2017-11-23
觀塘有好多唔同工廈西餐廳 ,今次經過wave 見到有間叫Mini Friday既西餐廳 ,個名幾特別簡單易明。入到去個感覺非常之寬敞舒適,座位與座位之間唔會好迫,呢度仲仼坐唔嬲,好啱約埋三五知己放工黎chill 一 chill 🥂我同朋友兩個人叫咗二人晚餐,套餐非常豐富、抵食,淨係前菜都有餐湯餐包仲有兩大碟嘅煙三文魚沙律🥗德國雜肉腸拼盤:總共有四款唔同嘅腸,每一條外層都烤到好香脆,下層仲有埋薯蓉,夾埋一齊食剛好中和左德國腸咸既味道黑松露西班牙火腿意粉:醬汁十分濃郁👍🏻每一條意粉都掛到醬汁嘅濃郁味道,配埋西班牙火腿,更加有口感澳洲香草燒羊架:見到賣相已經覺得好不錯,我哋叫咗五成熟,火候剛剛好,肉質十分鬆軟!佢哋特製嘅醬汁比較稀,有別於一般嘅醬汁,但同羊架好夾👍🏻最套餐仲有個法式焦糖燉蛋甜品👏🏻 燉蛋做得幾出色係蛋味濃之餘又夠滑👍🏻