2021-06-10 21 浏览
聽朋友講話Med Chef好高質,尋日放假終於可以試吓啦。佢嘅燈光好chill,卡位夠晒闊落,食都食得舒服啲。我哋兩個人嗌左一個appetiser、一個main、一個小食同兩杯嘢飲,份量啱啱好。芒果莎莎吉列虎蝦墨西哥薄餅前菜賣相超靚,芒果莎莎味道好開胃,同墨西哥薄餅好夾。吉列虎蝦都幾大隻,啲蝦肉好香好彈牙。威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬第一次食威靈頓三文魚,真係好驚喜。外層嘅酥皮好香,入面嘅波菜同三文魚口感軟滑,三層一齊擺入口,真係好好味。薩他羊架配楓香乳酪醬配蘋果肉桂藜麥沙律一共有四件羊架,份量都唔少。一上枱就聞到好香,咬落超稔,一啲都唔羶。乳酪醬酸酸甜甜,同嗰羊架好夾。我將蘋果肉桂藜麥沙律擺喺羊架上面一齊食,超正。焦糖脆脆奶茶焦糖脆脆奶茶嘅賣相好靚,飲落好香好滑,非常解渴。蜜桃乳酪沙冰乳酪沙冰酸酸甜甜,好啱夏天飲。除咗啲嘢食好味之外,Med Chef最大特色係所有嘢食同嘢飲都加咗合法嘅大麻二酚CBD,餐墊介紹話可以幫助減壓、放鬆心情,同埋改善失眠。食完當下冇乜太大感覺,但係尋晚真係瞓得好好,好耐冇試過一覺瞓天光。今次得兩個人,所以唔係試咗好多菜式。唯有希望下次多啲人食嘅時候,可以試多幾款

芒果莎莎吉列虎蝦墨西哥薄餅

威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬

薩他羊架配楓香乳酪醬配蘋果肉桂藜麥沙律

焦糖脆脆奶茶
焦糖脆脆奶茶嘅賣相好靚,飲落好香好滑,非常解渴。

蜜桃乳酪沙冰
乳酪沙冰酸酸甜甜,好啱夏天飲。

今次得兩個人,所以唔係試咗好多菜式。唯有希望下次多啲人食嘅時候,可以試多幾款啦。
2021-06-10 53 浏览
放工之後嚟咗尖沙咀呢一間以大麻二酚(CBD)為主題嘅餐廳,有啲霓虹燈係天花板,都幾有feel~餐廳係食物入面加入咗CBD,如果唔中意嘅話落單嘅時候都可以同餐廳講聲先🙆🏻‍♀️聽聞CBD可以令舒緩緊張情緒同埋好瞓啲,果一晚真係勁眼瞓(唔知關唔關事🥱),不過食完之後我同男朋友都覺得好口渴😫#日式芥末忌廉香煎廣島蠔闊條麵 ($148)😋好味指數:(7/10)廣島蠔都唔細隻咖,蠔邊煎得幾香口,一咬落去又有啲汁😙闊條麵我就覺得淋咗小小,不過用咗日式芥末忌廉,佢芥末味都幾重,成個感覺就冇咁濟😚#威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬 ($198)😋好味指數:(7.5/10)平時都係食威靈頓牛柳,三文魚就真係第一次試🐟個酥皮好香,三文魚肉煮得岩岩好唔會太熟,配埋佢地個秘魯黃椒醬更加惹味😛#板燒西班牙八爪魚海鮮炒長米飯配秘製醬油汁 ($238)😋好味指數:(7.5/10)我幾中意佢地個秘製醬汁😍長米飯炒得粒粒分明🍚海鮮配料嘅份量都ok,本身覺得個八爪魚食落去會好韌,點知岩岩相反😧.整體嚟講我覺得食物質素正常唔算特別出色,不過加咗CBD就係佢地嘅賣點🙆🏻‍♀️

#日式芥末忌廉香煎廣島蠔闊條麵 ($148)
😋好味指數:(7/10)
廣島蠔都唔細隻咖,蠔邊煎得幾香口,一咬落去又有啲汁😙

#威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬 ($198)
😋好味指數:(7.5/10)
平時都係食威靈頓牛柳,三文魚就真係第一次試🐟

#板燒西班牙八爪魚海鮮炒長米飯配秘製醬油汁 ($238)
😋好味指數:(7.5/10)
我幾中意佢地個秘製醬汁😍長米飯炒得粒粒分明🍚

2021-06-09 24 浏览
今次去食左個lunch 有樣有內涵 加埋CBD呢個gimmick 十級超值!!首先加$20有沙律同飲品 個沙律配石榴 已經唔係hea 飲品叫左熱情果伯爵菜 個樣十足夜晚要$5、6十蚊一杯野飲 而且唔會太甜 有淡淡茶味至於main course叫左日式芥末廣島蠔意粉 廣島蠔超juicy 一咬落去係爆汁 芥末醬係有少少攻鼻個隻 可以減低蠔既油膩 不過怕辣就要諗諗最後 最正係加$28既流心芝士撻 擺盤味道都做到十足 除左流心芝士外 仲灑上開心果加Oreo碎 同雜莓 ! (可惜唔記得影相🙈)成枱十個人食 個個都大讚 下次一定要黎食dinner!!Ps 至於大麻安酚呢 我食唔出有咩味 亦都無咩反應可以不理😂 但無論賣相味道性價比已經above average!!

成枱十個人食 個個都大讚 下次一定要黎食dinner!!

2021-06-08 27 浏览
之前見飲食雜誌介紹這一間餐廳的重點項目就是有CBD大麻成份。今次就點了一個烤羊肉威靈頓魚柳炸薯條魚柳一杯特濃香蕉朱古力奶,夏日雜莓果茶。烤羊肉配的蘋果肉桂禮物沙律羊肉OK但禮物的味道太酸唔係咁啱胃口威靈頓三文魚 味道幾好鬆脆,魚肉剛剛熟由扮碟到味道都很好而白醬海鮮啤酒薯條 性價比幾好份量多 脆 同埋比較食到有少少 疑似大麻味😅😅因為唔知是什麼味香蕉朱古力奶比較普通雜莓果茶 水可以refill 都幾好地方人流不多可以坐很耐 傾計環境氣氛唔錯不過可惜在以為食完cbd 會high high地不過最後好似無乜特別

威靈頓三文魚 味道幾好鬆脆,魚肉剛剛熟由扮碟到味道都很好

香蕉朱古力奶比較普通
雜莓果茶 水可以refill 都幾好

地方人流不多可以坐很耐 傾計環境氣氛唔錯

2021-06-08 38 浏览
尖沙咀又有多一間可以推薦嘅餐廳🤟🏻我自己就第一次試CBD x fusion菜,食物嘅質素高,而且又有新鮮感,下次會帶班frd嚟試下🤪CBD即係大麻二酚, 並唔會產生上癮或依賴,有幫助放鬆和舒緩緊張的效果。詳細資料餐廳侍應會介紹,如果冇興趣,亦都可以選擇食物入面唔加CBD!我和男朋友嗌咗兩個主食、一個appetiser 、一個甜品,又係飽到上心口😂。appetiser: 芒果莎莎吉烈虎蝦墨西哥薄餅,整個配搭好清晰,蝦肉彈牙,好適合做夏天嘅開胃菜👍🏻主菜: 柚子漬三文魚半熟呑拿魚赤身珍珠飯,魚生超厚切又肥美,配搭嘅醬汁又可以中和返油膩感,再加上少少脆炸嘅蔬菜,係一個好stunning嘅魚生飯🤩另一個主菜: 日式芥末香煎廣島蠔扁意粉,中意食wasabi一定要試,估唔到呢個配撘可以咁match🤣最後係甜品: 青檸奶油千層酥,一個完美嘅chill lunch🥰

2021-06-08 15 浏览
第一次初嘗大麻二酚CBD,真係貧窮限制咗想像!原來大麻都可以用嚟做食物既材料,大麻主要成份為兩種,一種係THC,會令人迷幻既成份,另一種就係CBD,會令人放鬆,食完一餐飯之後覺得自己長知識了😆💯感覺飲完佢哋既水都有放鬆既感覺🤣呢度係用QR code落單,非常方便,如果唔想加入CBD成份,可以落單時剔除,而我哋就覺得既然一場嚟到,就咩都加啦,無特別剔除😂🌟芒果莎莎吉列虎蝦墨西哥薄餅 $98🌟大大份既Taco,同朋友一人一份,裡面既虎蝦係炸虎蝦,食既時候,除咗Taco應有脆卜卜既口感之外,炸咗既虎蝦係脆上更脆🤪🌟鐵板青咖喱安吉拉雞捲 $118🌟好juice既青咖喱雞捲,有4舊咁多,可以一人兩舊,唔洗爭😅😂,旁邊會有啲青咖喱汁醬,食既時候就無咁dry😉🌟柚子漬三文魚半熟吞拿魚赤身珍珠飯 $148🌟好似食極都食唔完既刺身珍珠飯,份量都幾大份,半熟吞拿魚赤身味道鮮甜而不腥,全程唔洗加芥末都可以,用咗珍珠飯,粒粒彈牙,比起平時既壽司飯更加分😋🌟Too Good to be True $88🌟(成份有:Tequila、Spiced Rum、Lime Juice、Orange Bitters)🌟Ore

🌟芒果莎莎吉列虎蝦墨西哥薄餅 $98🌟

🌟鐵板青咖喱安吉拉雞捲 $118🌟

🌟柚子漬三文魚半熟吞拿魚赤身珍珠飯 $148🌟

🌟Too Good to be True $88🌟

🌟Oreo雲呢拿沙冰 $58🌟

再令人order咗杯野飲,成餐飯顯得更加chill,更relax,飲品係成餐飯既靈魂,不可或缺的😛除咗Cocktail之外,仲有啤酒、花茶(No CBD & free refill)、Signature (No CBD)、咖啡、沙冰等選擇,其實以飲品嚟講,算係多選擇了的一間餐廳,呢個都係加分位💯

整體來講,食完餐飯唔知係咪加埋環境燈光問題效果,真係覺得係心情放鬆咗😝
  • 芒果莎莎吉列蝦墨西哥薄餅
  • 青咖哩安吉拉雞捲
2021-06-06 20 浏览
最近依間人氣店主打大麻二酚(CBD) 假期就大排長龍 我哋book咗夜晚8點30 到餐廳嘅時候都見到全場爆滿💪🏻💪🏻所以嚟食一定要book枱🤪香蕉朱古力奶好濃烈嘅香蕉香味 好creamy 飲落唔會太甜蜜桃乳酪沙冰芒果莎莎吉列虎蝦墨西哥薄餅墨西哥薄餅包住隻虎蝦真係好大隻🤩🤩size仲長過塊餅 塊薄餅好脆口 配左啲辣嘅蛋黃醬同啖啖芒果肉 令到個味道同口感都好豐富 所有味道加埋好夾🥰🥰柚子漬三文魚半熟吞拿魚赤身珍珠飯佢哋啲嘢食都擺盤擺得好靚 食落有咁多配菜好有驚喜威靈頓三文魚配黃椒醬依個菜真係好驚嘉 因為聽威靈頓牛扒就聽得多😮😮 佢哋嘅酥皮真係可以啱啱好鎖實哂啲魚汁魚油 好juicy 🥳🥳而啲三文魚亦無過熟 👏🏻👏🏻側面嘅配菜沙律菜落咗熱情果醬 好開胃👍🏻

香蕉朱古力奶

佢哋啲嘢食都擺盤擺得好靚 食落有咁多配菜好有驚喜

威靈頓三文魚配黃椒醬

👍🏻
2021-06-04 17 浏览
呢個係尖沙咀嘅特色餐廳比起一般嘅西餐 佢地特別在於會係所有菜式加入cbd去製作而cbd嘅作用就會好似酒咁 會令到人relax 但又唔會令你醉 啱哂平時大壓力但又唔飲得酒嘅人位置好寬敞 坐得好舒服薩他羊架配楓香乳酪醬伴蘋果玉桂藜麥沙律羊架熟得啱啱好 冇特別order幾成熟 出到黎係medium rare左右 唔會好鞋 有種好香嘅羊羶味中意食羊嘅朋友好鐘意配埋甜甜地嘅yougurt醬 更加帶出肉嘅鮮甜而蘋果藜麥沙律酸酸甜甜咁 好開胃威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬外皮好香脆 而三文魚唔係焗到全熟 所以肉質好嫩滑個黃椒醬同佢都好夾 Ginger babyWhiskey味道都幾出 薑味可以再多啲
呢個係尖沙咀嘅特色餐廳

個黃椒醬同佢都好夾

Ginger baby
Whiskey味道都幾出 薑味可以再多啲
2021-06-04 50 浏览
其實今次黎到,最想就係初嚐CBD,我地一行二人,係食之前就已經估,會係咩味道呢,因為未食過,所以總會好好奇加了在食物上面,會產生怎樣的效果。落單前,職員亦再三提醒,廚師在食物烹調過程中會加入CBD成分,令大家食得更chill,食物裡面會包含CBD, 如果唔要就要係下單時及早講明。 我地都對食物充滿好奇,無論係味道還是效果。 板燒西班牙八爪魚海鮮炒長米飯配秘製醬油汁本身都見到好多人推介,果然是不錯,西班牙八爪魚海鮮炒長米飯,第一係好足料,帶子,八爪魚,魷魚,蟹棒都會見到,而且八爪魚有大驚喜,超大條,但肉質又唔會硬。 日式芥末忌廉香煎廣島蠔闊麵條共有3隻煎廣島蠔,煎得好香,而且個材料好唔錯。日式芥末忌廉汁,其實芥末味都好重,開頭唔覺,但食落辣味滲出。汁方面其實都比較creamy。 食完咸都要食甜既,CBD既味呢,其實我自己覺得又唔會好明顯既,但可以同老友一齊試新食物,又有得飲,又有好野食,本身都好chill,加埋CBD, 放工了just releax. 流心菲達芝士撻芝士撻即焗的,外表仲係好脆,裡面既芝士仲有少少流心,加上其實食個陣係熱辣辣既,其實相當唔錯。 開心果青檸鮮奶油芒果千層酥千
其實今次黎到,最想就係初嚐CBD,

我地都對食物充滿好奇,無論係味道還是效果。

板燒西班牙八爪魚海鮮炒長米飯配秘製醬油汁
本身都見到好多人推介,果然是不錯,
西班牙八爪魚海鮮炒長米飯,第一係好足料,
帶子,八爪魚,魷魚,蟹棒都會見到,而且
八爪魚有大驚喜,超大條,但肉質又唔會硬。

共有3隻煎廣島蠔,
煎得好香,而且個材料好唔錯。
日式芥末忌廉汁,其實芥末味都好重,開頭唔覺,
但食落辣味滲出。汁方面其實都比較creamy。

開心果青檸鮮奶油芒果千層酥
千層酥裡面既皮,脆帶有甜味。cream上面好滑,加上芒果粒,食完變得好清新。
開心果青檸鮮奶油芒果千層酥

Chill住食,都要有飲品chill住飲既,最後叫了兩杯飲品
蘋果白茶梳打,熱情果柚子伯爵茶梳打,價錢唔貴,但味道唔錯。
蘋果白茶梳打
蘋果白茶梳打
2021-06-04 31 浏览
今日黎到尖沙咀呢頭行街,大家諗住食完嘢先,見到呢間餐廳嘅名幾得意,所以入理試試😆環境方面:屬於樓上鋪,好闊落,座位都坐得好舒服,餐廳係open kitchen,可以一路食一路欣賞廚師👨‍🍳嘅烹飪。我地今戲坐窗口位,梳化夠大,坐得好舒服!適合三五知己慢慢食慢慢傾計🌟食物方面:餐廳主打CBD,不過唔食CBD嘅話,餐廳都好友善可以被客人揀no CBD嘅👍✨香烤威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬第一次食威靈頓三文魚,感覺好新鮮,配上黃椒醬更加fresh✨帶子蟹肉牛油果他他配薑油黑醋汁帶子好新鮮,分量都好多呢,一碟都有5粒帶子左右,都幾重本!抵食😍✨白汁忌廉廣島蠔🦪闊條麵廣島蠔整得剛剛好,好creamy好食😋三粒大大粒廣島蠔好滿足❤️

食物方面:

✨香烤威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬
第一次食威靈頓三文魚,感覺好新鮮,配上黃椒醬更加fresh

✨帶子蟹肉牛油果他他配薑油黑醋汁

✨白汁忌廉廣島蠔🦪闊條麵

🎈Med Chef🔍尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈1樓-----返新工之後壓力好大,失眠越嚟越嚴重,所以今個星期六放假就特登嚟咗呢間係全部食物裏面都加入咗大麻二酚(CBD)嘅餐廳尋求Relax感覺。#柚子漬三文魚半熟吞拿魚赤身珍珠飯($148)豐富嘅材料非常Eye-catching,半熟吞拿魚質感有少少似豬扒,柚子漬三文魚選用三文魚腩位置,清新開胃中又不失魚脂味,加上爽脆嘅迷你椰菜仔&蘆筍條,以及半流溏心溫泉蛋,坦白講,其實就算無加CBD,呢個美味嘅組合已經可以令我有放鬆身心嘅感覺😂。#日式芥末忌廉香煎廣島蠔闊條麵($148)芥末味道非常突出,同行嘅芥末愛好者朋友仔完全係一試愛上,而廣島蠔質素亦不錯,鮮甜無腥味,飽滿得黎亦無沙,唯一係由於忌廉落得非常足,相對飽膩感重,適合同朋友分享。#威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬($198)威靈頓牛見得多,威靈頓三文魚都係第一次食。酥皮兩側入口鬆化,但中央位置則被三文魚釋出嘅水份導致酥脆度略減,該部分嘅酥皮會有少少似包嘅質感,而中間嘅三文魚就非常鮮嫩多汁,整體就算無秘魯黃椒醬提味,味道都已經調得足夠到位。✨總括嚟講呢間餐廳食物質素高,但CBD卻係完
🎈Med Chef
🔍尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈1樓
-----

#柚子漬三文魚半熟吞拿魚赤身珍珠飯($148)

#日式芥末忌廉香煎廣島蠔闊條麵($148)

#威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬($198)

✨總括嚟講呢間餐廳食物質素高,但CBD卻係完全無味道的,所以如果首次嘗試,大家記得唔好Expact自己會食到特別嘅大麻二酚味。

✨另外亦同大家簡單介紹下大麻二酚 (CBD),佢係一種係大麻入面提煉出嚟嘅化學成份,呢種成份喺香港係合法嘅,食完之後嘅好處包括可以放鬆身心、保護神經、抗氧化、舒緩皮膚敏感泛紅、改善皮膚自我修復力等等(From Google大神)💕
唔知係咪心理作用,個人食完係覺得幾放鬆嘅😝。
(亦可能係我食咩都會覺得放鬆😂)
-----
👶🏻B仔整體評價:8/10個👍🏻
👶🏻B仔抵食程度:7.5/10個👍🏻
👶🏻B仔環境評分:7.5/10個👍🏻
👶🏻B仔味道評分:8.5/10個👍🏻
👶🏻B仔回頭機會:8.5/10個👍🏻
----
今日嚟到一間比較型格嘅餐廳,呢度坐得好舒服,食物嘅選擇幾豐富,同埋佢好有特色,加入大麻二酚CBD烹調食物。120日熟成頂級草飼封門柳$298 我敢講呢一塊牛扒係我食過最好食嘅😋我會想再食,佢呢個質素對得起呢個價錢😘佢比起一般嘅牛扒質感更加鬆軟,味道亦更濃郁!廚師嘅功力好深厚,調味令牛扒好惹味,非常可口!連嗰啲椰菜仔、薯蓉等都好美味。我下次一定會叫呢個菜式日式芥末忌廉香煎廣島蠔闊條麵$148 呢個就行fusion路線,味道好特別,芥末同埋忌廉都幾夾,奶味濃郁得來又帶點刺激,令成個闊條麵唔會太膩。啲蠔好肥美,啖啖肉!mocha $52(凍 +$2) 好多cream啊,正!朱古力味重,香醇濃郁熱情果柚子伯爵茶梳打$38呢杯嘢飲好清新,唔會太甜,我鍾意柚子同埋熱情果嘅配搭🥰我對呢一餐非常滿意呀,下次同朋友或者男朋友再黎先得

120日熟成頂級草飼封門柳$298
連嗰啲椰菜仔、薯蓉等都好美味。我下次一定會叫呢個菜式

日式芥末忌廉香煎廣島蠔闊條麵$148

mocha $52(凍 +$2)
好多cream啊,正!朱古力味重,香醇濃郁

熱情果柚子伯爵茶梳打$38
呢杯嘢飲好清新,唔會太甜,我鍾意柚子同埋熱情果嘅配搭🥰

我對呢一餐非常滿意呀,下次同朋友或者男朋友再黎先得
2021-05-30
下午茶
2021-06-04 14 浏览
大麻二酚 CBD 主題的餐廳全部食物同飲品都添加了CBD如不需要,可於下單時說明😌帶子蟹肉牛油果他他配薑油黑醋汁係一味好fresh既前菜牛油果他他香料同味道好夾唔會話有陣海鮮腥味天氣咁熱真係啱食👍🏻👍🏻OH CBD SUNSET IPA 有7%酒精既手工啤一直想試CBD系列手工啤今次終於有機會喇😙飲落有陣柑橘香味,易入口唔覺唔覺就飲哂一支😎爽頂級肉眼配阿根廷青醬伴烤菊芋蓉照舊叫左5成熟😛岩岩好肉味偏淡 配汁食就好完美MALDIVES粉藍色好靚好岩打卡🥶Gin 配上Blue Curacao仲有清新的lemon juice 同egg white 酒精濃度不太高,女仔飲岩晒蒲燒海鰻玉子炒洋薏米汁濃偏咸重口味,鰻魚唔算肥美第一次食咁煮法既薏米口感好新奇😅大大粒,每粒都有汁圍住

大麻二酚 CBD 主題的餐廳
全部食物同飲品都添加了CBD
如不需要,可於下單時說明😌

帶子蟹肉牛油果他他配薑油黑醋汁

OH CBD SUNSET IPA
有7%酒精既手工啤
一直想試CBD系列手工啤
今次終於有機會喇😙
飲落有陣柑橘香味,易入口
唔覺唔覺就飲哂一支😎爽

頂級肉眼配阿根廷青醬伴烤菊芋蓉
照舊叫左5成熟😛岩岩好
肉味偏淡 配汁食就好完美

MALDIVES
粉藍色好靚好岩打卡🥶
Gin 配上Blue Curacao
仲有清新的lemon juice 同egg white
酒精濃度不太高,女仔飲岩晒

蒲燒海鰻玉子炒洋薏米
汁濃偏咸重口味,鰻魚唔算肥美
第一次食咁煮法既薏米
口感好新奇😅大大粒,每粒都有汁圍住
2021-06-04 27 浏览
係認識Med Chef呢間餐廳後先知道原來呢個世界有CBD呢樣嘢,係一種藥用大麻,可以可以止痛、減壓令人放鬆咁厲害。第一次接觸可能有啲擔心,不過了解多左又好想試下,Med Chef呢度係可以係落單嘅時候講明選擇加或者唔加。香烤白醬海鮮啤酒薯條($88)呢道菜比想像中吸引,薯條係一片片,同一啲魷魚蜆肉等等加上夠曬creamy嘅白醬,成件事超正!威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬( $198 )威靈頓牛柳食得多,中間係三文魚就比較少見,呢度都整得幾好食,個酥皮唔會太厚,中間嘅三文魚亦保持鮮嫩。柚子漬三文魚半熟吞拿魚赤身珍珠飯($148)三文魚份量幾多,整體個用料方面都出乎意料,啲飯亦係珍珠米,都幾好食。一款我哋特別要求加入CBD,食落好似多咗啲調味鹽咁,食完有冇啲咩反常感覺。流心菲達芝士撻($48)都幾流心,有效果,食落味道唔會太甜,芝士味又濃。呢度都幾好坐,燈光亦夠,用QR code 落單夠方便。

香烤白醬海鮮啤酒薯條($88)

威靈頓三文魚配秘魯黃椒醬( $198 )

柚子漬三文魚半熟吞拿魚赤身珍珠飯($148)

流心菲達芝士撻($48)
都幾流心,有效果,食落味道唔會太甜,芝士味又濃。

呢度都幾好坐,燈光亦夠,用QR code 落單夠方便。
2021-05-08
大麻比人既感覺總係種好危險既毒品而呢間新店就將入面合法而安全令人放鬆既成份抽出岩晒壓力咁大既都市人裝修以霓虹燈做主題,夠晒令人放鬆餐牌上對抽出來的大麻二酚CBD有詳細介紹可以令你放鬆既同時,又安全又可靠,不過孕婦同12歲以下小朋友就要避免如果唔想加CBD既話,亦可以係用手機落單時註明否則會全部default加CBD喔不過既然黎得呢到,都強烈建議大家試一試因為食完係會好似飲完咖啡、做完運動果種精神上好放鬆既感覺都市人好值得一試芒果莎莎吉烈虎蝦墨西哥薄餅(Tacos)香港好少地方有得食Tacos,見到有當然即刻叫呢個Tacos可謂十分之有水準Tacos皮脆脆地唔會硬入面既吉烈虎蝦又大隻又爽口,仲食到有陣陣鮮甜,口感又香脆芒果莎莎甜甜地好開胃作為前菜真係冇得頂頂級肉眼配阿根廷青醬伴烤菊芋蓉七成熟的完美頂級肉眼可以見到入面有鮮嫩多汁既粉紅色食落軟嫩,牛味香濃,仲有陣陣牛脂香阿根廷青醬用上左多種香草整成令佢味道濃郁得黎又充滿層次感香草既清香完美咁襯托肉汁既清甜其他配菜亦好有心最特別既佢唔係用一般既薯蓉而係用澱粉含量更低、水溶性纖維更豐富、營養價值更高既菊芋佢食起黎口感係好似薯蓉,但味道帶點堅果香
大麻比人既感覺總係種好危險既毒品
而呢間新店就將入面合法而安全令人放鬆既成份抽出
岩晒壓力咁大既都市人

裝修以霓虹燈做主題,夠晒令人放鬆
餐牌上對抽出來的大麻二酚CBD有詳細介紹
如果唔想加CBD既話,亦可以係用手機落單時註明
否則會全部default加CBD喔
不過既然黎得呢到,都強烈建議大家試一試
因為食完係會好似飲完咖啡、做完運動果種精神上好放鬆既感覺
都市人好值得一試
芒果莎莎吉烈虎蝦墨西哥薄餅(Tacos)
香港好少地方有得食Tacos,見到有當然即刻叫
呢個Tacos可謂十分之有水準
Tacos皮脆脆地唔會硬
入面既吉烈虎蝦又大隻又爽口,仲食到有陣陣鮮甜,口感又香脆
芒果莎莎甜甜地好開胃
作為前菜真係冇得頂
頂級肉眼配阿根廷青醬伴烤菊芋蓉
七成熟的完美頂級肉眼
可以見到入面有鮮嫩多汁既粉紅色
食落軟嫩,牛味香濃,仲有陣陣牛脂香
阿根廷青醬用上左多種香草整成
令佢味道濃郁得黎又充滿層次感
香草既清香完美咁襯托肉汁既清甜

其他配菜亦好有心
最特別既佢唔係用一般既薯蓉
而係用澱粉含量更低、水溶性纖維更豐富、營養價值更高既菊芋
佢食起黎口感係好似薯蓉,但味道帶點堅果香,好特別
脆炸焦糖西班牙油炸鬼 配雲呢拿雪糕
西班牙油炸鬼,又稱吉拿棒
係香港極少極少見到既西班牙傳統小食
竟然比我遇到佢,真係勁興奮!
西班牙油炸鬼
雖然叫油炸鬼,但係口感同味道同我地食開既完全係兩樣野黎
佢口感係更實淨,而且更酥脆
上面仲鋪上左滿滿既糖粉同肉桂粉

香濃既芝士配上酥香既撻皮
而菲達芝士微微既天然咸香
更能帶出呢一道甜品既味道同層次
檸檬洋甘菊花茶
非常抵飲既花茶,因為我地連續添飲左三四次都依然咁香濃
飲完仲令你成個人都好放鬆