2023-05-31 20 浏览
位於銅鑼灣的Mokumoku Yakiton主打豬🐷串燒,有著充滿居酒屋氣氛的裝潢。🍅蒜子番茄 $32酸甜開胃,非常適合當前菜👍🥢牛蒡 $38口感脆,漬得入味。🐟刺身盛 $168這道菜有三文魚、帶子和赤蝦,都新鮮美味。🐟燒三文魚魚頭 $108迫岀魚油香,有脆骨,啖啖肉,非常美味。如果喜歡吃三文魚,一定不能錯過。還有許多豬肉串燒選擇,我哋揀左三款。🐷西班牙黑豚肩肉串$38第一口西班牙黑豚肩肉串,我就被佢嘅口感和味道給征服了,豬肉質地嫩滑,正!🐽豬心串 $32豬心串也不錯,入口有著淡淡的甘甜,口感十分嫩滑。🐷秋葵豬肉卷$32豬肉和秋葵的搭配,口感讓人驚喜。🐔雞翼串$38皮燒得很脆,肉質鮮嫩。🍄汁燒白菌 $28菇類入口即化,配上濃郁的汁料,正!當然,食咁多好西緊係要配上一杯好啤酒,我哋點了Suntory和SAPPORO啤酒,cheers‼️餐廳環境也非常適合和朋友一起聚餐,享受美食和啤酒的同時,感受居酒屋的氣氛😚

🍅蒜子番茄 $32
酸甜開胃,非常適合當前菜👍

🥢牛蒡 $38
口感脆,漬得入味。

🐟刺身盛 $168
這道菜有三文魚、帶子和赤蝦,都新鮮美味。

🐟燒三文魚魚頭 $108

還有許多豬肉串燒選擇,我哋揀左三款。

🐷西班牙黑豚肩肉串$38

🐽豬心串 $32
豬心串也不錯,入口有著淡淡的甘甜,口感十分嫩滑。

🐷秋葵豬肉卷$32
豬肉和秋葵的搭配,口感讓人驚喜。

🐔雞翼串$38
皮燒得很脆,肉質鮮嫩。

🍄汁燒白菌 $28
菇類入口即化,配上濃郁的汁料,正!

2023-05-27 49 浏览
前菜加芝麻點綴嘅微辣牛蒡,加蔥花點綴嘅去皮蕃茄沙律,酸酸甜甜,精緻又清涼。刺身拼盤 肥美嘅帶子,香港人至愛嘅三文魚腩, 鮮甜嘅牡丹蝦。豬肝串燒豬內臟比較少食,質感比雞肝更結實,味道濃郁。雞翼串雞翼串燒一串兩隻雞翼,上枱時熱騰騰。雞翼皮煎得香脆。紫蘇豬肉卷紫蘇味道突出,有點清新像薄荷,酸甜中帶花香,與燒得香濃嘅豬肉形成對比,一口兩種滋味。豬顎骨肉串豬顎骨肉串肉質彈牙 , 加上黑椒調味,令味道更濃郁。日本長蔥日本長蔥串外形精緻,帶清新口感,長蔥串上加上味噌提味。鹽燒魚羽太係石斑嘅一種,肉質肥厚。魚皮燒得香脆,以鹽同檸檬提味,層次更豐富。烏龍茶割燒酎同薑汽水割燒酎,冰凍解暑,絕對係一日辛勞工作後嘅必需!

刺身拼盤

肥美嘅帶子,香港人至愛嘅三文魚腩, 鮮甜嘅牡丹蝦。

豬肝串燒

豬內臟比較少食,質感比雞肝更結實,味道濃郁。

雞翼串

雞翼串燒一串兩隻雞翼,上枱時熱騰騰。雞翼皮煎得香脆。

紫蘇豬肉卷

豬顎骨肉串

豬顎骨肉串肉質彈牙 , 加上黑椒調味,令味道更濃郁。

日本長蔥

日本長蔥串外形精緻,帶清新口感,長蔥串上加上味噌提味。

鹽燒魚

2023-05-21 14 浏览
今晚又來了銅鑼灣的居酒屋食我至愛嘅串燒,餐廳主打豬肉嘅串燒,鍾意呢度氣氛夠熱鬧,價錢又公道,啱晒約朋友飲下啤酒傾吓偈。前菜叫咗個凍蕃茄開吓個胃,自己特別鍾意牛蒡的味道,夠爽脆又健康。魚生拼盤,有三文魚,帶子及牡丹蝦,今日牡丹蝦的味道,特別清甜,口感不錯。一定要食嘅燒雞翼,外皮香脆又多肉汁。第一次試的豬顎骨,非常有咬口爽脆,有啲似豬頸肉,肉味香濃些。豬肝,食粥嘅時候食得多,串燒豬肝亦係第一次食,咬開又非常之濃嘅肉味,口感粉嫩,算重口味之選。豬耳,面有燒溶咗嘅芝士,口感非常爽脆。沖繩苦瓜鑲豬肉,有啲似我哋嘅煎釀三寶,不過係串燒嘅版本,沖繩苦瓜特別香甜,苦味會甘一啲,面頭嘅櫻花蝦,吃的時候多咗些蝦乾嘅鮮味。燒三文魚鮫,幾大碟,外皮燒到焦香,鮫位旁邊嘅肉有特別嫩滑,咬開魚雲位,又有好多爽脆骨位及啫喱位可以啜食,好味!
一定要食嘅燒雞翼,外皮香脆又多肉汁。
豬耳,面有燒溶咗嘅芝士,口感非常爽脆。
2023-05-21 26 浏览
日式串燒,定時定候就想食,銅鑼灣區我會去幫襯 Mokumoku,原因係出品有水準頭盤食個刺身先,拼盤有三文魚腩牡丹蝦忛立貝,樣樣都新鮮凍番茄同牛蒡條好適合夏天開開胃串燒唔食雞翼等於冇食過串燒。呢度嘅出品,每次都皮脆多肉汁,調味又啱啱好,係一定要食嘅 Item其實店舖係主打豬類串燒,所以有好多內臟同特別嘅部位,例如燒豬肝同豬顎骨肉。前者都係燒到全熟,但又唔會好乾好鞋口,當然味道係好濃,喜歡內臟嘅就會特別鍾意。後者口感好特別,有啲似豬頸肉,但裏面又有少少似啫喱嘅感覺,總之好特別燒豬耳係好大膽嘅嘗試,加咗芝士同蔥花,令本身冇乜味嘅豬耳加咗鹹味同香味,喜歡有咬口,送酒就一流沖繩苦瓜豬肉卷,苦瓜仍然保持脆口,免治豬肉混合咗櫻花蝦,香味頓時增加最後加咗個燒三文魚頭,喜歡呢度嘅調味唔重手,食到食物本身嘅鮮味,但又唔會淡茂茂。個魚餃燒到啱啱熟,外面嘅皮非常香脆,食吓食吓飲吓飲吓咁又一晚啦

頭盤食個刺身先,拼盤有三文魚腩牡丹蝦忛立貝,樣樣都新鮮

凍番茄同牛蒡條好適合夏天開開胃

又係我最鍾意嘅日式居酒屋串燒時間😋😋😋呢間位於銅鑼灣嘅樓上居酒屋,環境好有氣氛,好似瞬間去左日本甘,坐位又夠寬敞,坐得好舒服。我地oder左一D食物:前菜-🌟 蒜子蕃茄沙律-🌟明太子沙律嚟同居酒屋,我地當然唔少得要啤一啤佢🥳🌟巨峰汽酒🌟薑汁high ball好味,又夠晒大杯,抵飲👍跟住叫左過刺身拼盤,加埋一啲唔同嘅燒物。🌟刺身拼盤 (刺身都好新鮮)🌟燒魷魚筒🍢燒豬脷🍢九條蔥卷🍢燒青椒仔🍢燒雞軟骨🍢燒豬肩肉🍢燒雞翼其實可以咁樣同朋友一路飲酒一路食串燒,真係人生一大樂事🤗🤩
又係我最鍾意嘅日式居酒屋串燒時間😋😋😋

我地oder左一D食物:
-🌟 蒜子蕃茄沙律
-🌟明太子沙律

嚟同居酒屋,我地當然唔少得要啤一啤佢🥳
🌟巨峰汽酒
🌟薑汁high ball
好味,又夠晒大杯,抵飲👍
跟住叫左過刺身拼盤,加埋一啲唔同嘅燒物。
🌟刺身拼盤 (刺身都好新鮮)
🌟燒魷魚筒
🍢燒豬脷
🍢九條蔥卷
🍢燒青椒仔
🍢燒雞軟骨
🍢燒豬肩肉
🍢燒雞翼
其實可以咁樣同朋友一路飲酒一路食串燒,真係人生一大樂事🤗🤩
2023-05-07
最近去左間專門食豚肉串燒店,有喜出望外既感覺。筍通常omakase 會食得多筍,佢地既筍好爽口清脆 非常開胃好食好唔錯既下酒菜 好出色豚肉流心蛋卷煙肉的鹹味和鵪鶉蛋的鮮美完美融合加上微微的醬汁,配搭不錯口感刺身三點生魚片非常新鮮,口感嫩滑。帶子厚身鮮甜 牡丹蝦彈牙 刺身水準屬於中上豚肉蘆筍卷日本居酒居經常出現既菜式蘆筍的清香和豬肉的香氣非常搭配。豬肉的外層煎得略微焦香,內裡卻保持著柔軟的口感,非常美味夾心肉肉質非常嫩滑,內裡還有一個蛋黃,吃起來非常豐富和美味。魷魚是另一道非常受歡迎的菜式魷魚的口感有著嚼勁和彈性調味剛好,外層烤得微微焦香,保留了魷魚自身的鮮味。雞翼和豬肝雞翼我比滿分外皮烤得脆香 內裡則保持著嫩滑的口感,非常美味。而豬腰則經過一定的處理,味道都非常入味不過始終我唔太習慣陣味雞軟骨爽脆好食外層煎得酥脆,內裡則保持著水分,讓口感非常豐富。Overall 菜式非常出色,每道菜都呈現出獨特的風味和口感。
最近去左間專門食豚肉串燒店,有喜出望外既感覺。

好唔錯既下酒菜 好出色

豚肉流心蛋卷

煙肉的鹹味和鵪鶉蛋的鮮美完美融合
加上微微的醬汁,配搭不錯口感

刺身三點
生魚片非常新鮮,口感嫩滑。
帶子厚身鮮甜
牡丹蝦彈牙 刺身水準屬於中上

豚肉蘆筍卷
日本居酒居經常出現既菜式
蘆筍的清香和豬肉的香氣非常搭配。
豬肉的外層煎得略微焦香,內裡卻保持著柔軟的口感,非常美味

夾心肉
肉質非常嫩滑,內裡還有一個蛋黃,吃起來非常豐富和美味。

魷魚
是另一道非常受歡迎的菜式
魷魚的口感有著嚼勁和彈性
調味剛好,外層烤得微微焦香,保留了魷魚自身的鮮味。

雞翼和豬肝
雞翼我比滿分
外皮烤得脆香 內裡則保持著嫩滑的口感,非常美味。
而豬腰則經過一定的處理,味道都非常入味
不過始終我唔太習慣陣味

雞軟骨
爽脆好食
外層煎得酥脆,內裡則保持著水分,讓口感非常豐富。

2023-05-19 10 浏览
去開銅鑼灣咁岩想食串燒,見到呢間Mokumoku Yakiton,好吸引,同埋價錢好合理,就同朋友去左食啦!首先是鵪鶉蛋,這道菜是我第一次嚐到,味道非常特別,鵪鶉蛋的鮮味和肉質搭配上微微的醬汁,外面煙肉煎得金黃酥脆,令人垂涎欲滴。這道菜也非常適合作為開胃菜,讓人胃口大開。接下來是刺身三點,這道菜是用新鮮的生魚片切成小塊,口感非常清爽。魚片的質地非常嫩滑,而且一點也不腥。蘆筍卷是另一道非常美味的菜式,蘆筍的清香和肉質的香氣完美融合,外面還裹上了一層薄薄的豬肉,煎得略微焦香。魷魚是另一道非常受歡迎的菜式,魷魚的口感非常特別,有著嚼勁和彈性。這道菜的調味非常恰到好處,讓魷魚的鮮味和調味完美融合在一起,讓人回味無窮。雞翼炸得非常酥脆,肉質鮮嫩,非常美味。豬腰同樣地肉質非常嫩滑,而且也非常入味。雞軟骨,燒得非常入味。雞軟骨的表面煎得金黃酥脆,仲鎖住一定水分,口感豐富。

雞翼炸得非常酥脆,肉質鮮嫩,非常美味。

豬腰同樣地肉質非常嫩滑,而且也非常入味。

2023-05-18 664 浏览
Moku Moku Yakiton 主打食各式豬串燒,除左鹽燒汁燒之外更有味噌燒~前菜蕃茄好食微酸,仲要去埋皮,十分開胃,作為前菜好稱職 🍅先嚟個刺身環節,要咗赤蝦同埋宮城縣產独眼竜蠔~赤蝦肉質軟味甘甜,蠔肉質肥美但唔會係好重口味,偏向爽口既食後感~西班牙黑豚豬頸肉串,豬頸肉並唔係頸,而係豬面頰至下顎之間帶脂肪層的肉~口感爽夾彈牙,燒完之後完全唔油膩~豚肉鵪鶉蛋🐣 呢個口味相對比較淡口,純粹係個人鍾意食蛋所以點都要 order~黑豚肩肉串🐽 肥瘦均勻,脂肪同肉比例啱啱好,有肉汁得黎仲有啲啲脆邊,高質豚肉紫蘇卷,澎湃既紫蘇葉香氣令到個豚肉卷更加清新,係一種好輕爽食多啲都唔怕既感覺~豬大腸串🐖呢個必須大推!以為燒出嚟可能會韌,但完全唔需要擔心,呢度既火候控制得好好所以係keep到外脆內軟,而且大腸清得好乾淨唔會有太多既脂肪,加埋小小芥末更加增添風味~豬脷串👅👅 平時串燒牛脷就食得多,串燒豬脷真係第一次試,比起牛脷個口感會比較扎實同煙韌~都好特別~西班牙黑毛豬肋條🐽盬燒嘅豬肋條肉質軟稔,最鍾意佢哋配埋甜辣蘿蔔蓉一齊令個口味更加香口惹味日本青椒仔細細粒,皮薄唔辣,燒到個皮小小焦就更加香~呢個都
前菜蕃茄好食微酸,仲要去埋皮,十分開胃,作為前菜好稱職 🍅

日本青椒仔細細粒,皮薄唔辣,燒到個皮小小焦就更加香~呢個都係每次食日式串燒扮健康扮食菜既選項~(自我感覺良好)

芝士明太子醬長芋,原來長芋即係鮮淮山,淮山味道清新爽口,但同時有豐富的黏液,佢因為味道比較淡身配上濃烈既芝士同明太子醬就相得益彰~

除咗豬之外,佢都有牛同埋羊可以order
2023-05-14
  • 豚肉鵪鶉蛋卷
  • 豬大腸串
  • 豚肉紫蘇卷
2023-05-15 50 浏览
今日同朋友仔去咗一間位於銅鑼灣好有特色嘅居酒屋,主打豚肉串燒,店內裝潢以木系為主調,猶如置身日本居酒屋一樣。✦蒜子蕃茄沙律平時我唔特別喜歡食蕃茄,特別係生蕃茄。不過呢個沙律出奇地好食,蕃茄加了蒜蓉同蒽花,味道好清新,食完好開胃。✦牛蒡漬物健康之選,好入味,口感爽脆。✦刺身四點盛每款刺身都好新鮮,三文魚厚切肥美,赤蝦肉質滑溜,帆立貝鮮甜。✦串燒~豚肉紫蘇卷|豬腰子|豬脷|雞翼串豚肉紫蘇卷味道甘香。豬腰子坊間比較少見,值得一試!豬脷串吃起來好爽脆。雞翼外皮燒得香脆,內𥚃保留肉汁,加了簡單嘅鹽調味,已經好夠味。✦鹽燒鷹鯧魚即叫即燒,肉質好結實,外皮燒得好香脆,魚肉鮮甜,完全沒有腥味。✦乳酸梳打食串燒唔好酒嘅人,乳酸梳打確實係最好選擇,立刻透心涼。

✦蒜子蕃茄沙律
✦牛蒡漬物
健康之選,好入味,口感爽脆。

刺身四點盛

✦串燒~豚肉紫蘇卷|豬腰子|豬脷|雞翼串
豚肉紫蘇卷味道甘香。
豬腰子坊間比較少見,值得一試!
豬脷串吃起來好爽脆。

✦鹽燒鷹鯧魚

✦乳酸梳打
食串燒唔好酒嘅人,乳酸梳打確實係最好選擇,立刻透心涼。
2023-05-12
2023-05-12 32 浏览
Mokumoku Yakiton |銅鑼灣蒜子蕃茄沙律蕃茄酸酸的好開胃,做前菜一流牛蒡漬物口感十分爽咬口很好,有有營養刺身三文魚、帶子、蝦刺身好新鮮,好大隻蝦,好鮮甜🫶🏻三文魚有魚香味豚肉紫蘇卷我最鍾意食紫蘇葉,豚肉燒到脆脆的,再加埋紫蘇葉口感味道一流,推薦!豬腰 豬舌爽口彈牙,調味剛剛好雞翼好出色、雞皮燒到脆口的,內裏滑鹽燒英䱽魚好大條魚,好鮮味,燒過後有魚油香味,魚皮脆口,好抵食🥰乳酸有氣飲品銅鑼灣軒尼詩道499號永光商業大廈7樓
Mokumoku Yakiton |銅鑼灣

蒜子蕃茄沙律
蕃茄酸酸的好開胃,做前菜一流

牛蒡漬物
口感十分爽咬口很好,有有營養

刺身
三文魚、帶子、蝦
刺身好新鮮,好大隻蝦,好鮮甜🫶🏻三文魚有魚香味

豚肉紫蘇卷

豬腰
豬舌
爽口彈牙,調味剛剛好

雞翼
好出色、雞皮燒到脆口的,內裏滑

鹽燒英䱽魚
好大條魚,好鮮味,燒過後有魚油香味,魚皮脆口,好抵食🥰

乳酸有氣飲品

銅鑼灣軒尼詩道499號永光商業大廈7樓
這家店主打的是豬肉串燒,店內整體裝潢以木系為主調,猶如置身日本居酒屋一樣。串燒都是即叫即燒,美味高質!點了豬顎骨串、豬頭肉串,都是肥瘦適中,非常惹味!臀肉鵪鶉蛋卷肉質鮮嫩,鵪鶉蛋也中和了豬肉嘅油膩感。前菜是番茄沙律,酸酸甜甜的開胃菜,番茄分成六等分,夾起來非常方便哦!牛蒡漬物味道偏咸,口感爽脆。刺身盛合三款包括三文魚、帆立貝、赤蝦,用料都非常新鮮。不得不說赤蝦超大隻,一口超滿足的!另外也點了多春魚和雞翅,味道也不過不失~點的飲料是柚子X檸檬酒和烏龍Highball。第一次喝烏龍茶Highball,非常新鮮的口味,一喝進去是濃濃的茶味,之後餘味是有淡淡的酒精。兩個的酒精都不會太濃,很適合工作日晚上喝一杯!

點了豬顎骨串、豬頭肉串,都是肥瘦適中,非常惹味!
臀肉鵪鶉蛋卷肉質鮮嫩,鵪鶉蛋也中和了豬肉嘅油膩感。
牛蒡漬物味道偏咸,口感爽脆。
刺身盛合三款包括三文魚、帆立貝、赤蝦,用料都非常新鮮。
不得不說赤蝦超大隻,一口超滿足的!
另外也點了多春魚和雞翅,味道也不過不失~
兩個的酒精都不會太濃,很適合工作日晚上喝一杯!
  • 刺身盛
  • 豚肉鵪鶉蛋卷
  • 蒜子番茄沙律
  • 豬肝串
  • 豬顎骨
2023-05-09 41 浏览
位於銅鑼灣嘅呢一間居酒屋《 Mokumoku Yakiton》 地點超級方便, 就在銅鑼灣sogo隔離的永光商業大廈。 地鐵站B出口直出, 超級方便。很喜歡同朋友在happy hour時候到訪這間居酒屋, 皆因這間居酒屋的氣氛相當好, 由餐廳佈置,以至整個環境, 都甚有日本風, 氣氛相當熱鬧。今次和朋友的happy hour就點選了【京姫・柚子檸檬酒】。 呢款酒嘅酒精度雖然頗高,但由於加入了冰塊, 冰冰涼涼的感覺,加上酸酸甜甜的口感,很快就蓋過酒精的味道。先點了一些刺身前菜【 明太子沙律】 粒粒爽口, 咬落單牙卜卜脆, 佐酒一流。另外的刺身拼盤,絕對新鮮。【日本帶子】肉厚,食落鮮甜無比。【 甜蝦刺身】 食落彈牙,同樣係鮮甜爆燈。 簡單幾塊刺身, 已經令人 打開「食慾之門」。來到主菜串燒:【 豚肉蒜芯卷】 用黑豚肉薄片,包裹住味道濃郁的蒜芯。 黑豚肉肥瘦平均, 幾食到豬嘅油香, 同時亦食到蒜香。【 豬顎骨串】 外面燒得金黃香脆,帶一點焦香感覺, 肉味香濃而且柔軟, 用一抹海鹽和黑椒調味, 簡單出色。【 燒三文魚頭】 要三文魚頭一定是魚油愛好者的必點項目, 三文魚頭嘅肉油脂比較豐富, 而且

【 燒三文魚頭】 要三文魚頭一定是魚油愛好者的必點項目, 三文魚頭嘅肉油脂比較豐富, 而且肉質相當柔軟, 燒烤過後魚皮香脆,魚油溢出, 非常滋味。

最後到每次必點的【 鹽燒雞翼】,燒雞翼雖然醃料簡單, 但卻品嚐到那份簡單的滋味, 雞皮燒得金黃色, 非常酥脆, 裏面嘅肉依然帶有肉汁, 熱辣辣, 相當出色。

總括而言, 每次到訪這一間居酒屋的感覺都相當好,既有氣氛, 同時亦能夠盡興品嚐美食,把酒談歡。
因為已經有一段時間沒來到居酒屋,而且也很久沒吃日式串燒了,所以我來到這間串燒居酒屋,一次過滿足我的胃口。值得一提的是,這間居酒屋以豚肉為主打菜式,非常特別。明太子沙律👏🏻好特別的餐前小吃,每顆明太小切成剛好一口的大小,口感比一般的明太子爽口得多。蒜子蕃茄沙律味道酸酸甜甜,好一道開胃小吃。刺身盛合包括了油甘魚、赤蝦和帶子,赤蝦好大隻,好清甜爽口。鹽燒英䱽魚👍🏻味道好香,魚肉好滑,配上酸酸甜甜的醬汁,味道配搭得很好。豚肉九條蔥卷豚肉燒到好香,中間夾著蔥,增加了香味和口感。沖繩苦瓜釀豬肉串🤤表面灑上櫻花蝦,苦瓜好爽口,釀入的豬肉味道調得剛好,非常推介的一道菜。豚肉蒜芯卷包得好結實,裡面包著蘆筍,令口感和味道都更豐富。雞翼😍燒得好香好juicy,推介之選。西班牙產黑豚肩肉串燒得好香,口感好軟熟。芝士翠肉瓜瓜的兩面都有好多芝士,與口感爽口的翠肉瓜配合得很好。

明太子沙律👏🏻

蒜子蕃茄沙律
味道酸酸甜甜,好一道開胃小吃。

刺身盛合
包括了油甘魚、赤蝦和帶子,赤蝦好大隻,好清甜爽口。

鹽燒英䱽魚👍🏻
味道好香,魚肉好滑,配上酸酸甜甜的醬汁,味道配搭得很好。

豚肉九條蔥卷
豚肉燒到好香,中間夾著蔥,增加了香味和口感。

沖繩苦瓜釀豬肉串🤤

豚肉蒜芯卷
包得好結實,裡面包著蘆筍,令口感和味道都更豐富。

雞翼😍
燒得好香好juicy,推介之選。

西班牙產黑豚肩肉串
燒得好香,口感好軟熟。

芝士翠肉瓜
瓜的兩面都有好多芝士,與口感爽口的翠肉瓜配合得很好。
2023-05-03
  • 明太子沙律
  • 巨峰梳打
  • 鹽燒英䱽魚
2023-05-04 79 浏览
呢間居酒屋bookmark左好耐,香港很少地方專門主打豚肉串燒料理🍢✨蒜子蕃茄沙律蕃茄已經去皮,淨係食最嫩部分,味道酸酸甜甜非常開胃前菜✨明太子沙律明太子味微微帶辣,切粒狀好爽口✨刺身盛有帶子、赤蝦、油甘魚,全部都好鮮甜,特別喜歡油甘魚肥美入口即溶✨豚肉九條蔥卷出自日本九條蔥切段加上燒香了的爽脆薄豚肉,中和返豚肉油脂感✨沖繩苦瓜豚肉串頂層加左櫻花蝦,中間加左釀製豬肉,賣相味道都好rich沖繩苦瓜有自己特別甘香味,連唔係太喜歡食苦瓜的朋友都大讚👍🏻✨燒雞翼串每隻雞翼都好大隻好肥美,燒得啱啱好唔會太乾身✨芝士翠玉瓜燒得好腍,夠哂juicy,加埋芝士夠晒邪惡✨西班牙產黑豚肩肉串咁多款豚肉最喜歡這個黑豚肩肉,肉質非常嫩,食落最有豚肉香味,肥瘦適中,咬落好好juicy

✨蒜子蕃茄沙律
蕃茄已經去皮,淨係食最嫩部分,味道酸酸甜甜非常開胃前菜

✨明太子沙律
明太子味微微帶辣,切粒狀好爽口

刺身

✨豚肉九條蔥卷
出自日本九條蔥切段加上燒香了的爽脆薄豚肉,中和返豚肉油脂感

✨沖繩苦瓜豚肉串
頂層加左櫻花蝦,中間加左釀製豬肉,賣相味道都好rich
沖繩苦瓜豚肉串

✨燒雞翼串
每隻雞翼都好大隻好肥美,燒得啱啱好唔會太乾身
雞翼

✨芝士翠玉瓜
燒得好腍,夠哂juicy,加埋芝士夠晒邪惡
芝士翠玉瓜

• 刺身盛
  • 芝士翠肉瓜
  • 明太子沙律
  • 西班牙黑豚肩肉串
呢間喺銅鑼灣永光商業大廈嘅MOKUMOKU Yakiton 主打豬肉串燒 餐廳入邊仲有好多豬仔公仔🐷🐽 串燒即叫即燒好惹味🔥✻前菜 HKD32 ✻牛蒡 HKD38前菜蕃茄賣相吸引🍅蕃茄好新鮮 蒜蓉同醋配埋佢獨特嘅醬料味道好match 酸酸地好開胃😆 另外牛蒡口感爽脆 同樣好開胃✻刺身盛 HKD108三款刺身都好新鮮同埋都幾厚身😋三文魚好肥美!yumyum🧡✻三文魚魚頭 HKD108燒得啱啱好 三文魚魚皮微微焦香 啲肉好嫩滑好鮮甜🥰✻芝士翠肉瓜 HKD28翠肉瓜上面加埋芝士微微火灸🔥芝士同翠肉瓜嘅口感好match 而且翠肉瓜好juicy✨✻西班牙黑豚豬頸肉 HKD38呢度出名食豬肉串燒 所以我哋都叫咗黑豚豬頸肉🐷 肥瘦適中而且好入味好惹味!🤤✻蘆筍豬肉卷HKD38豬肉卷肉質鮮嫩好juicy 蘆筍中和咗豬肉嘅油膩感😎正✻白鱔串 HKD68白鱔好新鮮一啲都唔腥!口感外脆內嫩~好好食🤍✻雞翼串 HKD38食串燒就梗係要叫雞翼😝 雞翼燒得好好 外皮香脆啖啖肉好惹味~✻燒芝士年糕 HKD48芝士fans必點😗年糕煙煙韌韌 一咬開就係流心芝士溶🥳正🧀🧀🧀

✻前菜 HKD32 ✻牛蒡 HKD38

刺身盛 HKD108