2021-04-08
✅ Lagom Kaffe上一個post就分享左lagom kaffe既lunch今次就分享佢既cake啦🔆Vanilla Basque Cheesecake $52係門口既凍櫃已經見到一件件巴斯克蛋糕放左係到 去到3點3下午茶既時間 又點可以唔叫翻件cake食下呢😝由於我真係未食過巴斯克蛋糕😂 之前食既都係雪藏 完全食唔到純正既口感所以我二話不說就叫左個原味既巴斯克個賣相都好靚😍 最吸引我既係蛋糕上面既vanilla cream 第一口食個蛋糕感覺成個口都充滿住cream cheese既味道☺️真係好濃郁同好滑 個味道完全唔甜第二啖就試下加個vanilla cream 就發現個甜味係黎自個cream 但又唔會甜到食唔到 反而覺很係加強左個蛋糕既口感👍🏻 我自己就好鐘意啦😆味道: 4/5賣相: 3.8/5🔆 Kyoto Matcha Latte $48食蛋糕當然要叫翻杯野飲點綴下啦唔太好咖啡既我就叫左杯matcha latte飲落唔係好重抹茶味 反而係奶味比較重亦都唔太甜幾好 不過因為奶味太重 就好似蓋過左抹茶原本既味道 稍為有點失色🧐味道: 2.8/5賣相: 3/5
上一個post就分享左lagom kaffe既lunch
今次就分享佢既cake啦