2023-04-17 75 浏览
同朋友想搵個地方吹下水,又唔想太吵可以試下e間餐廳。餐廳有榻榻米區、卡位或者坐軟墊,空間大又舒服一定係佢其中一個優點。因為唔太餓,叫左少少野食。-Beef Sukiyaki Risotto($178)好夾既一道菜,燉飯除左creamy,仲保留左飯既口感。有存在感既飯再加埋蛋香味真係一流。牛肉唔算厚,但算多,仲夾有壽喜燒既香濃。有啲蒜片,食到最尾先發現到佢。-Orecchiette Alla Carbonara ($138)芝士味唔係我中意個款,偏鹹香。但煙肉好香,粉既質地厚實,可以一試但唔係我既首選。-Seasonal Dessert($88)4月既蜜瓜🍈仲未當造已經好甜,但抹茶雪糕因採用左靜岡抹茶🍵而額外苦同甘香。希望下次可以甜少少。
同朋友想搵個地方吹下水,又唔想太吵可以試下e間餐廳。

Beef Sukiyaki Risotto($178)
Orecchiette Alla Carbonara Beef Sukiyaki Risotto 1 Seasonal Dessert

Seasonal Dessert($88)
  • 壽喜燒牛肉蛋汁燉飯
2023-04-17 143 浏览
昨晚去了一家非常特別的西餐廳,這裡有非常寬敞的空間,以及許多可以坐榻榻米的座位,讓用餐的人可以享受到一種特別的用餐體驗。當我看到菜單上的月見雞肉棒串時,我立刻感到興奮。外皮煎得酥脆,內裡卻仍然十分嫩滑,並且搭配了生蛋黃醬汁,讓整道菜變得更加美味。壽喜燒牛肉蛋汁燉飯日式的壽喜燒肉片搭配米飯和生蛋黃汁,味道非常的濃郁和美味。肉片很嫩而入味,米飯也非常的香甜😍😍😍海老濃湯意大利麵麵條非常的有彈性,海老很鮮美,意粉濃湯也非常的濃郁,整道意粉口感豐富又美味😋巧克力軟奶油、大黃和野莓巧克力軟奶油非常的濃郁滑順,像吃正在溶化的朱古力😋 野莓的酸甜味與奶油的甜是完美的配搭生薑梳打😆😆😆

生薑梳打😆😆😆

Fresh   Ginger    Beer

Fresh   Ginger    Beer
2023-04-17 63 浏览
1️⃣King crab meat & pear and ume salad ($158)鮮嫩的蟹肉和清爽的梨子、梅子醬汁完美地搭配,咬落口非常有層次感2️⃣ Sea curchins risotto ($228)海膽的鮮味和燴飯的口感完美地融合在一起,每一啖充滿海膽嘅味道,而且都相當creamy。3️⃣Chocolate pancake with fruit ($118)Pancake擺盤非常精美,配上新鮮的水果、楓糖漿和奶油,都相當美味4️⃣Blood orange tea ($46)Blood orange tea有清新的口感和擁有柑橘類水果的微酸和微甜味道,同時還有淡淡的花香和茶香。

4️⃣Blood orange tea ($46)
2023-04-16 58 浏览
近排長期都keep住好忙,所以都好耐冇同媽子兩個人撐枱腳啦🥺🥺~今日就帶咗媽子去尖沙咀美麗華既MUTA 嘆返餐精緻嘅西日Fushion菜✨🤍成間舖頭都係清新嘅木系裝修🍃🪵店員好nice咁樣安排咗俾我哋坐榻榻米🥰🥰打卡真係一流,好有和風居家氣息!(但如果你唔太鍾意坐榻榻米,都可以揀正常枱櫈,媽子就話榻榻米影相靚啲,但係正常枱櫈傾偈會舒服啲~)今次我哋就試咗:// Salad //富士蘋果 • 三文魚蔬菜沙律 • 柚子醋 $118鍾意食菜嘅媽子當然要叫返個沙律啦😚今次就揀咗呢個蘋果三文魚沙律,都幾特別,佢哋嘅沙律唔係用煙三文魚,而係刺身三文魚😮😮完美體現西式mix日式~三文魚嘅油香,配上蘋果嘅爽甜,再加上柚子醋,真係好fresh!🍎🥒🥗// Snacks //明太子雞翼 • 七味蛋黃醬 $78月見雞肉棒串 $88因為佢哋啲小食太吸引,最後決定叫兩個🤣🤣覺得佢哋呢度啲小食都幾抵😮😮因為平時呢個價錢係居酒屋應該只有一串,但呢一度同樣價錢雞翼有四隻,雞肉棒都有三串😙😙 明太子雞翼個餡好足料,七味蛋黃醬嘅調味亦都好用心!我最愛嘅月見雞肉棒亦都冇令到我失望😆😆配埋蛋黃醬汁,真係好好食🥹🥹🥹// Ri

今次我哋就試咗:

// Salad //
富士蘋果 • 三文魚蔬菜沙律 • 柚子醋 $118

// Snacks //
明太子雞翼 • 七味蛋黃醬 $78
月見雞肉棒串 $88

// Risotto //
蟹肉蟹膏甲羅燒燉飯 $178

呢道菜賣相都真係幾靚!Risotto上面放住裝滿左蟹膏同蟹肉嘅蟹殼🦀🦀見圖就會見到媽子示範如何仙女散花式灑上蟹膏同埋蟹肉~🧚‍♀️🧚‍♀️超級鍾意食蟹嘅Food Sec表示呢個場面實在太治癒了😛😛 Risotto煮得好creamy,撈埋滿滿嘅蟹膏同蟹肉,真係絕配~

// Dessert //
蜜柑雪葩•柚子蛋白霜•檸檬醬 $88

呢度嘅甜品真係好似藝術品一樣🎨擺盤非常精緻!✨咁多個component入面 Food Sec 最鍾意係佢個蜜柑雪葩🍊🍊~甜得黎好清新,仲有超級鮮甜嘅真蜜柑🥰🥰

// Drinks //
雲呢拿蘋果批茶 $46

我哋叫咗呢一個好特別嘅蘋果批茶🤣(好想知道究竟點樣可以將一個蘋果批放入一個茶到hahahaha),原來係蘋果加上肉桂同埋雲呢拿,夾埋都真係好有蘋果批配茶afternoon tea感覺☕️🫖🍵

最後都想講一講,呢一度店員嘅服務真係好好,每一個都超級有禮貌,仲好細心❤️俾我同媽子過咗一段chill chill既quality time😚😚佢哋嘅價錢係呢一個地段都唔算mark up得好犀利,份量都幾足!所以如果你搵緊地方同閨蜜傾吓計、同男/女朋友拍下拖、或者好似Food Sec咁同媽子母女撐吓枱腳,呢間都真係幾唔錯㗎🙌🏻🙌🏻

味道:👩🏻‍💻8/10
性價比:👩🏻‍💻7.5/10
環境:👩🏻‍💻8.5 /10
之前食過但坐唔到榻榻米位置🤏🏻今次黎終於坐到啦😝 感覺好似去左日本咁🇯🇵環境同野食都好精緻既和風餐廳🍴MUTA同ATUM都係同一個集團欣賞佢地唔同風格都可以做得咁好店員服務同埋野食都好用心經營✨見到好多客人都係慶祝生日既飯局🎂📍蟹肉蟹膏甲羅燒燉飯🦀 HKD178100分滿分會比96.34分 好推薦💓單吃燉飯🍲都食到濃濃既蟹味同埋好Creamy飯粒🍚粒粒分明 煮到好入味撈均蟹肉蟹膏同飯一齊食 好幸福🌈一個人食成個飯會有少少濟最好都係share食就最開心🥳📍焦糖麥芽黑啤燉和牛面肉🥩 HKD238上次黎都未有既main dish🤏🏻牛肉燉到好軟腍 而且牛味同肉汁幾濃大約有7大舊 食到淡淡黑啤麥香味幾得意🍺伴碟仲有椰菜花🥦同菜芯苗 平衡返味蕾🤏🏻📍法式奶油多士伴鮮果🍓 楓糖鮮奶油 HKD118令我驚喜既多士 口感好似食緊好厚既熱香餅🥞好鬆軟既口感 多士有淡淡既蛋香同奶香味😋配粒士多啤梨🍓同楓糖漿🍯幾飽都食得落👌🏻果然甜品係有另一個胃🤣📍抹茶牛奶🍵HKD52拉花美美的💓 入口好濃郁抹茶味抹茶既甘苦茶香同牛奶好smooth暖暖地口感好rich
之前食過但坐唔到榻榻米位置🤏🏻

拉花美美的💓 入口好濃郁抹茶味
抹茶既甘苦茶香同牛奶好smooth
暖暖地口感好rich
2023-03-26
❣️MUTA Restaurant by ATUM🔍尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場1期地庫B131號舖----ATUM旗下嘅呢間網紅店,一直想試好耐,難得放假就捉咗閨蜜👭陪我去trytry。餐廳裝修明顯地非常用心,靠外面嘅係木質文青風座位,靠內則是要除鞋嘅榻榻米,滿滿打卡位。.🍏Sweet potato & Apple Salad“紫薯青蘋果沙律 $118“”香甜紫薯和清新蘋果的組合,頗有驚喜亦健康,帶淡淡薄荷香氣。味道不錯之餘,顏值亦高。.🐟Negitoro Don“香葱芝麻吞拿魚茸飯 $138“”吞拿魚茸頗鮮,配搭大量香葱、芝麻及飯素,味道走輕盈清新路線。.🦀Yuzu Crab Meat Spaghetti柚子蟹肉奶油義大利麵 $138相較日式吞拿魚茸飯,個人覺得佢地嘅西式意粉更為出色,意粉軟硬適中,汁量剛好掛麵,奶油香氣濃郁,蟹肉量亦足。.🍋Fried Oysters • Lemon Jam炸廣島蠔•檸檬醬 $38🐥Mentaiko Stuffed Chicken Wings明太子雞翼 $38跟Lunch set追加嘅兩款小食味道非常驚艷,甚至比主食更有驚喜。炸廣島蠔外脆內軟,嫩口

❣️MUTA Restaurant by ATUM
🔍尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場1期地庫B131號舖
----

🍏Sweet potato & Apple Salad
“紫薯青蘋果沙律 $118“”

🐟Negitoro Don
“香葱芝麻吞拿魚茸飯 $138“”

🦀Yuzu Crab Meat Spaghetti
柚子蟹肉奶油義大利麵 $138

🍋Fried Oysters • Lemon Jam
炸廣島蠔•檸檬醬 $38
明太子雞翼 $38
跟Lunch set追加嘅兩款小食味道非常驚艷,甚至比主食更有驚喜。炸廣島蠔外脆內軟,嫩口多汁,加上清新檸檬醬汁,令人一食難忘。漲卜卜明太子雞翼調味恰到好處,鹹香鹹香的,雞汁融合內餡緊鎖於雞皮下,出色。
今日約朋友食下午,因為他準備移民✈️,但我們兩個都是佛系完全沒有事前找吃什麼餐廳,所以到見面後找吃什麼。然後他想起朋友推介這間餐廳,然後我們兩個就不再漫無目的尋找決定去食這間餐廳。🪵🪴鋪頭走木系大自然風,感覺很舒服而店內更加設有榻榻米的座位🎎 ㅇㅁㅇㅁㅇㅁㅇㅁㅇㅁㅇㅁㅇㅁㅇㅁㅇㅁㅇㅁㅇㅁㅇ我和友人只是單點兩款主食🍃1️⃣🍀🪴🔸Sea Urchin Risotto ( seasonal item )🐚🔸海膽奶油燉飯(期間限定)🐚💵$228🔊海膽奶油燉飯上面會一條長長非常鮮甜的海膽🌊完全有海洋的味道,底下就有淡淡海膽,奶油口感的飯,整個飯吃下去會每口都充滿海膽,非常幸福。2️⃣🪴🍀🔹Crab Meat • Sea Urchin Orecchiette🦀🐱🔹蟹肉•海膽奶油貓耳麵🦀🐱💵$188🔊貓耳麵聽就聽得多,但是吃就是第一次在貓耳麵上的是一堆蟹肉,這個蟹肉•海膽奶油貓耳麵令我很有驚喜,貓耳麵掛了海膽奶油有貓耳麵的麵團口感之餘更有海膽奶油的濃烈味道,然後再有蟹肉味整體感覺很濃烈很適合。ㄴㄱㄴㄱㄴㄱㄴㄱㄴㄱㄴㄱㄴㄱㄴㄱㄴㄱㄴㄱㄴㄱㄴㄱ餐牌📜
今日約朋友食下午,因為他準備移民✈️,

🪵🪴鋪頭走木系大自然風,感覺很舒服
而店內更加設有榻榻米的座位🎎

2023-04-11
海膽奶油燉飯
蟹肉•海膽奶油貓耳麵
2023-04-09 106 浏览
平時經過呢間餐廳長期都要排隊,呢幾日復活節長假期應該好多人都去咗旅行,竟然唔使等位就一於try try佢。叫左個Set lunch,廣島燒豚肉燉飯+烏龍茶$138,再跟餐加左個明太子雞翼$38。Risotto好creamy同豚肉其實夾埋一齊教幾好食,豚肉都幾夠味,但Risotto有少少偏咸,可能同廣島燒有少少關係,如果食開重口味嘅朋友仔可以試下。太子雞翼好高水準,先將雞翼去左骨,再將微微辣明太子放係雞翼入面,炸得剛剛好超嫩超juicy,再加埋佢地份量超多嘅蛋黃醬,必須試!!!侍應都好有禮貌,餐飲我點左一壺烏龍茶,飲完佢地都肯幫我再加水,埋單時態度都非常好,讚👍🏻
廣島燒豚肉燉飯
廣島燒豚肉燉飯
2023-04-06 93 浏览
YUZU TUNA TARTATE MONAKA $138吞拿魚加上柚子汁, 味道很清新. BLOOD ORANGE TEA $46感覺有點像利賓立味道, 有點略酸KING CRAB MEAT / PEAR & UME SALAD $ 158也是很清新的前菜, 很開胃TRUFFLE FRENCH FRIES $68炸得有點過火, 太硬了. 而且份量過多.ORECCHIETTE ALLA CARBONARA $ 138奶油味很香濃, 好食!MAPLE SYRUP & CREAM  $118食完前菜主菜想食甜品作結甜品是好食, 不過份量過多, 有4大塊多士見到都已經覺得好飽了.如果有小份的話就好了
YUZU TUNA TARTATE MONAKA $138

吞拿魚加上柚子汁, 味道很清新.
BLOOD ORANGE TEA $46

感覺有點像利賓立味道, 有點略酸

也是很清新的前菜, 很開胃

TRUFFLE FRENCH FRIES $68

炸得有點過火, 太硬了.
而且份量過多.

奶油味很香濃, 好食!

MAPLE SYRUP & CREAM  $118
食完前菜主菜想食甜品作結
甜品是好食,
不過份量過多, 有4大塊多士
見到都已經覺得好飽了.
如果有小份的話就好了
2023-03-31
午餐
A nice Japanese cafe style restaurant with super good location. We tried tatami which is not easy to sit very long for us😂Truffe Parmesan Fries • Mayonnaise松露芝士薯條 • 蛋黃醬 $68Meatball Yakitori with Teriyaki Sauce • Egg Yolk月見雞肉棒串$88Orecchiette Alla Carbonara培根蛋黃奶油貓耳麵$138 Coffee Americano美式咖啡$48Coffee Latte拿鐵咖啡$48

松露芝士薯條 • 蛋黃醬

Orecchiette Alla Carbonara
培根蛋黃奶油貓耳麵

Coffee Americano
美式咖啡

Coffee Latte
拿鐵咖啡
簡白咁講 我係去左呢一間餐廳 第2次食飯因為第一次食都覺得okay 第二次去大為失望 同app訂枱去列先知冇優惠 冇優惠好食都抵問題就係難食左好多我叫左個吉列蠔D粉真係太厚 想講粒蠔(真係好細粒)食粉團多第2碟係冷盤 個賣相okay 熱情果三文魚同帶子 酸到成碟野冇味道我覺得三文魚個口感同味道都好差 好似元氣都仲好食過佢第3碟係意粉 重芝士 但係假芝士味 但味道盤3碟黎講最好 就由佢啦 食完覺得 overpriced!
簡白咁講 我係去左呢一間餐廳 第2次食飯
因為第一次食都覺得okay
第二次去大為失望 同app訂枱去列先知冇優惠
冇優惠好食都抵

問題就係難食左好多
我叫左個吉列蠔
D粉真係太厚 想講粒蠔(真係好細粒)
食粉團多

第2碟係冷盤 個賣相okay
熱情果三文魚同帶子
酸到成碟野冇味道
我覺得三文魚個口感同味道都好差 好似元氣都仲好食過佢

第3碟係意粉 重芝士
但係假芝士味 但味道盤3碟黎講最好
就由佢啦

食完覺得 overpriced!
2023-04-02 75 浏览
餐廳開放式門面,加上好多綠油油嘅植物,配合埋柔和嘅燈光同簡約嘅擺設,入少少仲有個area 係榻榻米,環境好舒服😌😌∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴❥ 蟹肉·海膽奶油貓耳麵 $188最上面係鮮味滿滿嘅蟹肉,下層就係沾滿海膽奶油味醬汁嘅貓耳麵,彈牙嘅麵兜住creamy嘅醬,連埋蟹肉一齊食,啖啖鮮甜味❥ 焦糖麥芽黑啤燉和牛面肉 $238牛味濃郁又軟腍嘅和牛面肉,大大舊,配上濃濃醬汁同爽口嘅配菜,色彩繽紛❥ 法式奶油多士·鮮果·楓糖·鮮奶油 $118面層稍稍煎到薄脆,切開入面係空氣感滿滿又鬆軟,似蒸蛋糕質感嘅多士,仲充滿蛋香,配上開胃酸酸地嘅莓類、甜甜地嘅楓糖同幼滑cream,味道豐富❥ 熱甜蕃薯拿鐵 $56表面有肉桂粉作點綴,暖暖嘅牛奶,加上最底係有啲蕃薯粒粒,蕃薯嘅香甜味,飲完暖笠笠😌❥ 百利甜酒咖啡 $52夠18歲先好嗌呀,有酒架‼️先係Baileys嘅甜味,之後飲到酒嘅苦味,最後係咖啡嘅回甘,幾夾喎😆∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴

❥ 蟹肉·海膽奶油貓耳麵 $188

❥ 焦糖麥芽黑啤燉和牛面肉 $238

❥ 法式奶油多士·鮮果·楓糖·鮮奶油 $118

❥ 熱甜蕃薯拿鐵 $56

❥ 百利甜酒咖啡 $52
夠18歲先好嗌呀,有酒架‼️

2023-04-01 71 浏览
好耐之前已經bookmark左呢間MUTA想試,今日約左個好耐無見既朋友出黎聚舊,一於揀呢間餐廳啦~餐廳環境以木系裝修為主,主要提供西日fusion菜,而且設有榻榻米座位,打卡一流🌟煎海老.蟹肉餅.青芥末蛋黃醬 ($198)頭盤叫左個煎海老蟹肉餅,擺盤賣相非常精緻,蟹肉餅超足料,切開見到一絲絲蟹肉,配上少少辣晚芥末蛋黃醬,非常惹味🌟海老濃湯意大利麵($168)主食我同朋友就揀左個海老濃湯意大利麵,意粉口感彈牙且掛汁力強,加上醬汁蝦味濃郁,蝦肉爽口彈牙,鮮味十足🌟法式奶油多士.鮮果.楓糖.鮮奶油 ($118)幾時都話女仔食甜品總有第二個胃,呢款法式奶油多士食落好鬆軟,有肉桂香,配埋時令水果,大滿足🌟Fruit Juice ($46)🌟Vanilla Apple Pie Tea ($46)飲品方面我地就叫左果汁同雲尼拿蘋果批茶,熱茶散發出淡淡既果香,幾特別

🌟煎海老.蟹肉餅.青芥末蛋黃醬 ($198)

🌟海老濃湯意大利麵($168)

🌟法式奶油多士.鮮果.楓糖.鮮奶油 ($118)

🌟Fruit Juice ($46)
🌟Vanilla Apple Pie Tea ($46)

2023-04-01 79 浏览
呢間餐廳經朋友推介就嚟試 結果完全無失望餐廳環境走日式簡約風柚子醬油吞拿魚他他最中餅 $138上碟賣相十分精緻 吞拿魚他他上面再加三文魚子作點綴 而且十分新鮮 入口口感豐富月見雞肉棒串 $88$88 有三串月見雞肉棒 性價比極高平時出面叫一串都大概要$48~醬油配上生蛋黃已經令人食到唔停口而且佢嘅醬油仲加咗D日式燒汁(章魚小丸子嘅醬汁味)蟹肉蟹膏甲羅燒燉飯蟹肉蟹膏甲羅燒份量好足 鍾意甲羅燒嘅朋友唔好錯過配上燉飯都非常夾 雖然略有小咸 燉飯熟度都拿掐得非常好
呢間餐廳經朋友推介就嚟試 結果完全無失望
餐廳環境走日式簡約風

柚子醬油吞拿魚他他最中餅 $138
上碟賣相十分精緻 吞拿魚他他上面再加三文魚子作點綴
而且十分新鮮 入口口感豐富

月見雞肉棒串 $88
$88 有三串月見雞肉棒 性價比極高
平時出面叫一串都大概要$48~

醬油配上生蛋黃已經令人食到唔停口
而且佢嘅醬油仲加咗D日式燒汁(章魚小丸子嘅醬汁味)

蟹肉蟹膏甲羅燒燉飯
蟹肉蟹膏甲羅燒份量好足 鍾意甲羅燒嘅朋友唔好錯過
配上燉飯都非常夾 雖然略有小咸 燉飯熟度都拿掐得非常好
2023-04-01 89 浏览
可以hea 的話不會郁😆坐榻榻米食日式西餐😋 💛良心店Atum restaurant💛旗下有幾間餐廳都試過,今次試以日式簡約風格為主軸的MUTA,店內設榻榻米同普通座位區~今次我好好彩坐到塌塌米位~開心 😚 為大家隆重介紹D美食先‼️ 🦀 蟹肉蟹膏甲羅燒燉飯 $178 *推薦👍🏻蟹蓋內放滿蟹膏, 啖啖黏稠的甲羅燒同蟹黃味超香,加埋仙甜的蟹肉令到Rissoto啲cream一點都唔膩!用匙羹拌入忌廉燉飯中🥄,👍🏻食到停唔到口強烈推介❗ 👅北海道帶子·檸檬奶油義大利麵 $148 *推薦👍🏻帶子一食就知係新鮮,味又濃又甜,爽口彈牙👍🏻奶油加落意粉係perfect match但食得多不免會膩聰明地加上🍋檸檬汁醬的微酸去中和味道夾過夾Band❗ 🐣雞肉棒串 $88雞肉燒得焦脆內有剁碎的雞軟骨增加咬口,兩者比例恰到好處點上燒汁同生蛋黃沾住嚟食,口感更滑順香濃。 🧇炸窩夫烤餅鮮果楓糖鮮奶油窩夫外脆內煙韌配上鮮甜的紅桑子再淋上楓糖漿,食熟悉的味道丫‼️細個婆婆成日整呢個畀我做早餐,就係果陣味☺️ TST美麗華世一餐廳🥇不論服務質素食物都值得稱讚👍🏻難怪長期都滿座記得! 記得! 記得 BOOK左位先呀! 🌟設加
可以hea 的話不會郁😆坐榻榻米食日式西餐😋

今次試以日式簡約風格為主軸的MUTA,
店內設榻榻米同普通座位區~
今次我好好彩坐到塌塌米位~開心 😚

為大家隆重介紹D美食先‼️

🦀 蟹肉蟹膏甲羅燒燉飯 $178 *推薦👍🏻
蟹蓋內放滿蟹膏, 啖啖黏稠的甲羅燒同蟹黃味超香,
加埋仙甜的蟹肉令到Rissoto啲cream一點都唔膩!
用匙羹拌入忌廉燉飯中🥄,
👍🏻食到停唔到口強烈推介❗

👅北海道帶子·檸檬奶油義大利麵 $148 *推薦👍🏻
帶子一食就知係新鮮,味又濃又甜,爽口彈牙👍🏻
奶油加落意粉係perfect match
但食得多不免會膩
聰明地加上🍋檸檬汁醬的微酸去中和
味道夾過夾Band❗

🐣雞肉棒串 $88
雞肉燒得焦脆
內有剁碎的雞軟骨增加咬口,
兩者比例恰到好處
點上燒汁同生蛋黃沾住嚟食,
口感更滑順香濃。

🧇炸窩夫烤餅鮮果楓糖鮮奶油
窩夫外脆內煙韌
配上鮮甜的紅桑子
再淋上楓糖漿,
食熟悉的味道丫‼️
細個婆婆成日整呢個畀我做早餐,就係果陣味☺️

TST美麗華世一餐廳🥇
不論服務質素食物都值得稱讚👍🏻
難怪長期都滿座
記得! 記得! 記得 BOOK左位先呀!

🌟設加一服務費

📍 MUTA Restaurant by ATUM