2021-07-01
咩話大麻?Are you serious? 😨我係乖寶寶唔會立亂隊野🌿🌿🌿架~~~講笑。講緊既係食寶寶必食既全港首間大麻二酚餐廳:Med Chef👨🏻🍳 位置餐廳位於厚福街fusion菜餐廳係藍馬商業大廈上面依條街真係,好一條食街;好多好野食。🤩環境燈光昏暗帶霓虹燈,成件事好昏暗迷幻 ,Chill到盡頭就係型~😎開放式廚房可以見到廚師們烹調侍應安排我地坐的闊落的卡座很舒適。食物所有食物都添加CBD大麻二酚❗️CBD唔係大麻❗️而係由大麻中抽取既成份;具有放鬆舒緩、鎮靜嘅作用。而成份既劑量就類似☕️咖啡,所以少量服用CBD唔會上癮或造成依賴,喺香港🇭🇰係完全可以合法使用唔想要亦可以叫店員走咗佢/ 加錢加量又得🥰一場來到當然要試試佢~~不過第一次食,試左正常份量CBD先。青咖哩安吉拉雞捲🫔鐵板上的青咖哩辣辣地,重椰香同咖哩香料的印度味。不過質地偏稀身所以有小小似湯多過汁。雞捲餅皮係類似炸春卷咁脆脆地,配埋鐵板上的咖喱汁,唧~雞胸肉亦有香草調味,十分入味,嫩滑~熱辣辣,微辣;好重口味。同埋要快手食,唔係會烘得太燶呢😂板燒西班牙八爪魚海鮮炒長米飯配秘製醬油汁 🐙同樣以鐵板上,熱辣辣,唧唧聲,療癒。
咩話大麻?Are you serious? 😨
我係乖寶寶唔會立亂隊野🌿🌿🌿架~~~
位置
餐廳位於厚福街fusion菜餐廳係藍馬商業大廈上面
依條街真係,好一條食街;好多好野食。🤩
開放式廚房可以見到廚師們烹調
侍應安排我地坐的闊落的卡座很舒適。
食物
所有食物都添加CBD大麻二酚
❗️CBD唔係大麻❗️
而係由大麻中抽取既成份;具有放鬆舒緩、鎮靜嘅作用。
唔想要亦可以叫店員走咗佢/ 加錢加量又得🥰
青咖哩安吉拉雞捲🫔
熱辣辣,微辣;好重口味。
同埋要快手食,唔係會烘得太燶呢😂
板燒西班牙八爪魚海鮮炒長米飯配秘製醬油汁 🐙
同樣以鐵板上,熱辣辣,唧唧聲,療癒。
八爪魚🐙好足料,睇得出依隻八爪魚好健康,腳長長打交都唔會輸咁。
八爪魚腳大大條,很彈牙,除咗八爪魚,仲有你睇吓啦蟹肉、蜆仔、青口仔等海鮮。
長米飯炒到粒粒分明,配埋秘製醬油汁超級惹味。
脆炸焦糖西班牙油炸鬼配雲呢拿雪糕 🍨
西班牙菜靈魂甜品 x 大麻二酚 見到menu已經想叫。
西班牙油炸鬼炸到脆卜卜
配埋雲呢拿雪糕、焦糖脆脆底層同爆谷,好甜,可以做甜姐兒。
士多啤梨乳酪沙冰🍓
甜甜的乳酸配上士多啤梨,是來自新鮮水果不是果醬hea mix。上層仲有忌廉同士多啤梨果肉,酸酸的頭先食到好滯好啱。
食完餐飯第一感覺:輕飄飄,high high 地又有小小小眼訓。😴
係食得太飽定係心理作用?
係大麻二酚啊!大麻二酚你個胃。😋
一番到去屋企都忍唔住,仲發左個好夢,訓得好爽,好淋。正。
最後都要同提提大家🥸,記住CBD建議12歲或以上朋友仔先好享用啊。
📍Med Chef
尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈1樓