2021-06-10
聽朋友講話Med Chef好高質,尋日放假終於可以試吓啦。佢嘅燈光好chill,卡位夠晒闊落,食都食得舒服啲。我哋兩個人嗌左一個appetiser、一個main、一個小食同兩杯嘢飲,份量啱啱好。芒果莎莎吉列虎蝦墨西哥薄餅前菜賣相超靚,芒果莎莎味道好開胃,同墨西哥薄餅好夾。吉列虎蝦都幾大隻,啲蝦肉好香好彈牙。威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬第一次食威靈頓三文魚,真係好驚喜。外層嘅酥皮好香,入面嘅波菜同三文魚口感軟滑,三層一齊擺入口,真係好好味。薩他羊架配楓香乳酪醬配蘋果肉桂藜麥沙律一共有四件羊架,份量都唔少。一上枱就聞到好香,咬落超稔,一啲都唔羶。乳酪醬酸酸甜甜,同嗰羊架好夾。我將蘋果肉桂藜麥沙律擺喺羊架上面一齊食,超正。焦糖脆脆奶茶焦糖脆脆奶茶嘅賣相好靚,飲落好香好滑,非常解渴。蜜桃乳酪沙冰乳酪沙冰酸酸甜甜,好啱夏天飲。除咗啲嘢食好味之外,Med Chef最大特色係所有嘢食同嘢飲都加咗合法嘅大麻二酚CBD,餐墊介紹話可以幫助減壓、放鬆心情,同埋改善失眠。食完當下冇乜太大感覺,但係尋晚真係瞓得好好,好耐冇試過一覺瞓天光。今次得兩個人,所以唔係試咗好多菜式。唯有希望下次多啲人食嘅時候,可以試多幾款
芒果莎莎吉列虎蝦墨西哥薄餅
威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬
薩他羊架配楓香乳酪醬配蘋果肉桂藜麥沙律
焦糖脆脆奶茶
焦糖脆脆奶茶嘅賣相好靚,飲落好香好滑,非常解渴。
蜜桃乳酪沙冰
乳酪沙冰酸酸甜甜,好啱夏天飲。
今次得兩個人,所以唔係試咗好多菜式。唯有希望下次多啲人食嘅時候,可以試多幾款啦。