2022-08-29 129 浏览
近年來堅果奶飲品好出名,Nuttea之前就見到IG 成日有人share ! 今次行開旺中第一次試真係非常有驚喜🥹 伯爵朱古力堅果奶蓋茶 🍫 🥤🌰 $48 (每人限100這個是100%純朱古力沒有加牛奶的堅果奶蓋茶。這兩個配搭味道非常濃郁及清爽。特濃朱古力及伯爵紅茶的配搭是給人一種清新的感覺。今次陣間選擇了無糖,意想不到無糖更加顯出茶嘅香味及朱古力嘅純澀味。這個手搖茶與以往一般的奶蓋飲品有別,感覺健康及營養。Nuttea使用堅果加入原材料製作,口味獨特,奶蓋質地細滑香濃,奶蓋上有朱古力粉末及堅果醉,絕對有意外驚喜。粉紅莓🍓堅果奶蓋茶 $47這個是大推,飲過其他草莓手調飲品味道死甜/ 假甜,這個微糖已經完全飲到草莓的鮮味有草莓的果粒杍,非常驚艷的味道。配合堅果碎+濃厚的堅果大蓋!必定要encore 🥹一杯非常飽肚+堅果奶蓋絕對健康過其他手調飲品☺️ 飲一杯已經可以值回一餐飯!!!

伯爵朱古力堅果奶蓋茶 🍫 🥤🌰 $48 (每人限100

粉紅莓🍓堅果奶蓋茶 $47

• 粉紅莓好堅果奶蓋茶
今日同朋友出開旺角,行行下見到旺角中心一樓有NUTTEA😍平時經過呢間已經想試好耐,今日終於有機會啦🎊🎉呢間NUTTEA位置真係相當方便,好適合係旺角shopping完黎買返一杯飲下😍一睇到menu,嘩!真係好多款呀,唔知飲邊隻味好>.<最後同朋友order左兩杯飲品,一杯係伯爵朱古力堅果奶蓋茶($48),每日限量發售100杯,好好彩今日可以買到🥰好幸運!另一杯係烏龍堅果奶蓋茶($36),order嘅時候客人可以選擇返適合自己嘅甜度和冰度,旁邊亦有一些推薦同埋期間限定嘅夏季飲品,例如係椰子水堅果奶蓋、芒果堅果奶蓋茶或者係哈密瓜堅果奶蓋茶等等……當飲品拎到手嘅時候,店員重會好貼心,提醒可以用小匙羹先試左上面嘅奶蓋味道先,再飲下面嘅茶,伯爵朱古力堅果奶蓋茶上面灑上可可粉,兩杯飲品上面嘅奶蓋都係好creamy好rich,真係好好味💗茶底好香好清,整體NUTTEA嘅飲品都好好味,實在太正了,令人相當回味❤️,下次一定會再幫襯🤩
2022-08-22
  • 烏龍堅果奶蓋茶
  • 伯爵朱古力堅果奶蓋茶
最愛的飲品店💕成日專門去飲旺角飲同普通飲品舖唔一樣,飲品都主打健康,水果茶都採用新鮮蔬果而不會使用濃縮水果汁🙌🏻啱晒啲想減肥同埋健身人士。仲有堅果奶可以選擇,堅果奶好適合素食者、健康人士、乳糖不耐症和牙齒矯正不適合咀嚼的人士。店舖最出名就係佢嘅堅果奶蓋,我好鍾意飲佢個堅果奶蓋😍好少見舖頭會用堅果做奶盖因為會成本好高。首先奶盖口感很綿密,再配上脆卜卜的堅果,有好濃郁嘅堅果味,令口感更上一層樓更加豐富。咁我就叫咗一個$45椰子水堅果奶蓋(期間限定)咁由於佢係冇添加任何糖水所以就冇得轉糖度。用新鮮椰子製作!本身好驚佢飲落去冇乜味,但飲落去好甘甜,再配上佢個堅果奶蓋一流💕另外一杯就係$40香蕉燕麥堅果奶飲落去好濃郁嘅香蕉味,仲有燕麥增加口感🤣成杯嘢飲健康又好味。

最愛的飲品店💕成日專門去飲旺角飲

咁我就叫咗一個$45椰子水堅果奶蓋(期間限定)

另外一杯就係$40香蕉燕麥堅果奶
香蕉燕麥堅果奶

香蕉燕麥堅果奶
2022-08-15 83 浏览
呢間朋友強烈推介,主打用堅果奶嘅茶飲店,話最啱我呢啲對牛奶敏感嘅人。今次響旺角中心shopping,極度口乾情況下遇上佢,趁機試吓先。🍫🍫伯爵朱古力堅果奶蓋茶($48)- 係限量版,每日100杯,我前後兩位顧客都係點佢。朱古力控表示奶蓋香滑,朱古力味濃郁,creamy得來唔會太甜。🍌🍌香蕉燕麥堅果奶($40)- 外貌平平無奇,但入口充滿驚喜。香蕉、燕麥同堅果奶味道好夾,一邊飲仲會飲到燕麥同埋香蕉嘅粒粒,勁有口感。清清地,簡單得來好飲。兩杯堅果奶都要咗少甜,感覺已經啱啱好,唔會蓋過堅果奶同其他材料嘅味道。絕對會再幫襯,真係好適合我呢啲對牛奶敏感嘅人。👍🏼👍🏼

• 香蕉燕麥堅果奶
NUTTEA (旺角中心) (旺角)我好鍾意飲堅果奶🥛🥤❤️健康美味👍👍岩哂對牛奶敏感的朋友飲🥰🥰粉紅莓好堅果奶蓋茶$47堅果奶🌰🥛用腰果、核桃、榛果、杏仁和夏威夷果等五種堅果類而成,健康有益😋再加埋新鮮草莓打成沙冰,濃濃嘅奶蓋🥰🥰酸酸甜甜🍓🍓好開胃😆😆飲完仲好飽肚👍👍粉紅色茶飲賣相好吸疏😚😚打卡一流🌠🌠伯爵朱古力堅果奶蓋茶$48Number 1之選🏆🏆每日限量100杯,朱古力味濃郁🤩🤩再加埋堅果茶味道好夾,好好飲😋😋奶蓋有埋可可粉,濃厚美味❤️❤️ 奶蓋真材實料😛😛茶底伯爵茶,香醇👍👍飲完滿滿幸福感😍😍餐廳環境:門口放置5種堅果🌰大家可以知道用左咩材料而成🥰🥰好有心思👍👍職員態度有禮友善,推介❤️❤️地址:旺角彌敦道688號旺角中心1樓F52號舖整體評分:5/5味道:5/5抵食:5/5
NUTTEA (旺角中心) (旺角)

粉紅莓好堅果奶蓋茶$47

伯爵朱古力堅果奶蓋茶$48

餐廳環境:

地址:旺角彌敦道688號旺角中心1樓F52號舖

整體評分:5/5
味道:5/5
抵食:5/5
2022-08-12 100 浏览
近排都好熱 就好想飲啲冰涼啲嘅嘢飲🥵咁啱係旺中行街嘅時候就見到一直想試嘅飲品舖😋佢哋啲嘢飲主打健康素食😁 吾會用到牛奶 🥛所以素食者同埋乳糖不耐嘅人都適合飲😍伯爵茶朱古力堅果奶蓋茶 (去冰微糖) 🍫🥜🧋 叫左佢地嘅招牌1️⃣ 職員好貼心咁介紹左推介嘅飲用方法令一杯耶飲有唔同嘅享受😌先黎一啖濃厚嘅奶蓋 上面灑滿朱古力粉質感似軟雪糕 好smooth🍦微微朱古力味 帶有鹹香再黎飲一啖伯爵茶味道清新 微甜然後先再將奶蓋同茶底混合瞬間茶變得creamy鹹甜平衡得剛好🥰兩種嘅味道混合得好夾😚唔會覺得好膩 🤗 先飲到伯爵茶嘅香味最後以朱古力味作為尾韻🍫幾特別嘅體驗寒天堅果椰子水 (去冰微糖) 🥥 另外嗌咗杯夏日限定好清新 解渴一流😍椰子水帶淡淡嘅堅果味配埋爽口嘅寒天 係絕配👌飲完唔會有任何負擔🤤
近排都好熱 就好想飲啲冰涼啲嘅嘢飲🥵

椰子水帶淡淡嘅堅果味
配埋爽口嘅寒天 係絕配👌
飲完唔會有任何負擔🤤

2022-08-12 84 浏览
前幾日幫朋友慶祝生日,我地喺旺角行左好耐街,越行越口渴,朋友就提議去呢間Nuttea買野飲。呢間Nuttea都幾受歡迎,等緊拎野飲嗰陣都keep住有人黎買。椰子水堅果奶蓋 $45黎到Nuttea,堅果奶蓋我覺得係必點嘅。有好多款我都心大心細唔知揀邊款好,突然見到有夏季限定嘅椰子水堅果奶蓋,就決定揀呢款。堅果奶蓋質感濃厚,堅果味香濃,同平時嘅奶蓋好唔同,好好味。椰子水清甜,飲落好消暑。芒芒堅果奶蓋茶 $45呢杯個芒果味超濃,直情好似食緊成個芒果咁,入面芒果肉好鮮甜,芒果控一定鍾意!至於上面嘅堅果奶蓋都係同樣地好香堅果味又有少少鹹香,又blend得好滑,無論單獨食定撈匀飲都好好味。雖然單價唔算平但其實飲完已經好飽,可以唔洗食飯都得!

椰子水堅果奶蓋 $45

芒芒堅果奶蓋茶 $45
2022-08-12 51 浏览
女朋友係奶蓋控 買親珍奶都要加奶蓋 今次終於搵到間好味又岩佢心水既奶蓋😙奶蓋hunting 都算有個完美結局 好耐冇行過旺中 平時見好多人響nuttea 打卡經過梗係要試下裝修都幾小清新 光線充足 見到職員好忙碌咁整飲品 望落去裡面好整齊乾淨 一望餐牌 哇!飲品種類好多 奶蓋都有幾款口味同時亦有其他堅果奶飲品 對新手真係睇到眼花撩亂 職員哥哥響忙亂之中 見我地兩個企響度心大心細就同我地揮揮手 拎埋餐牌慢慢介紹 哥哥話選飲品時可從幾方面欣賞或者考慮 E.g. 堅果香氣 清爽口感 茶香平衡 奶蓋軟滑 每個配搭都會有不一樣既體會 睇得出哥哥好熟自己產品 同埋好清楚客人需要 最後女友欽點左伯爵朱古力堅果奶蓋茶同培香堅果奶蓋烏龍茶野飲黎到哥哥好好人 問要唔要打卡先 好貼心 佢話咁影靚好多 女朋友開心死就咁聞已經好香整蓋之後 哥哥話堅果奶蓋同平時飲開既唔同 會比較廷身 所以會附上鏟仔俾你 好貼心兩杯野飲都好好味 好有驚喜第一啖試焙茶奶蓋 奶蓋面嘅烘焙味好出 但亦唔會蓋過咗堅果果香 茶底好濃茶香好出 亦冇苦澀嘅口感伯爵朱古力堅果奶蓋 女朋友飲左啖就拎住唔放手 呢款奶蓋比上一杯更加廷身 好似食緊蛋糕
女朋友係奶蓋控 買親珍奶都要加奶蓋

女朋友開心死

就咁聞已經好香

兩杯野飲都好好味 好有驚喜

伯爵朱古力堅果奶蓋 女朋友飲左啖就拎住唔放手
呢款奶蓋比上一杯更加廷身 好似食緊蛋糕既cream咁 伯爵茶飲到中段混合埋奶蓋愈飲愈香

睇黎去親旺角都要同女朋友過黎買野飲lu

• 伯爵朱古力堅果奶蓋茶
2022-08-10 40 浏览
食完飯去旺中行街,行到口渴就見到間好吸引嘅嘢飲,平時都有聽朋友推介過NUTTEA,但係自己真係第一次試自己未飲見到其他人嗌嗰啲已經好急不及待,但係選擇超級多,樣樣都想試四季春堅果奶蓋微甜少冰,個奶蓋真係超級濃厚, 佔嘢飲嘅三份一,唔係一般嘅死甜,少少岩鹽嘅鹹味,中和左奶蓋嘅油膩感,再加咗少少堅果喺上面,令到層次更豐富,好驚喜四季春茶茶底,茶香濃郁,食完一啖奶蓋再飲一啖茶,都可以飲到嗰陣茶香味,口感好夾粉紅莓好堅果奶蓋半甜,呢度嘅水果茶果然係好出色,入邊加咗啖啖水果果肉,一飲落去酸酸甜甜嘅感覺,奶蓋、果肉、果汁,三層豐富口感,仲有好多季節限定口味每一杯嘢飲都用心製作,沖出嚟個效果都好好,有成個漸層喺度,未飲已經令到人哋心情大好最欣賞嘅環節係,你以為一般所有奶蓋都係用飲管飲?呢度過人之處係佢會有一個小匙羹俾鏟住食 ,厚實程度好似食雪糕咁,另一番享受

四季春堅果奶蓋

粉紅莓好堅果奶蓋

2022-08-06
  • 粉紅莓好堅果奶蓋茶
  • 四季春堅果奶蓋茶
2022-08-09 60 浏览
不嬲都好鍾意飲有奶蓋既野飲,平時飲開既都係芝士奶蓋,呢間Nuttea既奶蓋就好唔同,主打既係堅果、朱古力、焙茶、草莓Nut cream奶蓋。我本身鎖定咗想飲seasonal既蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶,不過由於我哋食完飯先去,呢杯已經sold out, 而堅果奶蓋都賣哂🥲🥲以為要失望而回之際,店員suggest試下奶蓋轉做培茶奶蓋,咁我就揀左烏龍焙茶奶蓋做我第一杯既Nuttea佢奶蓋既培茶味好濃郁好出,質地比較杰身同實在,唔會過一陣就融左落下面杯野飲度👍🏻頭幾啖可以用匙羹產起尼食,之後再直接拎起隻杯45度咁飲,感受下烏龍茶同奶蓋微微混合既口感,之後再插飲管落去直接飲茶底,一杯飲品三種飲法。成杯野飲完既感覺係食左一個好滿足但又健康既甜品咁~下次一定要早啲去試返杯蘋果脆脆💛

外卖自取
難得NUTTEA開咗喺鬧市之中 (記得之前有印象都係喺啲山旮旯嘅地方~)終於的起心肝要推介💛 (畢竟飲品店越開越多,競爭好大🥹)-鍾意餐牌會寫住夏季限定☀️ 不過今次就揀咗另外一啲試~同埋都特別推薦一大班人開party嗰時叫,試過一次WhatsApp落單呢間送,朝早12點出單俾錢,準時1:30送到😆 -講返今次先,同朋友share咗兩個水果口味😆1. 蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶 (★★★★★)係不停encore嘅口味😆 特別鍾意呢個係因為面頭嗰啲蘋果片,好有咬口🍎 同埋呢杯係清甜唔膩,唔係嗰種一味得個甜字嘅糖水~ 我見好多人都係會將奶蓋同埋茶分開兩層飲,但係我自己覺得呢杯一次過攪勻飲特別啲,一嚟啲蘋果片可以落埋底,二嚟奶蓋鹹鹹地加底層嘅茶比較平均🤪2. 粉紅莓好堅果奶蓋茶 (★★★★☆)首先係打卡一流,因為有個好明顯好靚嘅漸層💗 味道方面飲落唔會太酸,同埋唔係嗰種好假會中伏嘅士多啤梨味🙈 雖然面頭冇果肉,但係啲nuts撈埋一齊飲又幾夾~兩款嚟講我哋都比較鍾意蘋果,絕對值得一試🍎😆-環境方面,始終開正喺旺中,人流真係好多,感覺係有少少迫嘅,但係都開心佢哋受歡迎到要排隊🥹 另外想讚下員工們都好n
鍾意餐牌會寫住夏季限定☀️
不過今次就揀咗另外一啲試~

講返今次先,同朋友share咗兩個水果口味😆

1. 蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶 (★★★★★)

係不停encore嘅口味😆

2. 粉紅莓好堅果奶蓋茶 (★★★★☆)

兩款嚟講我哋都比較鍾意蘋果,絕對值得一試🍎😆

環境方面,始終開正喺旺中,人流真係好多,感覺係有少少迫嘅,但係都開心佢哋受歡迎到要排隊🥹 另外想讚下員工們都好nice,同埋幫我哋啲外賣pack得好靚🫶🏻

見到佢哋嗰板特別有推介呢款,下次可能試吓先🙆🏻‍♀️

題外話 竟然喺呢度都見到Jer😆😆✨
繼續堅持做對的事 cheers💛
2022-08-06
5 分钟 (外卖自取)
  • 蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶
2022-08-06 51 浏览
嚟到旺角 當然要行下旺角中心 旺角中心有好多出色的小食 最出名算係呢一間 茶飲店你間茶飲店, 特色在於 用上 新鮮 堅果 配水茶飲。 創出獨特的茶飲。配上支持是泡沫奶蓋 飲樂令人回味無窮。首先我就叫咗呢一杯, 伯爵朱古力 堅果奶蓋。電源首先把堅果打成糊狀, 飲落去依然擁有 堅果的 香噴噴 的味道。中山伯爵茶底 咁落非常之高貴 茶味芳香濃郁。 配上令人回味的濃朱古力, 一啖飲落去透心醒神, 人人回味無窮。平時飲開心珠奶茶 不妨試下呢一間 不妨試下呢一間絕對冇介紹錯

配上支持是泡沫奶蓋 飲樂令人回味無窮。

首先我就叫咗呢一杯, 伯爵朱古力 堅果奶蓋。

2022-07-29 45 浏览
呢間手搖飲品 真係素食者嘅福音💚用咗堅果奶 連個奶蓋都係用堅果整🌰口感同樣都係好creamy幼滑😍真係同真嘅奶蓋好似🥛推介粉紅莓口味🍓酸酸甜甜 好濃郁嘅士多啤梨味 仲有啲果肉 超開胃!
今日實在太熱啦!喺旺角行一行買完野,經過NUTTEA真係忍唔住要買杯嘢飲,相信好多朋友仔都試過呢間台灣過江龍茶飲舖,呢度主打純素堅果奶蓋同堅果奶,無牛奶無化學奶精,感覺比較健康!伯爵朱古力堅果奶蓋茶($48)每日限量發售一百杯,好幸運今日飲到!超香濃嘅朱古力堅果奶蓋,好似食緊雪糕蛋糕甘,伯爵茶底都好香,下次等我試無糖!粉紅莓好堅果奶($47)呢款超好飲!酸酸甜甜好似飲緊士多啤梨乳酪,但當飲到尾嘅時候堅果味會好濃好突出!NUTTEA仲會有團購㗎,想訂返公司同同事飲或者返屋企開party都得,有興趣嘅朋友記住send佢哋社交平台睇下!

伯爵朱古力堅果奶蓋茶

粉紅莓好堅果奶

伯爵朱古力堅果奶蓋茶
粉紅莓好堅果奶
2022-07-16 54 浏览
今日放假去咗旺中行街,嚟到一樓先發現Nuttea 原來在旺角中心都有分店😍不嬲都知佢出名健康,就立即試吓啦。叫咗一杯繽紛火龍果堅果奶蓋茶同每日限量100杯的伯爵朱古力堅果奶蓋茶😍我一點嚟到已經好多人,真係好受歡迎啊!店員好有禮貌咁介紹佢哋嘅人氣飲品,值得一讚👍🏻佢哋嘅飲品有七個系列,第一次嚟飲,真係多得個店員耐心介紹😋嗰杯朱古力奶蓋茶得朱古力味幾濃,唔會太甜,而且奶蓋質地比較濃厚,飲落朱古力味同奶蓋味好balance,非常特別,見到前面好多人都係買佢!!至於火龍果奶蓋茶,平時我係好驚會有藥水味,反而佢係真材實料,真係用火龍果製作出嚟,上面有榛子奶蓋,味道出奇地幾夾!雖然呢個價錢比其他台式飲品店可能高少少,但絕對物有所值,因為佢哋真係用啲好好的材料製作,非常有水準!