2022-08-17
一直都想搵個時間去試下呢間大埔少有法國餐廳: L’amour, 意思”愛”,起太和火車站經過商場行5分鐘左右就到, 餐廳門口寫住好大個L M字門口放左琴俾人彈, 有哂法國浪漫情調.餐廳道門好特別, 開門會變玻璃門, 關門就睇唔到出面餐廳環境舒適高級, 樓底高 坐得舒服, 入到去會俾佢吧台吸引左, 非常適合情侶約會同慶祝.我地叫左龍蝦湯, 焦糖鵝肝, 海膽多士,鵝肝牛柳同埋2杯mocktails一直都覺得法國菜食唔飽,但呢餐我食到好飽 龍蝦湯好濃好正, 係我飲過最濃郁最足料, 又有龍蝦肉配搭左一個蒜蓉多士, 大滿足一定要叫既焦糖法式燉鵝肝, 好多鵝肝, 好大滿足感! 我最滿意最好食最既一道菜花形麵包 , 睇得又食得好多海膽而且非常鮮甜, 入口即溶, 加左金泊,打卡一流, 配合烘得乾脆嘅多士, 見到都想食鵝肝牛柳, 叫5成有D過熟,但鵝肝Juicy入口即溶,濃濃香味。配菜極具心思Pink lady, 賣相獨特, 打卡一流. 杯頂有個泡泡,一篤爆佢就會變成一陣煙飲落似fruit punch 既Bumble Bee 整體嚟講餐廳環境浪漫有氣氛, 食物擺盤靚, 適合慶祝節日, 住大埔既朋友可以試
門口放左琴俾人彈, 有哂法國浪漫情調.
餐廳道門好特別, 開門會變玻璃門, 關門就睇唔到出面
一直都覺得法國菜食唔飽,但呢餐我食到好飽
龍蝦湯好濃好正, 係我飲過最濃郁最足料, 又有龍蝦肉
配搭左一個蒜蓉多士, 大滿足
花形麵包 , 睇得又食得
飲落似fruit punch 既Bumble Bee
整體嚟講餐廳環境浪漫有氣氛, 食物擺盤靚, 適合慶祝節日, 住大埔既朋友可以試吓呢間👍🏻