2010-07-14
睇咗OPEN RICE食評,揾咗好多間食BF嘅酒店或餐廳,間間都有人話OK,有人話差,`決定去MR. STEAK 試吓一行八人BOOK咗 6:30PM, 入到餐廳環境都OK,但樓底較矮,枱與枱之間距離較近,當坐滿客人後好嘈首先出去行咗一轉,都唔係好多款式但我凈系食推介食物都回一啦)長腳蟹----嘩嘩嘩,勁正,蟹腳好長,啲肉好甜,蟹身啲肉都好實好甜,試過係其他酒店食過,啲蟹身都唔食得,霉的,依度超掂即開生蠔----雖然唔算大隻,但啲肉都好鮮甜,每人每次限拎4隻牛--鉄板燒和牛,火炎和牛壽司鵝肝--好厚,好大塊,北海道牛乳布丁---超滑甜品--雖然樣貌唔吸引,但都OK黑芝麻雪糕OK刺身--海胆有腥味以下嘅我都冇食三文魚好厚,好大塊,甜虾,北寄貝,帶子,火炎三文魚壽司,我冇食屋企人都話OK沙津--都好多選擇日式烏冬,串燒,各式凍食熱食--唔多總括來講,用依個價錢,凈系食和牛,生蠔,鵝肝,長腳蟹巳經好底好個某大酒店推介食物每樣都出現人龍,但冇法啦,每樣食物都系即煮,即開,要食好嘢都要㗎啦...我會再去
牛--鉄板燒和牛,火炎和牛壽司
鵝肝--好厚,好大塊,
北海道牛乳布丁---超滑
甜品--雖然樣貌唔吸引,但都OK
黑芝麻雪糕OK
刺身--海胆有腥味
以下嘅我都冇食
三文魚好厚,好大塊,甜虾,北寄貝,帶子,火炎三文魚壽司,
我冇食屋企人都話OK
沙津--都好多選擇
日式烏冬,串燒,各式凍食
熱食--唔多
我會再去