男朋友就叫咗伯爵朱古力堅果奶蓋茶。

2021-12-30
$40 (宵夜)
  • 四季春堅果奶蓋茶
2021-12-19 214 浏览
NUTTEA (旺角中心) (旺角)旺角彌敦道688號旺角中心1樓F52號舖粉紅莓好堅果奶蓋茶 $45揀左半糖,smoothie天然士多啤梨味好重!莓果肉味濃! 仲食到莓果蓉同莓果籽❤️ 完全唔係artificial造出嚟!奶蓋入口輕身!cream望落質地濃稠,飲落完全唔濟唔膩!堅果獨有的香味仲好重!火龍果堅果奶 $40揀左微糖,天然火龍果汁,果味香!完全唔係artificial造出嚟!天然火龍果糖清甜,但飲落又會有陣濃濃的堅果奶香!又係飲落完全唔膩唔濟!
NUTTEA (旺角中心) (旺角)
旺角彌敦道688號旺角中心1樓F52號舖

粉紅莓好堅果奶蓋茶 $45

火龍果堅果奶 $40

2021-12-18
$42.5
2021-12-05 250 浏览
旺角中心唯一一間唔係珍珠奶茶既店舖(?)得閒試下新野都唔錯架!到訪超多朋友推薦的nuttea,叫左招牌既伯爵朱古力堅果奶蓋茶,好多奶蓋~下面係伯爵茶平衡返奶蓋既膩感覺👩🏻‍🍳 好貼心準備小spoon比客人嘗試左奶蓋先,好邪惡啊幾個月飲一次都ok既 奶蓋都幾多幾heavy 🤣 多到飲唔曬哈哈哈,如果茶會多d就更好啦!每日限量100杯,如果唔想飲呢個仲有好多選擇,感覺上會健康過飲珍珠奶茶啦😝

好多奶蓋~下面係伯爵茶平衡返奶蓋既膩感覺👩🏻‍🍳

好貼心準備小spoon比客人嘗試左奶蓋先,好邪惡啊

2021-11-07
2021-11-29 236 浏览
Nuttea用nuts做base ge台式drink~特別同少有~Vegetarian都飲得到ge奶蓋!!!Nuttea旺中分店o係一樓近新之城ge通道~都easy to go~店面有Ansonbean應援file,fans可以去拎~Menu選擇超多~奶蓋must drink!!!粉紅莓好堅果奶蓋茶有fansy ge粉紅色~堅果奶蓋超厚,超devil!! 但好吸引!草莓smoothie酸甜酸甜,好natural ge味道~mix埋奶蓋,ng會太heavy~topping加jor nuts,有d crunchy~yummy~伯爵朱古力堅果奶蓋茶friend叫jor限量100杯ge伯爵朱古力奶蓋茶!!!得到2019年台灣奶茶節ge金獎!!!朱古力味道好rich,mix earl grey tea,比較清爽!!奶蓋咸咸地,又意外ge夾wor~奶蓋茶係必點~

~

Vegetarian都飲得到ge奶蓋!!!
店面有Ansonbean應援file,fans可以去拎~

Menu選擇超多~奶蓋must drink
!!!

粉紅莓好堅果奶蓋茶
有fansy ge粉紅色~

堅果奶蓋超厚,超devil!! 但好吸引!

草莓smoothie酸甜酸甜,好natural ge味道~
mix埋奶蓋,ng會太heavy~

topping加jor nuts,有d crunchy~
yummy~

伯爵朱古力堅果奶蓋茶
friend叫jor限量100杯ge伯爵朱古力奶蓋茶!!!
得到2019年台灣奶茶節ge金獎!!!

奶蓋咸咸地,又意外ge夾wor

奶蓋茶係必點~
2021-11-26 242 浏览
最近愛上左又咸又甜既奶蓋,但係成日飲又真係好肥,本身已經係nuttea粉絲,鍾意佢用純素既堅果奶,用上五種不同既堅果做既堅果奶非常健康,有omega3和豐富高蛋白,可以幫助燃燒身上脂肪、延長飽定感,同時可以養顏美容。飲多幾杯都冇罪惡感!佢地既堅果奶蓋滑得黎挺身,可以直接用佢地供應既小鏟子食!伯爵朱古力堅果奶蓋茶(微糖少冰)-呢杯茶飲大有來頭,係2019年台灣奶茶節攞左金獎,用上100%純巧克力無牛奶添加,再加埋香醇既印度產地格雷伯爵茶,濃濃既朱古力🍫奶蓋配上清爽伯爵紅茶。粉紅莓好堅果奶蓋茶(微糖)-我係士多啤梨🍓控,平時飲開士多啤梨堅果奶,今次加芝士奶蓋,奶蓋上面仲洒上脆脆既堅果粒,喺多層次濃厚堅果奶蓋上再加多左一層口感,係季節限定架!

佢地既堅果奶蓋滑得黎挺身,可以直接用佢地供應既小鏟子食!

2021-11-26
午餐
  • 粉紅莓好堅果奶蓋茶
2021-11-23 214 浏览
成日都經過nuttea,周圍都總有一間分店,今日終於試到杯😛佢主打堅果奶蓋,見到都好評如潮👍🏻 佢仲有個黑板仔介紹下唔同既飲品,選舉困難症既可以跟佢簡下😝蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋🍎🍎🍁🍁🌰🥜奶蓋🍼輕身,唔會同啲飲料混合~味道飲落好清新,有清香既蘋果🍎味~至於個奶蓋就要用匙羹‘不’黎飲朱古力榛果堅果奶🍫🍫呢標並唔係一般既朱奶。佢口感好豐富,粒粒堅果🥜🌰😛 好好飲👍🏻👍🏻

蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋🍎🍎🍁🍁🌰🥜

朱古力榛果堅果奶🍫🍫