朋友食過依間嘅pasta話味道幾唔錯嫁,不過可惜今次太飽試唔到pasta,淨係叫咗三款小食同一款茶💁🏻‍♀️-🍟Cajun薯條 $48係粗薯條,份量勁多好抵叫,不過如果再脆啲就更好喇-🍗蜜糖牛油蒜香單骨雞翼 $98有大概9條,幾惹味幾好食👍🏻-🥐芝士impossible蕃茄肉醬croffle $68唔太建議叫croffle,腍咗唔係脆嘅,特別係依款個芝士同蕃茄肉醬唔太夾有啲怪🤨-🍹夏日麼麼茶 $66果味幾濃偏桃味,幾香幾好飲呀,menu話依款茶係有舒緩情緒作用嫁😌

🍟Cajun薯條 $48
係粗薯條,份量勁多好抵叫,不過如果再脆啲就更好喇
🍗蜜糖牛油蒜香單骨雞翼 $98
有大概9條,幾惹味幾好食👍🏻
🥐芝士impossible蕃茄肉醬croffle $68
🍹夏日麼麼茶 $66
2022-06-07 415 浏览
今日嚟到呢間樓上Cafe食dinner,一入去感覺好舒服🥰最吸引到我目光嘅係呢個"他他咪"地台😍本身好想坐上去但今日着咗裙冇得坐嗰度😢唯有下次!!攞住Menu左揀右揀都揀唔到,因為好多嘢食都好吸引🤣 最後我朋友話想食清啲所以叫咗三樣較少肉類嘅食物~首先有炸Impossible肉丸!呢種用齋肉做嘅肉丸外型好似金莎😂食落都幾似肉,裏面仲有流心芝士🤤邪惡得嚟又因為唔係食肉感覺良好😌然後嚟咗野菌黑松露薄餅!本身好驚冇肉嘅薄餅會唔夠風味,但呢種薄餅嘅黑松露味都好夠,cheese 又好多,熱辣辣食嘅時候會拉到d 拉絲出嚟添🤩個人幾鍾意個餅底,唔係太薄中間軟熟邊皮脆身,好過好多專賣Pizza嘅舖頭🙊最後食咗個大澳虎蝦乾配北海道帆立貝龍蝦汁意大利飯!睇個名都知呢樣係fusion嘢,而食落我都覺得佢幾fusion😆 第一啖食到龍蝦汁意大利飯嘅味道,好似平時risotto 咁,好濃郁好thick~ 然後咬下會咬到大澳虎蝦乾,真係好似入咗大澳咁嘅感覺😂咁樣中西合璧撈埋有幾搞笑喎🤣最後再加埋粒北海道帆立貝真係似搭完飛機去旅行添啦✈️我同朋友叫咗兩杯嘢飲,我叫咗Tropical sunshine smoothie
本身好想坐上去但今日着咗裙冇得坐嗰度😢唯有下次!!

我同朋友叫咗兩杯嘢飲,我叫咗Tropical sunshine smoothie! 呢杯係用菠蘿、芒果、桃呢啲熱帶水果mix 成嘅果汁。本身好驚佢係沙冰凍冰冰,但佢係果汁feel 多d,又幾fresh喎,唔會好甜,有種好清新好天然嘅感覺☺️

而我朋友就叫咗signature deluxe chocolate with oreo smoothie! 佢杯smoothie睇落超吸引超邪惡😈但佢話其實都唔係真係好甜,所以係接受到嘅唔會好膩 幾好幾好👍

今日係呢間cafe真係食到飽飽,兩個人都捧住個肚腩走🤣 d 野食好食,仲有好多野我未試到!下次再嚟~~
  • 大澳虎蝦乾配北海道帆立貝龍蝦汁意大利飯
2022-06-06 386 浏览
今天我要推薦這家位於銅鑼灣的cafe😍🌕⭐️🌟!餐廳裝潢運用水泥風,亦放有盤景、不少掛畫,走懶慵慵風格。也有榻榻米位置,幸運安排入坐到該位置的食客,更加可以跟巨大熊仔並排而坐! 至於大多食物,令我印象深刻,例如「鴨蛋waffle」係必點!🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🍀北海道海膽帆立貝幼蛋麵$198👍不少人推薦,我都試下先!果然有驚喜。海膽彈牙,粒粒完整唔會爛茸茸 ,食得出好新鮮,最得意係海膽稍微經過火炙,入口溫暖。幼蛋麵條彈力十足,質素佳,掛鮮甜海膽汁。帶子有四粒,燒過之後都無縮水,有胡椒的味道,味道和口感均不錯。🍀鴨與蛋$208👍不愧是signature 之選!味美而有特色!來到這家絕對要試!waffle 有驚喜,帶有點點鹹味,軟熟。蛋香濃郁,好少食到咁高質既鹹窩夫;而油封鴨鴨味香濃,骨肉分離,吃下去有一絲絲質感,但絲毫不乾!加上蜜糖配搭,味道層次更上一層樓。🍀pinku pinku Bowl $138這個yogurt bowl賣相超有少女心,含多款水果:香蕉、草莓、藍莓、紅苺草莓味乳酪,味道天然不假 ,更有燕麥粒粒,份量兩個女仔share 都夠食 。🍀Green Giant $78👍勁多
今天我要推薦這家位於銅鑼灣的cafe😍

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

🍀北海道海膽帆立貝幼蛋麵$198👍
不少人推薦,我都試下先!果然有驚喜。
海膽彈牙,粒粒完整唔會爛茸茸 ,
食得出好新鮮,最得意係
海膽稍微經過火炙,入口溫暖。
幼蛋麵條彈力十足,質素佳,
掛鮮甜海膽汁。
帶子有四粒,燒過之後都無縮水,
有胡椒的味道,味道和口感均不錯。

🍀鴨與蛋$208👍
不愧是signature 之選!味美而有特色!
來到這家絕對要試!
waffle 有驚喜,帶有點點鹹味,軟熟。
蛋香濃郁,好少食到咁高質既鹹窩夫;
而油封鴨鴨味香濃,骨肉分離,
吃下去有一絲絲質感,但絲毫不乾!
加上蜜糖配搭,味道層次更上一層樓。

🍀pinku pinku Bowl $138
這個yogurt bowl賣相超有少女心,
含多款水果:香蕉、草莓、藍莓、紅苺
草莓味乳酪,味道天然不假 ,
更有燕麥粒粒,份量兩個女仔share 都夠食 。

🍀Green Giant $78👍
勁多生果!有牛油果🥑、青蘋果🍏、香蕉🍌、菠蘿🍍、羽衣甘藍🥬。簡直是一杯超足料的營養飲品,健康好飲又清新!推薦!

🍀Tropical Sunshine $78
濃郁芒果沙冰!味道稍酸,使用薄荷葉以及檸檬乾裝飾,更有渡假風情。

• 北海道海膽帆立貝幼蛋麵
  • 鴨與蛋
  • Green Giant
銅鑼灣食肆眾多,呢間餐廳嘅食物質數好有水準環境好舒適仲有台階位可以坐喺大Bear Bear旁邊一齊食野,相當舒適。Lunch Set跟餐湯 / 沙律餐湯好Creamy沙律菜片片都新鮮爽口。「煙三文魚菠蘿千島海鮮薄餅」Pizza即叫即焗熱辣辣,芝士有拉絲感,三文魚下夾著菠蘿粒,口感好Juicy...「英式炸魚配黑松露薯條」炸魚外層炸粉唔會太厚,肉質超滑又厚肉。薯條佈滿黑松露,味道更香「Green Giant」選取幾款黃色綠色嘅新鮮水果打出來嘅Smoothie, 口感幼滑,充滿奇異果.香蕉.菠蘿.青蘋果嘅清新味覺。「Tropical Sunshine」菠蘿.香蕉.芒果.蜜桃,四款水果打造出,唔會太甜,炎炎夏日飲返杯...透心涼「Oero Cheese Cake」Cheese cake勁足料,Oreo嘅味道完全無掩蓋芝士嘅味道。
銅鑼灣食肆眾多,呢間餐廳嘅食物質數好有水準環境好舒適

Lunch Set跟餐湯 / 沙律

餐湯好Creamy
沙律菜片片都新鮮爽口。

「煙三文魚菠蘿千島海鮮薄餅」

Pizza即叫即焗熱辣辣,芝士有拉絲感,
三文魚下夾著菠蘿粒,口感好Juicy...

「英式炸魚配黑松露薯條」

炸魚外層炸粉唔會太厚,肉質超滑又厚肉。

薯條佈滿黑松露,味道更香

「Green Giant」

「Tropical Sunshine」

「Oero Cheese Cake」

2022-06-02
午餐
  • 煙三文魚菠蘿千島醬薄餅
  • tropical sunshine
  • Green Giant
2022-05-31 73 浏览
第一間位於銅鑼灣商業大廈嘅小酒吧西餐廳被安排坐喺吧枱前面一邊望住調酒師調酒一邊進食都幾寫意好細心座位隔離有個籃俾我哋放行李叫咗一個帶子虎蝦龍蝦汁risotto有四粒好新鮮嫩口美味嘅帶子 大概七成熟另外西班牙火腿水牛芝士pizza火腿香濃有咬口 芝士份量亦都好多可以拉絲薄餅屬於脆薄型 派邊脆脆的日本和牛粒 都真係日本和牛質素平時牛粒都un un的 但佢呢個和牛粒好林好有牛味而家配有岩鹽同黑椒 自己按口味加兩杯酒品就賞心悅目 特別係荔枝味有一粒荔枝果肉而且酒精濃度不會太高容易入口
第一間位於銅鑼灣商業大廈嘅小酒吧西餐廳

好有牛味而家配有岩鹽同黑椒 自己按口味加

兩杯酒品就賞心悅目
特別係荔枝味有一粒荔枝果肉
而且酒精濃度不會太高容易入口
有冇人覺得樹獺🦦真係好得意🦦今次同朋友嚟嘅呢間餐廳就貫徹🦦嘅精神,logo係🦦姿勢,係銅鑼灣鬧市提供一個同朋友放鬆喘息嘅cafe&bar,成間餐廳畀人感覺好舒適🧚🏻‍♀️ 自從Duck & Waffle執咗之後都冇再食過油封鴨腿🫠 係見到呢間之前有得食鴨與蛋搞到我想嚟食🦆不過今日轉咗menu,所以就轉咗嗌同佢差唔多嘅油封鴨腿配窩夫血橙 ($188) ,其實淨係冇咗隻蛋啫,味道都唔錯喎🤫 鴨腿肉好嫩滑,差唔多一放把刀上去輕輕用力已經將佢哋骨肉分離🔪個窩夫做到外脆內軟,加埋少少蜜糖其實已經好夠頂癮🤪野菌黑松露薄餅 ($138) 用咗cheddar同mozzarella cheese,所以食落去芝士味道唔會獨孤一味👍🏻 加埋黑松露醬同舖勻pizza面嘅野菌味道真心好豐富😚 不過批底就偏厚身一啲🤏🏻翠玉瓜Poke Bowl ($138) 呢個poke bowl係用翠玉瓜麵做base,翠玉瓜咬落去有少少爽脆,食落去都幾飽肚🤣厚切吞拿魚同八爪魚刺身都非常新鮮🐙配埋日式玉子、車厘茄同牛油果,撈咗日式醬油同柚子醋超正🥰 當晚想小酌怡情,嗌咗杯Kyoto Obsession ($98)🌸其實係一杯抹茶主調

當晚想小酌怡情,嗌咗杯Kyoto Obsession ($98)🌸其實係一杯抹茶主調嘅cocktail🍵 除咗有激多抹茶粉,仲落咗燒酒、抹茶酒,面個層泡飲落似平時飲抹茶嘅奶蓋🤪而且因為加咗啲蜜糖,所以都幾容易入口,如果唔算好飲得嘅都可以一試✨朋友要揸車就嗌咗杯Sor Berries ($78),飲落去感覺幾足料refreshing🌿 莓味會比奶味更重🍓

當晚全場滿座,而且嚟呢到嘅人都係以朋友聚會、男女朋友拍拖為主,如果有興趣一試嘅朋友記得預先book位呀✨
過去的星期六約左朋友出黎Brunch 搵左呢間位處於Time Square身後的樓上Cafe有驚喜到食物質素同服務整體比想像中要好而且食物同飲品選擇好多 飲品都好打卡好精緻꙳ 𓇬 選擇困難症既關係真係揀左好耐( o̴̶̷᷄ ·̫ o̴̶̷̥᷅ )食Brunch喎 梗係揀Chill d 既😌┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𓋜西班牙風乾火腿片30個月配季節蜜瓜 $138望真啲佢係Iberico ham🦵🏽西班牙白豬嘅其中一種平時食火腿會好怕太鹹但呢隻豬又無呢個問題 而且肉質柔軟真係好耐無食過咁甜既蜜瓜‪🍈*ˊᵕˋ* 夾埋一齊食 佢地係天生一對架(๑ᵒ̴̶̷͈᷄ᗨᵒ̴̶̷͈᷅)✧𓋜 All day Breakfast $168 /Croffle +$15超級豐富嘅一份九款食物之多 ⸝⸝⸝⸝由於最近愛上左食Croffle (っ`ᵕ´c)ゥー!所以我地將行動升級🎖¹牛油果 ²車厘茄 ³蘑菇 ⁴薯餅 ⁵Croffle⁶ 西班牙風乾火腿⁷煙三文魚⁸焗豆 ⁹炒滑蛋而且當中配西班牙火腿真係較為少見Croffle 的酥脆真係好正🥲仲有個炒蛋真係超!級!滑 !諗起都想encore🙉𓋜黑松露薯條 $68超大嘅一兜配以茄汁同黑松露沙律醬完全食得出即炸
過去的星期六約左朋友出黎Brunch

九款食物之多 ⸝⸝⸝⸝
⁷煙三文魚⁸焗豆 ⁹炒滑蛋
而且當中配西班牙火腿真係較為少見
Croffle 的酥脆真係好正🥲
仲有個炒蛋真係超!級!滑 !
諗起都想encore🙉

𓋜黑松露薯條 $68
超大嘅一兜
配以茄汁同黑松露沙律醬
完全食得出即炸嘅熱氣味道( ⸝⸝⸝⁼̴́◡⁼̴̀⸝⸝⸝)
完全食唔停口🙈

應該係我飲過以來最啱口味嘅
質感好似乳酪 又似沙冰
有莓既咬口之餘
飲落完全冇零負擔•ﻌ•
(左)Irish Coffee  (右)Sor Berries

𓋜 Irish Coffee (I) $78
而且咖啡味香 我下次會考慮嗌呢款
2022-05-28
西班牙風乾火腿片30個月配季節蜜瓜
2022-05-30 63 浏览
今日黎銅鑼灣行街,順便一試bookmark已久嘅餐廳呢間係樓上cafe,一上到黎環境唔錯,想的話仲有大熊啤啤陪坐掛畫幾有品味,簡單佈置又不失雅緻,坐得好舒適,如果想同朋友吹水或約會都係個好選擇·鴨與蛋Bookmark呢間餐廳主要係因為我見到隻鴨髀圖,急不及待想要試試了。隻鴨髀有名堂叫油封鴨,原來唔是單單整熱一隻鴨髀咁簡單,係經過鹽醃又油浸再低溫烤焗咁,整個烹調過程一啲都唔簡單,食落去肉質柔嫩鮮味,而且上碟後仲塗上一層蜜糖,味道提升多一個層次,食完人生無遺憾。呢個價錢初時睇仲心諗值唔值,食完就知呢個招牌菜唔食就對唔住自己🥺·西班牙風乾火腿片30個月配季節蜜瓜個名超長好似好勁所以叫咗,上碟時已起曬一舊舊果肉,每舊都鋪上生火腿,蜜瓜較軟綿,附上的幼籤唔難吉入。擺入口,火腿嘅鹹搭配蜜瓜嘅爽甜,只能話當初第一個諗呢個配搭嘅人應該頒個獎俾佢·野菌黑松露薄餅個pizza 水準幾高,黑松露味非常重,扯起每塊都有芝士拉絲,餅底外脆內軟。而我係個勁怕pizza 攤凍嘅人,扯起黎一塊接一塊,結論係應該有三人以上先建議叫pizza 😹兩個人食都真係幾飽·Green Giant 食咁多野,叫返杯綠色smooth
今日黎銅鑼灣行街,順便一試bookmark已久嘅餐廳

·鴨與蛋

·西班牙風乾火腿片30個月配季節蜜瓜

·野菌黑松露薄餅

兩個人食都真係幾飽

·Green Giant

食咁多野,叫返杯綠色smoothie平衡心理,
呢杯由羽衣甘藍、牛油果、青蘋果等等打成,味道好豐富,而且都幾大杯,滿到就黎瀉出黎,食完野啜返幾啖條氣好順。

·宇治抹茶玫瑰鮮奶

食cafe要叫返杯港女野,呢個一睇個名就知可以打卡。賣相靚,味道都唔差,鮮奶配抹茶淡淡嘅茶澀味,成件事好平衡,個肚好c服。

2022-05-29 367 浏览
這咖啡店剛開業時曾光顧晚膳,一直對它們的意大利粉念念不忘!這週日天氣不錯,決定再訪再一個慢活假日午餐假日下午還可避開百樂中心平日晚上等電梯的人潮店內放有巨型熊仔於角落,可以拍照打卡,重拾童心北海道海膽帆立貝幼蛋麵充滿蛋香味有咬口,海膽新鮮完全不腥大澳虎蝦乾配北海道帆立貝龍蝦汁意大利飯的蝦乾比鮮蝦更有嚼勁,蝦味更濃郁!帆立貝鮮甜嫩滑香炸大澳虎蝦乾伴龍蝦汁蝦肉肥厚,醬汁香濃惹味來到咖啡室當然要試試咖啡!冷萃咖啡層次分明、回甘明顯幸靈茶含蘋果、金橘、檸檬草、檸檬馬鞭草、檸檬香桃木及金盞花!可去腫消化
假日下午還可避開百樂中心平日晚上等電梯的人潮
店內放有巨型熊仔於角落,可以拍照打卡,重拾童心
北海道海膽帆立貝幼蛋麵
北海道海膽帆立貝幼蛋麵充滿蛋香味有咬口,海膽新鮮完全不腥
香炸大澳虎蝦乾伴龍蝦汁
香炸大澳虎蝦乾伴龍蝦汁蝦肉肥厚,醬汁香濃惹味
Cold Brew
來到咖啡室當然要試試咖啡!冷萃咖啡層次分明、回甘明顯
幸靈茶
2022-05-29
北海道海膽帆立貝幼蛋麵
香炸大澳虎蝦乾伴龍蝦汁
Cold Brew
幸靈茶
2022-05-28 95 浏览
同朋友小聚(4月中,仲係2人一枱),每人都食少少嘢;鍾意佢有好多「無肉選擇」;有沙律,yogurt bowl,五顏六色,見到都開心。『羽衣甘藍無花果沙律』$88~蔬菜清新,大大碟,我嗰碟係第一個上枱,慢慢食,可以同大家食到最後🤣⋯⋯『Beach bowl』$138『Pinku Pinku bowl』$138~兩個bowl 都好靚;哩碗嘢,連好着重calorie intake 嘅朋友都放心食,減肥嘅朋友都可以有選擇⋯⋯『黑松露炒蛋croffle』$68~比想像中細份,上枱時croffle好孤單,無伴碟;大食友人有少少失望,味道方面ok。📍Layback Cafe & Bar (銅鑼灣)銅鑼灣耀華街3號百樂中心17樓02-03號舖

『羽衣甘藍無花果沙律』$88

Beach bowl

⋯⋯
『黑松露炒蛋croffle』$68
黑松露炒蛋croffle

📍Layback Cafe & Bar (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街3號百樂中心17樓02-03號舖
2022-04-11
羽衣甘藍無花果沙律
Pinku Pinku bowl
Beach bowl
難得男朋友花心思,搵咗間浪漫嘅樓上Cafe同我食晚飯😍 估唔到除咗環境靚,食物都好高質,又靚又好味。一坐低就見到有隻人咁高啲熊啤啤公仔🧸 坐佢隔離食飯一定好幸福。如果想坐嗰個位,記得book枱時講定。雖然係平日夜晚,餐廳都full house,所以想食記得記得要book枱呀!必食推薦💖👍 油封鴨腿配窩夫、血橙 𝘊𝘰𝘯𝘧𝘪𝘵 𝘋𝘶𝘤𝘬 𝘓𝘦𝘨 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘞𝘢𝘧𝘧𝘭𝘦, 𝘉𝘭𝘰𝘰𝘥 𝘖𝘳𝘢𝘯𝘨𝘦 $188少見嘅法國菜,估唔到會係香港嘅Cafe食到✨ 油封鴨腿步驟繁複,又要煎又要焗,足見餐廳心思。鴨腿好大隻,肉質偏乾,建議配埋餐廳自製嘅wine jam同窩夫一齊食。👍 明太子軟殼蟹扁意粉 𝘔𝘦𝘯𝘵𝘢𝘪𝘬𝘰 𝘚𝘰𝘧𝘵 𝘚𝘩𝘦𝘭𝘭 𝘊𝘳𝘢𝘣 𝘓𝘪𝘯𝘨𝘶𝘪𝘯𝘦 $158唔會錯嘅配搭😍 大大隻炸軟殼蟹舖面,面頭再加上蟹籽同裝飾嘅花;下層係白汁明太子扁意粉。意粉軟硬度剛好,有咬口,醬汁都唔會咸。👍 𝘈𝘷𝘰𝘤𝘰𝘧𝘧𝘦𝘦 $68其實係牛油果咖啡,好少見。香濃嘅咖啡帶有牛油果味,杯內圍上一圈圈朱古力醬,令咖啡一層層咁,好靚💖📍 𝙇𝙖𝙮𝙗𝙖𝙘𝙠 𝘾𝙖𝙛𝙚 & 𝘽𝙖𝙧銅鑼灣耀華街3號百樂中心17樓02-03號舖

必食推薦💖

👍 𝘈𝘷𝘰𝘤𝘰𝘧𝘧𝘦𝘦 $68

📍 𝙇𝙖𝙮𝙗𝙖𝙘𝙠 𝘾𝙖𝙛𝙚 & 𝘽𝙖𝙧
銅鑼灣耀華街3號百樂中心17樓02-03號舖
  • 油封鴨腿配窩夫、血橙
呢間 Layback café 係🚇銅鑼灣時代廣場後面嘅百樂中心,十分之就腳🦶而且環境氣氛都好☺️休閑好hea,食物🍽款式都幾多,質素亦都唔錯😋。呢度裝修簡潔清新🌱,用膳🍽環境氣氛幾好。唯獨係啲檯就比較細咗少少🤏。呢度有好多🍸酒精類飲品亦有唔少🍹非酒精類飲品供應,其中我哋最中意佢哋嘅 smoothies🍹!Sigature Deluxe 🍫 Chocolate with Oreo smoothie 用咗明治 4.3🐮牛乳制作,入口順滑香濃😋。Tropical Sunshine 🍹入面有 Pineapple🍍, Banana🍌, Mango🥭, Peach🍑,充滿夏日風情🤤。西班牙🇪🇸風乾火腿片🐖30個月配季節蜜瓜🍈上枱賣相幾靚😍。西班牙🇪🇸Iberico🐖火腿片經過30個月風乾,味道濃郁甘香,配哈蜜瓜🍈一齊食感覺冇咁肥膩而且層次豐富🤤十分開胃!油封🦆鴨腿配🧇窩夫、🍊血橙配搭新鮮🤩,而且仲有啲佢哋自家製嘅紅酒🍷啫喱配埋一齊食🤤可以減低油膩感。🦆鴨腿肉質好嫩滑軟腍又甘香,配🧇窩夫食亦都好夾,整體配搭唔錯,只係🦆鴨皮唔係脆皮果種就差少少🤏。🥭香芒醬比目魚🐟好有驚喜🤩,魚肉鮮甜🤤味道濃厚,配上🥭

呢度裝修簡潔清新🌱,用膳🍽環境氣氛幾好。

唯獨係啲檯就比較細咗少少🤏。

西班牙🇪🇸風乾火腿片🐖30個月配季節蜜瓜🍈上枱賣相幾靚😍。

🥭香芒醬比目魚🐟好有驚喜🤩,魚肉鮮甜🤤味道濃厚,配上🥭香芒醬好 refreshing 而且有少少🤏酸甜,好好味😋!

另外佢仲配咗烤蒜🧄,啱晒我口味🤤,烤得又腍又香,連埋個🥭香芒醬比目魚🐟一齊食滋味倍增😋!
2022-05-24 267 浏览
又係百樂中心呀,好多好味的食店雲集於此,試下依間又確係唔錯喎。食件薄餅摸下酒杯底傾下計,可以選擇依間。 四川黑糖單骨雞翼 $118雞翼炸得香脆,撈上花椒和黑糖,辣中帶甜頗有新意和好味。 西班牙火腿水牛芝士薄餅 $158厚批餅底香脆塗滿茄汁,火腿滿佈味道唔算好咸,有火牛芝士做夾心,咬落去芝味滿足。 大澳虎蝦乾配北海道帆立貝龍蝦汁意大利飯 $168意大利飯味道濃郁好多汁,帆立貝軟滑,配埋虎蝦乾帶出咸香味,整體味道唔錯。 宇治抹茶草莓鮮奶 $68色澤鮮豔賣相討好,抹茶的苦澀過遇上草莓的甜,來得正好啱我口味。 Signature Deluxe Chocolate w/Oreo Oreo餅插於沙冰中,內有朱古力碎,好有朱古力味,甜度適中好飲。

四川黑糖單骨雞翼 $118
雞翼炸得香脆,撈上花椒和黑糖,辣中帶甜頗有新意和好味。
四川黑糖單骨雞翼
四川黑糖單骨雞翼
西班牙火腿水牛芝士薄餅
宇治抹茶草莓鮮奶
大澳虎蝦乾配北海道帆立貝龍蝦汁意大利飯
之前已經見過唔少人介紹過呢間位於銅鑼灣既樓上特色西餐廳,最近終於同朋友去咗試,環境唔算好大不過都幾Chill,食物質數都唔錯,值得一試! 油封鴨腿配窩夫、血橙 $188要讚下個鴨腿好入味,食落去有口感! 窩夫有2舊可以比大家同朋友Share,配上血橙酸酸甜甜有助解膩北海道海膽帆立貝幼蛋麵 $198幼蛋麵上吸收左海膽忌廉汁好濕潤, 海膽本身擔心會唔新鮮,不過食落去又幾甜! 如果帆立貝既份量可以多啲會更理想!kyoto obsession $98500 Days of Summer $98餐廳亦有提供多款Cocktail同mocktail選擇,500 Days of Summer入口清新,上面仲有舊荔枝夠曬清甜! kyoto obsession 都好易入口,滿滿抹茶好吸引

油封鴨腿配窩夫、血橙 $188

北海道海膽帆立貝幼蛋麵 $198

kyoto obsession $98
500 Days of Summer $98

2022-05-23 40 浏览
之前黎食過佢個期間限定, 覺得好出色, 好有心意, 好在意細節既CAFÉ今次再黎就冇左限定嚕, 不過都座無虛席, 晚市更多人, 雖然同旁邊好CLOSE, 不過都有晒板隔住。預番野食會耐少少, 不過飲下野等, 傾下計都OK既~~炸黃金芝士伴蜜糖芥末醬 $78滿滿8粒, 芝士好CREAMY,  名乎其實既外脆內軟北海道海膽帆立貝幼蛋麵 $198真係有海膽係面㗎~~似埋大大粒帆立貝, 好鮮甜 蛋麵口感好煙UN軟殼蟹牛油果漢堡 $148軟殼蟹炸得好香脆, 本來以為會好乾, 不過呢個有一層滿滿既牛油果醬係包底, 夾埋一齊食好襯Ginger b $118係真係幾辣既cocktailMak’s 葡萄柚
預番野食會耐少少, 不過飲下野等, 傾下計都OK既~~

炸黃金芝士伴蜜糖芥末醬 $78
滿滿8粒, 芝士好CREAMY,  名乎其實既外脆內軟

北海道海膽帆立貝幼蛋麵 $198
真係有海膽係面㗎~~似埋大大粒帆立貝, 好鮮甜
蛋麵口感好煙UN

軟殼蟹牛油果漢堡 $148