1K
2017-07-07 259 浏览
來此MINI FRIDAY的原因是因為早前專程去旁邊的「米走雞Live」吃芝士雞煲,及後看到同是新開業的MINI FRIDAY環境同樣不錯,吃西式晚餐,價位亦不高,便決定擇日再戰。佔地半層,一邊是MINI FRIDAY,另一邊就是香港芝士雞煲始祖 - 米走雞Live,之前也說過「Live」也者即是在星期四至日都設有Live Band Show,就在旁邊的MINI FRIDAY當然也能受惠。威靈頓牛扒也有,但要散點,金錢是有限的,唯有轉看DINNER SET:- 晚餐$88元起,若吃個all-day breakfast套餐也只是$108元,吃塊豬鞍也只是$198,價錢都算fair。忌廉蘑菇湯配牛油餐包: 餐湯Okay,但無甚麼特別,不需多說。澳洲香草燒羊架 ($198@DINNER SET): 羊架該點七成熟左右,以保持肉質之幼嫩,其含豐富肉汁,脂肪比例不錯,令肉更鮮香。羊味足夠,微羶,所以用了少量香草醃便夠入味。甜品幾好食......即磨咖啡 (+$8): 點了普通black coffee,咖啡算系幾香濃,濃度為3.5/5,不澀,帶微微回甘,合格。順帶一提,向待應查詢餐飲可點甚麼,有沒

甜品幾好食......

順帶一提,向待應查詢餐飲可點甚麼,有沒有咖啡,待應回答有,但完全沒提及須付額外$8元,到結帳時還跟我們不包餐飲,兩杯合共額外$50多元,再clarify後才說只是咖啡須付額外$8元,但其實此$8元也不應該付,因為點餐前向待應查詢也沒有說要加錢,只是說可點咖啡。但免得麻煩,付了便離開,但服務須扣分。
2017-07-06
2017-07-07 143 浏览
Mini Friday 餐廳裝修很有格調,令人感覺舒適又浪費。環境清靜,邊聽音樂邊享受晚餐,很適合跟一班朋友聚會傾聊天的地方。餐廳提供食物款式很多,我選擇了一個軟殼蟹墨汁意粉。軟殼蟹有三隻,食下感覺很鬆脆,令人感動很開胃。意粉煙韌程度煮得剛剛好,口感爽口彈牙,溫度也控制得不錯。另外,我朋友吃了一個美國安格斯肉眼牛扒,牛扒可以要求5或7成熟。個人感覺7成熟較好吃,肉質通透,鮮甜入味,口感爽彈鮮味,不膩不沾。餐廳還提供籃球機和飛鏢讓食客可有互動機會,也令餐廳增添不少氣氛。每局大約港幣5元。

2017-07-04
2017-07-07 181 浏览
同事們午餐一共9人訂枱,諗住開開心心咁食番一個team lunch,點知......會有一個咁樣嘅結局。入到去帶位帶到去,先話要執一執枱,但又冇安排企去枱附近,任得我地企係餐枱之間等。裝修都算幾靚。1點鐘落左單,有5個餐要45分鐘後先至到,pizza,羊脾飯太咸,鰻魚意大利飯甜到漏。等得耐但唔好食。店員態度尚可,但今次已經係第二次黎食,第一次黎,野食一樣出得好慢。最後總結,食物質素一般,出菜時間太慢,裝修ok,員工態度ok。應該唔會再來......
2017-07-06 120 浏览
約了好姊妹到觀塘搵好嘢食,就揀咗the wave嘅呢一間Mini Friday,一去到the wave地下已經見到有Benner 提示到3樓餐牌設計簡約優美,睇到都覺得食物很好味,增加了食慾如果是情侶來到呢個閃燈雨傘之下用餐,一定會感覺很浪漫我哋order左兩個set,佢有跟蘑菇忌廉湯,個湯質地比較稀,但係味道好足夠唔錯😋順帶一題好喜歡食佢個餐包經典全日早餐-味道很好最特別是用窩夫代替了多士,再配搭蜂蜜一齊食,味道更提升了迷你三色沙律蛋糕-紫色是士多啤梨同紅菜頭混合而成的,綠色係牛油果同青瓜,橙色係芒果同青瓜仲有紫洋蔥,個人認為橙色最好味因為芒果好甜威靈頓牛柳-酥皮外脆,入邊嘅牛柳鮮嫩多汁,點埋佢嘅醬汁更加野味再加埋呢一個曲奇奶凍作結,真是非常滿足的一餐 呢個甜品好滑,雲尼拿味濃厚,比出邊好多甜品店買的還要好,真是很讚

餐牌設計簡約優美,睇到都覺得食物很好味,增加了食慾

如果是情侶來到呢個閃燈雨傘之下用餐,一定會感覺很浪漫

經典全日早餐-味道很好
最特別是用窩夫代替了多士,再配搭蜂蜜一齊食,味道更提升了

再加埋呢一個曲奇奶凍作結,真是非常滿足的一餐
2017-07-03
  • 迷你三色沙律蛋糕
  • 威靈頓牛柳
  • 經典全日早餐
2017-07-05 67 浏览
走進工廈新食力 是日假期 來到了觀塘睇下有無自己想買既野 除此之外 當然黎呢度揾食The wave 開了一間 新既西餐廳 所以黎試下呢度分左兩區 一邊 食西餐一邊 就是 出名的芝士雞煲 今日選了西餐 想据下扒 走進去環境舒服 坐位亦寬敞 ❤❤ 可供人客傾下偈的好地方 講下食物先 我和女朋友 點了兩份 Set dinner 餐湯 忌廉蘑菇湯 入口香濃Herbs grill rack of lamb 羊架 本身自己十分喜愛 肉質處理得剛好 羊架表面塗上香草芥茉醬 味道好夾 唔錯US Angus Ribeye medium well 安格斯牛扒 七成熟 充滿牛味 口感一流 火侯剛剛好 唔錯 除左食物出色外 餐廳 有著自己的喜愛 飛鏢機及籃球機 滿足 好似重有現埸音樂 聽 重有多款 美食選擇可惜今日 預唔到 👍👍下次再來吧
走進工廈新食力

忌廉蘑菇湯
Herbs Grill Rack of Lamb
U S Angus Ribeye Medium Well
2017-07-04 60 浏览
今日又去觀塘做嘢,少不免又要同客食飯。佢話喺後面工廠區有棟大廈叫做The Wave,裡面有新開嘅食肆。反正喺附近咁我哋就行咗去睇睇。今次我哋揀咗間西餐廳睇下係觀塘區嘅西餐廳水準如何。搭𨋢上到去,地方都唔细。 一上到去就聽到人喺度唱歌,原來呢度有live band但係喺隔離食火鍋嗰邊。呢度啲座位好寬敞一啲都唔迫夾。餐廳有掟鏢機我諗佢哋嘅裝修係預埋人哋book黎開party用。我哋叫咗兩個set dinner ,一個海鮮risotto同一客安格斯肉眼牛扒。Risotto 煮得比較淋 ,係我比較鍾意嘅煮法。啲龍蝦汁煮得比較濃撈埋落啲飯度好滋味。 啲青口好新鮮食得出用啲料係比較靚嘅。 塊肉眼牛扒medium cook, 火喉啱啱好冇over cook。 肉質唔錯,選料都交足功課。甜品係奶凍, 奶凍好滑。上面加咗啲好似係oreo餅乾做嘅餅碎,食落去口感都唔錯。整體而言, 呢間餐廳質素ok。特別係成棚人去地方好闊落。你哋去開觀塘可以去試試。
今日又去觀塘做嘢,少不免又要同客食飯。

今次我哋揀咗間西餐廳睇下係觀塘區嘅西餐廳水準如何。

2017-07-02 2769 浏览
happy weedend..約了兩位知己一齊到觀塘食晚餐。。近期觀塘的工廈都已經愈來愈多唔同餐廳既選擇。。今晚我們到了位於the wave3樓的mini friday.....上到3樓才知道mini friday..原來跟米走雞是同一集團的。。。餐廳一半是mini friday..食西餐的。。另一半部分則是米走雞。。食著名的芝士雞鍋和打邊爐另外,還有點有趣的地方就是。。於是晚有live band演唱。。。感覺十分特別及relax...很少食西餐都有駐場live唱歌。。一邊聽著流行曲。。一邊用餐而且仲可以點唱的。。是晚有set menu...但經過我們商討後。。最後我們決定散叫menu內的食物。。因為我們又想食下小食。。又想食下沙律西班牙海鮮飯有青口,魷魚,墨魚,鮑魚,蝦。。。多種海鮮。。。而且飯較為乾身,粒粒分明。。。而且底部還有點點的飯焦。。令口感更為特別墨汁意粉。。雖然食起來時的確有點狼狽。。但的確。。墨汁十分juicy...令每一條意粉都沾上了墨汁。。。食起來了。。鮮味無比除外,炸軟殼蟹都十分滋味。。。香脆的外皮。。。而且中間部分都有點點蟹肉。。咬起來香脆鬆化令人愈食愈想食黃金

而且仲可以點唱的。。

墨汁軟殼蟹意粉

墨汁意粉。。
令人愈食愈想食

黃金蟹肉餅

黃金蟹餅。。。這個對我們來說是驚喜之作
一共有3件。。每件份量都很大。。。。上面鋪滿了沙律菜。。可以中和一下。。

每件蟹餅的外皮都煎得金金黃黃。。。賣相十分好

切開後。。會發覺入面有多種材料。。分別有蟹肉。蟹絲。。紅蘿蔔絲。。洋蔥。。薯絲等等。。。令每一口都很好味
材料豐富。。而且口感好實在。。。外皮香香及帶點脆身。。但當食中間部分時。。綿綿的。。。由於十分足料。。所以吃下一個蟹餅後。。會有飽肚感。。。
法式原隻烤雞

烤雞
比一般餐廳的烤雞份量較大一點。。。
當我們一切開雞後。。看到大量煙飄出。。
熱辣辣的。。而且大量雞汁流出。。。雞肉不但嫩滑。。而且食起來仲帶有香草及檸檬味。。很清新
檸檬味仲能夠中和一下雞肉的油膩感。。
由於太過嫩滑滋味。。我們很快便把整隻雞一一食光

滋味

迷你三色沙律蛋糕

這個三色沙律。。賣相十分特別。。而且可以一次過試到3種不同口味的沙律。。。總會有一款岩大家心意。。。
左邊的是芒果洋蔥菇蟹肉沙律,中間的是士多啤梨紅菜頭沙律,右邊的是牛油果青瓜沙律。。。
各款沙律各有不同口味。。。我們最愛的中間的士多啤梨紅草頭沙律。。因為比較特別一點。。以士多啤梨為主角。。食起來有點甜甜酸酸。。十分清新。。而且紅菜頭又是沙律之中較健康和大熱的食材。。所以這個配搭真是不錯

每款沙律味道各有不同。。。可以隨時轉換另一款沙律。。。所以口味不會這麼快膩。。

是晚用餐很愉快。。座位舒適。。又可以同朋友傾計。。又可以聽歌。。十分relax..
2017-07-02
墨汁軟殼蟹意粉
黃金蟹肉餅
法式原隻烤雞
迷你三色沙律蛋糕
今晚發掘到觀塘有間好正嘅餐廳,就係「Mini Friday」環境好、嘢食豐富美味、再加上氣氛一流,滿有浪漫情調。餐廳位置都算易揾!地方環境寬敞,如果選擇星期五,六、日黎人流比較旺,建議最好預先book定位,而平日就人流比較少,比較寧靜休閒,可約埋三五良朋到呢到談談心。跟餐會有甜品,「曲奇牛奶奶凍」面頭係薄荷葉,雖貌相一般,但入口味道唔太漏,又唔太甜,味道清幽淡雅,再加上牛奶味非常鮮濃。「澳洲燒羊架$198」有3大塊,咬落羊肉嘅質感唔太韌,而且亦唔覺好穌,另外會有薯蓉同沙律菜,份量都算充足,都夠飽肚㗎!雞肉絲意粉香味濃郁,意粉質感彈牙,份量充足,其他餡料豐富。

雞肉絲意粉香味濃郁,意粉質感彈牙,份量充足,其他餡料豐富。

2017-06-25
2017-06-27 112 浏览
一間幾特別既餐廳,服務員服務親切禮貌,讚。餐廳環境富有情調,燈光暗淡舒適,座位寬闊。跟套餐食,開頭有碗海鮮湯,味道鮮甜,溫度和緩,材料充足。呢個美國安格斯肉眼牛扒,肉質口感鮮嫩,不太乾身,切開呈現嫩紅色既牛肉,配上醬汁,富有水份,手掌一樣大。讚!另外一碟龍蝦汁海鮮意大利飯。外表高貴,有幾隻青口,雖然份量比較少,意大利飯口感特別,硬身紮實,加上龍蝦汁,特別的感覺。唔錯最後,有個精緻的奶凍,有碎曲奇鋪面,不太單調,黑白配,幾好一個飯後小甜。

跟套餐食,開頭有碗海鮮湯,味道鮮甜,溫度和緩,材料充足。

2017-06-25
早前去過 The Wave 3樓的咪走雞Live,可是卻沒有聽到現場音樂表演,心裏感到可惜。知道同層旁邊的餐廳快將開幕,即使只是試業中,也決定一試。 事業期間所有食物七折優惠,但卻未能供應套餐內的甜品。 水吧位於兩間餐廳中間,相信供應兩邊的飲品。 這次來到,也許因為是星期一的晚上,沒有碰上玩飛鏢的年青人。 這裏環境寬闊,燈光適中很有情調。在這裏貪心,或者傾生意也不錯。 試業期間,只提供套餐。 這裏的調理架非常有趣別致。尤其是這兩支黑胡椒和白胡椒。 驟眼看下去像一支面部精華,其實在頂部按一下,就會磨出胡椒碎。 就以這碗忌廉湯作示範吧。 一按就磨出了胡椒碎。可是份量不多,因此需要多按幾下才足夠。 這只是單純的忌廉湯,完全沒有驚喜。 套餐加$18可以配田園沙律一客。 新鮮的田園雜菜沙律,加上黑醋 dressing,提升鮮味。 另外,套餐還可以加$28可以配特色雞翼四隻。 這貌似 Buffalo Wing 的特色雞翼,醬汁好像是番茄醬再加 Tabasco,酸酸甜甜,帶些少辣味。如果雞翼本身調味再足夠一點,會更好吃。 吃西餐,豬豬多數會選擇西冷扒,但是這次卻

事業期間所有食物七折優惠,但卻未能供應套餐內的甜品

水吧位於兩間餐廳中間,相信供應兩邊的飲品。

這次來到,也許因為是星期一的晚上,沒有碰上玩飛鏢的年青人。

試業期間,只提供套餐。

這裏的調理架非常有趣別致。尤其是這兩支黑胡椒和白胡椒。

就以這碗忌廉湯作示範吧。

一按就磨出了胡椒碎。可是份量不多,因此需要多按幾下才足夠。

這只是單純的忌廉湯,完全沒有驚喜。

套餐加$18可以配田園沙律一客。

新鮮的田園雜菜沙律,加上黑醋 dressing,提升鮮味。

另外,套餐還可以加$28可以配特色雞翼四隻。

吃西餐,豬豬多數會選擇西冷扒,但是這次卻希望嘗試一下羊架。

這裏的澳洲香草燒羊架,分享比想像中大。一客有三大塊。

旁邊的配菜也非常認真擺放,色香味俱全,而且營養均衡。咖喱先生就最欣賞他們的薯蓉,牛油香濃,薯蓉幼滑。

半熟的羊架,切開可以看到粉嫩的羊肉,味道沒有想像中臊。證明肉質新鮮,而且香草調味適中。

特製醬汁味道比較鹹,還是少吃為妙。

相比之下,法式保雲酥豬鞍就沒有羊架好吃了。

也許因為豬鞍需要全熟,烹調的時間比較長,肉汁就流失了。除此之外,味道還算不錯的。

用餐的時候,旁邊咪走雞Live有現場音樂表演。兩邊餐廳的客人也可以享受到柔和的音樂和寧靜的用膳空間。雖然沒有點唱的環節,感覺有點像回到走廊歌手表演的感覺。

這裏的食物不算非常突出,還有不少可以改善的空間。下次光臨的時候,希望會更好。
2017-06-19
  • 澳洲香草燒羊架
2017-06-24 52 浏览
朋友仔帶我嚟呢間餐廳撐枱腳,一上到嚟喺門口已經見到店內嘅裝潢很有情調,光暗得宜的燈光居功不少,坐下聽到現場有人唱緊歌,悅耳的歌聲令情調再升級。 店內地方超級寬敞,坐於店內心情也頓然開懷舒泰,十分適合情侶或三五知己聚餐。到達時時間尚早,不太多人。走的時候,大部分座位已有客人了,但仍不失悠閒感。晚飯餐牌十分精簡,只需於八款主菜中選擇,主菜價錢已包括飲品、餐湯和餐包,可選擇再加配沙律、小食和甜品。是日餐湯應該係南瓜忌廉湯,南瓜蓉好濃厚,與忌簾味互相輝影,飲完一碗仲想再飲。餐包䁔熱的上桌,質地鬆軟,味道香甜,塗點牛油吃更滋味。最喜歡一口餐湯一口餐包,絕配!凱撒大蝦沙律 $88點了個凱撒大蝦沙律當頭盤,有煙肉、蕃茄、橄欖、芝士塊、多士粒、生菜、仲有主角--經烹調的蝦, 超豐富。煙肉粒好香,蝦好爽同新鮮。龍蝦汁海鮮意大利飯 $168龍蝦汁好鮮味,有帶子、魚柳、青口、魷魚、蜆肉,帶子好大粒又厚肉,一啖咬落去,好滿足!法式保雲酥豬鞍 $198最意想不到的主菜壓軸出場。可以用超水準形容的一道菜。綠色的豬鞍帶有輕輕的芥末味,肉味好香,豬肉剛剛熟,好嫩滑,有入口溶化的感覺。薯蓉調味做得很出色,不懂如何做到這

是日餐湯及餐包
餐包

凱撒大蝦沙律 $88
凱撒大蝦沙律

龍蝦汁海鮮意大利飯 $168
龍蝦汁海鮮意大利飯

法式保雲酥豬鞍 $198
最意想不到的主菜壓軸出場。可以用超水準形容的一道菜。綠色的豬鞍帶有輕輕的芥末味,肉味好香,豬肉剛剛熟,好嫩滑,有入口溶化的感覺。薯蓉調味做得很出色,不懂如何做到這個豐富香濃的味道,但吃得出不是單獨的薯味,質感細滑。
法式保雲酥豬鞍
法式保雲酥豬鞍

餐飲點了熱檸水,友人點了凍奶茶。凍奶茶賣相不錯,熱檸水也是穩陣之選吧!
凍奶茶
熱檸水
2017-06-11
2017-06-24 48 浏览
Mini Friday 晚飯的時間,我和朋友在觀塘逛街,經家人介紹,便決定來這間西式餐廳試一試,來到這間餐廳,看見店內環境非常寬敞和清潔衛生,座位非常多,而且有籃球機,飛標機,live band,娛樂性十分豐富,除了食野既有歌聽,又有野玩,而外邊的餐廳是沒有這麼多的娛樂,所以給我一種很舒服和輕鬆的感覺 南瓜湯 南瓜味非常濃郁,十分清新淡雅而且清鮮甜美,加入細碎的香草作襯托 黑松露雜菇意大利飯 十分香口的黑松露,軟彈煙韌的茹,意大利飯十分黏口,十分健康的配撘 特式雞翼 雞翼酸中帶點辣,十分開胃,雞肉十分香稔軟嫩 辣肉腸拿破崙意粉 大量的辣肉腸十分軟彈煙韌,爽口微彈的意粉 安格斯肉眼扒配薯條 厚身格紋焦痕的安格斯肉眼扒非常軟彈煙韌,配上自定製的燒汁,味道幽香清膩,加上一些清鮮甜美的蔬菜,感覺比較健康 曲奇奶凍 十分濃郁細碎的曲奇,加上香濃的牛奶味奶凍 整體來說,食物的選擇很多,食物的質素非常高,食物非常新鮮,價錢相對非常合理,店員有良好的服務態度和有禮貌,所以我認為這間餐廳值得再去惠顧

特式雞翼
雞翼酸中帶點辣,十分開胃,雞肉十分香稔軟嫩

辣肉腸拿破崙意粉
大量的辣肉腸十分軟彈煙韌,爽口微彈的意粉

安格斯肉眼扒配薯條

曲奇奶凍
十分濃郁細碎的曲奇,加上香濃的牛奶味奶凍

安格斯肉眼扒
辣肉腸拿破崙意粉
雞翼
2017-06-04
安格斯肉眼扒
雞翼
2017-06-20 100 浏览
近排觀塘有好多OUTLET同零食掃貨點,同fd行完之後岩岩好肚餓,觀塘多工廈同時都好多餐廳,行到興業街見到間新開張既餐廳就入左去食。 同一層除左西餐仲有得食雞煲,有機會下次再黎試下。 呢到分開左區,前面就係西餐Mini Friday ,後面就係食雞煲。 個場整得好靚,同都幾光,開始仲擔心啲雞煲味會傳過黎,好彩啲抽風應該做得唔錯 聞唔到其他味。 呢到都係得set meal ,嗌完野就好快黎個湯同麵包,個湯係忌廉湯,唔同平時啲罐頭湯既味,有好濃既忌廉味同我覺得有少少似朱古力味咁,個味好特別,但亦都唔會太鹹,第一次試到呢隻味,幾得意。 麵包點湯黎食都唔錯,本身佢已經係熱既,所以食落好軟好冧,不過我勁想食多個,哈 到重頭戲,首先我就嗌左個 //all day breakfast // 呢塊又似熱香餅又似窩夫既格仔餅(?) 焗到岩岩好,又香又鬆脆,不過糖醬唔洗落太多 因為塊餅本身都甜甜地,脆脆地太好食 入面仲會有炒滑蛋,煙肉,腸仔,同火腿 滑蛋算煎得幾生,不過我覺得好好味,岩岩好 而最令我驚喜係煙肉,塊煙肉又香又唔太油膩 成個all day breakfast好適合開胃
同一層除左西餐仲有得食雞煲,有機會下次再黎試下。

聞唔到其他味。

麵包點湯黎食都唔錯,本身佢已經係熱既,
所以食落好軟好冧,不過我勁想食多個,哈

到重頭戲,首先我就嗌左個
//all day breakfast //
呢塊又似熱香餅又似窩夫既格仔餅(?)
焗到岩岩好,又香又鬆脆,不過糖醬唔洗落太多
因為塊餅本身都甜甜地,脆脆地太好食

入面仲會有炒滑蛋,煙肉,腸仔,同火腿
滑蛋算煎得幾生,不過我覺得好好味,岩岩好
而最令我驚喜係煙肉,塊煙肉又香又唔太油膩
成個all day breakfast好適合開胃

//香草雞肉意粉//
無諗過會真係咁『草』
反而食落有驚喜,第一試到呢隻香草味
鹹鹹地咁,但係成個味道亦都清新可喜
而雞肉方面食落好滑亦都好肉鮮味
配香草效果好好
唔好以為份量好少
佢雞肉同意味既份量都好足料
男仔食絕對夠

//法式保雲酥豬鞍//
其實啫係烤豬
塊豬鞍成塊平時牛排咁大塊
仲超香,侍應送緊黎既時候已經聞好香既烤肉味
嫩滑既豬鞍充滿肉汁同鮮味
肉質冧中帶有輕微爽彈感覺
而且烤到岩岩好,脆香味加肉鮮味
<333333

2個人二百多啲,性價比以西餐黎講算唔貴
2017-06-19
  • 法式保雲酥豬鞍
  • all day breakfast
2017-06-18 61 浏览
最近同frienf去咗觀塘嘅「Mini Friday」食晚餐,地方都容易揾,平日夜晚比較少人,所以都坐得幾舒服,而且侍應嘅服務好好,因為正在試業,所以食晚餐有7折,值得一試!環境寧靜,播放輕音樂,而室內裝修設計舒適,燈光柔和,滿有情調,好啱情侶嚟談談情。我哋食左兩個set dinner連加一再7折都係3百幾,D嘢食都好正。佢地嘅餐牌只有一張紙,唔算好選擇,但以西餐黎講都唔錯,睇得出係用心製作。「龍蝦汁海鮮意大利飯$168」跟西湯同餐包,另外再配飲品。首次,果飯賣相不錯,裡面真係好多海鮮,而米飯嘅質感煙韌,龍蝦汁嘅味道特別香濃。「慢煮三文魚配織青瓜網$228」一睇都覺得賣相吸引,睇得出真係用心製作,而且三文魚一D都無魚腥,而且份量都算大份架。最後,甜品當然要試抹茶蛋啦,唔算多cream但都好好食架。

最後,甜品當然要試抹茶蛋啦,唔算多cream但都好好食架。

2017-06-14
2017-06-17 80 浏览
Mini Friday位於The Wave,跟米走雞share同層,地方一點也不mini。枱與枱之間空間十足,還有飛鏢機可以食完玩番鋪。假日的lunch set 介乎$62-138 不等,包餐湯、餐包、主菜和飲品。南瓜湯餐包烘熱,好軟熟煙燻雞肉沙律沙律菜幾新鮮、但雞肉肉質偏實。經典英式早餐賣相不錯、炒雜菇好香、另外有雞肉腸、炒蛋、番茄、煙肉、火腿、茄汁豆。多士轉做了窩夫、窩夫略嫌較薄身、拱脆了沾蜜糖吃還是不錯。這裡地方夠大夠寧靜、想週末跟朋友聚舊吃brunch 也是一個好選擇。

餐包烘熱,好軟熟

煙燻雞肉沙律
沙律菜幾新鮮、但雞肉肉質偏實。

經典英式早餐