2021-05-06 2171 浏览
提早食母親節飯、如果要食生蠔龍蝦呢類海鮮就要揀第二輪晚餐 Buffet 7:30pm 食到十點可以慢慢坐 ⋯⬇️閒日五月都仲有七折、三個人埋單$1488約五百蚊一位。門口價目表如下:⬇️其實感覺 Mr Steak Buffet 嚟來嚟去都係呢堆嘢、今次坐正海鮮區隔離就算 8:30pm 都見到繼續加長腳蟹同龍蝦。今晚龍蝦非常咸、第二轉食左半邊都仲係咸 ⋯ 長腳蟹就真係啖啖肉,又係第二轉先可以成條蚊出嚟食、全晚食得最多就係長腳蟹。生蠔佢話法國既偏瘦都OK、但係一兩隻洗得唔算乾淨!⬇️魚生區嗰啲都有帶子赤背吞拿魚三文魚同唔知係咪甜蝦、帶子消失咗之後就由蟹柳同埋八爪魚補上。壽司類基本上係冇得兩款太卷類。⬇️某個時間有鴨肝出、和牛又唔算特別好食。熱食有蒸魚蒸扇貝白灼蝦豬手蟹粥豬腳薑白切雞 ⋯ 燒牛肉佢比左件大過隻碟我、見到都飽!仲有螺頭湯同酥皮湯 ⋯ 酥皮湯熱辣辣但係冇料,自己可以加啲海鮮落去。⬇️黎 Mr Steak 當然就係鍾意佢嘅自由發揮心意碟配心太軟、加上就嚟母親節大家都整黎慶祝 ⋯ 師傅嘅字體係靚既,又唔使專登訂蛋糕、影相打卡一流而心太軟就算影完相裏面仲係熱辣辣好好味。⬇️甜品區已經冇乜戰鬥力 ⋯

⬇️
海鮮區(青口長腳蟹蜆龍蝦蟹鉗熟蝦)
法國生蠔(每次三隻)
8:30pm  仲有  refill   食到尾繼續仲有海鮮

鴨肝
燒牛肉

自選字配心太軟

⬇️
甜品區已經冇乜戰鬥力 ⋯ 雪糕就係Movenpick仲有韓國雪條同埋馬來西亞榴槤雪條、選擇都幾多!牛奶布甸都好濃!飲品區有自助檸檬茶、蘋果汁同埋青檸水,亦都可以沖咖啡飲。
榴槤雪條

⬇️
開心滿足慶祝節日、但係食物種類就唔算特別多。
2021-05-05
庆祝纪念
母亲节
海鮮區(青口長腳蟹蜆龍蝦蟹鉗熟蝦)
法國生蠔(每次三隻)
鴨肝
燒牛肉
榴槤雪條
2021-04-25 1679 浏览
以前已經黎過好多次。ㄧ直都覺得係香港最高質自助餐所以間唔中都會黎食下。不過今次熟食突然感覺差咗,冇以前咁好食最大分別應該係牛,一個字形容,咸,直係好咸不過亦有地方要讚下。就係心太軟!個心太軟真係幾好食, 而且師傅畫功真係好西利! 行過見到幾幅都好靚! 忍唔住都請師傅幫我畫返一幅有得睇有得食,正! 我本身好鍾意食生蠔, 不過當晚嘅生蠔就有啲太腥, 所以食左兩隻就冇再食總括黎講, 食物種類有啲少, 質素亦冇以前咁好。其實又未去到唔好食, 不過呢個價錢, 又唔係好多食物選擇。會唔會再黎真係要諗諗
最大分別應該係牛,一個字形容,咸,直係好咸

有得睇有得食,正!

2021-04-19 2055 浏览
呢間可以講係我食過最抵食同最好食既自助餐,食過好多間酒店既都比唔上我個人比較鍾意食海鮮類,而我幫襯既係星期六既午餐自助餐,會有即開生蠔🦪長腳蟹腳🦀,好耐之前係會有埋波士頓龍蝦同麵包蟹架,可惜已成歷史🙈生蠔方面佢排一次隊就可以拎三隻,由於唔係好多人排隊嘅關係,我今次都食咗30隻🦪新鮮有鮮味,食左無肚痛🤣蟹腳方面佢溶雪溶得好好,蟹腳好有鮮味,連我寶貝平時唔多食蟹腳既都追住食😂😋仲有好推薦既係佢個酥皮湯👍🏻☺️燒牛肉🥩心太軟仲可以用紙仔寫低心意,廚師會幫你寫喺心太軟個碟度,畫得好靚架,慶祝生日或者紀念日都好啱使除左即開生蠔同刺身,凍海鮮外,佢仲有沙律區,甜品區,同熟食區嘢飲係自己斟嘅,有檸檬茶又有咖啡機,可算係應有盡有,相比起出面好多酒店只係包一杯嘢飲佢已經贏幾條街

仲有好推薦既係佢個酥皮湯👍🏻☺️燒牛肉🥩

2021-04-19 1750 浏览
今次去咗銅鑼灣「Mr. Steak Buffet a la minute 」性價比超高嘅放題實在係大滿足!除咗多款不同種類嘅食物,例如海鮮吧、生蠔🦪、壽司、唔同國家嘅熟食、燉湯、酥皮湯、沙律、甜品等等.. 最正係有曰式即叫即整嘅🥩「Tepanyaki 佐賀燒牛肉」&「Sukiyaki 和牛壽喜燒」,啱晒我呢啲牛魔王😋😋 晚市有七折優惠,而且由3月24日起至4月30日,當月生日嘅朋友即享 【4人同行,1人免費】 優惠!生日之星連同3位同行朋友於星期一至四嚟5間 Mr. Steak或朗豪坊Bistro Bloom惠顧半自助晚餐或晚市套餐,即免1人收費!真係大件夾抵食呀!訂枱熱線:    2881 5757     銅鑼灣告士打道280號世貿中心6樓條款及細則請瀏覽網頁:http://www.mrsteak.com.hk/zh/news

訂枱熱線:
    2881 5757
    銅鑼灣告士打道280號世貿中心6樓

條款及細則請瀏覽網頁:
2021-03-01
2021-04-09 1562 浏览
怒食Mr steak 自助餐🤤.第一時間一定係主打海鮮龍蝦十分新鮮 對上一次食mr steak buffet是下午五點,相比7點嘅龍蝦,7點 時段的 ,比較好味,肉質結實!!同埋佢哋嘅 refill次數都會多啲~生蠔 沒有腥味 好多人排隊呀建議第一輪就去食呀.佐賀產和牛即叫即切片燒~入口即溶因為夠曬薄 超邪惡 , 油脂比較多 不過咁先夠正㗎嘛!壽喜燒本人唔係好鍾意甜味嘅嘢所以冇試到朋友就話覺得 唔錯 仲有少少伴菜,醬汁又夠多.熱盤 有好多款式個人比較鍾意 攞佢哋嘅酥皮湯同埋中湯 因為我會將海鮮放入去整返熱佢更加好味😋 你哋都不妨試下 好多朋友都會學我🤣
怒食Mr steak 自助餐🤤

第一時間一定係主打海鮮
生蠔
沒有腥味 好多人排隊呀建議第一輪就去食呀

佐賀產和牛
即叫即切片燒~
壽喜燒
本人唔係好鍾意甜味嘅嘢所以冇試到
朋友就話覺得 唔錯 仲有少少伴菜,醬汁又夠多
熱盤 有好多款式

2021-04-09 1448 浏览
今次為第二次嚟咋,網上自助餐群組好少見介紹,亦見有人話無乜refill, 就嚟一次睇下驚定喜,一行4人兩大兩小,星期五的中午快速入座仲安排勁舒服4人sofa...爽,勁近心太軟位置,兩個小朋友已經話:好多蟹腳(當然佢哋係唔食㗎啦)。快速拎蟹腳後發現好多枱都拎好多埋位,唔通一陣真係唔refill!?。。一陣話比大家知。我主攻甜品,蟹腳,魚生,其他無咩點食但有不停8掛下,發現和牛壽喜燒好食,辣豬紅定乜紅+豬腸好食。其次就係心太軟,兩個小朋友好似鄉里咁:有無我?我既係邊?仲不停話佢哋(廚師)寫得好快,而我發現整心太軟,侍應等等都好有耐性,快速收碟,無黑面。重點嚟,我眼見refill好多次蟹腳,當然亦快速比人掃清,相信好多人嚟都係為蟹腳,心太軟(有字寫唔太大件又唔算“漏“)當然我發現叫埋單(1:45)係蟹腳尾聲~可以食到2:30,但如果12:00就坐底,相信你會食到好多碟同知道下次點樣做。如果食唔多既小朋友又140cm之高度去放題已經要比大人了,所以我覺得今日值得一嚟兩大兩小$77x埋單~平日(小朋友應該為起$150咋,所以佢哋食得好小都無咁赤)。服務,價錢,種類,中幼咸宜希望疫情快啲過去,大

希望疫情快啲過去,大家搶多啲蟹腳。(我唔係打手,唔係開飯前影㗎,只係第一輪甜品人士而拍

p.s 網上預訂,有打電話嚟confirm
2021-04-09
  • 蟹腳
  • 牛乳布丁
2021-04-06 1370 浏览
我地食晚市第一場,基本上full booking職員有禮貌,安排入座都好快手食物款式同種類同以往差不多但係質素就明顯差左好多伏位1: 生蠔兩個師傅一個負責開蠔一個負責沖水。從來未見過有餐廳會過咁耐水,沖到咩味都冇曬。真係完全唔會食到蠔殼,因為師傅洗蠔係徹底到可以沖到粒蠔肉都翻轉埋。伏位2: 魚生女師傅一付唔想做野既咀臉,態度差到根本冇食客會去叫佢切魚生。刀功差過我,一碟只會俾三小片魚生你,成碟野完全唔見得人。乾到雪左幾個月咁,算咬得開既不過冇味既唔個食緊乜。伏位3: 飲品三款「果汁」都唔飲得人既

我地食晚市第一場,基本上full booking
職員有禮貌,安排入座都好快手

食物款式同種類同以往差不多

三款「果汁」都唔飲得人既
2021-03-31
  • 中湯
  • 西式甜點
Mr.Steak分店多而銅鑼灣世貿店Mr. Steak Buffet a la minute係全自助餐所以一向都好受歡迎同時亦好難book位難得放寬返四人限聚令本來同屋企人想訂酒店自助餐但臨近復活清明節五日連假問親間間都已經full booking要過哂紅日先有位突然諗起搏一搏打黎呢度問問 竟然話有位就即刻book左啦😍-------------------------晚市分兩輪(5:00pm-7:00pm , 7:30m-10:00pm)根據以往嘅經驗晚市第一段食物供應相對穩定而呢日都唔例外-------------------------前菜:有多款沙律,其中吞拿魚碎沙律用半個蜜桃托底好足料,所以比較搶手,而煙三文魚亦都好肥美!-------------------------是日回本位:生蠔🦪兩個師傅一人開蠔另一人洗蠔,每人每次可以拎一碟三隻蠔,生蠔雖然唔算好大隻,但creamy鮮甜,海水味重,比起滿滿鐵銹味我更愛呢種味道。重點係我全晚食咗差不多一打都無食到蠔殼碎,非常抵讚!🥰👏🏻👏🏻-------------------------海鮮:是日無麵包蟹供應(可能有生蠔就無麵包蟹)
Mr.Steak分店多
晚市第一段食物供應相對穩定
而呢日都唔例外
是日回本位:生蠔🦪

-------------------------
海鮮:是日無麵包蟹供應(可能有生蠔就無麵包蟹),長腳蟹肉質較散,味道淡而無味,其他海鮮就中規中舉。

4個人坐圓檯,都放得落好多碟食物!👏🏻👏🏻

-------------------------
熱食:我一向都幾欣賞呢度嘅和牛,無論係壽喜燒定燒和牛都好香好好味。
反而今日個燒牛扒就遜色少少,師傅切咗最邊邊果舊俾我,完全得筋同脂肪,得好細舊係肉仲超韌,一般食自助餐燒肉邊位係切走唔會俾客人,呢點真係要改善。😥

-------------------------
湯品:有中式燉湯同西式酥皮湯,我選擇中式,有雞肉雞腳同螺肉,個湯幾甜。

-------------------------
甜品:以呢個價位嘅自助餐,都算幾多款式!除咗圖中呢啲凍餅,亦有中式涼粉、豆腐花等等,仲有Haagen-Dazs雪糕球。😊

當然唔少得呢度賣點之一:心太軟。
客人可以隨意寫低便條,師傅會幫大家畫甜品碟,將心意傳達俾人。
朱古力心太軟外層少少脆好香,裡面流心朱古力漿好甜好濃味!😍

---------------------------
整體黎講,是日晚餐體驗良好,最滿意係生蠔的質素,同開蠔師傅好nice,成晚無停手不停開蠔都好好態度,仲會同客人傾偈,非常專業!😊
刺身質素就有待改善,八爪魚口感似橡筋,吞拿魚肉質好粉,完全唔新鮮!其他刺身都一般(所以點解無影相呢……)仲有要改善就係燒牛扒,上面有講不再多提。😥
雖然有改善空間,但回本位都幾多,係性價比高嘅自助晚餐,推薦!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2021-03-31
  • 生蠔
  • 麵包蟹
  • 和牛
自助餐唔會經常食,所以去嘅時候就一定會揀間高質嘅,甘就唔會哂左個quota呀嘛🙈🙈 一向都知Mr. Steak嘅buffet好食,而且有生蠔、長腳蟹、和牛呢啲回本嘢食,所以當上網見到有7折時即刻約埋朋友一齊去食餐好嘅✌🏻 (留意番,佢地社交平台最新顯示,呢個折扣4月都會繼續有!).佢地夜晚分兩個時段::: 5pm - 7pm同埋7:30pm-10pm,而我地就揀第一輪,折後$329一位,連埋加一$400都唔使真心抵🤩 不過留意番,根據佢地社交平台如果想食龍蝦同埋和牛鐵板燒嘅就第二輪先有喇(雖然嗰日好好彩地第一輪都有和牛鐵板燒,超開心🥳🥳).嘢食選擇都算多,前菜方面基本嘅沙律菜同好幾款芝士可以揀,不過我唔特別好芝士所以冇食到就唔知好唔好食luu.. 佢凍肉、薯仔沙律、粟米沙律、煙三文魚嗰啲就放左喺另外一個area度,凍肉有四至五款揀而大部分都唔錯。比較中意嘅係個煙三文魚同薯仔沙律,而粟米沙律就太大陣紅椒青椒味所以不了😶 朋友拎左個吞拿肉蓉釀桃嘅嚟食,但個味奇怪得濟所以食到一半放棄左😂😂.魚生刺身方面就係大路嘅三文魚、油甘魚、醋鯖魚嗰啲,正正常常冇乜特別驚喜吧.凍海鮮方面比較出色嘅係大啲嗰

凍海鮮方面比較出色嘅係大啲嗰款青口,比起另一款鮮甜所以都encore左多次🙊🙊

生蠔每人每次可以拎三隻,size都唔算細,而且有淡淡嘅海水咸香,所以亦都係另一樣encore幾次嘅嘢🤤

不過長腳蟹嗰啲相對嚟講就比較遜色,食落冇乜味... 有少少失望..

去到熱食方面,選擇都頗多。湯我就拎左酥皮牛肝菌忌廉湯,大大塊酥皮浸落個湯度真係超正!呢個最好早少少拎,因為到中間時會冇哂然後等ok耐先會再出番呀

其他熱食大部分都不過不失,但蒜蓉蒸扇貝係正的,粉絲索埋啲汁真係不得了🤤🤤

上網見到啲人都話個紅油抄手麻麻,但超中意食水餃雲吞嗰啲嘅我就係唔心死要試,然後就中伏了... 個皮超厚不得止,個辣得種辣油味,真係唔需要哂quota去試🙄🙄
嚟到Mr. Steak另一重點當然係牛!!佢主要有三款:燒牛肉、和牛壽喜燒、和牛鐵板燒。三樣都出色但最中意都係鐵板燒嗰個,佢係你去到即刻刨出嚟,然後放落去加少少鹽同胡椒去燒,佢牛味濃、有少少脂肪再熱辣辣食,成件事簡直不得了!😍😍

壽喜燒嘅牛都唔差,不過壽喜燒個湯相對較淡,不過連埋菜嗰啲食都係出色的!
最後要講嘅熱食就係鴨肝!佢地切得頗厚,食落十分之肥美,每件下面都加左少少焦糖蘋果粒令到成件事冇甘膩,所以最終食左兩舊😝😝 不過要留意,佢唔係長期有嘅,會隔一段時間先喺壽喜燒隔離嗰個位棟個牌出嚟,所以想食嘅就要得閒行過去留意吓喇,再唔係問個姐姐都會好好人甘答你大概幾點會再出

甜品方面,佢哋都有超多選擇,但由於已經食到好飽,所以最尾只係食咗一兩款。

咁當然其中一個quota梗係要留俾呢度最出名嘅心太軟喇!你可以喺佢個station拎張紙寫低你想要嘅message,然後就會好靚咁樣係啲碟度寫咗出嚟㗎喇💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️

如果諗唔到寫乜,佢哋出爐嘅時候都會有啲心太軟就咁放喺普通碟,然後就咁拎都可以。個心太軟拎完記得快啲食,佢一切開嘅時候超多朱古力醬流出來,朱古力味濃而且又唔算太甜。另外我地叫師傅加埋Häagen-Dazs雪糕,兩樣一齊食 ,真係好正!☺️☺️

另一個食咗嘅就係北海道牛乳布丁,幾好食,質感都唔錯,不過如果牛奶味可以再重啲會更加好
整體嚟講,個buffet性價比高,尤其喺有埋discount嘅期間絕對係可以一戰!💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️
2021-03-31 31817 浏览
實在係太多年無食自助餐了本身食得唔多.近幾年自助餐一間比一間貴.但食物質素又一般般想食好少少🤏晚餐一個人無$7-800都落唔到樓⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯但Mr. Steak不論係價錢同食物種類方面都深深的吸引到我座位都好闊.窗邊位可以望住海景食 真係一個好好嘅用餐享受⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯唔講唔知晚市第二輪食物多好多😍全部無限量供應🔥即開新鮮生蠔 🔥 香煎鴨肝🔥 日本和牛鐵板燒🔥 美國和牛壽喜燒🔥 美國燒牛肉🔥 冰鎮長腳蟹蟹腳🔥 冰鎮開邊龍蝦⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯一開始當然去拎龍蝦.長腳蟹.生蠔等海鮮先所有野都refill得好快. 除咗刺身唔會refill之外⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯龍蝦質量好好 幾乎隻隻都又大隻又多膏食咗3隻.肉質都好彈牙長腳蟹都好鮮.肉唔散生蠔每次都可以拎3隻.每一隻都大大隻 海水味超重牛魔王一定要黎試哂所有牛肉朋友仔都推介壽喜燒和牛.鴨肝呢種咁邪惡嘅野更加要狠狠地食佢幾件啦配上蘋果蓉 減少油膩嘅油脂⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯甜品一直會refill 而且唔會重複如果只係黎食甜點的話 都可以食到10-20款⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
想食好少少🤏晚餐一個人無$7-800都落唔到樓

最後一定要去寫紙仔 寫一個特別的心太軟
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
2021-03-24
2021-03-19 19638 浏览
📍Mr. Steak Buffet à la minute🔍銅鑼灣告士打道280號世貿中心6樓-----返新工之後幾個月都冇放過年假🥲,上個星期五終於可以抽到一日,比自己放個假recharge一下!剛好朋友仔話Mr. Steak 嘅Buffet最近開返又做緊優惠🤩,就即刻打電話黎book返張靠窗口嘅海景位食Dinner!!😊-佢哋嘅晚市分為兩段,兩段嘅唯一分別就係晚市第2段會多咗生蠔、鴨肝、和牛鐵板燒、和牛壽喜燒、燒牛肉、長腳蟹蟹腳同開邊龍蝦,而其他熟食、刺身、冷盤同甜品等等,款式就係一樣嘅🍽。-🔥回本必食:◆「生蠔、龍蝦、鴨肝、和牛、北海道帶子、珍寶甜蝦、和牛鐵板燒、蒸扇貝等等」.....🥄自助餐除咗好食之外,有冇容易回本嘅食物,亦都決定咗一個自助餐抵唔抵食。想要輕鬆回本,我就建議大家食晚市第二時段,因為呢個時段只係比前一個時段貴百幾蚊💰,但係多咗生蠔、🦞龍蝦、鴨肝、🐄和牛同長腳蟹等等嘅選擇。生蠔全部即開即食夠新鮮,鴨肝肥嫩幼滑、龍蝦同蟹腳則爽口彈牙,滲透微微海水味,全部都幾高質,仲有非常推介嘅珍寶甜蝦,記得一開場就好攞多幾隻,因為好搶手,當日大概個半鐘左右就冇晒貨。(除咗甜蝦之外,
📍Mr. Steak Buffet à la minute
🔍銅鑼灣告士打道280號世貿中心6樓
-----

🔥回本必食:
.....
🥄自助餐除咗好食之外,有冇容易回本嘅食物,亦都決定咗一個自助餐抵唔抵食。想要輕鬆回本,我就建議大家食晚市第二時段,因為呢個時段只係比前一個時段貴百幾蚊💰,但係多咗生蠔、🦞龍蝦、鴨肝、🐄和牛同長腳蟹等等嘅選擇。生蠔全部即開即食夠新鮮,鴨肝肥嫩幼滑、龍蝦同蟹腳則爽口彈牙,滲透微微海水味,全部都幾高質,仲有非常推介嘅珍寶甜蝦,記得一開場就好攞多幾隻,因為好搶手,當日大概個半鐘左右就冇晒貨。(除咗甜蝦之外,其他keep住都有Refill)

🍲熱食推介:
◆「薑蔥炸蠔、焗酥皮牛肝菌忌廉湯、蟹粥、荷葉蒸蝦、清蒸比目魚、豬腳薑、北芪黨參螺頭湯」
.....
🥄薑蔥炸蠔肥厚蠔鮮,炸完之後撈埋薑蔥汁黎煮,惹味度出色,雖然生蠔好食,但係呢一款炸蠔都真係唔輸蝕。🐟清蒸比目魚魚質細膩,嫩滑非常。北芪黨參螺頭湯則非常足料,每一盅入面都有原粒螺頭同埋我最鍾意食嘅軟爛雞腳,正!

🍮甜品推介:
◆「心太軟、法式焦糖燉蛋、麵包布丁、北海道牛乳布丁、泰式椰汁斑斕糕」
.....
🥄食過Mr steak嘅朋友仔都知,呢度嘅心太軟有幾咁出名,焗到微脆嘅表面下,係濃濃嘅朱古力🍫熔漿,一切開就會澎湃湧出,另外仲可以用紙仔寫低你想要嘅字句,比甜品師傅幫你寫喺碟上面,非常有心思。👶🏻B仔就中意加上一球Häagen-Dazs朱古力,一熱一凍嘅冰火配搭,感覺幾得意。另外煙煙韌韌嘅椰汁斑斕糕都係令我就算驚飽,都忍唔住要食幾件嘅高質甜品

-----
👶🏻B仔整體評價:8.1/10個👍🏻
👶🏻B仔抵食程度:8/10個👍🏻
👶🏻B仔環境評分:8/10個👍🏻
👶🏻B仔味道評分:8/10個👍🏻
👶🏻B仔回頭機會:8.5/10個👍🏻
2021-03-17 1252 浏览
朋友生日去食自助餐適逢有折扣就食試一次啦Book 左5:30 開始特登留肚去食返餐一入到去好多人!海鮮刺身唔錯最欣賞心太軟真係溜心架我食左兩個真係好正,又夠熱仲可以寫訊息表白心意Tim 有師傅做支朱古力文字服務真係好sweet 呀
2021-03-05
庆祝纪念
生日
真係~真係~真係~好唔容易能夠約齊舊公司同鋪嘅六位美女同事夾到時間,又適逢Mr.Steak晚市堂食有七折,立即訂位😚😚自助餐回本位當然係生蠔🦪啊、長腳蟹🦀啊、凍海鮮🦞啊!🙂🙂~~~生蠔🦪~~~今次嘅生蠔略嫌細隻,亦冇乜生蠔味🙁🙁~~~龍蝦🦞~~~龍蝦肉略嫌’鞋‘咗啲,冇特別😞😞~~~三文魚刺身~~~厚得黎油脂平衡,魚香味足😊😊~~~鵝肝~~~好軟‘淋’,好入味,亦都唔會過油!每人限取一碟(可以排隊再攞)推推👍🏻👍🏻佢另一賣點係心太軟蛋糕會有寫字服務,Fd Miss A就寫左呢碟😍😍熱食就有10幾款,幾鍾意佢嘅燉湯,清得來但濃味😄😄燒牛肉就好香牛肉味,師傅手勢都唔錯😙😙甜品方面都有好多款,但就冇乜特別,屬於普通款式😁😁服務幾好,收碟速度都幾快,補菜都唔會好慢🤗🤗相聚嘅時間實在太短啦,想講嘅說話都講唔晒!我哋一定要約多啲出嚟食飯!🥰🥰
自助餐回本位當然係生蠔🦪啊、長腳蟹🦀啊、凍海鮮🦞啊!🙂🙂

~~~生蠔🦪~~~
今次嘅生蠔略嫌細隻,亦冇乜生蠔味🙁🙁
~~~龍蝦🦞~~~
龍蝦肉略嫌’鞋‘咗啲,冇特別😞😞

~~~三文魚刺身~~~
厚得黎油脂平衡,魚香味足😊😊
~~~鵝肝~~~
鵝肝

心太軟蛋糕

熱食就有10幾款,幾鍾意佢嘅燉湯,清得來但濃味😄😄

燒牛肉就好香牛肉味,師傅手勢都唔錯😙😙
甜品方面都有好多款,但就冇乜特別,屬於普通款式😁😁

服務幾好,收碟速度都幾快,補菜都唔會好慢🤗🤗
2021-03-07
鵝肝
心太軟蛋糕
2021-03-13 1051 浏览
朋友介紹話位於銅鑼灣嘅👉🏻 Mr. Steak Buffet a la minute 👈🏻 強勢回歸有超多正野食,我就梗係要去試下喇👅..一入到去就見到👀好多人排隊嘅”即開新鮮生蠔 “ 每一隻都大大粒夠厚肉,入口滑溜,海水味適中,幾鮮甜㗎➰..係生蠔附近就見到”冰鎮長腳蟹蟹腳” 份量係超級多,每次俾人攞到一半嘅量,店員就會主動refill ,唔錯唔錯👍🏻 講返味道先,食落啖啖肉,蟹味十足,正😍..“冰鎮開邊龍蝦”係有好夠蝦膏,而且結實口感,肉質保持爽滑,幾好味😋..🗣今次自助餐嘅賣點係可以一次過食勻2款和牛,包括美國和牛壽喜燒、日本和牛鐵板燒、美國燒牛肉,個人推介日本和牛鐵板燒完全係入口即溶,濃郁嘅牛味,忍唔住食咗幾件✨..“香煎鴨肝”係外脆內軟,食落充滿油脂芳香配上醬汁,唔會令人覺得膩,好食‼️.甜品嘅特點係💁🏻‍♀️可以將你嘅心意同想要嘅公仔畫係心形碟到,加上即焗嘅朱古力心太軟,推介要慶祝生日同週年紀念嘅人嚟呢💓...

2021-03-10 1190 浏览
因為蠔質素都唔差,所以定時定後都會到此一食今次同行八位,當日有五六位都係常客。半年有多冇拜訪(以前兩個月左右到訪一次)首先大部份野食都退步,連蠔既質素都降低,最慘refill好慢。特別要講。沙律菜多時都冇,西湯喊到死、中湯淡到死。心中無數咩料呀⋯⋯但佢keep到蠔冇限量供應,同新鮮。但再唔係高質素肥美同貴價蠔😭😭其實有讚位,日本刺身新鮮保持水準、清潔度非常好、侍應服務態度都好。希望下次回復之前質素。
因為蠔質素都唔差,所以定時定後都會到此一食

首先大部份野食都退步,連蠔既質素都降低
,最慘refill好慢。
希望下次回復之前質素。
2021-03-03
  • 生蠔