擁有多間分店的NINETYs,以咖啡與澳洲菜為招牌,今日終於起心肝來打卡。店內裝潢充滿精巧文青風格,燈光亦明亮柔和,冷暖色調的碰撞能讓人在舒適的慢節奏中放鬆,感受別有趣緻。餐廳食物種類豐富,可以根據自己的食量與喜好隨意搭配,即使出街食飯都能兼顧美味與營養;餐飲亦相當精緻,用心的設計與配色令人食慾大開。. BAKERYLemon Danish Loaf BreadChocolate Danish Loaf BreadSourdoughMixed Seed WW Bread. YAKI SELECTIONDrunken Chicken DrumstickGrilled Sauage w/ Confited Lemon Mayo. EGGSBlack Truffle Scrambled EggsPoache / Eggs w/ Orange Yogurt. GREENMushroom Salad. DAIRYGranola Greek Yoghurt麵包金黃誘人,外皮酥脆內裡柔軟;肉類嫩滑,香料與自然肉香完美結合;蛋類軟滑又香濃可口,黑松露炒蛋更是一試難忘;沙律與酸奶則輕盈爽口,讓人百吃不膩

. BAKERY
. GREEN
Mushroom Salad
. DAIRY
Granola Greek Yoghurt

麵包金黃誘人,外皮酥脆內裡柔軟;肉類嫩滑,香料與自然肉香完美結合;蛋類軟滑又香濃可口,黑松露炒蛋更是一試難忘;沙律與酸奶則輕盈爽口,讓人百吃不膩。
2022-07-09
2022-07-28 128 浏览
K11 artmall 一向都好有藝術氣息, 而且又有好多文青同新進品牌,所以都好鍾意過嚟行下。近嚟仲開左呢間有自家烘焙咖啡豆嘅café, 淨係行過都好香好有relax嘅feel。雖然鋪仔細細, 但係店內設計好聰明, 用左好多鏡面設計令空間感大增, 即使café喺商場中間,但利用燈光都構造到一個好cozy好靜嘅空間。我地每人點左一個main, 澳洲天然草飼羊仔柳$218份量雖然好的式,但係肉質好軟嫩, 加上d蘋果粒醬汁酸酸甜甜咁好好味~ 另外仲點左一個波士頓龍蝦意大利粉$248 有成半隻龍蝦, 有香烤味而且又都好肉地D意粉用左d鮮蕃茄嚟煮個texture都好好, 好彈牙同有咬口。

我地每人點左一個main, 澳洲天然草飼羊仔柳$218

另外仲點左一個波士頓龍蝦意大利粉$248

有成半隻龍蝦, 有香烤味而且又都好肉地

2022-07-27
2022-07-27 117 浏览
最近同朋友喺尖沙咀行街見到K11 Art Mall開咗間NINETYs,朋友係呢間Cafe嘅忠實fans,佢強烈推薦我要去試吓佢哋嘅branch board。所以今日放假一早就同屋企人嚟試吓,平日朝早嘅11:30左右到,餐廳都唔算多人,可以自己揀位坐,但係去到12點幾就越來越多人,甚至要排隊,所以想食又唔想排隊嘅朋友可以早啲到。坐低之後,職員提醒我哋可以用QR code落單,Brunch board可以揀四樣餸、五樣餸或者六樣餸,由於我哋第一次食,所以揀咗最穩陣嘅五樣餸先,另外仲可以揀麵包或者飯,我同屋企人就一個揀飯一個揀麵包,咁樣大家share就兩樣都可以試到,咁多樣餸入邊,我最推介就係Chill Crab Fat Scrambled Eggs,呢個炒蛋配飯定係配包都好夾👍🏻👍🏻👍🏻大家如果有機會食一定要叫😉

2022-07-22
午餐
2022-07-26 75 浏览
原來K11都開左NINETYS! 之前飲過呢到既咖啡覺得幾唔錯, 不過今次夜晚就唔飲啡啦, 試左2個主菜~因為懶人懶得揀, 所以揀左2款recommended既main course~一個係龍蝦意粉, 一個叫piggy piggy~龍蝦意粉率先上枱, 龍蝦有半隻, 仲有膏添睇落都唔錯! 意粉比起平時普通意粉粗少少, 咬口特別強, 好吃, 而且個汁酸酸甜甜好開胃, 夏天食岩晒!!龍蝦肉好彈牙, 好吃!跟住就到piggy piggy, 睇menu覺得佢既combination好豐富, 有自家制叉燒, kimcheese, bacon, 等等, 呢到既叉燒原來係成排豬排咁大塊, 甜甜地, 好厚身但唔鞋口, 好juciy好似食緊豬頸肉咁, 好正!因為有kimchi同cheese, 所以辣得黎又有d芝士味balance下, 醬汁方面好豐富本身以為會唔夠飽, 不過呢份piggy piggy真係好夠份量, 一個女仔應該都食唔晒, 可以同朋友share!

一個係龍蝦意粉, 一個叫piggy piggy~
龍蝦意粉率先上枱, 龍蝦有半隻, 仲有膏添睇落都唔錯!
龍蝦肉好彈牙, 好吃!

2022-07-25 76 浏览
嚟到月尾出糧,我都一定會好好獎勵自己!特別係尖沙咀區呢一帶,最多好嘢食今次嚟到位於K11入邊嘅西餐Cafe,之前喺誠品都試過一次,而今次嚟到呢一間希望大快朵頤餐廳好闊落,俾我一個好舒服嘅感覺可以正整咁嘆番一個晚餐餐牌有肉類海鮮可供選擇另外亦有主食和意粉當然也有燒烤美味小食決定好啦!我就要食龍蝦餐同誠品嗰間一樣,餐用水都係備長炭礦泉水跟餐加咗煙熏三文魚,三文魚十分彈牙,係上等食材處理得好好,一啲都唔腥另外也加了兩隻塘心蛋,食落口就有流心的滋味湧現蛋的溫度也是非常熱,配飯配意粉都是一流的主食來到了是龍蝦蕃茄意粉番茄醬的香味撲鼻而來,上菜的時候已聞到香味每條意粉也是掛汁的,10分入味,尤其特別鍾意車厘茄的清新口感,配合彈牙的意粉🍝龍蝦口感也是爽滑彈牙,而且很多膏,餐廳一點也不吝嗇最後肚子滿載而歸,今餐真的很飽足,希望下一次來到可以嘗試更多不同的選擇

餐廳好闊落,俾我一個好舒服嘅感覺
可以正整咁嘆番一個晚餐

餐牌有肉類海鮮可供選擇

另外亦有主食和意粉

當然也有燒烤美味小食

決定好啦!我就要食龍蝦餐

同誠品嗰間一樣,餐用水都係備長炭礦泉水

跟餐加咗煙熏三文魚,三文魚十分彈牙,係上等食材
處理得好好,一啲都唔腥

另外也加了兩隻塘心蛋,食落口就有流心的滋味湧現

蛋的溫度也是非常熱,配飯配意粉都是一流的

主食來到了

是龍蝦蕃茄意粉
番茄醬的香味撲鼻而來,上菜的時候已聞到香味

龍蝦口感也是爽滑彈牙,而且很多膏,餐廳一點也不吝嗇

2022-07-25 85 浏览
來到K11這邊,本身諗住食平時食開的西餐,可惜的是,平時食開的餐廳原來進行裝修,唔知幾多個月後先至開返,封晒版。所以,我們再搭電梯上去,就見到一間新開張的西餐,就即刻去試吓。餐牌全部都是英文,但是不緊要,因為scan左QR code之後,下單的位置會有圖片,可以看到不同名稱不同食物不同飲品的樣子是如何。由於今晚太肚餓,我們決定主攻肉類,沒有看到這裏的素食選擇。Siu Wan Rice 即是代表黯然銷魂飯的銷魂飯,如果唔鍾意食碳水化合物的,餐牌上面可以就咁叫一條叉燒。銷魂飯入面10分豐富,叉燒不只是得一兩舊,而是成碗飯上面都用叉燒鋪滿,另外中間有兩隻蛋,可以其實叫佢改做煎蛋,不過我哋醒唔起,蛋上面仲有沙律菜,一個人食這鍋飯其實都很足夠甚至比較多添。很欣賞這裏的叉燒,因為完全不是中式叉燒的外貌,這裏不是紅色變,而是成舊都是好似炭燒豬頸肉咁樣,每就叉燒都會被叉燒醬包住,但又不會覺得太甜,每一舊叉燒都會有少少炭火燒的感覺。雖然不是煎蛋,但是這個水煮蛋亦都可以撈飯。羊肉沒有很羊臊味,因為這個醬汁真的很特別,有蜜瓜帶來清新的感覺,又會有少少辣的味道去刺激味蕾。因為我們不能食得太生,很欣賞這裏煮的羊

由於今晚太肚餓,我們決定主攻肉類,沒有看到這裏的素食選擇。

雖然不是煎蛋,但是這個水煮蛋亦都可以撈飯。

因為我們不能食得太生,很欣賞這裏煮的羊肉不會流血水,雖然住得較熟,但是肉質真的很嫩很林

另外我們仲加了錢食這個三文魚,作為小食,不錯不錯。
2022-07-25 74 浏览
行街行到攰就喺地面嗰層搵間餐廳食下嘢😁見到原本pandora嗰個位開咗間新餐廳就試一試一睇餐牌畀嗰個龍蝦意粉吸引咗,就入去啦呢度係掃 q r code落單嘅龍蝦意粉嚟到都感覺係好有驚喜,因為真係見到有半隻龍蝦,仲有嗰個個鉗 龍蝦尺寸正常,仲有好多膏,橙色全部都係膏, 店員仲畀咗一個鉗我哋鉗開個蟹鉗嚟食,真係好細心意粉應該係手工做,因為面質比較粗,同埋比較煙韌朋友揀咗個摩洛哥烤春雞,唔錯隻雞好滑,另外個底仲有啲洋薏米, 感覺非常有咬口,同埋好健康餐廳檯面預備咗一樽備長炭水,飲落冇乜味,但係睇落都幾特別店舖環境都幾舒服,係一個飲咖啡嘅好地方因為今餐食晚飯就冇飲咖啡,下次有機會午餐或者下午茶就可以再試下佢哋啲咖啡
行街行到攰就喺地面嗰層搵間餐廳食下嘢😁
見到原本pandora嗰個位開咗間新餐廳就試一試
一睇餐牌畀嗰個龍蝦意粉吸引咗,就入去啦
呢度係掃 q r code落單嘅

意粉應該係手工做,因為面質比較粗,同埋比較煙韌

朋友揀咗個摩洛哥烤春雞,唔錯

餐廳檯面預備咗一樽備長炭水,飲落冇乜味,但係睇落都幾特別

店舖環境都幾舒服,係一個飲咖啡嘅好地方

2022-07-21
  • 龍蝦意粉
2022-07-22 102 浏览
同好姊妹約咗放工做Facial,趁未夠鐘睇下附近有咩嘢食,見到呢間新餐廳,之前行過灣仔見到已經想試,既然咁有緣嚟到K11都見到就入去試下。餐廳係Open Area設計,而且樓底夠高,俾人好悠閒嘅感覺。坐低見到每枱有支和歌山縣備長炭水,可以淨化水質同平衡水的PH值,幾特別。大家各自叫咗一個Lobster Pasta 同Salmon Pasta. 兩款意粉底都相近,不過我更鐘意Lobster Pasta, 因為佢多咗一種香草味。而我同朋友都覺得意粉比平時食到嘅較為粗身同有咬口~龍蝦有半隻份量,食落有種炭燒味道,夠香口又鮮甜~ 龍蝦鉗已敲碎,不過還是要費點氣力剝開,將龍蝦鉗肉一啖放入口非常滿足~~三文魚大大件,個人覺得味道較重但朋友就非常鐘意,我就enjoy厚厚嘅魚肉一啖入口嘅感覺~如果有時間叫杯嘢飲同甜品慢慢嘆就更perfect,唯有等下次啦~~

2022-07-21 111 浏览
聽朋友介紹 K11開左間新ge西餐廳 佢話係其他分店試過 佢講到好好食 就即管跟佢去試試啦果日行完街 街到攰攰地 入到去 環境好靚好舒服 而職員們都好nice好好客Lobster Pasta$248太肚餓 見到呢個波士頓龍蝦意粉好吸引 有半邊龍蝦 見到都流晒口水呀 啖啖肉 好鮮美 配埋蕃茄意粉好match 好滿足Siu Wan Rice$188拿拿拿,估唔到食西餐都可以試到“黯然銷魂飯” 不過呢個係西餐版 用上黑毛豬燒出黎ge叉燒 好juicy 配合埋日本蛋同糙米 好味道Merlot Red Grape$62食西餐 就一定要飲d果汁醒醒胃啦 感覺都健康d總括而言 我地對呢餐好滿意 朋友果然冇介紹錯 環境唔錯幾舒適 食物質素亦不錯 會再番黎試其他菜式

Lobster Pasta$248

Siu Wan Rice$188

Merlot Red Grape$62

食西餐 就一定要飲d果汁醒醒胃啦 感覺都健康d

總括而言 我地對呢餐好滿意 朋友果然冇介紹錯 環境唔
錯幾舒適 食物質素亦不錯 會再番黎試其他菜式
2022-07-21 107 浏览
約朋友去食lunch,大家都叫咗龍蝦Benedict。碟上所有食物都係凍嘅,包括龍蝦和蛋,麵包更是連烘都冇烘過。除咗龍蝦上有少少醬之外,其他食物完全冇味道。咁嘅價錢,咁嘅質素,下次咪搞!
約朋友去食lunch,大家都叫咗龍蝦Benedict。
咁嘅價錢,咁嘅質素,下次咪搞!
Boston lobster Benedict
【高質精緻澳洲風cafe🇦🇺 NINETYs】-約咗朋友喺尖沙咀K11食午餐😋三個路痴搵唔到原本想食個間餐廳😂誤打誤撞發現呢間新開嘅cafe😍💖NINETYs💖食物同咖啡都好高汁☕️意外發掘到美食🍀真係幸運🥰所以一定要同大家分享!-餐廳走型格工業風🔨主打咖啡同埋Brunch Board☕️仲有得散嗌麵包糕點🥖-😋Brunch Board (5 sides) $168+1Brunch Board選擇豐富,仲可以自由配搭💖Step❶:選擇兩款麵包🥯或者一款飯食Step❷:可自選4($138) /5($168) /6($198)款配菜,分別有:肉類海鮮🦞|乳製品|蛋🍳|Yaki Selection |蔬菜🥬我地揀咗💁🏻‍♀️朱古力丹麥吐司 🍞(Chocolate danish loaf bread)同埋酸種麵包(sourdough)麵包烘烤後😍熱辣辣香噴噴🥰兩款麵包食落都好酥脆。朱古力吐司搽咗牛油食落鹹鹹地😋加埋半溶嘅朱古力粒🍫味道好豐富💖至於酸種麵包外皮比較厚身,外脆內軟,加埋滑蛋食一流😝💁🏻‍♀️蟹膏炒蛋🍳(Chill Crab Fat Scrambled Eggs)大推‼️呢個真係好好味😍滑蛋口
【高質精緻澳洲風cafe🇦🇺 NINETYs】

約咗朋友喺尖沙咀K11食午餐😋
三個路痴搵唔到原本想食個間餐廳😂
誤打誤撞發現呢間新開嘅cafe😍
💖NINETYs💖
食物同咖啡都好高汁☕️
意外發掘到美食🍀真係幸運🥰
所以一定要同大家分享!

餐廳走型格工業風🔨
主打咖啡同埋Brunch Board☕️
仲有得散嗌麵包糕點🥖

Brunch  board  5sides

Brunch Board選擇豐富,仲可以自由配搭💖
Step❶:選擇兩款麵包🥯或者一款飯食

我地揀咗
至於酸種麵包外皮比較厚身,外脆內軟,加埋滑蛋食一流😝
Chill Crab Fat Scrambled Eggs

大推‼️呢個真係好好味😍
滑蛋口感蓬鬆嫩滑充滿蛋香😋帶有好香濃嘅蟹味🦀同牛油味🧈食落微辛🌶味道相當豐富🥰面頭嘅蔬菜中和濃味😝食落清新
Granola Coconut Yughurt

💁🏻‍♀️穀物椰子乳酪🥛(Granola Coconut Yoghurt dairy-free)
大推‼️呢個都有驚喜😆質地濃稠帶有淡淡椰香🥥加埋穀物😙口感豐富又健康😉

💁🏻‍♀️烤香腸配鹽漬檸檬🍋(Grilled Sauage w/ Confited Lemon Mayo)
香腸食落juicy😝鹽漬檸檬淡淡的鹹味,鹹甜交集😋吃完後的口感清爽不黏膩幾特別🤩
Drunken    Chicken  drumsticks

💁🏻‍♀️醉雞腿🍗(Drunken Chicken Drumstick)
帶有酒香😋不過肉質有啲啲嚡

💁🏻‍♀️牛油果🥑(Torched Avocado)
呢個冇咩特別🤣可以唔嗌

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌕

Piggy  piggy

😋叉燒漢堡包🍔(Must Try‼️Piggy piggy)🐷 $178+1
一上枱真係超巨型😝入面有自家製叉燒、紅糖烤青蘋果🍏、泡菜、羽衣甘藍同芝士非常豐富😍
叉燒有熟識焦香味😚不過唔係平時食嘅蜜汁叉燒😂幾特別👍🏻
泡菜嘅酸辣夾埋芝士嘅香味🙀意外地夾!
仲有個酸種包真係好鬆脆😻
美中不足嘅係青蘋果有啲乾身😿如果多汁啲就perfect啦😽

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗

Apple  pie

😋蘋果批🍎 (Something Sweet! Apple pie🥧) $88+1
賣相好精緻😍有啲肉桂條、花花同八角做裝飾
蘋果批用日本蘋果整😻非常香甜(小編覺得有啲太甜),酥皮亦好香脆😝可以一試!

好味指數: 🌕🌕🌕🌕🌑

Mocha

😋Mocha☕️ $45+1
餐廳有得揀普通或者果味咖啡豆😗仲有得揀溫度添😜
雖然唔係好識飲咖啡👉🏻👈🏻但呢杯咖啡味香醇🫡口感滑潤🤩仲有啲朱古力碎🍫好好味😋

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌕

Black  latte

😋Black latte $52+1
(不含咖啡因)
用咗黑炭沖的🤩值得一提係個天鵝拉花好靚🦢飲落有淡淡奶味😝唔係好甜😗

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌘

Apple  pie
Mocha
Black  latte
White    Latte
最近行過K11, 發現咗好幾間新餐廳,今晚約好老公放工就嚟試一試呢間NINETY,呢間NINETY其實已經開咗幾間分店,我已經成日都想試,今次開喺K11對我嚟講更方便。。。我地今晚18:00左右到達餐廳,見到好多人Happy hour 嘆coffee中, 加上餐廳設計係簡約北歐風猶如鬧市中的隱世綠洲😍,舒適悠閒感爆燈, so chill!!!i like!!! 一坐低就有大大支備長炭水供我地享用,聽聞備長炭水幾多好處, 除咗淨化之外, 仲可以平衡PH值,呢個位好細心!枱面仲放咗特色枱燈,有需要可以開,開嚟影相打卡一流!!!另外,呢間仲有個 K11 Exclusive Yaki Selection餐牌,菜式只有K11呢間先有!選擇困難症下最後我哋就揀咗:Truffle Pasta $168 (9.5/10分)Sautéed mixed mushrooms , black truffle cream sauce , mascarpone cheese , rigatoni呢個一上枱就聞到好濃郁嘅黑松露味了,上枱嗰陣仲有煙,熱辣辣好好食,烤過嘅大啡菇放喺面,賣相靚之餘, 個菇仲好有菇味,正!

枱面仲放咗特色枱燈,有需要可以開,開嚟影相打卡一流!!!

選擇困難症下最後我哋就揀咗:
Truffle Pasta $168 (9.5/10分)

呢個一上枱就聞到好濃郁嘅黑松露味了,上枱嗰陣仲有煙,熱辣辣好好食,烤過嘅大啡菇放喺面,賣相靚之餘, 個菇仲好有菇味,正!除咗大啡菇, 裡面仲有其他不同類型嘅菇菌,有d菌類我都唔識,好似雲耳咁嘅樣,好爽口!加上pasta軟硬適中,每一舊都掛晒汁,每一口都好好食,好食到我完全無停過口, 呢個Tuffle Pasta 我十分推薦!
💯💯💯💯💯

Crab Meat Pasta $198 (9/10分)

Crab meat , parsley , parmigiano , chilli flakes , garlic , bucatini , micro cress
呢個係老公點的,因為我今日要食素,所以我無得食呢個pasta...不過,賣相一流,目測已經好多蟹肉喺面,老公食後感:滿滿的蟹肉意想不到,食到最後一條麵都仲有蟹肉喺度,呢個意粉係小小微辣的,加上炒過嘅大蒜,意粉好嘢味,蟹肉又鮮甜,不錯。

我哋兩公婆好快就已經各自清碟了!😜😂
由於入夜我地都唔想飲咖啡,所以無試到佢地嘅出名嘅coffee....
BLACK LATTE $52

都見到備長炭水,令我好想試呢一杯不含咖啡因嘅竹炭latte....上面拉花好靚,但就無咩味咁,不過試下都幾特別幾過癮嘅,影相呃like 唔錯👏👏👏🤩🤩

總括嚟講,食物質素高,餐廳環境勁舒適,waitress勁有禮, so chill tonight, i will be back.....😌😍😌😍😌😍😻😺
Black Latte
備長炭水