2022-10-17 7487 浏览
知道媽咪鍾意食牛,經朋友推介,同媽咪嚟咗Mr. Steak食buffet😍 嚟到真係好驚喜,啲嘢食超多任君選擇~ 環境都好舒服,全場坐滿晒,好受歡迎🙈首先梗係要食佢嘅海鮮啦,有我好鍾意食嘅龍蝦,仲有長腳蟹、海蝦、青口、生蠔、魚生等等⋯ 佢嘅龍蝦勁新鮮,我一個人食咗好多🤫🤫除咗海鮮之外,必食嘅當然係佢嘅🐮飛驒牛,佢有幾種唔同煮法,鐵板燒、壽喜燒、火焰壽司~ 我自己就比較鍾意食壽喜燒,因為配埋佢嘅醬汁,肉嘅質感特別突出,而且蔬菜吸收埋啲醬油,真係超正😋😋呢度嘅湯都好足料㗎,中西湯都有👍🏻 我就飲咗花旗參排骨雞燉湯,好滋補😆媽咪就試咗酥皮焗龍蝦湯,都話好好味👍🏻除此之外,仲有大量嘅熟食~ 印度咖喱薄餅、卡邦尼意粉、豬腳薑、薑蔥蠔、蒜蓉粉絲蒸扇貝等等⋯🤓🤓食晒熟食之後當然要食女仔最鍾意食嘅甜品🤩 佢嘅心太軟係我嘅至愛,一切開一半,好多朱古力醬流出嚟,佢仲有甜品師即場幫你拉花,畫出你想要嘅圖案🥰 睇吓,同我個電話殼隻公仔一樣樣㗎👍🏻👍🏻 除咗心太軟,仲有cheese cake、tiramisu、泡芙… … …呢度嘅自助餐性價比真係好高,啱晒大食嘅朋友仔🙈 員工仲好有禮貌,收碟都收得好快😆

2022-09-27
  • 和牛壽喜燒
幾年前我喺呢間餐廳嘅常客, 近來收到消費券就諗住走去試下佢個午餐,睇下會唔會同舊時一樣咁好啦😉點知今次就中咗伏喇😂其實呢間餐廳有好多問題真係要去改善!第一服務態度,我一入𨋢上到去就聽到接待處同打電話入嚟訂位嘅客人對話,我聽到嗰個接待姐姐個語氣非常之唔好又冇禮貌,心諗餐廳多人食都唔係連少少禮貌都冇呀嘛,唔係要受你氣呀嘛訂位都😥第二就係佢哋食物嘅refill速度超慢同埋貨不對版😡, 初初開始時係擺得好靚仔嘅但係原來真係得初初開始嘅時候😣啲海鮮蟹腳唔夠十五分鐘就畀人掃曬跟住隔咗好耐一直都冇再review過,後來我見到佢有refill, 但係拎出嚟嘅質素係D營養不良嘅蟹腳,又瘦又細有圖為證😡! 這個真心嬲如果出一轉你哋唔想再出嘅話就唔好做自助餐啦玩嘢咩😫!你又要收人自助餐價又驚啲客食曬食得多收收埋埋咁鬼孤寒🙄 除咗我之外仲有其他客人喺度問佢哋嘅答案都話慢慢會出㗎喇,慢都唔使成半個鐘都唔出呀嘛😂,真係真係唔信你哋冇心係咁做來控製成本。 同埋我覺得佢哋食物嘅質素同埋味道都比之前差咗好多,尤其是啲甜品好似一啲誠意都冇個拿破崙仲要淋曬完全食唔落。佢哋嘅壽喜燒D和牛肉瘦到我不能再形容,一啲脂肪都冇又鞋又

其實呢間餐廳有好多問題真係要去改善!

同埋我覺得佢哋食物嘅質素同埋味道都比之前差咗好多,尤其是啲甜品好似一啲誠意都冇個拿破崙仲要淋曬完全食唔落。佢哋嘅壽喜燒D和牛肉瘦到我不能再形容,一啲脂肪都冇又鞋又靭阿婆應該食唔到,如果用這個價錢我不如加多少少去酒店食冇咁嬲啦😐😐
仲有佢哋雪糕應該唔係再用大牌子嘅嘢😥佢完全冇寫任何牌子,但我食得出佢嘅味道係比較淡口同埋水汪汪應該係自家製。自家製都有自家製嘅好食但係我覺得佢哋自家製係完全唔好食,非常之淡嘅雪糕。所以最後我食咗個零鐘頭就走人啦都唔想再錯落去🤣,舊時喺我印像中好好嘅餐廳今次成為咗我一個好差嘅回憶😥。
這個是我真心真實嘅食評,因為我真的不希望有其他人再中伏亦都希望呢間餐廳好好改善同反省,不要忘記你們初心,因為你哋舊時真係做得好好㗎,唔好搞到咁啦😥,短期內我應該唔會再去了😔
refuse長腳蟹腳質素
海鮮區
再次 refill 嘅長腳蟹質素
長腳蟹
壽喜燒和牛
長腳蟹
2022-10-07 1352 浏览
交通: 喺地鐵站附近好好揾價錢: 以有得食生蠔來講 $400真係好抵食🤩(我係食佢5:30果場 平啲加7折仲要其中一位係當個月生日 買4送1食物方面,🦪前菜有生蠔(多人排隊就每人三隻 冇人排可以叫佢一次過比半打你)、長腳蟹(超級鮮甜)等等見到佢第二場有龍蝦 有興趣可以食第二場 但係會貴啲🍣魚生選擇比較少得六種 勉強過得去🥘熟食嘅話要試下佢嘅和牛 即刻煎 同埋有個蒸蜆 蜆肉大隻鮮甜 🫕有一個中式同西式湯 推薦西式嘅酥皮龍蝦湯👍🏻酥皮好脆 連埋啲湯一齊飲非常夾🍰 Display嘅蛋糕全部都麻麻哋 特別推介佢嘅心太軟🍫 即叫即整 仲可以叫佢畫盤 🍦 Häagen-Daze&Movenpick
交通: 喺地鐵站附近好好揾

🍦 Häagen-Daze&Movenpick

• 生蠔
  • 長腳蟹
2022-10-04 7301 浏览
食buffet唔一定去酒店食嘅,Mr. Steak buffet相信大部份buffet愛好者都食過,最大特色係採用開放式廚房,亦唔少即刻製作嘅菜式,保證新鮮熱辣~Mr. Steak buffet咁受歡迎,想食就要趁早訂位。去到餐廳雖然仲要排隊入座,不過餐廳安排都幾有效率,好快就可以入座。最受歡迎當然係海鮮啦,未夠鐘開始就已經有食客攞定碟排定隊等攞。龍蝦、蟹腳、蟹鉗、青口、蜆、蝦排列整齊,數量夠晒多,食客都好有秩序亦手腳俐落,人人都滿載而歸。最好食係蟹腳,juicy、冰涼嘅蟹肉,好似對住個大海食咁歎;龍蝦都相當不錯夠大隻,有啲仲有橙紅色嘅蝦膏,肉質爽口。不過餐廳俾嘅剪刀比較細把難用,建議自備就拆得更爽。另一邊受歡迎嘅係生蠔,師傅喺面前即開,保證新鮮。入口先嚟一浸海水鹹香,感覺好fresh,之後慢慢回甘,非常鮮美。食完海鮮就到靚牛-飛驒牛,有唔同煮法。日式有壽喜燒、鐵板燒、火炙壽司,都係即整。壽喜燒有蔬菜同菇減低膩感,甜甜哋同肉味又幾夾;鐵板燒就比較油膩,但油香肉香就好突出。西式有即切燒牛仔肉,半熟再加脂肪口感超嫩,淋上燒肉更能帶出肉味。各有千秋,雖然「邪惡」但真係忍唔到口。除咗以上必食,

除咗以上必食,仲有各類熱葷、即炸天婦羅、刺身、燉湯等等都好高質,係西湯嘅龍蝦湯唔係好飲得出龍蝦味,有少少失望。

自助餐點少得甜品,有豆腐花、各式水果、蛋糕,但最受歡迎就係即整心太軟,食客可以喺紙仔寫低祝福語句或者想表達嘅說話,由師傅用朱古力漿、糖漿寫出,好有心思。

2022-10-04 1096 浏览
I personally have visited this place multiple times and have never left disappointed, or uncomfortably full for that matter. While you can certainly feel free to gorge yourself, I choose to treat the buffet as a nice restaurant where I’m able to sample a wide variety of high-quality menu items.The menu is where this buffet really shines. Not only are items of exceptional quality, but there’s also enormous diversity in offerings.My favorite item in the entire buffet was the Shrimp and Seafoods. L

My favorite item in the entire buffet was the Shrimp and Seafoods. Look at those crab legs OH MY GOD!!!!! Seriously. Incredible. Like other items mentioned, the Shrimp and Crabs are included in the collection of photos below.

As an encore, make sure to grab some desserts, which are essentially works of art that offer an unreal taste.

Here are a bunch of food photos I took while at the buffet:
2022-10-01 1129 浏览
有一段時間沒有光顧過Mr Steak Buffet,見有時間就去吃自助餐。甜品種類很多,賣相討好之餘,味道都不錯。生蠔是最受歡迎的食品之一,每次限取3隻。和牛壽喜燒很有水準,和牛肉質很嫩,醬汁不會太甜。雖然酥皮湯比較飽肚,但窩夫也忍不住取了一盅試試看,酥皮有驚喜。刺身好厚身,新鮮味美。羊架比燒牛肉好吃,伴碟的薯蓉很有藝術感。北海道道牛乳布丁非常香滑。

甜品種類很多,賣相討好之餘,味道都不錯。

2022-09-29 1362 浏览
明明其實見到open rice有好多張龍蝦,刺身帶子既相,但冇。因為我唔食蠔,所以我一心黎就係為左呢兩樣同長腳蟹(長腳蟹有幾甜但偏瘦)。唔知係咪因為我閒日dinner 1700頭round冇龍蝦同帶子?有冇人可以話我知哈哈。btw其他野雖然其實選擇唔多,熱盤同甜品都好食。例如牛肉壽喜燒,天婦羅(蝦refill勁慢,經常聽到人求姐姐整。我鐘意食炸菇同茄子,又薄又好脆又新鮮)只係現切嗰舊牛扒真係鞋過牛肉乾,可以skip。風景一流。環境乾淨。收碟都好快。只係真係好遺憾,山長水遠黎為左食龍蝦同刺身帶子,結果冇得食。

風景一流。環境乾淨。
收碟都好快。

2022-09-28
  • 壽喜燒
  • 甜品
2022-09-29 980 浏览
一年總會口痕食一次mr steak,熱食、甜品應有盡有,最吸引一定係佢既海鮮🦞🦐冷盤海鮮同生蠔實在好食!生蠔夠鮮甜👍🏻松葉蟹腳入口啖啖肉,味道夠甜!龍蝦味道都唔錯!略嫌肉唔夠厚身,唯有拎多幾轉!但今晚無蟹,有點可惜~另外一定要試飛驒牛壽喜燒!肉質軟嫩、油香十足,超正!龍蝦酥皮湯,排到第二round終於拎到!酥皮夠香脆,配上龍蝦湯更香口!熟食試左中式牛腩、炒手同麻辣鴨血。牛腩夠香口、鴨血夠麻夠辣、炒手不過不失甜口方面十分推薦芒果布甸同牛奶布甸🤤🤤

冷盤海鮮同生蠔實在好食!生蠔夠鮮甜👍🏻
松葉蟹腳入口啖啖肉,味道夠甜!

另外一定要試飛驒牛壽喜燒!肉質軟嫩、油香十足,超正!

甜口方面十分推薦芒果布甸同牛奶布甸🤤🤤

2022-09-27 1311 浏览
疫情前食過一次lunch,感覺非常不錯。今日週年紀念,諗住有得畫碟字,就去食lunch慶祝,可惜跟疫情前水準相差好遠,好失望😓除了食物質素,服務員態度也很差,要多加訓練呢!
2022-09-27
庆祝纪念
纪念日
2022-09-22 7081 浏览
食開Buffet 嘅大家應該對Mr. Steak 唔會默生 位置於銅鑼灣, 非常就腳, 出地鐵轉個灣就到 . 餐廳由於近海, 所以有海景位置可以提供,地方非常大,亦有卡位同大長枱,聚會都非常適合。.食Buffet 我就習慣先食冷盤,再飲啲湯食啲熱食,今晚當然唔會例外。 . 先來冷盤海鮮類- 龍蝦, 長腳蟹, 海蝦, 青口, 生蠔, 蟹鉗。 基本海鮮冷盤生部都有, 而且都鮮甜爽口, 而且供應量充足,唔洗出去爭崩頭。 沙律都有好多款式選擇,仲有好多火腿芝士麵包比你揀。 . 之後就開始日食區域 – 有飛驒牛,關東煮, 壽司, 刺身, 天婦羅, 鴨肝炒飯, 刺身有三文魚,立魚, 醋鯖魚 ,八爪魚等 真係每款都要食, 和牛入口充滿牛味, 口感豐富。 . 熟食- 中西湯都有, 有花旗參燉雞, 最特別有酥皮湯, 好好飲,鮑魚雞粥,豬腳薑, 辣酒煮花螺, 蒜蓉粉絲蒸扇貝,燒牛肉,辣蟹,炒時蔬,樣樣一轉都飽到上心口。 . 甜品區域 – 雪糕有Haagen Dazs同movenpick, 雪糕控會非常開心,其他甜品有蛋糕, 豆腐花, 北海道牛乳布丁, 多不勝數,其中仲有生日寫名服務,去甜品區寫低比
食Buffet 我就習慣先食冷盤,再飲啲湯食啲熱食,今晚當然唔會例外。 . 先來冷盤海鮮類- 龍蝦, 長腳蟹, 海蝦, 青口, 生蠔, 蟹鉗。 基本海鮮冷盤生部都有, 而且都鮮甜爽口, 而且供應量充足,唔洗出去爭崩頭。 沙律都有好多款式選擇,仲有好多火腿芝士麵包比你揀。 . 之後就開始日食區域 – 有飛驒牛,關東煮, 壽司, 刺身, 天婦羅, 鴨肝炒飯, 刺身有三文魚,立魚, 醋鯖魚 ,八爪魚等 真係每款都要食, 和牛入口充滿牛味, 口感豐富。 . 熟食- 中西湯都有, 有花旗參燉雞, 最特別有酥皮湯, 好好飲,鮑魚雞粥,豬腳薑, 辣酒煮花螺, 蒜蓉粉絲蒸扇貝,燒牛肉,辣蟹,炒時蔬,樣樣一轉都飽到上心口。 . 甜品區域 – 雪糕有Haagen Dazs同movenpick, 雪糕控會非常開心,其他甜品有蛋糕, 豆腐花, 北海道牛乳布丁, 多不勝數,其中仲有生日寫名服務,去甜品區寫低比師傅,師傅就會係碟上面唧花寫上happy birthday 加生日人士大名,好窩心服務。 . 食完Buffet 之後個人非常滿足, 一晚裡面食盡所以中西美食, 今晚可以發個好夢。
2022-09-21
2022-09-17 1708 浏览
Lunch buffet二百幾一位,回本位有蟹腳、SRF和牛壽喜燒、燒牛肉。蟹腳比較鹹同埋要搶😹 牛肉壽喜燒好食,攞咗好多次,燒牛肉都唔錯。另外仲有心太軟,可以寫低俾師傅再喺個碟度畫
人生總有個等著自己發達的閨蜜👭🏻窮煮婦今次就有閨蜜邀請自己食大餐賀IG 2萬支持🎉今次選擇左大名鼎鼎既🌟Mr. Steak Buffet à la minute🌟好少餐廳開業後可以維持水準,一般都會走退步路線窮煮婦8年前(?)光顧過Mr. Steak Buffet à la minute🤔✅認真一讚咁多年後再光顧,水準更超越舊時🏆...多種海鮮選擇,數量比好多高端酒店更勝一籌🦐🦞🦀仲有無限量任食飛驒牛🇯🇵🐮入口即溶質素一流👍🏼值得一提⚠️點解咁多人選擇到Mr. Steak Buffet慶祝特別節日‼️因為有當值甜品師傅即場為客人製作🤎個性化心太軟🍫窮煮婦閨蜜都準備左「賀Poorjopenrice破2萬科勞」🤣真係夠晒飽足又特別呀🤰🏻#食譜 #港式料理 #簡易食譜 #簡單料理 #簡単レシピ #香港食譜 #家庭料理 #懶人食譜 #懶人料理 #hongkongrecipes #家常菜 #家常便飯 #晚餐 #晚餐吃什麼 #午餐 #午餐吃什麼 #香港美食 #松葉蟹 #mrsteak #mrsteakbuffet #龍蝦 #海鮮放題 #香港自助餐 #自助餐 #銅鑼灣美食 #酒店自助餐 #hongkon
人生總有個等著自己發達的閨蜜👭🏻
窮煮婦今次就有閨蜜邀請自己食大餐賀IG 2萬支持🎉
好少餐廳開業後可以維持水準,一般都會走退步路線
✅認真一讚咁多年後再光顧,水準更超越舊時🏆
...
多種海鮮選擇,數量比好多高端酒店更勝一籌🦐🦞🦀
仲有無限量任食飛驒牛🇯🇵🐮入口即溶質素一流👍🏼
因為有當值甜品師傅即場為客人製作🤎個性化心太軟🍫
真係夠晒飽足又特別呀🤰🏻

#食譜 #港式料理 #簡易食譜 #簡單料理 #簡単レシピ #香港食譜 #家庭料理 #懶人食譜 #懶人料理 #hongkongrecipes #家常菜 #家常便飯 #晚餐 #晚餐吃什麼 #午餐 #午餐吃什麼 #香港美食 #松葉蟹 #mrsteak #mrsteakbuffet #龍蝦 #海鮮放題 #香港自助餐 #自助餐 #銅鑼灣美食 #酒店自助餐 #hongkongbuffet #生蠔 #生蠔任食 #飛驒牛
2022-08-23
2022-09-16 1044 浏览
鍾意食海鮮既我留意左Mr. Steak buffet好耐啦💓 今次生日終於食到啦首先就緊係主攻海鮮區,見到既時候好震撼,有大大隻龍蝦🦞同長腳蟹山,仲有凍蝦🦐、青口、翡翠螺等等嘅海鮮 當然唔少得係刺身同即開生蠔,刺身夠哂厚切新鮮、生蠔🦪夠肥美除左冷盤海鮮之外,熱既海鮮都有,有炒蟹🦀、蒜蓉蒸扇貝、魚🐟等等,真係海鮮控福音呀另一個好正既位就係任食日本和牛🐮😍,有鐵板燒、火炙和牛壽司🍣同埋壽喜燒,和牛入口即溶,真係好正呀🤩日式天婦羅🍤都係即場炸,熱辣辣又鬆脆仲有我鍾意既芝士🧀區,有好多款唔同既芝士選擇最後仲有起碼十幾種甜品🍰🍮同Haagen daz雪糕🍨任食甜品仲有一個好特別既地方,就係可以寫上祝福字句配上朱古力心太軟蛋糕咁多貴價食材任食,呢個Buffet真係物超所值呀👍🏻👍🏻

當然唔少得係刺身同即開生蠔,刺身夠哂厚切新鮮、生蠔🦪夠肥美

日式天婦羅🍤都係即場炸,熱辣辣又鬆脆

仲有我鍾意既芝士🧀區,有好多款唔同既芝士選擇

最後仲有起碼十幾種甜品🍰🍮同Haagen daz雪糕🍨任食

咁多貴價食材任食,呢個Buffet真係物超所值呀👍🏻👍🏻
2022-09-14 928 浏览
爸爸媽媽就嚟結婚周年🥰🥰👰🏻‍♀️👰🏻‍♀️👰🏻‍♀️ sweet sweet forever 帶佢哋提早慶祝吓 過節最鍾意黎 @mrsteak.hk 慶祝佢哋嘅海鮮山 狀容鼎盛有蟹腳 原隻龍蝦 🦞 蟹鉗 非常之鮮甜 啖啖肉 超足料另外一定要試吓佢嘅飛𤩧牛 超香嘅油脂 佢唔止單單一種煮法 有壽喜燒 和牛刺身 燒和牛片 同埋唔同嘅熟食 我就最鍾意佢哋嘅壽喜燒,將啲油脂迫晒出,唔誇張真係有入口即溶嘅感覺。食完海鮮同埋和牛已經大滿足,不過最鍾意mr steak 佢哋熱食都有好多選擇 佢哋嘅燉湯都出色,飲完唔會太口渴唔係太多味精,酥皮龍蝦湯,花旗參排骨燉雞,中式西式,一樣出色😜 平時比較少飲酥皮湯,喺度飲咗兩碗,酥皮沾埋啲龍蝦湯,龍蝦香氣十足。另外佢哋嘅比目魚熱食都唔錯,魚油味好香,仲有好多其他中式菜印度菜,食極都未食完好多嘢都仲想食。佢哋連甜品嘅種類都好多,有10幾款以上,當中最推介佢哋嘅,香蕉班戟,creamy ,同埋唔少得佢哋嘅招牌心太軟😛

帶佢哋提早慶祝吓
過節最鍾意黎 @mrsteak.hk 慶祝

佢哋嘅海鮮山 狀容鼎盛
有蟹腳 原隻龍蝦 🦞 蟹鉗
非常之鮮甜 啖啖肉 超足料

2022-09-08 7013 浏览
趁就嚟中秋節同屋企人食大餐,聚一聚~~ 揀咗銅鑼灣世貿中心嘅Mr. Steak,坐窗邊可以望住無敵海景,坐卡位就寛敞舒服。食物真係太多選擇,揀飲擇食嘅屋企人個個都捧住個肚走!!極品「飛驒牛」超高質嘅日本和牛,顏色鮮艷,肉味濃油脂豐。 三個食法:鐵板燒、壽喜燒、火炙壽司,每款都要試!鐵板燒係即切,大大片,一路燒啲香味一路湧出嚟呀!湯品有酥皮龍蝦湯同花旗參排骨雞燉湯,龍蝦湯濃稠,但我就鍾意燉湯,清澈足料又鮮味。 海鮮成座山咁,原隻龍蝦、長腳蟹、青口、蟹鉗、即開生蠔……每款都好鮮甜,refill快,very good!熱食即炸天婦羅、即切燒牛仔肉、鮑魚雞粥、蒸扇貝……其實只係試咗少少,唔會諗到連個豬腳薑都好正!甜品成張甜品枱嘅甜品,樣樣都想試,可惜唔夠食力。 只係食咗Tiramisu、麵包布甸同豆腐花。 另外有七款雪糕選擇,最後一定要食即焗心太軟,超濃郁朱古力味,傳情達意,將心意寫喺紙上面,甜品師就會幫你畫到靚靚。Happy day又回味!
食物真係太多選擇,揀飲擇食嘅屋企人個個都捧住個肚走!!

極品「飛驒牛」
湯品
海鮮
熱食
甜品
Happy day又回味!