2022-08-12
係大埔範圍絕少搵到法國菜,大埔人唔使出香港九龍都食到高級水準法國菜!呢間餐廳真係隱世,除咗地理位置唔顯眼,餐廳嘅門口好特別,店外完全唔會望到店內嘅情況,名星可到之選。餐廳環境高檔坐位舒適,一流一嘅服務,今餐值回票價。時令魚子醬,巴馬火腿,杏仁,餅乾拼盤拼盤賣相好靚😍魚子醬大大粒,鮮甜爽脆,附乾冰上菜,非常新鮮。巴馬火腿大大塊,卷成玫瑰花咁,心動了💓傳統法式鵝肝牛柳鵝肝Juicy入口即溶得黎爽口,濃濃香味在口裏徘徊。牛柳香濃牛鮮味,一咬落去啲汁多到滴晒落碟,外層煎得香香把肉汁完全鎖著。伴碟嘅素材一啲都唔馬虎,迷迭香配上蔬菜精神為之一振!上菜賣相絕對係fine dining 嘅應有水準。威靈頓牛柳牛柳外層用酥脆嘅酥皮包住,好很特別得來味道都好match。牛柳的肉汁將酥皮軟化,口感特別,值得一試。香煎北海道帶子黑松露薏米飯唔想食咁多碳水化合物,薏米飯啱晒我口味。濃濃嘅黑松露汁沾滿薏米,口感煙韌之餘又一啲都唔膩,帶子大大粒鮮甜,超新鮮!大埔區五星水準fine dining 之選。
時令魚子醬,巴馬火腿,杏仁,餅乾拼盤
傳統法式鵝肝牛柳
威靈頓牛柳
香煎北海道帶子黑松露薏米飯
大埔區五星水準fine dining 之選。