#牛頭角 #樂感 #LagomKaffe ☕️🍝《桔梗姊妹店 環境舒適充滿空間感💁🏻‍♀️》Cafe有高樓底、落地大玻璃窗和沙發位置🛋️ 週六早上11點到達 店內已經滿了一大半😵幸好還有窗邊位置 日光之下份外舒適🌤🌿這裏用餐時間沒有限制(❛◡❛✿) 適合跟閏蜜來聊整個下午👭🏻👨🏼‍🤝‍👨🏻 或者是來工作💻 (不少位置設有插座)-▪️全日早餐($𝟷𝟸𝟾) 🍳🥗🥓🍞𝘌𝘨𝘨𝘴/ 𝘔𝘶𝘴𝘩𝘳𝘰𝘰𝘮/ 𝘚𝘢𝘭𝘢𝘥/ 𝘉𝘢𝘤𝘰𝘯/ 𝘚𝘢𝘶𝘴𝘢𝘨𝘦(辛)/ 𝘉𝘳𝘦𝘢𝘥自家製麵包充滿嚼勁 聽說旁邊配的是玉桂醬😯 可是🐷比較愛單獨吃(*´艸`*) 🍄份量不少 是大啡菇和雞髀菇!🤎 其他整體不錯👌🏻▪️松露干貝意粉($𝟿𝟾) 🐚🍝𝘚𝘤𝘢𝘭𝘭𝘰𝘱, 𝘛𝘳𝘶𝘧𝘧𝘭𝘦 𝘚𝘢𝘶𝘤𝘦 𝘚𝘱𝘢𝘨𝘩𝘦𝘵𝘵𝘪干貝大大粒不過煎得稍為過火🤏🏻 醬汁creamy而且很足夠 掛滿了煮得剛好意粉☺️▫️濃抹茶芝士蛋糕($𝟻𝟸) 🍵🧀🍰𝘔𝘢𝘵𝘤𝘩𝘢 𝘊𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦 𝘊𝘢𝘬𝘦整體抹茶味道頗淡 蛋糕質感鬆散不算滑 幸好有配上面層的忌廉增加層次感🙊▫️煙肉 迷迭香 芝士司康($𝟸𝟻) 🥓🌿🧀🧁𝘉𝘢𝘤𝘰𝘯/ 𝘙𝘰𝘴𝘦𝘮𝘢𝘳𝘺/ 𝘊𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦 𝘚𝘤𝘰𝘯𝘦外層脆
#牛頭角 #樂感 #LagomKaffe ☕️🍝
《桔梗姊妹店 環境舒適充滿空間感💁🏻‍♀️》

Cafe有高樓底、落地大玻璃窗和沙發位置🛋️
週六早上11點到達 店內已經滿了一大半😵
幸好還有窗邊位置 日光之下份外舒適🌤🌿
這裏用餐時間沒有限制(❛◡❛✿)
適合跟閏蜜來聊整個下午👭🏻👨🏼‍🤝‍👨🏻
或者是來工作💻 (不少位置設有插座)

▪️全日早餐($𝟷𝟸𝟾) 🍳🥗🥓🍞
全日早餐

▪️松露干貝意粉($𝟿𝟾) 🐚🍝

▫️濃抹茶芝士蛋糕($𝟻𝟸) 🍵🧀🍰
𝘔𝘢𝘵𝘤𝘩𝘢 𝘊𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦 𝘊𝘢𝘬𝘦
濃抹茶芝士蛋糕

▫️煙肉 迷迭香 芝士司康($𝟸𝟻) 🥓🌿🧀🧁
𝘉𝘢𝘤𝘰𝘯/ 𝘙𝘰𝘴𝘦𝘮𝘢𝘳𝘺/ 𝘊𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦 𝘚𝘤𝘰𝘯𝘦
外層脆身 內裏濕潤有彈性(像muffin/偏向比司吉的口感) size也比起市面上的司康大👀 加上選了鹹味的🥓真的好像再吃了一個大麵包^^; 🐖
*但🐷偏好口感酥鬆不會太乾 帶點紮實的司康(・ัω・ั) 比如說 @docanbake 家的😚
煙肉 迷迭香 芝士司康

煙肉 迷迭香 芝士司康

▫️純粹拿鐵鮮奶加啡𝘊𝘢𝘧𝘧𝘦 𝘓𝘢𝘵𝘵𝘦 ($𝟹𝟺) ☕️
▫️平白(小白咖啡) 𝘍𝘭𝘢𝘵 𝘞𝘩𝘪𝘵𝘦 ($𝟹𝟺) ☕️
自家的薄荷綠色杯子很美 喝一口咖啡便看見他們推崇的概念“ ɴᴏᴛ ᴛᴏᴏ ᴍᴜᴄʜ · ᴊᴜꜱᴛ ᴇɴᴏᴜɢʜ ”🌱 而味道感覺上偏向fruity 🥛泡亦穩定不易消泡
平白(小白咖啡)

🐷📝
主要覺得是吃環境 食物方面中規中矩(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
不過聽說他們的燉牛肉意粉和窩夫🧇也不錯
下次會想去觀塘店 地方更大還有露天座位🌤

✨用QR code下單很方便 上菜也特快!
✨只收現金💰 有10%服務費

☕️ Lagom Kaffe
📍 Shop 101, 1/F, International Trade Tower, 348 Kwun Tong Road, Ngau Tau Kok
🕘 Weekday 0830-1900; Weekend 0930-2030
松露干貝意粉
☕️🍳🍞🥓All day breakfast 😆Best way to kick start my Sunday 💁🏼‍♀️今次去左桔梗姊妹店Lagom👯‍♀️店內空間感都幾夠,最鍾意陽光射入嚟,個人都精神啲😆食物方面今次試咗🍳All day breakfast - 份量充足,食物配搭味道都唔錯🥚🍝鹹蛋黃軟殼蟹意粉 - 十分足料,但食多幾啖覺得有啲膩🙁最後都係食唔晒一碟🤪☕️咖啡選擇多,屬於不過不失水準
☕️咖啡選擇多,屬於不過不失水準
成日聽在牛頭角返工嘅朋友講,牛頭角開左間好大嘅文青cafe。長期什麼時間都咁多人排隊等食。咁就要搵日去試下了。果然真係好多人,唯有等下,等左半個鐘終於有得入去。order左兩樣食物同咖啡一款係松露干貝意粉,價錢$98。醬汁都濃,松露夠味,干貝彈牙,不過如果有4粒就好,兩個人起碼每人有兩粒。另一款係炸魚薯條,價錢$88。炸魚嘅炸粉夠薄,咁嘅炸魚先好食。厚切薯條都唔錯。mocha 同 latte 都唔錯。呢間cafe空間感真係好大,樓底高,環境唔錯。可以座好耐都得,可以係呢度chill下hea下一個下午都得。仲有順帶一提,過兩條馬路就係觀塘海濱公園,如果有時間可以去睇下日落都得。
果然真係好多人,唯有等下,等左半個鐘終於有得入去。
order左兩樣食物同咖啡

mocha

latte

mocha 同 latte 都唔錯。

2021-04-05
mocha
  • Latte
  • Cappuccino
2021-04-17 123 浏览
呢間cafe一開張已經bookmark咗,咁啱今日朋友放假,就約埋一齊去試!💛💛位置唔太難位,牛頭角B5出口,出咗隧道轉右見到靚靚哋嗰棟嘢就係😆上到去見到玻璃透光度十足,非常開揚😍😍感覺好舒服👍🏻即使係平日嘅下午都大概有7成滿,如果假期應該好多人🙈食物方面,叫咗2個意粉,分別係蕃茄明太子雞肉意粉同軟殼蟹蛋黃意粉~值得一讚係呢到上菜速度都幾快,落咗單5分鐘就有嘢飲,唔洗15分鐘就有嘢食喇~2個意粉都好好味,我同朋友都覺得軟殼觸嗰個好好味,本身蟹炸得好酥脆香口,鹹蛋黃配意粉又出奇地夾,有機會一定再嚟食😋😋

2021-04-13 166 浏览
牛頭角Lagom 任坐唔嬲冇限時特濃咖啡 · 朱古力麻糬 · 提子冧酒窩夫 $138超得超好食!起初覺得有啲貴,但見到實物就忍唔住叫咗,冇得後上,唯有食完主菜再嗌,可能過咗午飯時間,好快到!窩夫係脆既👍🏻食到中間超明顯嘅麻糬!配埋唔甜嘅朱古力忌廉 & 提子冧酒醬 超完美結合!仲有一球 Movenpick 提子冧酒味雪糕 兩個字 · 完美台北燉牛肉意粉 $98真係似譚仔20小辣加炸醬牛肉 米線轉意粉 有花椒八角嘅香味,有啲似擔擔麵,4塊牛肉好淋、好濃牛味👍🏻朋友既鮭魚 · 牛油果 · 香草三文治都聽講不錯 值得去食!可惜加左價喇,貴左冇之前咁抵食
牛頭角Lagom 任坐唔嬲冇限時

特濃咖啡 · 朱古力麻糬 · 提子冧酒窩夫 $138
特濃咖啡朱古力麻薯提子冧酒窩夫

台北燉牛肉意粉 $98
台式燉牛肉意粉

朋友既鮭魚 · 牛油果 · 香草三文治都聽講不錯
鮭魚溫泉蛋香草三文治

值得去食!可惜加左價喇,貴左冇之前咁抵食
特濃咖啡朱古力麻薯提子冧酒窩夫
台式燉牛肉意粉
鮭魚溫泉蛋香草三文治
  • 台北燉牛肉意粉
  • 特濃 咖啡朱古力麻薯提子冧酒窩夫
今日係復活假期最後一天,到了這餐廳,輪了半小時才入座,被編到偏窄的位置,侍應要側身而行;再者,嘈雜似進了茶餐廳,與濶敞文青的裝潢,有點失當。若改變座位間格,讓客人舒適地享受食物,相信定可提升性價比。回到重點,本人今天試了台灣焞牛肉意粉,少少麻而不椒,好特別,幾好味😋,配上薑味特飲,中和了麻椒的搶口味;還有嘗了百爵茶窩夫,內有麻糬,都好好味😋價錢稍稍偏貴,所以若減去茶餐廳的嘈雜迫促感,相信感覺會值回票價😅
2021-04-06
  • 台北燉牛肉意粉
✅ Lagom Kaffe上一個post就分享左lagom kaffe既lunch今次就分享佢既cake啦🔆Vanilla Basque Cheesecake $52係門口既凍櫃已經見到一件件巴斯克蛋糕放左係到 去到3點3下午茶既時間 又點可以唔叫翻件cake食下呢😝由於我真係未食過巴斯克蛋糕😂 之前食既都係雪藏 完全食唔到純正既口感所以我二話不說就叫左個原味既巴斯克個賣相都好靚😍 最吸引我既係蛋糕上面既vanilla cream 第一口食個蛋糕感覺成個口都充滿住cream cheese既味道☺️真係好濃郁同好滑 個味道完全唔甜第二啖就試下加個vanilla cream 就發現個甜味係黎自個cream 但又唔會甜到食唔到 反而覺很係加強左個蛋糕既口感👍🏻 我自己就好鐘意啦😆味道: 4/5賣相: 3.8/5🔆 Kyoto Matcha Latte $48食蛋糕當然要叫翻杯野飲點綴下啦唔太好咖啡既我就叫左杯matcha latte飲落唔係好重抹茶味 反而係奶味比較重亦都唔太甜幾好 不過因為奶味太重 就好似蓋過左抹茶原本既味道 稍為有點失色🧐味道: 2.8/5賣相: 3/5
✅ Lagom Kaffe

味道: 2.8/5
賣相: 3/5

巴斯克芝士蛋糕
2021-04-03 202 浏览
聽說是桔梗嘅姊妹店❤️我想講係:非常美味😱~環境闊落,坐得舒適~雖然排左差不多一小時,但好值得💪叫左四款美食,每款都高質~全日早餐:最鐘意佢加左少少芝士粉,香味提升炸魚薯條:炸魚肉質好,唔會又散又淋💋松露干貝意粉:好濃松露香味,意粉軟硬度適中,煙韌有口感~最後嘅🌟伯爵茶麻糬窩夫伴蘋果果醬加雲呢嗱雪糕,呢款係勁好味❤️❤️❤️ 窩夫有淡淡茶香,焗得香脆,內有軟糯嘅麻糬,好有口感🤤整體黎講,好味道,不過大家預定多少少時間排隊🙏🏻
聽說是桔梗嘅姊妹店❤️

全日早餐:最鐘意佢加左少少芝士粉,香味提升

炸魚薯條:炸魚肉質好,唔會又散又淋💋

松露干貝意粉:好濃松露香味,意粉軟硬度適中,煙韌有口感~

焦糖蘋果.伯爵茶麻糬.檸檬

整體黎講,好味道,不過大家預定多少少時間排隊🙏🏻
下午茶
焦糖蘋果.伯爵茶麻糬.檸檬
2021-04-03 98 浏览
空間感超大嘅文青Cafe💛​地方闊落又坐得舒服​自己手機落單,食物嚟得幾快​餐牌上食物選擇唔多,主食試左All day breakfast同鹹蛋黃蒜香軟殼蟹意粉​價錢唔算抵食,分量正常​略嫌個軟殼蟹有啲鹹,加上有鹹蛋黃味,所以有點重味🤭​飲品叫左芒果燕麥奶搖🥛好好飲😋👍​想下次黎high tea試佢d甜品🥰​​

空間感超大嘅文青Cafe💛​
地方闊落又坐得舒服​
自己手機落單,食物嚟得幾快​
價錢唔算抵食,分量正常​
略嫌個軟殼蟹有啲鹹,加上有鹹蛋黃味,所以有點重味🤭​
飲品叫左芒果燕麥奶搖🥛好好飲😋👍​
想下次黎high tea試佢d甜品🥰​
來了𝐋𝐀𝐆𝐎𝐌吃了個午餐٩(◕‿◕。)۶,環境的確不錯空間夠大又夠陽光~🧒🏽:炸魚薯條+Flat White👦🏻:鮭魚牛油果香草三文治+Ice Black份量其實真的算很多,夠多菜健康哈哈,薯條炸得很香好好吃哈哈,炸魚皮脆薄多肉,不過有點易散,可能是🧒🏽手殘關係哈哈~而且還跟了一個醬汁,吃下去有點辣幾過癮~三文治方面都不,錯還有三文魚籽在上面(°▽°),不過👦🏻覺得有點腥而🧒🏽就覺得還好沒什麼~珈琲方面我們升級喝他們的香果風味咖啡豆,香氣更足更濃厚(๑>◡<๑) 兩杯都超好喝的~

🧒🏽:炸魚薯條+Flat White
👦🏻:鮭魚牛油果香草三文治+Ice Black
鮭魚牛油果香草三文治
Flat White

鮭魚牛油果香草三文治
Flat White
2021-03-28 189 浏览
第一次去因為要等五十幾張枱所以放棄左,今次咁啱有frd去左先,佢幫我拎定飛,所以只係等左25分鐘左右,不過真係要提一提帶主子去既朋友,如果主子有番咁上下份量,記得準備定架車仔先帶佢黎等位,我隻7kg, 抱完25分鐘之後我一路食野手一路震😖主食選擇唔算好多,同埋應該唔係經常換。 -明太子蕃茄雞肉意粉:我本身係明太子控,見到一定會叫,不過對呢個期望唔太高,明太子本來係濃味既,好少會配蕃茄呢d同樣濃味既野,會搶晒d味,果然係冇咩明太子味,作為一個蕃茄意粉,都幾好食既-all day breakfast: presentation勁得,每一樣都好食,呢個下次會再叫-杯matcha latte個熊仔拉花好靚😍😍😍服務:staff幾有禮貌,我地入去時有2張吉枱,佢俾我揀想坐梳化定普通枱。 不過個場都算大,等左一陣先揾到人落單。衞生:拎飛時已經俾人數既紙仔你填資料,入座前會探熱泊車:樓下就有停車場,唔貴又多位,可以直接搭𨋢上到去餐廳門口,但今次見街邊有位就泊左街邊

主食選擇唔算好多,同埋應該唔係經常換。

-杯matcha latte個熊仔拉花好靚😍😍😍

衞生:拎飛時已經俾人數既紙仔你填資料,入座前會探熱

all day breakfast

2021-02-28
all day breakfast
  • 全日早餐
2021-03-27 209 浏览
好想試吓的小店專登星期日下午2:30去到,明明眼見門口都有卡位,亦不停有人食飽步出但係門口叔叔待應都唔入人,莫非要製造人多排隊的景像? 等左半小時, 最終都係坐返一拎飛就見到已經係吉檯果張門口卡位,當堂咩mood 都無晒叫左咸旦黃軟殼蟹意粉,唔使5分鐘就黎左.凍冰冰,好立口. 得一隻蟹仔咁大把Fish n chip: 係鲶魚柳,好林杯latte request extra hot,都係唔夠熱雖然話無限時任坐, 但係冷氣極大,d野食一上已經凍晒.真心無mood 留太耐,而且食物選擇唔多,都係出海傍坐好過星期日食完呢餐心情差左性價比唔高,搵唔到再次去食既理由
好想試吓的小店
但係門口叔叔待應都唔入人,莫非要製造人多排隊的景像?
Fish n chip: 係鲶魚柳,好林
星期日食完呢餐心情差左

性價比唔高,搵唔到再次去食既理由
2021-03-26 270 浏览
今次要去朝聖既地方係位於牛頭角既「樂感 Lagom Kaffe」,佢係「桔梗」既姊妹店,最近仲系觀塘開左新分店添。小編一直都想試下,睇過過往食評都對佢有讚有彈,所以前幾日就同Ossan🧑🏻抽空朝聖下啦。小編去到餐廳,就見到人頭湧湧,真係有D卻步😣,等左差唔多9️⃣個字,終於有得入座,然後拿拿聲叫左2個意粉😍。🦀🍝 鹹蛋黃蒜香軟殼蟹意粉 (價錢: $98)評分: 3.5/5雖然等位等左好耐,但意粉黎得好快👍🏻,眼見有原隻軟殼蟹🦀,真係好吸引。 意粉軟硬度適中,而且食到意粉醬汁有鹹蛋黃,但小編覺得意粉較淡口,如果可以多落調味🧂,帶出鹹蛋黃既香味,會更惹味更好食。🥩🍝 台北燉牛肉意粉 (價錢: $98)評分: 3.9/5之後小編試左人氣頗高既台北燉牛肉意粉,牛肉係半生熟,份量同味道OK👌🏻,小編比較喜歡依個意粉,因為意粉醬汁帶微辣,有擔擔麵既麻香味🌶,而且仲有少許肉醬伴意粉,值得一試😆。🌟總結而言,軟殼蟹同牛肉既份量都足夠,唯一不足既係,意粉份量較少,可能小編同男朋友🧑🏻比較大食,所以食完仲覺得有D空虛🤣。而且,餐牌上既主食同小食選擇唔多,小編食完意粉無再叫其他食物就朝聖完Lu,所以大家如果好似

🦀🍝 鹹蛋黃蒜香軟殼蟹意粉 (價錢: $98)
評分: 3.5/5

🥩🍝 台北燉牛肉意粉 (價錢: $98)
評分: 3.9/5

而且,餐牌上既主食同小食選擇唔多,小編食完意粉無再叫其他食物就朝聖完Lu,所以大家如果好似小編一樣咁大食,要叫埋沙律🥗或者薯條🍟,留言話俾小編聽味道如何呀~

————————————————————————

鹹蛋黃蒜香軟殼蟹意粉
台北燉牛肉意粉
台北燉牛肉意粉
2021-03-19 145 浏览
文青系列 – Lagom Kaffe💛人氣台灣過江龍桔梗既姐妹店無限時任坐享受自由時間⏰為煩躁既香港生活😢帶一點優閒------------------------------環境: 新落成既店舖佔地8700呎😳座位非常闊落裝修行休閒工業風🛠️好岩文青閒打卡CHILL返一日😎------------------------------食物: All Day Breakfast ($128)沙律🥗蔬菜新鮮,份量岩岩好配蜜糖芥末醬🍯更加鮮甜可口炒雜菇🔥火喉合格,菇身唔會縮水煙肉🥓貨源水準唔錯,味道唔會死咸配味道淡既雜菇一齊食好配合煎蛋🥚合格水準,小編覺得呢個價位可以提供炒蛋或水波蛋選擇提高CP值酸種麵包🍞高質,外脆內軟係煙肉同香腸既絕坐組合香腸🌭又係另一高質貨源絕對唔係金妹牌既味精混合腸食落帶微微黑椒香同辣味🌶️☕加倍情濃-Cappuccino($34)合格水準,咖啡味唔算好香上枱時唔係太熱🥶影響左味道但拉花幾靚🌸加返D分------------------------------服務: 店員非常有禮貌🤗會講唔好意思,要你等咁耐😄人氣長龍店🐉真係要等好耐🤪-------------------
文青系列 – Lagom Kaffe💛
人氣台灣過江龍桔梗既姐妹店
無限時任坐享受自由時間⏰
為煩躁既香港生活😢帶一點優閒
環境: 新落成既店舖
佔地8700呎😳座位非常闊落
裝修行休閒工業風🛠️
好岩文青閒打卡CHILL返一日😎

食物: All Day Breakfast ($128)

沙律🥗蔬菜新鮮,份量岩岩好
配蜜糖芥末醬🍯更加鮮甜可口

炒雜菇🔥火喉合格,菇身唔會縮水

煙肉🥓貨源水準唔錯,味道唔會死咸
配味道淡既雜菇一齊食好配合

煎蛋🥚合格水準,小編覺得呢個價位
可以提供炒蛋或水波蛋選擇
提高CP值

酸種麵包🍞高質,外脆內軟
係煙肉同香腸既絕坐組合

香腸🌭又係另一高質貨源
絕對唔係金妹牌既味精混合腸
食落帶微微黑椒香同辣味🌶️

☕加倍情濃-Cappuccino($34)

合格水準,咖啡味唔算好香
上枱時唔係太熱🥶影響左味道
但拉花幾靚🌸加返D分
服務: 店員非常有禮貌🤗
會講唔好意思,要你等咁耐😄
人氣長龍店🐉真係要等好耐🤪

環境: 7.5/10
食物: 6/10
服務: 7.5/10

地址: 牛頭角觀塘道348號國際貿易中心1樓101號舖
人均消費: $150 - $ 300
2021-03-16 295 浏览
Lagom Kaffe相信好多人都唔陌生,岩開時更係風頭無兩。我地早排都去過2次排隊,分別係點幾同12點幾到,結果都係人龍太長,空手而回😔今次專登早啲去,假期未夠11點就入座,唔知係咪一直都食唔到令到期望值更高,一試之下確係非常失望🥲成個用餐體驗亦係非常搞笑😅餐廳環境闊寬,靠玻璃窗既卡位/bar位/4人座位都唔錯。只係佔地更多既係中間既2人座位,幾都密集,排排坐、背對背咁😔而且張枱太細,嗌多啲野都放唔落😅呢啲情況係小店都常見,但係呢度佔地咁大都咁擺位,有啲失望😖其次係餐具選材,刀叉有少少甩漆都係小問題,但竟然係膠碟真係令我地好驚訝😨再者作為一間定位休閒舒服既cafe,背景音樂非常急促,一啲都唔relax😰亦較大聲,人多相信會更加嘈吵🤯今時今日打卡cafe競爭激烈,如果只係sell牌子而未能係細節上用心,相信未能吸引回頭客。離開時候12點半度,竟然都未坐滿,係咪印證左無乜回頭客呢🧐✅全日早餐($128) 🌟1.5/5分賣相一般,食物種類亦唔錯多。煎雙蛋煎得靚仔既,仲灑上些許芝士粉,可惜係凍冰冰😰煙肉亦係凍既,偏韌😖麵包微微暖,但係個邊明顯係燶左,整體又硬又苦🤯沙津完全無dressing,

餐廳環境闊寬,靠玻璃窗既卡位/bar位/4人座位都唔錯。

✅全日早餐($128) 🌟1.5/5分
全日早餐($128)
賣相一般,食物種類亦唔錯多。煎雙蛋煎得靚仔既,仲灑上些許芝士粉,可惜係凍冰冰😰煙肉亦係凍既,偏韌😖麵包微微暖,但係個邊明顯係燶左,整體又硬又苦🤯沙津完全無dressing,就係一堆無味既菜。唯一可取既係什菌同腸仔,起碼係熱既🙂腸仔幾大條,微辣。但整體黎講呢個價錢有更多更好既選擇...😌

✅巴斯克伯爵茶芝士蛋糕 ($52) 🌟2/5
巴斯克伯爵茶芝士蛋糕 ($52)
巴斯克芝士蛋糕近期大熱,以焦糖化既外層同幼滑既口感為亮點。可惜呢件蛋糕未能做到預期的效果🥺外層已經唔係焦香,而真係焗至過哂龍,漆黑既表皮超級苦澀🤢幸好刮走上層後,底下既蛋糕雖然算不上非常creamy,但亦散出淡淡既伯爵茶香~

✅(凍)打卡專用~白上一片啡 ($42) 🌟2.5/5
(凍)打卡專用~白上一片啡 ($42)
“打卡專用”係註明係餐牌上,或者咁令到我地對賣相有點期待。咖啡黎到既時候真係o哂嘴...😲賣相同茶記既奶茶有咩分別⁉️或者係我地攝影技術唔夠,真係影唔出嗰種打卡專用既感覺😣不過單論咖啡本身都幾香幾滑既~😉

總括黎講成日個用餐體驗係幾搞笑既😅一間人氣咁高既cafe提供凍既早餐、過燶既蛋糕同茶記賣相既咖啡真係令我地幾錯愕😨始終佢既定價、定位都唔應該係咁既表現。或者係我地當日唔好彩啦,希望餐廳日後可以改進,係細節上面更用心,亦做返好食物本身💪🏻