2021-06-21 21 浏览
成日經過厚福街都見到佢 ‘Med Chef’ 既字牌,今日終於黎食下,我飽住肚咁去食都覺得好食!🥳帶子蟹肉牛油果他他配薑油黑醋汁🥗非常出色既前盤!擺盤靚唔駛講,他他上面有好多配料,食落去有啖啖清甜既蟹肉味😋,再加埋黑醋汁令成個味道又帶少少醋酸,好易入口兼會食上癮🤓烤西班牙芝心走地黃油雞配白酒芥末籽汁🐓擺盤都幾有心思,成隻雞平放🤩 雞肉唔算好滑但烤得好香、配汁味道新鮮,酸酸地咁~雞底下仲有有芝士薯蓉、紅蘿蔔🥕,都好好食🥳流心菲達芝士撻🧀甜品令人心情好☺️,尤其佢將芝士撻放得咁靚!芝士撻微暖咁上枱,切開裏面既芝心會慢慢流出,味道幾濃但又唔會好濟,可能係佢好味到令我唔識飽🤣士多啤梨乳酪沙冰、Oreo乳酪沙冰 🍹兩杯飲品都剛好唔會好甜👍🏻呢到全部食物都加左CBD,據說會令人有放鬆既感覺~但我諗效果因人而異,因為我同fd食完就冇咩特別既感覺,只係記得啲野食又靚又好食😋 推薦一試!

帶子蟹肉牛油果他他配薑油黑醋汁🥗

烤西班牙芝心走地黃油雞配白酒芥末籽汁🐓

流心菲達芝士撻🧀

士多啤梨乳酪沙冰、Oreo乳酪沙冰 🍹
兩杯飲品都剛好唔會好甜👍🏻

2021-06-21 17 浏览
大麻熱潮,喜出望外!呢期好興大麻概念嘅嘢食,最出名嘅就係尖沙咀呢間,以大麻CBD招牌嘅fusion餐廳,一試佢虛實!之前已經知道CBD係一種合法放鬆劑,無味類似咖啡因,冇expect有咩特別感覺;但令我嚇一跳嘅係呢度嘅主食,因為實在超級出色!!大大力俾個like👍🏻👍🏻好少可食到咁驚喜🤤餐廳環境微暗,有啲少少迷幻嘅彩燈,成個環境都好chill;坐低唔講咁多,即刻叫咗個CBD drafted beer relax下😎😎 啤酒好飲!入口泡沫好綿、順滑,有絲絲麥甜;當中有少許形容不出嘅味道,相信就係cbd😹😝 一句講晒,酒醉感較多😝主食叫咗三樣試吓:鐵板青咖喱雞肉卷,9/10青咖喱味道甜甜辣辣,重椰香(少少似沙嗲王嘅招牌白咖喱)雞肉卷係嫩滑嘅雞脾肉, 外層係脆皮;口感味道配搭都係一流👍🏻👍🏻份量兩個人食好足威靈頓三文魚配秘製蕃茄醬,9.5/10必食推介,一定要試!!威靈頓牛扒食得多威靈頓三文魚係更上一層樓嘅配搭💯💯酥皮外層超鬆脆,淡甜味配上內層超嫩滑清新嘅三文魚扒,係絕配🤤🤤🤤 香口,外脆內滑,鮮嫩多汁,秘製蕃茄醬亦出色地夾!可以話滿分嘅主食,必食呀!板燒八爪魚海鮮炒長米飯,9/10創新又好
大麻熱潮,喜出望外!

主食叫咗三樣試吓:
鐵板青咖喱雞肉卷,9/10

威靈頓三文魚配秘製蕃茄醬,9.5/10

板燒八爪魚海鮮炒長米飯,9/10

創新又好好味嘅fusion菜!!第一次食呢種味道&口感嘅海鮮炒飯,半濕半乾,炒長米飯口感似軟身嘅脆米,超香口,配上超多海鮮材料撈埋一齊,啖啖海鮮+飯🤤 從未食過嘅口感,創新滿分,亦好惹味👍🏻👍🏻👍🏻 推介

must encore🥰🥰
標榜含CBD成份既食物,主打令人放鬆既餐廳竟然食到我一肚氣!首先入到去見到open kitchen 成件事係舒服既,叫左個帶子蟹肉牛油果他他。食物到左都冇比過水我地。心諗唔緊要啦,開始食啦。擺盤好靚,懷住Happy Friday 既心情開始食。所有食材配埋麵包食係岩岩好,每種食材個味道都好出同好夾。我係覺得好好食。但當我食完第一塊先見到原來有兩塊麵包係特別燶,所以我問staff可唔可以換過另一塊。問完佢話問過廚師話唔比換係咁。咁我就直接拎埋碟他他過去好好聲氣問佢:唔好意思可唔可以換過塊?因為真係好燶食唔到。個主廚一把西聲話可以換過,但全部都係咁ga wo.然後再拎一盤焗過既麵包出黎。(ps.成盤都好濃)我問佢咁燶係正常既?佢話係,老闆已經換曬呢種麵包,以前個d冇曬,然後直接再做自己野冇理過我。老實講幾貴既餐廳我都有食過,但完全冇見過咁燶既麵包可以擺上枱比客食?然後仲要咁差既態度對客?食茶餐廳d態度都無佢咁差。唔好話同貴餐廳比!最終我係無麵包既情況下食埋,但呢款他他因為有黑醋既關係如果就咁食係勁油,一個好既廚師應該明白呢個道理,所以先會配麵包,而你既麵包唔好就話返貨係咁無辦法。咁食材唔新

個主廚一把西聲話可以換過,但全部都係咁ga wo.
然後再拎一盤焗過既麵包出黎。(ps.成盤都好濃)
我問佢咁燶係正常既?

食茶餐廳d態度都無佢咁差。唔好話同貴餐廳比!

一個好既廚師應該明白呢個道理,所以先會配麵包,而你既麵包唔好就話返貨係咁無辦法。咁食材唔新鮮過期你係咪照比客食?

Blacklist!!!!!!!🤬🤬🤬🤬🤬
2021-06-20 25 浏览
應該都有好多人聽過「大麻」係可以入饌嘅,其實嚴格黎講應該係大麻入面嘅CBD大麻二酚😗佢有類似鎮靜劑嘅作用,可以舒緩人緊張嘅情緒,令人得以放鬆,亦唔會令人上癮。 厚福街呢間餐廳嘅食品都含有少量CBD,而且食物質素都還可以,有興趣可以試下~🪖當然如果身體有特別情況都可以了解多啲自己可唔可以服用❗️🍊薄荷莎莎羊肉墨西哥薄餅 $88呢個係menu無嘅starter of the day,因為店員好推薦所以就叫左黎試下,估唔到咁有驚喜😯個taco拎上手仲熱辣辣,咬落去啖啖肉,羊肉好有肉汁而且夠哂羶🤣唔鍾意羶味都唔洗太擔心,因為佢滿滿嘅薄荷醬起到平衡作用,係可以接受嘅羶味,好推薦!🍊威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬 $198失望失望!睇menu見到有wellington已經好期待,但食落同想像都幾唔同.......佢睇落其實唔錯嘅,酥皮焗到金黃色,切開見到入面層次分明,個餡都幾飽滿......可惜.....可惜佢其實無咩味😦真係酥皮無酥皮味,三文魚無魚味🤣酥皮食落無牛油香,而且係表面脆,入面已經淋哂(放大張相會見到一層厚厚嘅透明酥皮)如果係beef wellington,肉同酥皮中間會有蘑菇醬、芥末,火腿去

🪖當然如果身體有特別情況都可以了解多啲自己可唔可以服用❗️

🍊薄荷莎莎羊肉墨西哥薄餅 $88

🍊威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬 $198

佢睇落其實唔錯嘅,酥皮焗到金黃色,切開見到入面層次分明,個餡都幾飽滿......可惜.....可惜佢其實無咩味😦真係酥皮無酥皮味,三文魚無魚味🤣酥皮食落無牛油香,而且係表面脆,入面已經淋哂(放大張相會見到一層厚厚嘅透明酥皮)如果係beef wellington,肉同酥皮中間會有蘑菇醬、芥末,火腿去增加味道同口感,不過呢到中間個層菜就起唔到呢個作用,加上三文魚(雖然焗得啱啱好)都係無咩魚味......整體黎講真係差咁啲🥲

🍊柚子漬三文魚半熟吞拿魚赤身珍珠飯 $148

唔知點解個日好想食三文魚🤣可惜呢道菜都係麻麻地,三文魚食唔出有柚子醃過嘅味,吞拿魚雖然灸燒到半熟,但食唔出燒吞拿魚獨有嘅油香,魚味亦唔突出,或者.....呢到魚類食材質素一般🤔?

🍊流心菲達芝士撻 $48

推薦!!呢個芝士撻好流心好好食!撻皮夠酥脆,食到烘焙過嘅牛油香味🧈一切開啲芝士就流哂出黎,因為係feta cheese,所以食到淡淡嘅咸味,但又唔會太濃太膩,好適合用係甜品到平衡甜味,一人食一個都可以🤩

🍊特濃香蕉朱古力奶 $52

其實我好討厭香蕉味飲品,因為怕陣香蕉味好假,但見openrice好多好評話佢朱古力味好濃好出色就試下佢......結果.......都係個陣味😂唔覺朱古力味特別濃,不過好彩🍌味都算自然,鍾意香蕉朱古力嘅人應該係會覺得好飲!不佢有啲細杯,呢個價錢唔太值🙈

🌟食物就講完,CBD個part呢?其實我地都食左幾多野,食到中間我係有覺得有種「微醺」嘅感覺,唔係真係會覺得自己「哇!好relax好舒服啊」咁,但個人會好似「放」啲「鬆」啲咁,但我男朋友表示無感覺同我應該係安慰劑效應🙃

2021-06-18 22 浏览
CBD 最近非常火紅,有好多副產品都推出左,食物都越出越多,今次黎左呢間餐廳,廚司侍應都係後生仔女!食物款式唔算多,但都吸引左唔少客人。叫左班尼迪蛋銀鱈魚配白酒芥末汁伴香蔥薯泥,薯泥好有牛油香,好滑,鱈魚皮脆脆地,魚肉夠哂嫩滑!板燒頂級肉眼配阿根廷青醬伴烤菊芋蓉,肉眼偏薄,不過配埋青醬又出奇地夾,青醬幾惹味,唔似平時有陣臭青味。士多啤梨乳酪沙冰,解暑一流,唔會死甜!Pale ale,CBD會多少少,整體飲落會比平時苦d,有d熱情果香味。唔講唔知自己食咗CBD, 個人都無任何不良反應架!

士多啤梨乳酪沙冰,解暑一流,唔會死甜!

唔講唔知自己食咗CBD, 個人都無任何不良反應架!
和朋友去了尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈1樓的Med Chef食晚飯。這是一間非常具格調的西餐廳,而且這餐廳很特別,是香港少數提供CBD菜式的餐廳。什麼是CBD?其實是大麻二酚CBD並無精神活性作用及沒有被用作毒品濫用的風險,是一種非常安全的材料,加入食物裏,不影響健康之下會令人感到放鬆的成份。當然,在點菜的時候,亦可以註名不加CBD成份亦可以的。餐廳是用手機點菜,我們點了威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬,香烤海鮮白醬啤酒薯條和板燒西班牙八爪魚海鮮炒長米飯配祕製醬油汁。香烤海鮮白醬啤酒薯條, 滿滿一盤賣相相當吸引裏面有海鮮,八爪魚,舖滿了芝士,有拉絲,非常香口的小食。板燒西班牙八爪魚海鮮炒長米飯配祕製醬油汁,一大條的八爪魚鬚,大大隻的帶子,八爪魚鬚非常堅韌彈牙,米亦都炒得乾身,我反而鍾意這種的炒飯。威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬,外面有一層酥皮和番茄醬,配有清新的沙律在菜,沙律汁亦都是酸酸味味,十分開胃。總結:Med Chef 是一間較為特別,又具格調的西餐廳,提供的CBD菜式,亦是香港比較少餐廳提供,而且食物有質素,和朋友一起食下飯,食愉快放鬆的一餐,是個不錯的選擇😁👍

當然,在點菜的時候,亦可以註名不加CBD成份亦可以的。

上網發現這家香港首間CBD餐廳Med Chef,今晚特意和太太來試一試水準。餐廳裝飾的型格霓虹燈作為主題,燈光柔和有氣氛,位置空間感足夠,可以舒舒服服地傾計,平日晚上接近全院滿座,記得要先訂位。餐廳以CBD infused食物為亮點,的確是膽創新。餐牌選擇眾多,有前菜、主菜、飯意粉、甜品等,其中有不少創新多國菜fusion菜式,十分有新意。哈里薩辣雞墨西哥薄餅先來一客taco作為前菜,特製微辣醬汁包裹著炸雞,味道香辣分明,帶一抺酸爽,十分開胃,加上牛油果醬亦很合拍。威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬以威靈頓的做法製作三文魚,外層酥皮鬆香,而三文魚肉質厚實,口感滑膩柔美,火喉拿捏精準,剛好熟透而又不會過乾,而配上特製的秘魯黃椒醬,一入口微嗆,叫人胃口一醒,味道辛香微辣,正好突出三文魚的鮮味,十分滋味。板燒西班牙八爪魚海鮮炒長米飯配秘製醬油汁西班牙八爪魚份量驚人,有一整碟飯的大小,加上帶子、蝦、魚、蜆都混和長米飯,以秘製醬油汁炒透入味,每一啖都滋味豐美,也有口感與味道變化不一的驚喜。士多啤梨乳酪沙冰伴餐點了一杯士多啤梨乳酪沙冰,上面有一片片的士多啤梨乾,增添食趣,沙冰一匙入口,頓然遍體生涼,酸甜適口

餐廳以CBD infused食物為亮點,的確是膽創新。

士多啤梨乳酪沙冰
伴餐點了一杯士多啤梨乳酪沙冰,上面有一片片的士多啤梨乾,增添食趣,沙冰一匙入口,頓然遍體生涼,酸甜適口,腴而不膩。
2021-06-16
2021-06-16 1590 浏览
返工真係好大壓力🥵😩再加上疫情無得去旅行,壓力指數爆標🥺近排多咗聽到”CBD”呢種成份,一於黎呢間餐廳試下先!餐廳用咗neon tone,成件事好迷幻🤞🏻餐廳嘅食物都加咗大麻二酚”CBD”,落單嗰陣時仲可以揀唔要CBD/double portion CBD添,照顧到唔同需要嘅人。見到佢有止痛作用我有d雙眼發光,事關我凍d、熱d、大風d、大壓力d等等等等,都係會頭痛😩如果又有d食好嘢又有d醫頭痛,你話幾咁好🥰<鐵板青咖哩安吉拉雞捲>好有驚喜!青咖哩係超惹味,椰子味夠哂濃,而且份量好大,啖啖雞肉,推介!<日式芥末忌廉香煎廣東蠔闊條麵>好中意個汁,中意刺激嘅朋友仔要試下,芥末完全減低忌廉嘅油膩感,正。<薩他羊架配楓香乳酪醬伴蘋果肉桂藜麥沙律>呢個配搭好有心思,乳酪醬同羊架好match。<開心果青檸鮮奶油芒果千層酥>千層酥夠哂脆身,啖啖都有芒果肉♥️總結係,食物質素高,而且好有心思。食完我覺得relax咗🥰見到有得買呢支口服劑,下次黎食嗰陣買先🥸

餐廳用咗neon tone,成件事好迷幻🤞🏻

<鐵板青咖哩安吉拉雞捲>

<日式芥末忌廉香煎廣東蠔闊條麵>

<薩他羊架配楓香乳酪醬伴蘋果肉桂藜麥沙律>
呢個配搭好有心思,乳酪醬同羊架好match。
<開心果青檸鮮奶油芒果千層酥>
千層酥夠哂脆身,啖啖都有芒果肉♥️

總結係,食物質素高,而且好有心思。食完我覺得relax咗🥰
見到有得買呢支口服劑,下次黎食嗰陣買先🥸
  • 開心果青檸鮮奶油芒果千層酥
  • 薩他羊架配楓香乳酪醬伴蘋果玉桂藜麥沙律
  • 日式芥末忌廉香煎廣島蠔闊條麵
  • 青咖哩安吉拉雞捲
1K
2021-06-16 20 浏览
近日工作忙碌加上朋友生日,好想去ralex一下。在網絡上發現位置尖沙咀厚福街有一間「Med Chef」以食物及飲食加上微量的CBD,這CBD其實是大麻,他們的成份有助舒緩作用的,令人放鬆及安睡功效。餐廳是用自行用QR code落單的,如果你不想在食物裏加上CBD就可選擇剔走, 隨個人喜歡,既簡單又方便。「 哈里薩辣雞墨西哥薄餅」一碟有兩件, 超大份餡料十足,而且真材實料性價比高,味道超正, 微微辛辣,十分開胃。「香烤海鮮白醬啤酒薯條」 這個也是份量十足, 薯條是很粗身,入口啖啖薯肉, 海鮮加白醬, 再配上薯條簡直係絕配。「120日熟成頂級草飼封門柳」, 牛肉質素不錯,肉質嫩腍,亦可鎖緊肉汁,非常入味,下次值得再吃。「流心菲達芝士撻」 個人極之推介, 芝士 鹹香,整個餅帶微微溫熱, 切開後馬上有流心效果, 十分療癒, 再加上happy birthday字眼來慶祝,賣相精美,朋友感幸福又滿意。

2021-06-15 33 浏览
CBD是一種大麻二酚成分可以令人放鬆,精神不會緊張這間餐廳的食材都有加入CBD下單時如果不想要可以勾選不要❤️芒果莎莎吉烈虎蝦墨西哥薄餅$98起初以為是pizza但原來是墨西哥那種卷餅每一片都有一隻蝦還有一些微菜沙拉🧡薩他羊架配楓香乳酪醬伴蘋果玉桂藜麥沙律$248主角出場!無論視覺還是味覺都是一絕擺盆很有美感有四小隻羊架下面的藜麥酸忌廉沙律很特別!💛流心菲達芝士撻$48一流!一級棒剛出爐!餅皮脆脆!是酥脆!非常鬆化!一切開芝士流出來~濃濃的芝士令人回味💚士多啤梨乳酪沙冰$58很少女風的一杯Baby pink很粉紅色!很少女!💙蜜桃乳酪沙冰$58香香的蜜桃🍑加上乳酪味有點乳酸味!異常地解渴📍 Med Chef (尖沙咀)尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈1樓

CBD是一種大麻二酚成分
可以令人放鬆,精神不會緊張

這間餐廳的食材都有加入CBD

主角出場!
無論視覺還是味覺都是一絕
擺盆很有美感
有四小隻羊架
下面的藜麥酸忌廉沙律很特別!

💛流心菲達芝士撻$48
一流!一級棒
剛出爐!餅皮脆脆!
是酥脆!
非常鬆化!
一切開芝士流出來~
濃濃的芝士令人回味

💚士多啤梨乳酪沙冰$58
很少女風的一杯
Baby pink很粉紅色!很少女!

💙蜜桃乳酪沙冰$58
香香的蜜桃🍑加上乳酪味
有點乳酸味!
異常地解渴

📍 Med Chef (尖沙咀)
尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈1樓
  • 薩他羊架配楓香乳酪醬伴蘋果玉桂藜麥沙律
  • 士多啤梨乳酪沙冰
2021-06-14 17 浏览
人生活總是離不開為口奔馳,但一個人成功與否,是在於自己的付出,適當嘅時間就要輕鬆一下心情.食店環境佈置十分之有氣氛,讓人感受到輕鬆的感覺,加上店員熱情地招待,令大家也安心坐下來品嚐一餐,留下美好的回憶.這個桃味的奶昔十分之香滑,桃味十足.墨西哥香辣卷,加上香脆的炸蝦,原來是一個舌頭上的衝擊,十分之好味道.相信大家也十分清楚白酒煮蜆肉,是一個美好的配搭廚師的火候控制得十之好,有少少白酒的味道所在意大利粉身上.羊扒加上乳酪也是另一個舌尖上的衝擊,羊肉十分之香滑,所有肉汁也鎖在羊扒身上.

這個桃味的奶昔十分之香滑,桃味十足.

2021-06-13 30 浏览
依間餐廳大部分飲品都會落CBD,CBD係可以令人放鬆心情,所以都幾特別。餐廳環境都舒服,坐位之間都有好多空間。威靈頓三文魚配秘魯黃辣椒💰198外層嘅酥皮非常之脆,唔會比三文魚整到個酥皮濕左,三文魚亦煮得啱啱好唔會太老,魚嘅口感好滑,中間有波菜,同面層嘅黃辣椒,減輕左三文魚嘅油膩同魚腥感頂級肉眼配阿根廷青醬伴烤菊💰298牛扒嗌左mediam,煮得好好,無過熟或者太生,外面煎得好脆,但舊肉又好淋好軟,口感非常好,而且啲醬汁好好味好特別,酸酸甜甜又有小小奶香,配牛扒好好食,不過牛扒都有一大部分係脂肪,個烤菊好脆,好似食薯片咁。流心菲達芝士撻💰32好好食!啱啱焗好就上,仲係熱辣辣,多皮好脆又唔會好硬,有牛油香,中間芝士勁流心好正,加埋紅莓醬酸酸地,中和芝士嘅膩。飲品都好好飲,另外加左CBD真係拎人放鬆左,唔知係心理作用定係真係有用,大家可以一試,野食全部都好食,由其係甜品。

威靈頓三文魚配秘魯黃辣椒💰198

頂級肉眼配阿根廷青醬伴烤菊💰298

流心菲達芝士撻💰32

• 板燒頂級肉眼配阿根廷青醬伴烤菊芋蓉
2021-06-13 42 浏览
這間以大麻二酚CBD加入食物為主題的餐廳,但是是可以選擇不加入CBD的,因為對這方面不熟悉,所以下單所有食品飲品都不加入CBD。以QR code下單叫食物,然後就耐心等待食物送上。熱帶雨林,有些橙味,菠蘿味為主的梳打水,味道酸甜適中。士多啤梨乳酪沙冰,充滿士多啤梨味,沙冰打得幼滑,偏甜。芒果莎莎吉列虎蝦墨西哥餅,醬汁配上吉列蝦,味道很夾,不油膩,蝦肉爽。威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬,烤焗的餅皮酥脆,也不會弄濕餅皮,三文魚味道鮮美,黃椒醬很夾,絕對是水準之作。120日熟成頂級草飼封門柳,肉味香濃有肉汁,連配菜都全吃光,只嫌份量少。最後多點了個甜品,流心菲達芝士撻,剛焗好上檯,非常熱辣辣,流心餡軟滑香濃。餐廳環境氣氛好舒適,食物方面做得出色,值得大家一試,只是絕大部份食品份量少。

以QR code下單叫食物,然後就耐心等待食物送上。
熱帶雨林

熱帶雨林,有些橙味,菠蘿味為主的梳打水,味道酸甜適中。
士多啤梨乳酪沙冰

士多啤梨乳酪沙冰,充滿士多啤梨味,沙冰打得幼滑,偏甜。
芒果莎莎吉列虎蝦墨西哥薄餅

120日熟成頂級草飼封門柳

芒果莎莎吉列虎蝦墨西哥薄餅
120日熟成頂級草飼封門柳
2021-06-13 1272 浏览
CBD突然興起,啤酒又見到佢,軟糖又見到佢,究竟係咩黎架呢?😂抱住好奇既心態專登黎到尖沙咀CBD餐廳Med Chef😜一入黎已經覺得氣氛好迷幻,紫藍既燈光,重bass既音樂,感覺似酒吧多過普通西餐廳🍺店內有吧枱位,空間感幾大,唔會有壓逼既感覺。餐枱紙係menu,同時有QR code scan完叫野食。Menu有大麻二酚CBD簡介,等大家知多少少食左咩落肚😆 大麻有超過400種化學物質,其中就係CBD,一種可以令人放鬆既成份。至於迷幻同上癮係其他壞成份,咁就食得安心啦😂帶子蟹肉牛油果他他配黑醋汁🥑前菜非常開胃,牛油果蓉加上爽彈帶子肉,配埋蟹肉味道豐富👍仲有爆汁三文魚籽作點綴,放上脆身多士一齊食好正呀😍唯一有少少唔明就係黑醋汁太多😂食到落底牛油果蓉沾滿黑醋汁有d過酸威靈頓三文魚配秘魯黃椒汁威靈頓三文魚都係第一次試🐱香脆既酥皮包裹住三文魚肉,切開見到粉色的三文魚,肉質唔會乾柴。配埋秘魯黃椒汁,加添中東元素又惹味😉鐵板青咖喱安吉拉雞卷男朋友叫既青咖喱。我本身對咖喱冇咩好感🤔呢個食落唔會太濃太辣,淡淡咖喱味🍛雞卷一定要即刻食,放耐左雞卷皮會變冧唔脆架啦~入面有粒粒雞肉🐥流心菲達芝士撻重點推介😍原

帶子蟹肉牛油果他他配黑醋汁🥑

威靈頓三文魚配秘魯黃椒汁

鐵板青咖喱安吉拉雞卷

流心菲達芝士撻
重點推介😍原本想叫皇牌千層酥,可惜今日賣曬,估唔到反而食到咁正既芝士撻😋即叫即焗,一切開芝士岩漿湧出🧀餅底又焗得脆👍加埋酸酸甜甜既士多啤梨中和,唔會太膩😋🍓

竟然有士多啤梨乾同滿滿忌廉😍🍓

2021-06-10 20 浏览
大家有沒有聽過大麻二酚呢? 韻兒都是第一次接觸唷, 最近得知尖沙咀有間餐廳以此為著名 所以便去探究一下 「MED Chef 」 位於尖沙咀厚福街, 餐廳裝修找型格路線簡單說說什麼是C B D, 他是大麻成分中不會令人上癮的原素, 不會令人醒神~所以在香港是合法, 個人覺得十分適合生活繁忙壓力大的香港人/ ☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★ 進入餐廳內時,店員很有耐性地解釋什麼是CBD CBD 其實非常安全, 不影響健康下使人放鬆 客人亦都可以選擇 加或者不加。 蟹肉牛油果他他 精緻的造型十分注目, 最底層是creamy的牛油果果蓉, 上面鋪滿 蟹肉和帶子,十分鮮味。 配搭 麵包脆片 添加了食物的層次日式芥末忌廉香煎廣島蠔闊條麵 日式芥末醬真的不錯, 咬下去有開胃的感覺 令人一口接一口, 廣島蠔的火喉剛剛好 不會令到 蠔縮小, 闊條麵偏厚身硬 是我喜歡的感覺 燒春雞 我最愛吃燒春雞, 這家的雞烤得十分嫩滑 想的是已經幫你切開了一半,☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★ 吃完這頓飯後有一種放鬆的感覺, 難道是因為CBD 關係? 抑或餐廳烹調美味? 我想兩者都應該是有關~Med Chef 尖沙
大家有沒有聽過大麻二酚呢?
韻兒都是第一次接觸唷,
最近得知尖沙咀有間餐廳以此為著名 所以便去探究一下
「MED Chef 」 位於尖沙咀厚福街,
餐廳裝修找型格路線

日式芥末忌廉香煎廣島蠔闊條麵

☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★

Med Chef 尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈1樓