2022-11-25 315 浏览
今晚朋友請食好西,  Mokumoku Yakiton   主打日式 [豬] 串燒的專門店,  裝潢走日式居酒屋設計.入門有大吧檯,氣氛好熱鬧,  有格調,看牆上的豬形,  更了解豬的每一個部位.   內臟位罝靠自己想想了.一坐低, 店員即送上餐牌.   打開餐牌, 原來除了豬,  還有其他肉類, 海鮮, 飯, 麵等, 好多選擇.   每道菜式圖文並茂, 非常貼心來了前菜:    凍蕃茄,  酸酸甜甜加上醬油和麻油香, 少少生蒜, 入口味道酸酸甜甜, 令人胃口大開.  更提升了蕃茄味道.明太子沙律,  粒粒方形明太子,  口感略脆帶些咸鮮味, 好爽.我們各點了飲品,  來個碰碰杯.   淺間蘋果酒,  帶蘋果味好清新. 柚子梅酒,  入口富柚子的清香, 而且帶點米酒的醇厚.日本居酒屋, 要來個 刺身盛盒,   共五款刺身,  色澤亮麗.帆立貝:柔順細嫩, 入口鮮甜甘香.赤蝦:     大隻兼肉厚, 肉質綿軟滑富膠質, 味鮮甜.油甘魚:入口軟稔, 魚脂豐富.海膽:    顏色有光澤,  味道香濃富天然海水味, 入口軟滑細緻.三文魚:肉質柔軟, 鮮甜不腥.接著串燒時間, 全部即叫即燒, 熱
入門有大吧檯,
氣氛好熱鬧,  有格調,
一坐低, 店員即送上餐牌.
柚子梅酒,  入口富柚子的清香, 而且帶點米酒的醇厚.
日本居酒屋, 要來個 刺身,   共五款刺身 色澤亮麗.
帆立貝:柔順細嫩, 入口鮮甜甘香.
赤蝦:     大隻兼肉厚, 肉質綿軟滑富膠質, 味鮮甜.
油甘魚:入口軟稔, 魚脂豐富.
三文魚:肉質柔軟, 鮮甜不腥.
接著串燒時間, 全部即叫即燒, 熱辣辣送上.
豚肉鵪鶉蛋串, 薄薄的豬肉, 包著鵪鶉蛋,  豬肉汁加蛋味,  好正.
厚揚豆腐串,    賣相好靚, 燒得表面有焦香, 入口帶豆香, 吃得健康.
上等豬脷串,   豬脷燒得很好, 但口感略實, 要 慢慢咬.
豬腰子串,   處理得好好,  豬腰子燒得吾會乾, 食落有點煙韌.
西班牙黑豚豬頸肉串.    西班牙黑豚最討人喜愛,  豬肉有肉汁, 肥瘦適中, 外皮烤至焦脆, 香口惹味.
雞翼串,  雞翼外皮燒得香脆, 雞肉鮮嫩, 多食一兩件都得.
日本原條槍魷魚,  原隻魷魚已切開, 擺碟好有睇頭,  伴有櫻花蝦及蔥粒, 魷魚味道鮮甜,  口感豐富.  好睇又好食.
Mokumoku Yakiton  串燒做得非常好, 內臟串燒處理也相當出色,  價錢中肯, 系居酒屋首選.
  • 豚肉鵪鶉蛋串
  • 厚揚豆腐串
  • 豬腰子串
  • 西班牙黑豚豬頸肉串
  • 雞翼串
2022-11-25 13 浏览
這間位於銅鑼灣的日式串燒店,跟一般串燒店與別不同,特別以豬為主打,提供不同產地的豬肉及部位,如豬肚、豬腰、豬皮、豬脂、豬小腸、豬大腸、豬喉軟骨、豬顎骨肉等特別部位,超乎想像;除了豬,也有雞、牛、海鮮選擇。串燒以外,還有刺身、燒物、沙律、食事及各類酒品提供。餐廳取名「Moku Moku」,意思是如雲的煙霧;日文發音跟星期四很相近,加上日本人喜歡星期四約朋友一齊出街飲返杯,餐廳逢星期四當日,全場所有女士均可以免費嘆一杯Sapporo啤酒,齊齊慶祝幸福的星期四,女士們要留意喔!🦋蒜子蕃茄沙律 $32🦋明太子沙律 $48每次吃日料也喜歡先來個沙律喚醒一下味蕾,醒醒胃。🦋刺身盛 $168刺身款款好新鮮,三文魚肥美吸引,帶子鮮甜無比,赤蝦好大隻,口感一流。🦋豬腰子 $28/串🦋西班牙產黑豚肉頸肉串 $38/串🦋豚肉紫蘇卷 $32/串🦋豬皮串 $28/串🦋豚肉露筍卷 $32/串🦋雞翼串 $34/串來到不能不試試這裡的豬串燒,一口氣點了六款豬不同部位試試,串燒火喉控制恰到好處,表面燒得香噴噴,肉汁沒有流失,調味方面不會過咸,不用蘸額外醬汁也好好味。一向是牛魔王的小編,今次也為豬隊友平一平反,豬腰爽口沒

🦋蒜子蕃茄沙律 $32
🦋明太子沙律 $48
每次吃日料也喜歡先來個沙律喚醒一下味蕾,醒醒胃。

🦋刺身盛 $168

🦋豬腰子 $28/串
🦋西班牙產黑豚肉頸肉串 $38/串
🦋豚肉紫蘇卷 $32/串
🦋豬皮串 $28/串
🦋豚肉露筍卷 $32/串
🦋雞翼串 $34/串
來到不能不試試這裡的豬串燒,一口氣點了六款豬不同部位試試,串燒火喉控制恰到好處,表面燒得香噴噴,肉汁沒有流失,調味方面不會過咸,不用蘸額外醬汁也好好味。一向是牛魔王的小編,今次也為豬隊友平一平反,豬腰爽口沒異味,豬皮彈牙膠質重,豬肉卷肉汁豐富,沒有小編最怕的豬腥味,食得好放心。

🦋燒三文魚魚頭 $108
三文魚頭燒得很出色,份量超多,好抵食,擠上青檸汁或蘸上酸汁吃,更添惹味。

🦋淺間蘋果甜酒 $65
🦋柚子檸檬酒 $65
來居酒屋吃串燒,再喝杯酒,讓人輕鬆解愁。兩款甜酒都很易入口,男女皆宜。

🦋椰子雪糕 $48
🦋檸檬雪芭 $58
餐廳提供多款雪糕、雪芭甜品,正好為之前的串燒解解熱氣。
2022-11-24 23 浏览
吃牛對皮膚不好,所以我也盡量避免吃牛肉,於是選了Mokumoku Yakiton,有多一點牛以外的選擇。蒜子蕃茄沙律酸酸甜甜的,相當開胃。刺身盛合三款有赤蝦、三文魚、帶子,品質不錯,相當新鮮。雞翼串外表燒得乾身脆口,內裡肉汁滿滿,相當好吃!九條蔥豬肉卷蔥香滿滿,不知是否真的有9條蔥?蘆荀豬肉卷豬肉包著蘆荀,爽脆多汁。厚切牛舌油香十足,厚切咬下去很有口感,很爽!雞軟骨串燒得乾爽,吃到雞肉的香氣,軟骨爽口,下酒一流!
吃牛對皮膚不好,所以我也盡量避免吃牛肉,
蒜子蕃茄沙律
酸酸甜甜的,相當開胃。
刺身盛合三款
有赤蝦、三文魚、帶子,品質不錯,相當新鮮。
雞翼串
外表燒得乾身脆口,內裡肉汁滿滿,相當好吃!
九條蔥豬肉卷
蔥香滿滿,不知是否真的有9條蔥?
蘆荀豬肉卷
豬肉包著蘆荀,爽脆多汁。
厚切牛舌
油香十足,厚切咬下去很有口感,很爽!
雞軟骨串
燒得乾爽,吃到雞肉的香氣,軟骨爽口,下酒一流!
2022-11-23 19 浏览
主打串燒的居酒屋吃過不少,提供的串燒大家都差不多,這晚吃的就主打豚肉串燒。位於銅鑼灣鬧市,除了居酒屋的味道,更有大大隻”豬”。餐牌上串燒佔了不少位置,也有刺身和其他料理,亦有居酒屋最重要的”酒”。前菜先上原個番茄,酸酸甜甜,味道清新。怕食串燒太寡,先食刺身盛同明太子沙律,估唔到刺身都有水準,大大隻蝦刺身啖啖肉,鮮甜帶子同海膽,仲有厚切三文魚,明太子沙律亦有驚喜。呢度主打串燒,由豬皮、豬肉,以至豬的內臟都可以做串燒。鐘意啖啖肉有西班牙黑豚猪頸肉,西班牙夾心肉,可以直接嚐到香濃豬味。有賣相似台腸既雞骨豬肉腸串、比較少食到既秋葵豬肉卷,豚肉鵪鶉蛋卷。唔好睇豚肉鵪鶉蛋卷細細串,一人一串都好飽肚。一般居酒屋會食到既燒槍魷魚會加上蝦乾加強口感,燒冬菇大大件。食串燒飲番杯柚子梅酒先至盡興。

位於銅鑼灣鬧市,除了居酒屋的味道,更有大大隻”豬”。

前菜先上原個番茄,酸酸甜甜,味道清新。

食串燒飲番杯柚子梅酒先至盡興。
2022-11-16
2022-11-22 32 浏览
同妹妹去左日式居酒屋飲杯酒🥃,食下串燒。🍴。呢間 moku moku yakiton布置到幾有日本feel。🇯🇵餐廳主打日式串燒,招牌菜系🐷豬不同既部位。🥃威士忌割水🍊🍋柚子檸檬酒呢度提供嘅酒種類好多, 好適合同朋友嚟飲番杯😍先來清新嘅前菜🍅蕃茄沙律,番茄配上酸酸甜甜嘅醬汁好開胃。👍另一個前菜明太子沙律,惹味爽口,好啱配酒。🥢🍣刺身性 (三品)帆立貝,三文魚,赤蝦都好新鮮,有驚喜呀❤️😊試咗唔同嘅豬串燒🐷,有豬肝串, 豬顎骨肉,豚肉鵪鶉蛋卷、九條蔥豚肉卷, 全部即叫即燒,燒得外脆內嫩。好鍾意豚肉鵪鶉蛋🥚,兩者味道好夾, 蛋香味濃😍🦑槍魷魚魷魚好彈牙,火候燒得好好❤️加埋雞翼串同雞軟骨串,配酒真系大滿足。👍

餐廳主打日式串燒,招牌菜系🐷豬不同既部位。

🥃威士忌割水

🍊🍋柚子檸檬酒

呢度提供嘅酒種類好多, 好適合同朋友嚟飲番杯😍

先來清新嘅前菜🍅蕃茄沙律,番茄配上酸酸甜甜嘅醬汁好開胃。

👍另一個前菜明太子沙律,惹味爽口,好啱配酒。

🥢🍣刺身性 (三品)

帆立貝,三文魚,赤蝦都好新鮮,有驚喜呀❤️

好鍾意豚肉鵪鶉蛋🥚,兩者味道好夾, 蛋香味濃😍

🦑槍魷魚

魷魚好彈牙,火候燒得好好❤️

加埋雞翼串同雞軟骨串,配酒真系大滿足。👍

2022-11-21
2022-11-21 12 浏览
今晚同朋友去了這裡搵食,原因好簡單,就係佢好有日系居酒屋感覺,雖然已經可以回鄉,但因工作關係未有機會請假去飛,加上現在價錢都唔便宜,先以食來止渴先!這裡主打以日式豚肉串燒為主!前菜先上了個鮮蕃茄,鮮味多汁完全夠晒醒胃!當然要先來份西班牙黑豚豬頸肉嘅油脂均勻,師傅燒得十分香口,上面只加了少少鹽同黑椒去燒,入口啖啖肉之餘,還十分Juicy!加埋杯冰凍Sapporo 生啤,就真係絕佳配搭!再來就係豚肉芫荽卷,這個卷雖然用上了芫荽但入口都唔會覺得有太濃嘅芫荽味道,反而入口十分香脆,加埋肥美嘅豚肉卷住燒,吸收了豚脂,平時喜歡食芫荽嘅朋友又係一個唔錯嘅選擇!燒雞翼串亦十分出色,師傅已將雞翼對開串起先燒,燒得皮脆肉嫩,入口味道剛好,燒得剛好入口一啜就已經骨肉分離!燒雞皮又係一款佐酒佳品,燒得十分香脆入味,每片都大小剛好,上枱即時入口,陣陣燒得香噴噴嘅味道撲鼻!夠晒惹味!再加埋個沙樂美腸燒飯團,飯團外面燒得十分香口,有飯焦嘅感覺之餘,入面仍保留到飯身軟熟加埋中間嘅帶點咸嘅Salami,真係燒得十分好味道!最後加埋個椰子雪糕作為今晚嘅甜品,椰香雪糕嘅濃郁幼滑嘅椰子味道真係另人滿足!

這裡主打以日式豚肉串燒為主!
前菜先上了個鮮蕃茄,鮮味多汁完全夠晒醒胃!

加埋杯冰凍Sapporo 生啤,就真係絕佳配搭!

2022-11-19 16 浏览
最鍾意和朋友到居酒屋食下串燒飲番杯傾下計,餐廳位於銅鑼灣交通非常方便,餐廳入邊環境都幾舒服,燈光柔和,可以慢慢享受美食。餐牌上除了刺身,主要可以食到不同部位的豚肉串燒😋西班牙黑豚豬頸肉油脂分佈平均,外皮烤至焦脆,好香口,加了少量黑椒做調味,已經好美味。燒冬菇冬菇好厚肉,咬落軟綿綿好多汁。槍魷魚魷魚有手掌般長,上枱時已經切好容易入口,肉質煙煙韌韌鮮味十足。豚肉鵪鶉蛋卷豚肉包住鵪鶉蛋都是第一次食的,加上鹹鹹地的櫻花蝦做調味,無論口感同味道都幾特別。西班牙夾心肉加了洋蔥一齊燒味道甘香撲鼻,肉質細膩咬落多汁。刺身五款擺盤好靚好吸引,油甘魚刺身肉厚肥嫩,三文魚好肥美,帶子口感嫩滑鮮甜,海膽味道香濃好creamy😋巨峰梳打好香的巨峰提子味道,飲落好清新👍
燒冬菇
冬菇好厚肉,咬落軟綿綿好多汁。
槍魷魚
豚肉鵪鶉蛋卷
西班牙夾心肉
加了洋蔥一齊燒味道甘香撲鼻,肉質細膩咬落多汁。
刺身五款
巨峰梳打
好香的巨峰提子味道,飲落好清新👍
香港探店 | 具有人间烟火气的日式烧酒屋✨香港这家日式烧酒屋,👀还有多少人没去过,我真的超喜欢这里的环境,非常具有人间烟火气,🤍暖黄色的灯光在夜晚给人的感觉温暖又治愈,搭配点温柔的音乐,简直绝了,而且菜品样式也是非常多哦,一次性吃个够😊✅西班牙黑毛猪肋条猪肋条我真的很喜欢吃,🥩肉质非常的嫩滑多汁哦,配上蘸料更好吃,很好保留了肉肉的鲜美😍✅西班牙黑豚肩肉串这个肉串取的是黑豚肩肉,❣️这个部位的肉肉吃起来口感会比较有嚼劲,用来烤制确实更香,滋滋冒油🧚🏻‍♀️✅西班牙黑豚猪颈肉猪颈肉是玩最喜欢的一个部位了,💕肉质厚实紧致,但吃起来却是很嫩滑哦,越吃越上瘾呢✨✅西班牙夹心肉夹心肉的口感很丰富,🥩而且很有层次感哦,吃起来就是很独特的口感,咸香十足,每次来必点呢🤍✅厚切白金豚肉厚厚的一块白金豚肉,🌈但是吃起来确实非常满足呢,一点也不会觉得腥气,反而嫩滑有嚼劲😊🏡:MokumokuYakiton📍:铜锣湾轩尼诗道499号永光商业大厦7楼开始乘搭港铁铜锣湾站B出口
香港探店 | 具有人间烟火气的日式烧酒屋✨

✅西班牙黑毛猪肋条
✅西班牙黑豚肩肉串
✅西班牙黑豚猪颈肉
✅西班牙夹心肉
✅厚切白金豚肉
🏡:MokumokuYakiton
2022-11-18 19 浏览
朋友知道我戒了吃牛,聚會特意約在專吃豬的Mokumoku Yakiton,看見豬仔logo,我就開心了!林林總總的豬肉串燒,甚至連豬腦也有得吃!烏龍茶割燒酌(左) $58 / 巨峰梳打(右) $38很大一杯 ,吃完整頓飯餐是未喝完,清涼解渴!前菜:蒜子蕃茄沙律$32味道清新酸甜,蕃茄很多汁,非常開胃!豬肝串 $28/串豬肝獨有細綿口感,配上醬汁香甜濃稠,相當好吃!九條蔥豬肉卷$32/串豬肉片卷著香蔥,口感清爽,咀嚼時散發香蔥香氣,好吃!蘆荀豬肉卷$32/串豬肉片卷著露荀,蘆荀細嫩鮮甜,兩者很配合。槍魷魚$188肉質鮮嫩,鮮甜好吃。整體不錯!
看見豬仔logo,我就開心了!
林林總總的豬肉串燒,甚至連豬腦也有得吃!
烏龍茶割燒酌(左) $58 / 巨峰梳打(右) $38
很大一杯 ,吃完整頓飯餐是未喝完,清涼解渴!
前菜:蒜子蕃茄沙律$32
味道清新酸甜,蕃茄很多汁,非常開胃!
豬肝串 $28/串
豬肝獨有細綿口感,配上醬汁香甜濃稠,相當好吃!
九條蔥豬肉卷$32/串
豬肉片卷著香蔥,口感清爽,咀嚼時散發香蔥香氣,好吃!
蘆荀豬肉卷$32/串
豬肉片卷著露荀,蘆荀細嫩鮮甜,兩者很配合。
槍魷魚$188
肉質鮮嫩,鮮甜好吃。

整體不錯!
放假同老婆行咗幾個鐘頭sogo附近原來有一間日式豚肉串燒專門店天氣開始轉涼 串燒即燒即上枱即食非常合適前菜蕃茄 酸酸甜甜 作為前菜很開胃燒鱈魚乾 這個燒得很香口 亦有好香魚味配上梅子酒一齊食都好夾刺身盛四款 這個刺身盛份量都好足 帆立貝珍寶級數 肉身極富彈性 味道甘甜鮮味赤蝦口感爽口有彈性 而且蝦身非常大隻 蝦頭亦都很鮮味主菜當然係串燒啦先來燒鷹鯧魚 鷹鯧喺鯧魚之中最好食的肉質味鮮 質素非常之高魚味非常之濃 勝過很多其他魚係質素非常高嘅海魚 當然這裏的師傅處理得非常好 好用心去處理出來的效果 皮脆肉嫩👍👍西班牙黑豚肩肉串用上高質的西班牙黑豚肩肉 肉味香濃 非常適合燒烤 油花均勻不肥膩 這個非常推薦西班牙黑豚豬頸肉這個是高級版的燒豬頸肉 油脂經過燒烤 香味四溢豬大腸串 老婆最喜歡 醃製得非常入味微脆 口感非常特別紫蘇豬肉捲 紫蘇和豬肉 非常配合吃起來非常清爽不油膩豚肉芫荽卷 本身我們都是芫荽控 見到這個菜色立即點 喜出望外 整得好好雞翼串 皮脆肉嫩 食得出色才是高質的整體來說 食材處理得非常好 期待下次再嚐
放假同老婆行咗幾個鐘頭sogo

紫蘇豬肉捲 紫蘇和豬肉 非常配合

吃起來非常清爽不油膩

雞翼串 皮脆肉嫩 食得出色才是高質的

整體來說 食材處理得非常好 期待下次再嚐

番工番學咁辛苦,放工梗係約埋一大班朋友飲野吹下水啦😉今次同朋友就去左一間位於銅鑼灣既串燒店,裝修似足去左日本居酒屋🏮Menu都有好多選擇,嚟到一坐低店員就會上個蕃茄沙律🍅不過留意番唔係免費㗎,價錢係$32😂 原個蕃茄酸酸地都幾開胃🤓_▪️燒豬大腸$68唔會話好重豬騷味,食落去外皮脆脆哋幾香口▫️燒雞翼$68外皮燒得香脆,內裏保留肉汁,簡單的鹽同胡椒調味已經好夠味▫️豚肉鵪鶉蛋卷 $76豚肉估唔到配鵪鶉蛋都幾好食,不過小編覺得如果配番水果解油膩會更理想😝▪️豬腰子 $56平時係粥麵舖先會有機會食,燒左之後口感都幾特別▫️槍魷魚 $188「槍魷魚」有「魷魚之王」之稱,新鮮既魷魚光澤透亮,肉質鮮甜爽脆☺️▪️西班牙黑豚肩肉串 $76黑豚肩肉串肉味香濃,油脂充足食落唔會好乾身▫️5點刺身盛 $298▪️明太子沙律 $48五款刺身包括三文魚、帶子、赤蝦、油甘魚、海膽,全部都係厚切,小編最愛帶子同赤蝦,味道鮮甜爽口,另外仲叫左個明太子沙律,切左粒粒食落爽口☺️▪️冬菇$56🍇巨峰/乳酸梳打 $48餐廳除左梳打仲有果酒啤酒果啲,最近仲有推出優惠逢星期四,六點後送一杯飲品☺️

_
▪️燒豬大腸$68
唔會話好重豬騷味,食落去外皮脆脆哋幾香口

▫️燒雞翼$68
外皮燒得香脆,內裏保留肉汁,簡單的鹽同胡椒調味已經好夠味

▫️豚肉鵪鶉蛋卷 $76

▪️豬腰子 $56
平時係粥麵舖先會有機會食,燒左之後口感都幾特別

▫️槍魷魚 $188
「槍魷魚」有「魷魚之王」之稱,新鮮既魷魚
光澤透亮,肉質鮮甜爽脆☺️

▪️西班牙黑豚肩肉串 $76
黑豚肩肉串肉味香濃,油脂充足食落唔會好乾身

▫️5點刺身盛 $298
▪️明太子沙律 $48

▪️冬菇$56

🍇巨峰/乳酸梳打 $48
2022-11-16 5 浏览
朋友生日就帶佢嚟到位於銅鑼灣食返餐以豚肉為主打的串燒的居酒屋🏮餐廳以木系為主,可以感受到日本居酒屋氣氛。蒜子蕃茄沙律🥗日本蕃茄顏色紅卜卜,入口涼浸浸好清甜,酸酸地是最好的開胃前菜。刺身盛刺身五款有三文魚、海膽、帆立貝、牡丹蝦和油甘魚,三文魚同油甘魚油脂豐富,帆立貝好清甜,海膽入口幼滑香滑,牡丹蝦都好新鮮爽口,整體不錯😋槍魷魚🦑原隻魷魚賣相不錯,加入了櫻花蝦及蔥粒,鮮味十足口感豐富。雞骨豬肉腸串外皮燒得香脆可口,咬落好多肉汁。秋葵豬肉卷豬肉切得好薄帶點油脂,包住健康有益滑溜溜的秋葵,味道好夾好好食。西班牙黑豚豬頸肉豬頸肉燒得非常香口,調味恰到好處。西班牙夾心肉豚肉的油脂香夾埋大蔥一齊食,令到味道更加提升😋最後飲埋乳酸梳打,呢一餐非常滿足😌!

蒜子蕃茄沙律🥗

刺身

槍魷魚🦑
原隻魷魚賣相不錯,加入了櫻花蝦及蔥粒,鮮味十足口感豐富。

雞骨豬肉腸串
外皮燒得香脆可口,咬落好多肉汁。

秋葵豬肉卷

西班牙黑豚豬頸肉
豬頸肉燒得非常香口,調味恰到好處。

西班牙夾心肉
豚肉的油脂香夾埋大蔥一齊食,令到味道更加提升😋

最後飲埋乳酸梳打,呢一餐非常滿足😌!
2022-11-15 360 浏览
今日同朋友仔行完街,佢帶我去食一間日式串燒專門店,我非常喜愛食串燒!由於時間尚早,所以唔洗點等蒜子蕃茄沙律蕃茄從日本直送到港,蕃茄把皮脫去,用醋汁醃製而成,甜甜酸酸的,令人胃口大开。刺身盛 四款三文魚、牡丹蝦、帶子、章紅魚刺身非常新鮮,爽口彈牙,肉質甜美,口感豐富。明太子沙律是我的挈愛,爽脆又入味 🤤🤤🤤🤤🤤牡丹蝦鮮甜爽口,每人兩片都好似唔係好夠喉!豬腰子串豬腰子串,平時食粥食就食得多,用黎燒我都係第一次食!豬腰薄切帶暖暖的,非常有咬口,口感微辣帶點黑椒味。豚肉蒜芯卷豚肉片包住一條條清甜的蒜芯,感覺好像食薯片一樣,爆汁又清爽😋😋😋豚肉紫蘇卷燒到一串串金黃色豚肉串,當中充滿著無限既肉汁,再配上紫蘇葉,味道更香口。上等豬脷串豬脷串我平時都好小食, 今日朋友推介我試下!師傅選用優秀既豬舌芯來做串燒,所以食起來口感特別軟嫩!鍾意豬舌嘅你,一定要試試👍👍雞翼香噴噴的黃金雞翼,燒到皮脆肉嫩,仲好JUICY添是日推介櫻花蝦燒尤魚櫻花蝦一小粒放在尤魚上作襯托,顏色鮮艷奪目,尤魚新鮮肉質軟嫩,一份都好大隻,夠晒喉!食到停不了口!豬頸肉串豬頸肉唔算太肥,肥瘦均勻,唔會太韌,燒出黎仲好香口,表面還有一些黑椒
由於時間尚早,所以唔洗點等
蒜子蕃茄沙律

刺身盛 四款
三文魚、牡丹蝦、帶子、章紅魚
爽脆又入味 🤤🤤🤤🤤🤤
牡丹蝦鮮甜爽口,每人兩片都好似唔係好夠喉!
豬腰子串

豚肉蒜芯卷

豚肉紫蘇卷

上等豬脷串

雞翼

香噴噴的黃金雞翼,燒到皮脆肉嫩,仲好JUICY添
是日推介
櫻花蝦燒尤魚

豬頸肉串
豬頸肉唔算太肥,肥瘦均勻,唔會太韌,燒出黎仲好香口,表面還有一些黑椒粉,非常惹味!
巨蜂疏打
巨蜂通常沖出黎都係偏甜,但呢柸的確係有分別,含好香巨蜂既味道,又唔會好甜,疏打味和巨蜂味分配得好平均,真係岩晒我口味!
女仕仲可以免費嘆一柸指定飲品
款式選擇多
如果喜歡飲啤酒再配埋串燒簡直一流
人均500HK,非常合理
2022-11-08
2022-11-15 16 浏览
居酒屋真係好啱同朋友一邊飲酒,一邊慢慢傾偈,今次去咗銅鑼灣呢間居酒屋,居酒屋嘅環境都唔錯,可以好chIll咁喺度食嘢。打開餐牌,見到都有幾多選擇。點咗兩杯三得利生啤,叫左一檯串燒,再加幾款新鮮嘅刺身,把酒談心,真係好開心!串燒方面,全部即叫即燒,熱辣辣。首先,我哋點咗燒雞皮,勁邪惡,佢燒到好香脆,勁惹味。豬脷口感結實,好正。另外仲有西班牙黑毛豬肋條。呢個日本青椒芝士豬肉卷都唔錯。除左串燒,我地仲點左幾款刺身,好新鮮。

打開餐牌,見到都有幾多選擇。

豬脷口感結實,好正。
另外仲有西班牙黑毛豬肋條。
呢個日本青椒芝士豬肉卷都唔錯。
除左串燒,我地仲點左幾款刺身,好新鮮。
2022-11-14 252 浏览
七人欖球賽令到食肆都特別有氣氛 🥳🥳同好友一齊嚟到銅鑼灣居酒屋 仲係豚肉嘅串燒專門店😍地方好就腳,CWB B出口一出就係啦 裝修充滿日本feel 木🪵糸為主 全部串燒 都係 以🐷為主題特別 前菜漬蕃茄 作為開胃菜唔錯😛燒鱈魚乾 好似薯片咁脆,點上沙律醬 真係 送酒一流!刺身盛 帶子超級厚身好新鮮 入口已經有鮮甜味 簡單點少少豉油wasabi已經好正😋😋赤蝦亦都非常黏口 食得出很新鮮呢 😇😇燒鹰鲳 非常有驚喜,超大條 魚肉一梳梳,外表燒得焦脆,魚油豐富,非常甘香,點上自家製蘿蔔蓉酸汁解腻之餘 真係 食多幾件都唔怕腻🥰🥰淺間梅子酒 串燒當然要配酒啦,梅子味非常重喜歡💕西班牙黑豚肩肉串 黑豚肩肉質比較紮實 肉香更濃,用嚟燒就一流啦👍👍西班牙黑豚豬頸肉 豬頸肉 一向都係串燒 比較適合嘅部位,因為油脂較為豐富 !燒完之後分泌出油香,又可以冇咁油膩 口感稍為爽口😌😌豬大腸串 重口味之作 但我超喜歡 😬😬加上黃芥末 有啲中日合璧嘅感覺呢紫蘇豬肉卷 紫蘇味好重,原來夾住豬肉係咁match 嘅,豚肉芫茜卷 非常有創意 !芫茜火候剛剛好,保留獨特嘅香味!可以喺屋企都自己試下🥰🥰雞翼串 雞翼外皮很脆 肉質很

地方好就腳,CWB B出口一出就係啦 裝修充滿日本feel
木🪵糸為主 全部串燒 都係 以🐷為主題特別

前菜漬蕃茄 作為開胃菜唔錯😛
燒鱈魚乾 好似薯片咁脆,點上沙律醬 真係 送酒一流!

刺身

赤蝦亦都非常黏口 食得出很新鮮呢 😇😇

淺間梅子酒 串燒當然要配酒啦,梅子味非常重喜歡💕

紫蘇豬肉卷 紫蘇味好重,原來夾住豬肉係咁match 嘅,

豚肉芫茜卷 非常有創意 !芫茜火候剛剛好,保留獨特嘅香味!
可以喺屋企都自己試下🥰🥰

雞翼串 雞翼外皮很脆 肉質很嫩 可見師父功架