2021-04-05
餐廳主打加咗大麻二酚呢一種天然化學物質,聽上嚟好似好恐怖咁樣,乜香港可以入大馬嘅咩,其實只係大馬入面其中一種主要嘅成份,比較上係用喺藥用成份嗰度,餐廳都用咗好多心機去詳細解釋到底呢一種天然嘅化學物質係啲乜嘢嚟。帶子蟹肉牛油果他他配薑油黑醋汁$128我都唔知到底係真係加咗大麻二酚所以我特別食得輕鬆愉快呀,定係抑話佢真係整得好好食,我諗其實兩樣都有啲嘅,呢一個他他裏面帶子同埋蟹肉嗰種新鮮感夾埋再配埋牛油果少少油膩creamy,個味道真係夾得非常之好,帶子新鮮有少少彈牙,已蟹肉又做到一絲絲嘅質感,成個菜式就係好新鮮,配上切到好薄嘅麵包薄脆,非常之開胃。威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬$198呢個應該係呢度嘅招牌菜,我哋坐喺吧枱前面,見到裏面嘅廚師默默咁樣用酥皮包住三文魚,酥皮烤得剛剛好,非常之脆口,一切開見到裏面嘅三文魚熟到啱啱好,最中間大有少少生,真係啱啱熟嘅感覺,同埋三文魚本身同菠菜都非常之夾,厲害之處係切開三文魚都冇散落嚟,成個酥皮包得好紮實。日式芥末忌廉香煎廣島蠔闊條麵$148嗰啲泡泡其實就係醬嚟嘅,真係有好勁嘅日式芥末味道,食落去直佢有少少比佢嗆到,但係同事又好開胃,有令人越食越想食落去嘅
帶子蟹肉牛油果他他配薑油黑醋汁$128
威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬$198
日式芥末忌廉香煎廣島蠔闊條麵$148
嗰啲泡泡其實就係醬嚟嘅,真係有好勁嘅日式芥末味道,食落去直佢有少少比佢嗆到,但係同事又好開胃,有令人越食越想食落去嘅衝動,廣島蠔煮嘅火候啱啱好,唔會縮到好細粒,闊條麵偏硬身,係我鍾意食嘅質感。
香烤白醬海鮮啤酒薯條$88
佢嘅薯條唔係傳統直筆甩嗰款,反而係有少少捲着似洋蔥圈咁樣,加上用咗海鮮白象去煮,比起平時甜黑松露醬或者茄汁更加有風味,更加撲嚟淡淡的啤酒清香,用嚟送啤酒就最啱啦。