2024-03-01 45 浏览
響銅鑼灣收工,想搵間有少少情調嘅餐廳,結果揀左Mercury Recalls,有DJ打碟,又有得打下卡,唔錯!.。西班牙風乾火腿拼盤:三款風乾火腿,其實我從來都唔識分😅不過薄切 配 哈蜜瓜,真係三款都好好味😉.。酸奶油烤美國豬柳:豬柳表面灑滿開心果碎,又靚又香口👍🏻烤豬柳真係101分,一刀切落去已經好surprise,真係未用刀已經切得開咁滯!好少食到入口即溶嘅豬,仲要夠juicy勁好味,沾埋特製醬汁,超讚❤️❤️❤️.。黑松露牛肝菌意大利雲吞:我一向好鍾意食意大利雲吞,今次仲有好香嘅黑松露醬,加埋牛肝菌粒粒,超creamy,正!.。接骨木花蘋果伯爵茶撻:飯後想食返份打卡甜品,非佢莫屬😍😍以接骨木花蘋果片圍成一圈圈嘅花,又靚又fresh,新買伯爵茶奶油撻,味道清新唔會太甜,啱啱好!.。冰釀氣泡法式伯爵花茶。Vodka High ball
。接骨木花蘋果伯爵茶撻:
。冰釀氣泡法式伯爵花茶
。Vodka High ball
2024-02-06
2024-03-01 74 浏览
餐廳有一個corner 係放哂黑膠碟同2部黑膠碟機係到, 牆物仲展示左好多黑膠碟, 成個氣氛好懷舊。Delicate $158呢杯cocktail 係西柚favor, 好易入口。Sparkling white peach earl grey $88暫時唔飲得酒既我就叫左杯氣況茶, 係蜜桃+伯爵茶味, 唔係太濃味, 口感清新。Spicy Chicken Cube - Magma Cheese $108香辣岩漿芝士雞塊食日去到都食薯條, 既然有其他小食, 就梗係要叫黎食啦。同個名一樣, 個底有好多芝士, 每一舊雞塊都俾芝士包住, 仲要係拉絲芝士。Crab Open quesadilla 蟹肉墨西哥式薄餅 $218脆薄餅底, 面頭鋪滿辣椒蛋黃牛油果醬, 蟹肉絲同芝士碎雖然係凍食, 但材料既配合同豐富度, 係愈食愈好食。French Duck Confit with Walnuts Salad 慢煮法國鴨腿$298最令我期待就係呢個鴨腿,同朋友不約而同都係想食呢個。鴨腿外皮烤到脆邊, 裡面既肉基本上一切就整開哂, 好腍。鴨腿本身既肉汁就鎖住係肉裡面, 所以肉質嫩滑。伴碟係無花果, 合桃沙律,仲

餐廳有一個corner 係放哂黑膠碟同2部黑膠碟機係到,

牆物仲展示左好多黑膠碟, 成個氣氛好懷舊。

Delicate $158
呢杯cocktail 係西柚favor, 好易入口。

香辣岩漿芝士雞塊
食日去到都食薯條, 既然有其他小食, 就梗係要叫黎食啦。

脆薄餅底, 面頭鋪滿辣椒蛋黃牛油果醬, 蟹肉絲同芝士碎
雖然係凍食, 但材料既配合同豐富度, 係愈食愈好食。

最令我期待就係呢個鴨腿,同朋友不約而同都係想食呢個。
鴨腿外皮烤到脆邊, 裡面既肉基本上一切就整開哂, 好腍。

鴨腿本身既肉汁就鎖住係肉裡面, 所以肉質嫩滑。

伴碟係無花果, 合桃沙律,仲有黑醋汁, 同鴨腿是不錯的。
2024-03-01 27 浏览
呢間以黑膠碟做主題嘅餐廳,今次係第二次嚟。上次夜晚飲咗杯signature cocktail 「Don’t Know Why」驚為天人,所以今次Lunch time又嚟試吓。夜晚有DJ打碟,日頭都有人播黑膠,主要播6-70年代嘅英文歌。Brunch/Lunch Menu 簡單好多,主菜配餐湯/沙律同飲品。烤新西蘭肉眼扒都係$188,性價比好高。我食嗰個All Day Breakfast居然有驚喜,焗茄汁豆係自家製鷹嘴豆做,個忌廉薯餅又超正。作為一間朝啡夕酒嘅餐廳,咖啡品質都唔弱。Affogato仲有抹茶同咖啡揀,原來抹茶affogato都咁好味。

2024-02-28
午餐
📍 Mercury Recalls by Lost Stars (銅鑼灣)銅鑼灣百德新街51號華爾大廈地下A號舖Mercury recalls餐廳充滿了濃厚的情調,以黑膠唱片為主題,帶您重溫懷舊的音樂時光。步入餐廳,您會被迷人的擺設和溫暖的燈光所吸引,彷彿進入了一個時光隧道。餐廳內的牆上掛滿了珍貴的黑膠唱片,從搖滾樂到爵士樂,各種音樂風格應有盡有 🎶🎼 👉 迷迭香香茅薑茶💰$68😋😋😋😋.8/5結合了香茅、迷迭香和乾薑粒,帶來了一種獨特的風味體驗。茶湯清澈而芳香,濃郁的香茅和迷迭香香氣充滿口腔。乾薑粒則增添了微辣的口感,使整杯茶更加豐富和有層次感👉 巴馬火腿沙律💰$188😋😋😋😋.9/5這道巴馬火腿沙律是一道精緻的開胃菜。無花果、蜜柑和琥珀核桃的組合給予了這道沙律豐富的口感和多樣性。巴馬火腿的鹹香與無花果和蜜柑的甜味形成了完美的對比,琥珀核桃的香脆則增添了一層額外的口感。意大利黑醋汁提供了酸度和深度,使整道沙律更加美味👉 香辣岩漿芝士雞塊💰$108😋😋😋😋.8/5外層的岩漿芝士酥脆而香氣四溢,內部的雞肉則嫩滑多汁。香辣的調味料為這道雞塊帶來了一抹辛辣和濃郁的味道,刺激味蕾。芝士的濃郁與

👉 迷迭香香茅薑茶

😋😋😋😋.9/5

👉 香辣岩漿芝士雞塊
💰$108
😋😋😋😋.8/5
外層的岩漿芝士酥脆而香氣四溢,內部的雞肉則嫩滑多汁。香辣的調味料為這道雞塊帶來了一抹辛辣和濃郁的味道,刺激味蕾。芝士的濃郁與岩漿的香脆完美結合,為這道雞塊增添了一層額外的美味

👉 酸奶油烤美國豬柳
💰$278
😋😋😋😋.6/5
豬柳經過烤制後保持了嫩滑的質地,酸奶油的香濃則為整道菜帶來了豐富的口感。開心果、薯蓉、車厘茄和蘋果蓉的組合增添了不同的層次和口味,使這道菜更加豐富和搶眼

👉 黑松露牛肝菌意大利雲吞
💰$188
😋😋😋😋.7/5
雲吞皮薄而有彈性,包裹著充滿香氣的牛肝菌餡料。牛肝菌的豐富肉質和濃郁的香味為整道菜帶來了深厚的味道層次。而最令人驚艷的是黑松露的加入,它散發出濃郁的香氣,與牛肝菌完美融合

👉 Elderflower Apple Earl Grey Tart
💰$58
😋😋😋😋.7/5
以香氣撲鼻的接骨木花、蘋果和伯爵茶為主要成分。酥脆的塔皮與柔軟的蘋果和接骨木花餡相融合,帶來了令人愉悅的口感。伯爵茶的芳香在口中散發,與蘋果和接骨木花的甜味相互襯托。這款甜點既充滿了層次感,又帶有一絲清新的感覺,完美地平衡了甜度和芳香度

回頭: yesyesyes,悠扣的音樂則為用餐體驗增添了一絲浪漫和愉悅。精緻的西式美食,每一道菜品都經過精心的烹調和擺盤,感受到味蕾的愉💓❣️❣️❣️❣️🥳
2024-02-29 44 浏览
我曾經睇過一個研究報告話音樂係可以影響我地對食物同酒類既味覺。經過琴晚食完呢間以黑膠唱片為主題既餐廳之後,我都幾肯定呢個講法。餐廳係位於銅鑼灣既百德新街,全個裝修係以日式木系設計,空間感十足,而且寬闊舒服。一入去就可以沉浸式咁享受係lo-fi音樂之中,而且到處都見到黑膠既蹤影。Menu酸奶油烤美國豬柳 $278呢個豬柳好出色,肉質嫩滑,冇諗過開心果可以碎粒加上去令到口感增加,配搭新鮮又夠創意燒美國黑安格斯肉眼扒(10oz) $368雖然我叫左medium ,出黎就似medium well,不過好彩食落d肉質都算嫩,而且個牛味都幾濃,再點下佢個醬又好似幾夾,越食仲越開胃法式焦糖燉蛋$118呢個creme brulee冇得頂,口感層次分明,由外脆內軟既焦糖,到綿密順滑既燉蛋,可以話係入口即溶,食落有濃郁奶味,加淡淡既bailey酒香,口感細膩,真心推介Whisky Highball $98酒精濃度低,易入口又解渴,飲落仲有豐醇香氣,同爽口感,加埋音樂助興,成個感覺再提升

Menu

酸奶油烤美國豬柳 $278

燒美國黑安格斯肉眼扒(10oz) $368

法式焦糖燉蛋$118

Whisky Highball $98

2024-02-26
《Mercury Recalls · 西餐廳 · 銅鑼灣》-𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評 🔸 Mussels Pot in creamy white wine garlic sauce $188分量好足,蒜蓉汁好creamy,蒜味重,完成舖滿係每粒青口,用埋黎沾麵包真係一流✨-🔹 US Black Angus Ribeye Steak (10oz) $368Ribeye叫左五成熟,比較薄身但好大塊✨ 食落重牛味,而且仲有好多配菜,例如甜蕃薯等,好味💖-🔸 Crab Meat Carbonara $218卡邦尼佈滿好多蟹肉同蟹籽,醬汁好creamy,食落明太子味道好香好出,麵條好al dente,推薦👍🏻-📍 Mercury Recalls by Lost Stars銅鑼灣百德新街51號華爾大廈地下A號舖-環境:🌸🌸🌸🌸🌸味道:🌸🌸🌸🌸🌸服務:🌸🌸🌸🌸🌸衛生:🌸🌸🌸🌸🌸性價比:🌸🌸🌸🌸🌸Revisit:🧡

《Mercury Recalls · 西餐廳 · 銅鑼灣》

服務:🌸🌸🌸🌸🌸
衛生:🌸🌸🌸🌸🌸
性價比:🌸🌸🌸🌸🌸

Revisit:🧡
最近去咗一間充滿情調嘅餐廳,聽住黑膠唱片💿食燭光晚餐💕~Mussels Pot In Creamy White Wine Garlic Sauce($188)青口新鮮肥美🐚,搭配濃郁嘅蒜香🧄白酒醬汁🍾,味道濃郁又有層次👍🏻Green Salad with Parma Ham($188)大量新鮮爽脆嘅沙律菜配上意大利黑醋汁🥗,仲有大大片帶咸香嘅Parma Ham🥓,同好多無花果、琥珀合桃、蜜柑,非常足料🤤Provencal Salmon Fillet($218)三文魚柳煎得岩岩好,外皮酥脆,裡面仍然juice,仲有香滑嘅薯蓉墊底,飽肚感十足🍣Ravioli with Black Truffle($188)意大利🇮🇹雲吞配上牛肝菌及黑松露醬汁,香氣撲鼻,入口味道相當濃郁😋Don't Know Why($148)食燭光晚餐,梗係要飲返杯signature cocktail🍸先夠氣氛🥳,呢杯熱cocktail好香earl grey 味,入口香甜~
最近去咗一間充滿情調嘅餐廳,聽住黑膠唱片💿食燭光晚餐💕~

Green Salad with Parma Ham

Provencal Salmon Fillet($218)
Provencal Salmon Fillet

Ravioli with Black Truffle

Don't Know Why($148)
Don't Know Why

Green Salad with Parma Ham
Provencal Salmon Fillet
Ravioli with Black Truffle
Don't Know Why
2024-02-26 47 浏览
—可以留意餐廳嘅專頁 會公佈DJ 駐場嘅日子屆時氣氛一定很高漲炙烤雜錦香腸拼盤($148)台式豬肉腸丨糯米腸丨韓國雜肉腸丨德國酸椰菜丨芥末醬各款腸相間砌成盛開的花朵 綻放奪目鍾意辣辣地嘅腸 配上酸菜開胃解膩手工芝士烤雞卷($288)煙肉丨馬鈴薯蓉丨意大利黃瓜丨蒜香奶油汁以鹹香煙肉包裹着雞肉跟芝士外層雞卷微脆富燻香氣息 奶滑芝士與雞肉融合得很薯蓉綿密輕輕沾上蒜香奶油汁深海紅蟹肉明太子卡邦尼扁意粉($218)店員留意到我哋差唔多食完上面兩道菜就通知廚房準備意粉 所以捧過嚟時熱氣騰騰名副其實醬汁滿佈明太子 很有海鮮嘅風味朱古力奶油撻軟心黑朱古力丨波本威士忌焦糖朱古力味濃 即使有焦糖都唔甜黃金桂烏龍冷萃氣泡茶($68)/冰釀氣泡法式伯爵花茶($78)就算唔飲酒 飲茶都可以很講究的——————————————————Mercury Recalls by Lost Stars (銅鑼灣)銅鑼灣百德新街51號華爾大廈地下A號舖
可以留意餐廳嘅專頁 會公佈DJ 駐場嘅日子
屆時氣氛一定很高漲
炙烤雜錦香腸拼盤($148)
台式豬肉腸丨糯米腸丨韓國雜肉腸丨
德國酸椰菜丨芥末醬
各款腸相間砌成盛開的花朵 綻放奪目
鍾意辣辣地嘅腸 配上酸菜開胃解膩
手工芝士烤雞卷($288)
煙肉丨馬鈴薯蓉丨意大利黃瓜丨蒜香奶油汁
以鹹香煙肉包裹着雞肉跟芝士
外層雞卷微脆富燻香氣息
奶滑芝士與雞肉融合得很
薯蓉綿密輕輕沾上蒜香奶油汁
深海紅蟹肉明太子卡邦尼扁意粉($218)
店員留意到我哋差唔多食完上面兩道菜
朱古力味濃 即使有焦糖都唔甜
就算唔飲酒 飲茶都可以很講究的
——————————————————
2024-02-26 39 浏览
之前聽到這間餐廳剛開不久就想來,因為是Lost Star 主理的。除了想吃美味的西餐,這裡更有一些音樂單位的演出,可惜這晚未能碰到haha。酒類的選擇不少,很適合想暢飲各種口味的朋友。最想吃到的是這版的撻,唯當晚下單後才被通知售完,建議大家和他們確認清楚。素菜人士在這裡也有幾款選擇,很friendly!Sante Cocktail 茶味濃郁,絕對是打卡的首選。另一款是Hearts,是粉紅色雞尾酒,充滿少女心,口味則偏酸甜。主菜點了Oxtail Orecchiette,麵條有著彈牙的口感,搭配牛尾的熬煮,味道十分入味。U.S. Black Angus Rib Eye Steak (10oz) Medium Well,牛排肉質豐厚,醬料也相當美味,且不會過於油膩。Crème Brûlée,希望下次可以吃到紫薯撻。總括而言,主菜的味道真的不錯,餐廳裡原來還有一個以token才能進入的Hidden Bar,真的驚喜滿滿呀,是鬧市中和朋友chill chill的好地方。

酒類的選擇不少,很適合想暢飲各種口味的朋友。

素菜人士在這裡也有幾款選擇,很friendly!

Sante Cocktail 茶味濃郁,絕對是打卡的首選。

Crème Brûlée,希望下次可以吃到紫薯撻。

適逢二月情人節,我同大佬都唔會正日出去,因為每間餐廳都要等勁耐。所以我地揀左2月22日,非常有愛的日子,去一間以黑膠唱片為題的餐廳過尼個後補情人節🤣🤣。 餐廳位於銅鑼灣百德新街,門面都幾大,非常易搵。好彩有預約,walkin的話有機會要等。店內用上不同的黑膠唱片去decorate 牆身,富有特色。 ⦁西班牙風乾火腿拼盤 $218入面有Parma ham、莎樂美腸、哈密瓜、酸瓜等,搭配起來唔會太咸。 ⦁燒美國黑安格斯肉眼扒(10oz)$36揀左五成熟,肉味偏濃,肉汁豐富。仲有南瓜、椰菜花、長青豆伴碟,完全唔覺膩😋😋 ⦁Crème Brûlée $118法式焦糖燉蛋嫩滑到不得了,上面的焦糖香脆亦唔會太甜。 ⦁Lavendar, Mountain Snow Chrysanthemum $68熱茶即上的時候薰衣草味勁香濃,飲落都清新。 ⦁French Earl Grey Martini $158對我黎講酒味偏烈,入口順滑,味道都幾fresh下,但唔易醉。

⦁西班牙風乾火腿拼盤 $218

⦁燒美國黑安格斯肉眼扒(10oz)$36

⦁Crème Brûlée $118
法式焦糖燉蛋嫩滑到不得了,上面的焦糖香脆亦唔會太甜。

熱茶即上的時候薰衣草味勁香濃,飲落都清新。

2024-02-22
2024-02-23 408 浏览
很有格調的門面配上滿牆的黑膠碟說明這裏賣的是生活的質感不止飽腹,也能填滿心靈逝去的歲月不能抓住,唯有以音樂重溫這裏整晚都有DJ 為大家播放音樂,令大家耳腹都得滿足~前菜先來一個Green Salad with Param Ham  份量出奇地的多,超大的一盤,有巴馬火腿手,無花果,蜜柑,ham和甜甜的琥珀合桃,配上18個月意大利黑醋汁,酸酸甜甜,非常開胃。酸奶油烤美國豬柳這是近年來食過最滿意的一次豬柳看似超厚的豬柳,竟然一d 都唔嚡,肉質是意想不到的淋,滿滿的開心果仁碎混著酸奶油,3者看似沒有關係,但加在一起竟然有化學效果,效果出奇地夾👍🏻慢煮牛尾蕃茄貓耳朵粉蕃茄醬汁酸甜度剛好,而且濃稠度都做得好好。沾滿了貓耳粉 但又唔會水汪汪牛尾非常的淋和入味,就連蕃茄仔都好好食~ 本黎已經好飽,但都忍唔住要叫個甜品熱情果紅桑子奶油撻紅桑子醬加上熱情果酪和鮮紅桑子,餅底是係一個奶油撻底紅桑子中和了熱情果的甜,無想像中咁甜膩,奶油都唔溜,非常高質的一個甜品餐廳以唱片為主Signature Cocktails 當然都同歌有關呢杯Sante by 壞特?te就係用左 壞特?te 的歌 Sante 為主題有
很有格調的門面
配上滿牆的黑膠碟
說明這裏賣的是生活的質感
不止飽腹,也能填滿心靈
逝去的歲月不能抓住,唯有以音樂重溫
這裏整晚都有DJ 為大家播放音樂,令大家耳腹都得滿足~
Green Salad with Param Ham
這是近年來食過最滿意的一次豬柳

慢煮牛尾蕃茄貓耳朵粉
牛尾非常的淋和入味,就連蕃茄仔都好好食~
慢煮牛尾蕃茄貓耳朵粉
本黎已經好飽,但都忍唔住要叫個甜品
熱情果紅桑子奶油撻
紅桑子醬加上熱情果酪和鮮紅桑子,餅底是係一個奶油撻底
餐廳以唱片為主
Signature Cocktails 當然都同歌有關
呢杯Sante by 壞特?te
就係用左 壞特?te 的歌 Sante 為主題
有white peach Liqueur, white Rose Tea, White rose tea Syrup, Fever-tree Aromatic Tonic Water
味道同歌的melody 一樣咁輕快,很清新的感覺,但飲多了,也會像壞特的聲音一樣,有點兒迷幻呀~
當日病病地,唔敢飲凍野,叫左杯 熱茶
Lemongrass, Rosemary, Dried Ginger
迷迭香香茅薑茶
味道很香的茶草茶,可以REFILL 熱水,  REFILL 左3數次,味道都依然還在呢~
迷迭香香茅薑茶
整個餐廳感覺好中產,很有享受人生的感覺
而且食物水準出乎意料的好, 絕對唔係得個樣嘅主題餐廳
2024-02-21
Green Salad with Param Ham
迷迭香香茅薑茶
中午一點半之後入餐廳 得返bar枱我同男朋友唔介意坐住先 等之後有位再轉枱之後兩點幾d人食完 開始走緊 成間餐廳得返兩枱客個陣 我地request轉枱 點知有個男侍應話唔方便轉我想問 其實有咩咁唔方便?你最忙嘅lunch hour已經過左 我地d main只係岩岩上 想坐得舒服少少都唔得同埋只係搬一兩個碟同杯水 我同男朋友真係眼都突埋 呢d咁嘅餐廳真係唔去都冇損失香港餐廳都已經經營得咁艱難 有呢d侍應幫餐廳趕客真係唔話得唔會再去 同價位可以食到高質數同好態度嘅餐廳

中午一點半之後入餐廳 得返bar枱

唔會再去 同價位可以食到高質數同好態度嘅餐廳

2024-02-19
下午茶
2024-02-23 933 浏览
呢日係銅鑼灣見到有間新開嘅餐廳 "Mercury Recalls by Lost Stars",係門口望入去有擺放大量唔同年代嘅經典黑膠唱片。餐廳係集合一間咖啡館、酒吧、演出場地和唱片店嘅音樂主題餐廳。餐廳以復古風格設計,地方寬敞舒適,一邊聽歌一邊食嘢,真享受!燒美國黑安格斯肉眼扒(10安士)    $368日本南瓜  薑黃花椰菜  法邊豆  法式伯那西醬牛扒確係好大塊,燒烤至外層香脆,肉質鮮嫩,牛味特別濃厚,食起嚟有嚼勁,充滿牛香味,點埋自家製法式伯那西醬,味道層次提升。配合香甜軟綿嘅日本南瓜,爽口薑黃花椰菜及翠綠嘅法邊豆,蔬菜新鮮,搭配特色。美式香烤豬肋骨  田園沙律     $318濃郁嘅醬料味道都滲入豬肋骨內面焗至微焦,豬肋骨都好大件,肉骨比例平均。烤過後把豬肋骨切開,一條一條慢慢食,肉質軟嫩,一咬即化,食落有肉汁,唔會烤到乾身,好惹味。田園沙律口感爽脆清甜,配合黑醋汁,酸甜有層次感,食起嚟更開胃。香辣岩漿芝士雞塊      $108雞塊炸到金黃色,撒上少量辣椒粉,少少辣更惹味,鬆脆可口,沾滿濃厚嘅芝士醬汁,食落非常creamy,濃郁美味。三菊茶     $68以三種菊花混合而

燒美國黑安格斯肉眼扒(10安士)    $368
日本南瓜  薑黃花椰菜  法邊豆  法式伯那西醬
燒美國黑安格斯肉眼扒(10安士)
美式香烤豬肋骨  田園沙律     $318
美式香烤豬肋骨 田園沙律
香辣岩漿芝士雞塊      $108
三菊茶     $68
以三種菊花混合而成,胎菊、菊花、洋甘菊,清幽雅致,口感好fresh,散發淡淡菊花茶香,味道清香。
三菊茶
2024-02-22
燒美國黑安格斯肉眼扒(10安士)
美式香烤豬肋骨 田園沙律
三菊茶
  • 燒美國黑安格斯肉眼扒
  • 美式香烤豬肋骨
2024-02-22 49 浏览
見佢新開所以試下😆原來佢係Lost Stars姊妹店😱上個禮拜同朋友來呢到慶祝生日🎂:🍴Burrata Mixed Green Salad $128份量非常多🤣蔬菜好新鮮配上黑醋汁🖤Burrata味道濃郁🤤🍴Baked Cheese & Bacon Chicken Roll $228超級推薦⭐️個芝士烤雞卷真係有驚豔到我!!雞皮烤得好脆,特別之處就係中間仲夾住忌廉芝士 🧀 雞肉非常嫩滑😍配上蒜香奶油汁一齊食更加滑溜~🍴Pan Fried Halibut Steak $178鱈魚煎得恰到好處,外皮煎得好脆😆下面嘅魚肉好嫩!底下係鷹嘴豆泥,好似薯蓉咁😛仲有芒果粒粒🥰成個配搭好refreshing🥭🍴Crab Meat Carbonara $188意粉都出色😌好creamy,濃郁得來又唔會好膩!意粉又唔會太淋,每啖都掛哂汁😳蟹肉都夠新鮮🦀🍴Tiramisu $128用一個咖啡杯嘅形式上枱☕️mascapone cheese超級滑溜,每一啖都散發着濃郁嘅咖啡同朱古力味 🍫一啲都唔覺得甜😋一個人K.O無難度~整體來講,味道好高質,價錢又唔貴😗氣氛都幾好,環境坐得舒服,幾啱傾偈🫶🏼裝修以懷舊黑膠碟為主

份量非常多🤣蔬菜好新鮮配上黑醋汁🖤Burrata味道濃郁🤤

🍴Pan Fried Halibut Steak $178

🍴Crab Meat Carbonara $188

🍴Tiramisu $128

整體來講,味道好高質,價錢又唔貴😗氣氛都幾好,環境坐得舒服,幾啱傾偈🫶🏼裝修以懷舊黑膠碟為主題💿推薦大家一試喔~鍾意黑膠既你地更加唔可以錯過😃
2023-12-02
庆祝纪念
生日
  • 手工芝士烤雞卷
  • 深海紅蟹肉明太子卡邦尼扁意粉
2024-02-21 37 浏览
今晚同朋友一邊聽住黑膠唱片嘅音樂,一邊品嚐高質又美味嘅食物,真係好開心!迷你德國咸豬手咸豬手肉質滑嫩,口感豐富,外皮酥脆,搭配烤雜菜帶來清爽的口感,沾染蜜糖芥末子醬大大提升豬手嘅味道。手工芝士烤雞卷烤雞卷嫩滑多汁,芝士濃郁,配搭口感順滑嘅馬鈴薯蓉和清爽的意大利黃瓜,好好味。黑松露牛肝菌意大利雲吞:意大利雲吞皮薄嫩滑,內餡以牛肝菌和黑松露調味,散發出濃郁的香氣和濃厚的味道。氣泡茶:餐廳有多款氣泡茶選擇,呢杯伯爵茶有淡雅風味,而黃金桂烏龍冷萃氣泡茶則有豐富的烏龍茶花,味道不錯。多款選擇:

迷你德國咸豬手

手工芝士烤雞卷