2022-07-16 1891 浏览
🥜🌰【 𝗡𝗨𝗧𝗧𝗘𝗔 】🌰🥜⋄—————⧫♟⧫—————⋄🔹🔷奶茶.也可以天天喝🔷🔹誰說奶茶不健康?😏NUTTEA堅果奶茶以堅果萃取濃醇香的堅果奶,搭配台灣日月潭紅玉紅茶,創造出一杯最健康好喝濃郁的堅果奶茶🧋沒有牛奶,沒有化工奶精,一起享受NUTTEA堅果奶茶的魅力🤎⋄┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄🍫伯爵朱古力堅果奶蓋茶($48)🌺繽紛火龍果堅果奶蓋茶($40)⋄┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄📍地址:旺角彌敦道688號旺角中心1樓F52號舖⋄⋄#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hkfoodporn #hongkongfoodie #instafood #foodblogger #hkfoodbloggers #hkfoodies #相機食先 #hkiger #hkigers #ilovesharingfood #openrice #香港美食 #hkinfluencer #foodiehk #discoverhk #ccrreami旺角 #ccrreamiNuttea #Nuttea #Nutteahk #堅果奶茶 @nutte
🥜🌰【 𝗡𝗨𝗧𝗧𝗘𝗔 】🌰🥜

—————⧫♟⧫—————

🔹🔷奶茶.也可以天天喝🔷🔹

誰說奶茶不健康?😏

┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄

🍫伯爵朱古力堅果奶蓋茶($48)

🌺繽紛火龍果堅果奶蓋茶($40)

┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄

📍地址:旺角彌敦道688號旺角中心1樓F52號舖

#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hkfoodporn #hongkongfoodie #instafood #foodblogger #hkfoodbloggers #hkfoodies #相機食先 #hkiger #hkigers #ilovesharingfood #openrice #香港美食 #hkinfluencer #foodiehk #discoverhk #ccrreami旺角 #ccrreamiNuttea #Nuttea #Nutteahk #堅果奶茶 @nuttea_hongkong
2022-07-15
2022-07-15 57 浏览
已經唔記得自己幾耐冇去過旺中啦!大女想出去行下,接左細女放學,三母女就出行啦!細女一見到有野飲就同我講好口渴咁即係想飲野囉。不過,大女話唔想飲珍奶,想試新野,咁就走去揾揾。由台灣引入首間純素堅果奶茶 Nuttea 旺角彌敦道688號旺角中心1樓F52號舖採用天然植物蔗糖,無任何加工,無生奶、奶精,適合有乳糖不耐症人士飲用🌈粉紅莓好堅果奶蓋茶士多啤梨味奶蓋,啖啖甜絲絲,口感好CREAMY粉紅莓茶底好鮮飲落酸酸甜甜,啜落有果蓉同果籽,帶有濃郁士多啤梨味,好有醒胃的感覺🌈牛油果堅果奶牛油果融合堅果的味道好相近,同樣淡淡的,飲落好清雅,口感豐厚柔滑,啜落有堅果粒粒,係一杯好健康飲品,飲完好飽肚,keep fit 飲好岩
已經唔記得自己幾耐冇去過旺中啦!
大女想出去行下,接左細女放學,三母女就出行啦!
細女一見到有野飲就同我講好口渴
咁即係想飲野囉。
不過,大女話唔想飲珍奶,想試新野,咁就走去揾揾。

🌈粉紅莓好堅果奶蓋茶
士多啤梨味奶蓋,啖啖甜絲絲,口感好CREAMY
粉紅莓茶底好鮮飲落酸酸甜甜,啜落有果蓉同果籽,
帶有濃郁士多啤梨味,好有醒胃的感覺

🌈牛油果堅果奶

2022-07-12 68 浏览
另一半返屋企都要繼續趕deadline🥲所以特登去NUTTEA買左奶蓋茶慰勞吓佢飲過NUTTEA嘅朋友都知🌰🥜佢嘅奶蓋係用5種果仁打出嚟味道口感更豐富🥰比起芝士奶蓋相對健康 而且仲適合素食者飲🌟伯爵朱古力堅果奶蓋茶最signature嘅一杯🍫係我每次都幾乎會叫嘅一杯佢嘅伯爵茶底甘香 朱古力味嘅奶蓋就為茶添上一點甜佢層奶蓋十分厚身 唔會放一陣消失左或者溶落杯茶度口感好rich好似食雪糕咁😂飲完杯茶已經好飽食唔落飯🌟椰子水堅果奶蓋因為係夏季限定所以果斷叫左炎炎夏日就算開咗冷氣都係覺得有少少熱☀️加埋杯椰子水消吓暑就最啱椰子水比較甜 加埋嗰棉密嘅奶蓋味道清新-奶蓋就咁用鏟不嚟食又得 攪勻落杯茶又有另一番滋味飲法多變 menu亦不時推出限定口味🤩值得encore
另一半返屋企都要繼續趕deadline🥲

加埋杯椰子水消吓暑就最啱
椰子水比較甜 加埋嗰棉密嘅奶蓋味道清新
奶蓋就咁用鏟不嚟食又得 攪勻落杯茶又有另一番滋味
飲法多變 menu亦不時推出限定口味🤩值得encore
✿ 伯爵茶朱古力堅果奶蓋茶見到佢喺旺中最多人試呢間, 都係讚佢嘅奶蓋出色, 一於試一試。一試果然名不虛傳, 啲奶蓋同出面嘅唔同, 佢嘅質地好結實, 有啲似乳酪咁嘅質地, 同埋有好濃厚嘅伯爵茶朱古力味。 而奶蓋下面就係好清新嘅茶飲, 食一啖上面嘅奶蓋再飲啖下面嘅茶, 係唔會覺得濟嘅,仲好好飲,可以Encore。
✿ 伯爵茶朱古力堅果奶蓋茶

2022-07-11 61 浏览
好鐘意飲Nuttea 既我以前成日係石門分店同同事點Nuttea 既堅果茶做下午茶。星期六行旺中搵下午茶,先發現原來Nuttea 開左黎旺角中心❤️即係點番杯黎飲下!之前未試過佢既堅果奶蓋茶,所以今次就點左一杯伯爵朱古力堅果奶蓋茶,另一杯點左粉紅莓好堅果奶蓋茶。伯爵朱古力堅果奶蓋茶(100杯限定) $48朱古力堅果奶蓋🥛味道濃郁帶鹹,用小匙品嘗奶蓋,有香濃嘅朱古力🍫鹹奶蓋味,奶蓋同茶底攪勻之後,伯爵茶茶底味較淡,有啲似珍珠奶茶🧋既味😋粉紅莓好堅果奶蓋茶 $47雖然唔知呢杯嘅茶底🍵,但係粉紅莓味道較鮮,有種水果茶嘅鮮味,而且係酸酸甜甜,呢杯都冇得揀甜度,用小匙試左一啖奶蓋,每一口😗都有堅果碎,口感非常豐富🥰整體而言,堅果奶蓋茶既有得食,又有得飲,而且佢嘅奶蓋係由堅果制成,但係又唔似杏仁奶咁味道好重,所以我都幾鍾意❤️

伯爵朱古力堅果奶蓋茶(100杯限定) $48

粉紅莓好堅果奶蓋茶 $47

2022-07-05 219 浏览
難得放假當然要飲返杯tea慶祝下,慰勞下辛苦嘅自己,經過見到Nuttea,覺得有點新鮮想試下。店舖外有唔同嘅posters 推介,幫助有選擇困難症嘅我,因為Nuttea 唔單止有唔同系列,即使同一系列都有唔同嘅選項。聽聞佢嘅奶蓋好出名又健康,當然要試下,所以選擇粉紅莓好堅果奶蓋茶同埋伯爵朱古力堅果奶蓋茶!店員好好人知道我係第一次飲,特登比我地打左卡先,再幫我地打包拎返屋企飲。外賣包得好穩陣,特登用膠紙包實,中間仲要攝張紙係奶蓋同杯蓋之間防止倒瀉,店員仲好貼心咁教我地點樣享用呢杯Nuttea!粉紅莓好堅果奶蓋茶微糖上面層奶蓋好Rich,好Creamy!味道唔係好甜,同埋有淡淡嘅莓味,仲有d 堅果碎係上面提供唔同嘅口感。下面嘅茶好有莓味,感覺天然同埋唔算好甜,加埋d 奶蓋一齊飲好似飲緊奶昔。伯爵朱古力堅果奶蓋茶凍半糖少冰奶蓋上面有可可粉而不是堅果碎,單純食上面嘅奶蓋,好似食緊朱古力雪糕,味道唔會太甜,仲有堅果味嘅口甘,下面嘅茶係伯爵茶,唔甜飲到茶味嘅回甘,同上面層奶蓋形成鮮明嘅對比,飲到後面將奶蓋攪拌,伯爵茶變得有淡淡嘅朱古力味,唔會好衝突,飲曬成杯都唔覺得厭,非常好飲。店外仲有唔同嘅po

微糖

凍半糖少冰
伯爵朱古力堅果奶蓋茶

店外仲有唔同嘅posters 講解Nuttea 嘅好處以及建議嘅甜度同冰度配合不同系列嘅飲品,可以達至少糖健康而不影響風味。

雖然價錢有點少貴,但偶然獎勵自己也不錯,更何況佢係用堅果,感覺又健康同值回票價。
2022-06-30 93 浏览
身為螞蟻人,出街少不免要買杯野飲,今次試下nuttea,老實講單價真係貴,食個平啲嘅lunch都仲得(例如之前粉紅水門雞😋),但通常咁貴都總有原因,貴一貴都試下🧐今次叫左杯蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶,原價$48,精明消費者喺foodpanda叫有八折$38.4,我係咪就嚟要做foodpanda大使🤪有埋注意事項,好搞笑🤣奶蓋應該係用堅果奶整,據說好似健康啲,但我飲唔出有咩分別,不過奶蓋好好飲,好豐厚的口感,唔會係好稀嗰種😋 奶蓋上面有啲穀物脆脆同蘋果乾,口感好豐富,有唔同層次🤤茶底相對嚟講無奶蓋咁出色,飲落有啲似道地蘋果綠茶嘅感覺🤣 茶偏甜,叫左微糖都好足甜味🥤撈埋奶蓋飲,我覺得分別唔大,我會想單食奶蓋多啲,尤其因為佢會比埋枝鏟比你🤣但要警告一下,因為奶蓋好足料,所以會好飽肚,切記唔好喺好飽嘅時候飲🤪

有埋注意事項,好搞笑🤣

2022-06-27 148 浏览
係旺中掃街食完小食梗係要飲返杯手沖飲品😋😋 之前一直鍾情於朱古力榛果口味😝今日食完手抓餅要飲返杯清新啲嘅口味先😝 。🍎 蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶 $40 堅果奶蓋好厚身🤩上面仲放咗好多蘋果乾脆脆 店員介紹✨ 呢杯飲料用上台灣日月潭玉紅茶再加蘋果楓糖漿及黃糖調配而成 可自由調配甜度 冰量 但由於會加蘋果楓糖漿 所以即使揀咗無糖都會飲到香甜嘅蘋果楓糖味😋😋 先食一口蘋果脆脆&奶蓋😝蘋果脆脆好香蘋果味 少少脆 好有咬口😛 奶蓋則有濃郁嘅果仁味🤤🤤 食到差唔多 就用飲管撈均黎飲😚 Surprise ✨ 飲到好清甜嘅蘋果香味🍎 好清新😋 同時又飲到淡淡甘香嘅紅茶🍵飲嘅時候仲飲到粒粒果乾😋 揀咗半糖 甜度岩岩好 ☺️☺️

係旺中掃街食完小食

同時又飲到淡淡甘香嘅紅茶🍵
飲嘅時候仲飲到粒粒果乾😋
揀咗半糖 甜度岩岩好 ☺️☺️

2022-06-26
5 分钟 (外卖自取)
2022-06-23 55 浏览
#ftf_旺角台式純素健康「肥仔水」啱晒乳糖不耐症人士,減肥想飲肥仔水就更適合,成本高嘅堅果奶健康飽足得黎又好味,口感好rich,可以做埋代餐!牛油果堅果奶加燕麥 $51半糖少糖⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️淡淡既牛油果同堅果奶配合得天衣無縫,口感豐厚滑身,香燕麥勁煙韌!必加!做瑜伽之前飲,份量剛好!唔會太飽又頂肚!伯爵朱古力堅果奶蓋茶加寒天 $52半糖少糖⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️Nuttea既堅果奶蓋係世一,滑得黎口感豐盈!朱古力味奶蓋夠晒特別,唔會話太甜,我鍾意就咁「不」食多過撈勻佢飲,建議大家「不」一半嚟食先再攪勻,令味道到層次更豐富!伯爵茶香,唔苦澀,同朱古力奶蓋好夾,加埋塞天好Q彈。下次想試焙香堅果奶蓋烏龍茶。回頭率🤡🤡🤡🤡🤡性價比🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻#feedtiffood #吃吧孩子 #吃到懷孕
#ftf_旺角

台式純素健康「肥仔水」

牛油果堅果奶加燕麥 $51

回頭率🤡🤡🤡🤡🤡
性價比🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻

#feedtiffood #吃吧孩子 #吃到懷孕
2022-06-23 50 浏览
今日行mk 個陣經過,雖然之前間唔中都見到佢啲分店,但係從來都冇飲過,今日就一於試吓佢啦。間店有別於一般嘅奶茶舖,佢主打係堅果奶茶,堅果佢好似係mix 的,有五款堅果因為係混合夾埋一齊,所以好少會話某一隻堅果味特別出眾,所以唔使驚話飲落會(例如)超濃重嘅合桃味,我揀咗兩種口味,都唔會話同隻堅果奶有撞埋唔夾嘅情況出現我最尾揀嘅有牛油果堅果奶同埋香蕉燕麥堅果奶。其實佢間舖頭都有得揀啲堅果奶蓋茶底嘅飲料,但係因為我第一次飲,想試真啲佢嘅堅果奶嘅味,而我又覺得奶蓋嗰個奶味未必有好濃,所以就揀咗依一啲成杯都係堅果奶嘅飲品睇相都已經睇得出佢嘅texture其實比正常嘅奶茶厚實,飲落都會有少少飽肚㗎我覺得兩杯堅果奶個味都好唔錯,兩杯我都叫咗少甜,感覺健康啲,亦比一般嘅奶茶更香另外因為我唔係即刻就飲,店員都好好服務咁幫我用膠紙痴住個杯蓋,佢個紙袋仲有啲杯托防止倒瀉值得番飲

值得番飲
2022-06-19 53 浏览
呢個天氣行開旺角,一定好想飲珍珠奶茶嗰啲嘢飲,但呢排好似都飲咗好多黑糖珍珠,好似好唔健康咁,跟住搵吓openrice有咩好飲,見到旺角中心好似有Nuttea😍呢間出名飲堅果奶,選擇好多有奶蓋又有茶飲,我哋揀咗兩杯,一杯係芒果堅果奶蓋茶,另一杯係牛油果堅果奶。落完單冇幾耐,就見到店員喺雪櫃拎咗個牛油果出嚟,係真係即刻切開即整,唔係切定晒喺度,咁就唔怕氧化,仲要係大隻牛油果嚟㗎。飲落去首先係一大浸hazelnut味道,如果鍾意金沙或者Nutella 嘅話一定好鍾意。飲完落去之後就feel到有牛油果味,好濃郁同埋好creamy,勁正冇揀錯。另一杯就係芒果堅果奶蓋茶, 個奶蓋有少少鹹味,都係好濃郁嘅堅果味,夾落去個芒果茶估唔到都幾夾。

2022-06-18
下午茶
  • 牛油果堅果奶
  • 芒芒堅果奶蓋茶
2022-06-14 223 浏览
奶蓋飲品真係令人又愛又恨愛佢甜既滿足感、恨佢肥死既罪惡感但遇到NUTTEA後,可改變呢個定律啦自從係鰂魚涌一試NUTTEA既奶蓋茶,即比其他既都比下去品牌介紹奶蓋係由堅果萃取過濾水乳化,取代奶精/牛奶,即時感覺良好無咁負擔奶蓋厚實,味道豐富能飲到濃濃堅果味,茶味亦清香,一杯品嚐到濃郁混合到清新三種味道層次分別係鰂魚涌、尖沙咀、旺角都飲過,都保持到水準,唯獨環境以前兩間較舒適,店舖有空間位置飲用👆🏻可以睇到奶蓋既厚實,倒轉都唔跌
奶蓋飲品真係令人又愛又恨
愛佢甜既滿足感、恨佢肥死既罪惡感
但遇到NUTTEA後,可改變呢個定律啦

自從係鰂魚涌一試NUTTEA既奶蓋茶,即比其他既都比下去

分別係鰂魚涌、尖沙咀、旺角都飲過,都保持到水準
,唯獨環境以前兩間較舒適,店舖有空間位置飲用
四季春堅果奶蓋茶

👆🏻可以睇到奶蓋既厚實,倒轉都唔跌
2022-06-14
2 分钟 (外卖自取)
四季春堅果奶蓋茶
  • 伯爵朱古力堅果奶蓋茶
2022-06-14 62 浏览
雖然奶蓋好肥,但人都係犯賤鍾意食肥嘢嘅🙈 今次搵到呢間唔用牛奶用堅果奶打奶蓋嘅茶飲店,唔洗問當然要試下啦😌鋪頭係旺角中心同新之城交界,上到去沿住雞蛋仔嘅氣味就極速搵到,鋪頭唔大但menu 都好多選擇呀,揀咗勁耐先揀到想試邊款焙香堅果奶蓋烏龍茶上層奶蓋係焙茶口味,非常特別,而且比正常奶蓋堅挺,可以成隻小匙插係度都唔會跌,口感超rich😋😋 烏龍茶帶有烘焙嘅香氣,揀咗微糖就更健康啦,兩樣加埋好啱茶系愛好者😎伯爵朱古力堅果奶蓋茶呢款嘅奶蓋係濃濃朱古力嘅味道,好似食緊朱古力雪糕咁,上邊仲有可可粉,係兒童之選呀😆 茶底就係香醇嘅伯爵茶,飲到一半攪勻佢,就變咗朱古力伯爵奶茶啦,夏天飲又甜又凍超爽😋店員會將杯蓋貼好,唔怕倒瀉,知我地第一次試仲會細心講解點飲最好,奶蓋夠厚又夠濃,而且用堅果奶打成,就算朋友有乳糖不耐症都可以享受奶蓋帶嚟嘅幸福(肥)感🤪佢仲有原杯奶蓋賣,可以外賣返屋企配自家茶底慢慢飲😝

焙香堅果奶蓋烏龍茶

伯爵朱古力堅果奶蓋茶

佢仲有原杯奶蓋賣,可以外賣返屋企配自家茶底慢慢飲😝
2022-06-13 62 浏览
伯爵朱古力堅果奶蓋🌰💚💚💚💚表層嘅奶蓋好creamy 下邊就係茶膽好好飲平時飲一杯珍珠奶茶都好高卡路里但係呢杯就啱減肥人士飲佢用嘅堅果都係健康嘅🧋🧋🍽 Nuttea📍地址:旺角中心一樓F52 號📞電話:6200 3483
伯爵朱古力堅果奶蓋🌰

🍽 Nuttea
📍地址:旺角中心一樓F52 號
📞電話:6200 3483
2022-06-12 77 浏览
今日行過旺中原本打算買珍珠奶茶飲,但係見到有nuttea成日聽同事講呢一間好好飲,外賣都要買佢奶蓋返屋企食,於是就叫兩杯嚟飲。本身打算喺嗰度飲埋先走,試完一啖實在太好味,我哋最後都係決定打包返屋企慢慢享用。呢間嘅店員真係好細心,外賣佢哋會攝一張紙喺堅果奶蓋和膠蓋上面,防止倒瀉。粉紅莓好堅果奶蓋茶微糖呢一個堅果奶蓋有少少堅果碎,食落非常Creamy 又Rich,濃郁嘅士多啤梨味,一試難忘焙香堅果奶蓋烏龍茶無糖 少冰 同樣地奶蓋都係有少少堅果碎,烏龍茶有焙香味貌似邪惡,但係由於堅果有好豐富omega3同高蛋白,可以幫助burn fat , 加強飽足感,仲可以養顏美容,所以話手搖茶都可以好健康。仲有好多其他產品可以試,滿足喜歡新鮮感嘅我。
今日行過旺中原本打算買珍珠奶茶飲,但係見到有nuttea

微糖

焙香堅果奶蓋烏龍茶
無糖 少冰
同樣地奶蓋都係有少少堅果碎,烏龍茶有焙香味

仲有好多其他產品可以試,滿足喜歡新鮮感嘅我。
  • 粉紅莓好堅果奶蓋茶