2018-02-14 84 浏览
之前黎過 mini Friday 已經中意佢環境好、地方夠大有現場音樂。上次嚟過一次,已經搵緊機會黎第二次,今日終於又有機會約飯局,再 encore!地方和現場音樂依然同之前一樣,不過幾個月冇你,啲客越來越多,唔夠七點半,已經滿座, 證明呢度嘅環境同食物,都有好多客仔鍾意。蘑菇忌廉湯及餐包 48元今個星期天氣轉涼,我哋一人黎左一碗熱湯暖下身。餐湯係蘑菇忌廉湯,配脆餅。脆餅有自家製千島醬作配對。點解話佢哋嘅千島醬係自家製?因為佢又唔係我平時食開的千島醬,應該係自己調配嘅配方。呢個忌廉蘑菇湯的確唔錯,蘑菇味濃,滿意!黑毛豬胺 188元呢個黑毛豬胺係我既心水推薦。啱啱上枱嘅時候,仲以為店員比錯左牛扒我哋,呢個黑毛豬安,按照外國嘅做法,只做到約八成熟,以保存肉汁同肉既嫩滑感。外層煎得好香,而佢附帶嘅醬汁更加係亮點!用肉汁煮成醬汁,淋上黑毛豬胺,更加滋味。伴碟既紫薯都好有特色,起碼唔係平時食開嘅薯菜,有自己風格,幾好!海鮮扁意粉 118元呢個海鮮扁意粉,都比足料,鋪得滿滿嘅帶子、魚肉、大蝦、魷魚筒、青口等海鮮,賣118元好合理,平時食開一百幾十既海鮮意粉或飯,都唔會有甘多海鮮。班尼迪蛋 98元另

蘑菇忌廉湯及餐包 48元

今個星期天氣轉涼,我哋一人黎左一碗熱湯暖下身。

餐湯係蘑菇忌廉湯,配脆餅。

呢個忌廉蘑菇湯的確唔錯,蘑菇味濃,滿意!

黑毛豬胺 188元

呢個黑毛豬胺係我既心水推薦。

海鮮扁意粉 118元

班尼迪蛋 98元

另一個新嘗試既班尼迪蛋,都出乎意料地好食。

煙三文魚、磨菇兩味,再加上炒什雜菇,咁健康嘅選擇,非常之受同枱既女仔歡迎。

總括來講,今日食嘅菜式都非常滿意,下次會再嚟試埋其他好野!