2023-04-16 58 浏览
近排長期都keep住好忙,所以都好耐冇同媽子兩個人撐枱腳啦🥺🥺~今日就帶咗媽子去尖沙咀美麗華既MUTA 嘆返餐精緻嘅西日Fushion菜✨🤍成間舖頭都係清新嘅木系裝修🍃🪵店員好nice咁樣安排咗俾我哋坐榻榻米🥰🥰打卡真係一流,好有和風居家氣息!(但如果你唔太鍾意坐榻榻米,都可以揀正常枱櫈,媽子就話榻榻米影相靚啲,但係正常枱櫈傾偈會舒服啲~)今次我哋就試咗:// Salad //富士蘋果 • 三文魚蔬菜沙律 • 柚子醋 $118鍾意食菜嘅媽子當然要叫返個沙律啦😚今次就揀咗呢個蘋果三文魚沙律,都幾特別,佢哋嘅沙律唔係用煙三文魚,而係刺身三文魚😮😮完美體現西式mix日式~三文魚嘅油香,配上蘋果嘅爽甜,再加上柚子醋,真係好fresh!🍎🥒🥗// Snacks //明太子雞翼 • 七味蛋黃醬 $78月見雞肉棒串 $88因為佢哋啲小食太吸引,最後決定叫兩個🤣🤣覺得佢哋呢度啲小食都幾抵😮😮因為平時呢個價錢係居酒屋應該只有一串,但呢一度同樣價錢雞翼有四隻,雞肉棒都有三串😙😙 明太子雞翼個餡好足料,七味蛋黃醬嘅調味亦都好用心!我最愛嘅月見雞肉棒亦都冇令到我失望😆😆配埋蛋黃醬汁,真係好好食🥹🥹🥹// Ri

今次我哋就試咗:

// Salad //
富士蘋果 • 三文魚蔬菜沙律 • 柚子醋 $118

// Snacks //
明太子雞翼 • 七味蛋黃醬 $78
月見雞肉棒串 $88

// Risotto //
蟹肉蟹膏甲羅燒燉飯 $178

呢道菜賣相都真係幾靚!Risotto上面放住裝滿左蟹膏同蟹肉嘅蟹殼🦀🦀見圖就會見到媽子示範如何仙女散花式灑上蟹膏同埋蟹肉~🧚‍♀️🧚‍♀️超級鍾意食蟹嘅Food Sec表示呢個場面實在太治癒了😛😛 Risotto煮得好creamy,撈埋滿滿嘅蟹膏同蟹肉,真係絕配~

// Dessert //
蜜柑雪葩•柚子蛋白霜•檸檬醬 $88

呢度嘅甜品真係好似藝術品一樣🎨擺盤非常精緻!✨咁多個component入面 Food Sec 最鍾意係佢個蜜柑雪葩🍊🍊~甜得黎好清新,仲有超級鮮甜嘅真蜜柑🥰🥰

// Drinks //
雲呢拿蘋果批茶 $46

我哋叫咗呢一個好特別嘅蘋果批茶🤣(好想知道究竟點樣可以將一個蘋果批放入一個茶到hahahaha),原來係蘋果加上肉桂同埋雲呢拿,夾埋都真係好有蘋果批配茶afternoon tea感覺☕️🫖🍵

最後都想講一講,呢一度店員嘅服務真係好好,每一個都超級有禮貌,仲好細心❤️俾我同媽子過咗一段chill chill既quality time😚😚佢哋嘅價錢係呢一個地段都唔算mark up得好犀利,份量都幾足!所以如果你搵緊地方同閨蜜傾吓計、同男/女朋友拍下拖、或者好似Food Sec咁同媽子母女撐吓枱腳,呢間都真係幾唔錯㗎🙌🏻🙌🏻

味道:👩🏻‍💻8/10
性價比:👩🏻‍💻7.5/10