2017-11-02
難得同朋友都係觀塘一齊收工,梗係約食埋個飯先走啦,朋友好少過嚟呢頭,完全唔清楚呢頭有咩食,咁耐冇見,佢話好想搵個地方一齊飲下酒好好食餐飯,於是我就帶咗去我同男人都鍾意食既mini friday度食個晚飯啦今日閑日,好彩唔使等位,今日嘅駐場歌手實力雄厚,聽到我同我朋友都聽到拍晒手掌,超犀利。本身興致勃勃話飲酒,但一諗到聽日有嘢做要番個大早,所以都係淆底兩個人都飲凍檸茶算法式焗田螺田螺已經去咗殼,食落勁方便,田螺大大粒,咬落去好煙un,蒜蓉味香,而且好開心嘅係連佢底下嘅薯蓉都好好食,超香牛油味水牛城雞翼雞翼超大隻,鮮炸左然後再落汁煮,酸酸甜甜辣辣,超正宗,朋友勁鍾意卡邦尼意粉我最愛嘅就係呢度既卡邦尼意粉,意粉煮得啱啱好,食落有咬口,而且醬汁煮得超濃稠,配上面頭勁多嘅芝士加上炒到好香嘅煙肉,真係最完美嘅配搭蕃茄辣肉腸薄餅薄餅底薄身脆口,食完成個都唔會好飽,而且蕃茄味勁濃,而且冇咩落茄汁,應該係新鮮蕃茄同茄膏,食落偏酸但冇咁膩士多啤梨班戥那個女人不愛甜?食埋呢個pancake,呢餐飯就真係完美了😊👍🏻
法式焗田螺
水牛城雞翼