2018-02-23
有追開我Openrice 都知今次已經係第二次黎Mini Friday 😁不過上次係食晚餐今次就同朋友試下呢到既午餐慶一慶開工大吉🍸。距離觀塘地鐵站行路大約十分鐘就到,呢個THe WAVE 大到直頭離遠都見到!我地大約二點去到,唔洗等位直接入得!依然係好浪漫氣氛既!不過比較夜晚就無左Live band 同無飛標玩.同埋隔離夜晚會有雞煲食,但下午未開始做生意,所以下午相對會靜啲既個環境😄岩岩坐底,職員已經送上餐湯同埋墨西哥脆片😋餐湯係蘿宋湯酸酸甜甜十分開胃!!暖凹凹!!😍墨西哥脆片配埋醬,好脆但有點油膩😅因為同朋友二個人叫左二個套餐,送上迷你海鮮盤。要讚一讚綠色果個泰式汁,酸酸小辣好野味,配海鮮一絕!材料都十分新鮮,好夾口,鮑魚都好易咬👍朋友叫左炭燒鮮牛肉眼配意粉牛肉好鮮嫩多汁!!絕對讚!意粉係茄汁炒好好食!!牛肉脂肪分佈得平均。😋😋😋而我就叫左個炭燒西班牙黑毛豬梅肉配飯。黑毛豬脂肪較多,入口即溶。😋個汁配蛋炒飯無得輸 👍另外要讚一下個南瓜容。非一般好食!唔好以為伴碟就唔食,呢個南瓜容同菜都十分好食架😋午餐另外仲包埋野飲,我仲好天真叫奶茶少甜。黎到唔夠甜要麻煩職員再拎糖水比我。不過職員
我地大約二點去到,唔洗等位直接入得!
依然係好浪漫氣氛既!
不過比較夜晚就無左Live band 同無飛標玩.
朋友叫左炭燒鮮牛肉眼配意粉
而我就叫左個炭燒西班牙黑毛豬梅肉配飯。
黑毛豬脂肪較多,入口即溶。😋個汁配蛋炒飯無得輸 👍
午餐另外仲包埋野飲,我仲好天真叫奶茶少甜。黎到唔夠甜要麻煩職員再拎糖水比我。不過職員都好細心同我地解釋呢到既野飲特登唔落咁多糖水架!所以大家要留意啦,可以叫正常就得了😁
總括黎講,間唔中黎呢到午餐豪一次係值得既!😍😊