係到食左好多好好食既野 所以想分開好多個post黎同大家share😂🙈🥪Chicken, hummus, and tomato sandwich ($88)一開始係menu見到個名好似覺得頹頹低咁 叫左之後好勁比佢伏左😅點止係無咁既事!!仲要超好食❤️ 首先係包包本身😙係一塊厚厚既sourdough toast! 鍾意佢帶少少酸味 但係個邊係少少脆 然後配料都好夾 🤠上邊既hummus spread 夠rich 加埋新鮮番茄bb & herb roasted雞脾肉真係一流🥳又飽肚又帶點清新~ 重點係呢個配搭都既特別 好多cafe都無呢款味道既配搭🤤雖然望落唔似平時既sandwich😛比較似一個toast 不過超好食!極力推薦❤️🍎焦糖蘋果 伯爵茶麻糬 waffle配檸檬雪芭 ($138)介紹下甜品先🥰 呢個waffle既味道同麻糬好夾 食落淡淡的人但唔會唔夠味 而麻糬texture正!! 而焦糖蘋果都夾 為waffle帶黎少少鮮甜既味道 夾埋lemon sorbet好開胃😍🍟薯條配黑松露醬 ($58)好食😋薯條份量多 送到黎都啱啱炸起好好食❤️唯獨醬有D鹹🇹🇼台北燉牛肉🐂($98)一開始比較

🍟薯條配黑松露醬 ($58)
好食😋薯條份量多 送到黎都啱啱炸起好好食❤️唯獨醬有D鹹

🇹🇼台北燉牛肉🐂($98)
一開始比較驚會好伏 因為覺得台灣牛肉麵呢個味道同意粉唔夾🙈點知幾好食😍有好多片好嫩滑既牛肉 唔會好硬唔好太薄 有少少辣 都既入味 係幾特別既fusion😋 推薦~

🍅明太子番茄雞肉🐔($88)
呢個中規中矩 比我想象中乾身 不過味道還好 自己覺得太少雞肉🙈

評分:

🙋🏻‍♀️加一
🙅🏻‍♀️限時
2021-05-16
2021-05-22 186 浏览
咁啱係牛頭角拎啲嘢,附近其實唔多cafe,就黎左樂感。叫左下面幾樣野1. Dirty HKD422. Cappuccino HKD343. 煙肉、迷迭香、芝士司康HKD254. 炸魚薯條 HKD88.味道 ★ ★ ★ ☆ ☆Menu 寫住打卡專用Dirty,咁我當然叫一杯啦(圖2),一黎到我已經即刻影相。所謂既白上一片啡,我睇唔到,只見啡🤷🏼‍♀️味道一般,咖啡味唔重,隻杯只係普通水杯,打卡唔專用喎,唔值得叫。另叫左杯cappuccino,老公話味道中規中矩,對得住價錢,但個拉花好求其🤦🏼‍♀️因為menu 冇咩好叫,all day breakfast HKD128 感覺太貴,唔抵食。叫左個咸scone 試 - 煙肉、迷迭香、芝士司康。堂食會加熱,外賣不設加熱。上菜個下係香既,有煙肉、芝士香。但食落去佢唔係scone口感,似舊式香蕉蛋糕,外面唔算脆,入面唔鬆化。炸魚就唔係正宗英式個隻架啦,d炸魚炸到燶左咁,但出奇地好脆,凍左都脆既,粉漿比例正常,冇魚味,已預計到,冇期望過😂不過廚師應該重手左落左好多鹽,舊魚好咸😑要配合佢既辣醬食,中和返個味,不過都救唔到幾多。薯條反而出色,外脆內軟,好食喎
咁啱係牛頭角拎啲嘢,附近其實唔多cafe,就黎左樂感。

叫左下面幾樣野
1. Dirty HKD42
2. Cappuccino HKD34
3. 煙肉、迷迭香、芝士司康HKD25
4. 炸魚薯條 HKD88
味道 ★ ★ ★ ☆ ☆

薯條反而出色,外脆內軟,好食喎!
服務 ★ ★ ☆ ☆ ☆
我地星期六11點半到,得1至2成入座率,明明見到d四人座位既枱得2個人坐,我地問可唔可以坐大張啲,佢話唔可以,嗰啲係留俾三至四人坐,所以我哋就坐咗一張好細嘅二人枱。喺最尾個幅圖大家可以見到如果你嗌兩個main,兩杯嘢飲,仲要擺埋佢個餐牌,仲有一支水兩個杯,基本上你可以用嘅面積已經好少,食嘢嘅時候都要就住就住。

一間舖頭最重要就係reception,佢既服務如何就會令到個客對舖頭有咩first impression。咁我哋都冇堅持話要坐大張啲,諗住佢之後可能會有好多客,但係我哋坐咗個半鐘,都仲未fill晒所有枱🤷🏼‍♀️呢個第一印象已經令到我哋唔會再想翻兜呢間餐廳了
環境 ★ ★ ★ ☆ ☆
佢呢度地方係好大,落地玻璃窗透光空間感大,枱與枱之間都有好闊嘅距離,所以係幾舒服嘅。不過大部份座位係木凳,唔算話坐得特別舒服但佢最大嘅好處係「不設限時」。

呢度冷氣嚴重不足,我咁怕凍嘅人都覺得唔夠涼,未至於會食到出汗既。
價錢 ★ ★ ★ ☆ ☆
中規中矩。

Dirty
Cappuccino
Bacon  scone
Fish  and  chips
2021-05-22
服務態度極差,所謂既規矩係佢啲員工臨時訂既🙄。講明“人齊至准入”,但係有個客要3位,差1個人未到都入得;而其他等位既客人要2位,差1人未到就唔准入😡 當佢另一個同事知出事,衝出黎補鑊,就話翻個客,話“你誤會左佢員工既意思”。成件事非常無禮荒謬,員工大話連篇,互相包庇,睇佢幾時執!就算野食質素可接受,但真係“不可一,不可再”,唔想食到一肚氣既話,就請各位小心啦🙏🙏ps. 佢個明太子番茄雞肉意粉,$88蚊再加一,得三隻手指咁多既雞,唔知係咪依家做大左,就越做越差😤😤同埋,唔知點解網上menu既Earl Grey Cheese Cake 竟然係$62,相比實體menu貴左成$10,大家唔想俾人呃,就要睇清楚!!

2021-05-19 112 浏览
今日lunch黎到附牛頭角地鐵站既lagom coffee, 上次1230 到都full晒 今次早左15 分鐘 唔洗等 餐廳好大 好闊落 同光猛 lunch menu有all day breakfast, sandwich 同埋 pasta 我就試左個三文魚牛油果三文治 出餐快 個三文治有少少硬 不過加埋牛油果同cheese個味道好夾 仲有隻温泉蛋係中間 配埋一個小小既salad唔算好大份 岩岩好 又健康叫左杯long black 隻咖啡豆比較酸 一個lunch都要100蚊左 唔算平

餐廳好大 好闊落 同光猛

叫左杯long black 隻咖啡豆比較酸

一個lunch都要100蚊左 唔算平

2021-05-16 112 浏览
🌶台北燉牛肉意粉(辛)$98(8.3/10)第一次食台式fusion嘅意粉😍但出奇地夾同幾好味😆!個汁就好似辣辣地嘅台灣牛肉麵溝雞煲咁樣✨,後勁會有種辣到麻麻地嘅感覺~好過癮!面頭嘅牛肉就冇咩特別~但整體有點偏油。🍅明太子蕃茄雞肉意粉 $88 (8/10)茄味幾重幾開胃,食落酸酸地味道啱啱好🍅整體其喺好味的🥸但係個底勁多油~而且雞肉份量少得可憐🥲🥲(圖面頭果舊)🍵抹茶戚風蛋糕 $40(7/10)😬有微微的抹茶回甘,蛋糕texture唔算好鬆軟同偏乾身~整體唔會好甜,還好的。🥓煙肉迷迭香司康 $25(7.5/10)個人比較鍾意食鹹嘅scone!☺️ scone帶微微牛油煙肉香,唔會好鬆散,迷迭香味比較重!而且配嘅醬都有滿滿香草🌿,每一啖個口都散發係香氣🤣☕️Cafe latte$34(7/10)比較中性的咖啡,就是苦苦地咖啡味的latte~冇咩特別。📍空間大!!!📍手機自助落餐,職員送餐📍有加一服務費📍可以比💳

🌶台北燉牛肉意粉(辛)$98(8.3/10)
面頭嘅牛肉就冇咩特別~但整體有點偏油。

🍅明太子蕃茄雞肉意粉 $88 (8/10)

🍵抹茶戚風蛋糕 $40(7/10)

🥓煙肉迷迭香司康 $25(7.5/10)

☕️Cafe latte$34(7/10)
比較中性的咖啡,就是苦苦地咖啡味的latte~冇咩特別。

📍空間大!!!
📍手機自助落餐,職員送餐
📍有加一服務費
📍可以比💳
  • 台北燉牛肉意粉
𝕃𝕒𝕘𝕠𝕞 𝕂𝕒𝕗𝕗𝕖.原來Lagom 係瑞典語,意思係不多不少,剛剛好。呢間咖啡店活現到呢種生活文化,有種從容不迫嘅感覺。香港人有邊個返工壓力唔大,最緊要識得搵位去放鬆,呢間咖啡店開喺商廈同工廈附近,放工可以即刻過嚟鬆一鬆。一入到黎見到樓底好高,陽光喺落地玻璃透入嚟,感覺好似離開咗人多車多嘅觀塘咁樣,好好彩我哋有得坐窗邊卡位,可以好好欣賞下不一樣的觀塘。🔺西西里咖啡(左)。湯力濃縮(右)西西里咖啡係期間限定,喺凍嘅咖啡度加咗鮮檸檬汁,飲落去有少少檸檬香同酸酸地,簡單啲嚟講其實係檸啡🤭 湯力濃縮(Espresso tonic) 賣相幾靚,味道普通。🔺炸薯條都幾好味,中間個醬味道有少少似千島醬再加咗啲香草落去,幾特別。🔺黑白配 (Piccolo+Espresso)Piccolo 比起平時Latte 奶嘅份量少啲,可以令到咖啡味再出多啲,另外再有杯espresso就可以品嚐返咖啡原有嘅色香味,不過可惜佢地用嘅咖啡豆味道同香味都唔係特別出色,不過不失。呢間咖啡店好貫徹佢哋嘅宗旨(或者係生活態度),啱啱好就夠,食物同咖啡唔差但係又唔係太出色,中規中柜;不過環境勝在夠大夠舒服,想hea可以坐梳發
𝕃𝕒𝕘𝕠𝕞 𝕂𝕒𝕗𝕗𝕖

🔺西西里咖啡(左)。湯力濃縮(右)

🔺炸薯條

🔺黑白配 (Piccolo+Espresso)

呢間咖啡店好貫徹佢哋嘅宗旨(或者係生活態度),啱啱好就夠,食物同咖啡唔差但係又唔係太出色,中規中柜;不過環境勝在夠大夠舒服,想hea可以坐梳發,想做嘢就坐另一邊。

或者做人做事都應該好似佢地咁,not too much, just enough. 啱啱好就夠,唔駛chur 到咁盡😌😌
2021-05-07
桔梗個fd 👉🏻Lagom kaffe 樂感👈🏻.鋪位接近9000呎Weekend 去過2次想試都唔小人排緊隊今次的起心肝個排隊 發現又唔係排好耐好快就有得入但係如果你想坐窗邊或者卡位 就應該book or 要四個人先得.~~~~~~分享~~~~~~1️⃣. 炸魚薯條 $88 🐠🐠x🍟🍟🍟 ☝🏻全部啱啱炸起 熱辣辣有少量嘅沙律佢有個汁 俾你掂個炸魚or薯條個汁:偏酸同偏辣 (個人係食辣)賣相 ⭐️⭐️⭐️⭐️味道 ⭐️⭐️⭐️⭐️推介 ⭐️⭐️⭐️⭐️2️⃣. 明太子蕃茄雞肉意粉 $88份量比較細 同埋果日食 個意粉汁好鬼酸🥲雞肉 圖都見到得2舊仔賣相 ⭐️⭐️⭐️🌛味道 ⭐️⭐️⭐️CP值 ⭐️⭐️⭐️推介 ⭐️⭐️⭐️3️⃣. (左) Black coffee 黑咖啡 $32味道 ⭐️⭐️⭐️🌛推介 ⭐️⭐️⭐️🌛4️⃣. (右) 特色咖啡 $55真係唔記得咗個名😭😭 係咪叫西西里呢淨係記得佢係限定唔知特色咖啡記得有檸檬兩個字🙈🙈🙈所以叫咗杯黎試個味道係酸 又怪怪地 可能我飲唔慣個人唔太中意個味味道 ⭐️⭐️推介 ⭐️⭐️.Lagom Kaffe (牛頭角)牛頭角觀塘道348號國際貿易中心1樓101號舖.整體:環境 ⭐️⭐️⭐️⭐️CP值 ⭐️⭐️⭐️🌛.#觀塘美食 #觀塘 #
桔梗個fd
今次的起心肝個排隊 發現又唔係排好耐
好快就有得入
但係如果你想坐窗邊
或者卡位 就應該book or 要四個人先得

~~~~~~分享~~~~~~
1️⃣. 炸魚薯條 $88 🐠🐠x🍟🍟🍟 ☝🏻
全部啱啱炸起 熱辣辣
有少量嘅沙律
佢有個汁 俾你掂個炸魚or薯條
個汁:偏酸同偏辣 (個人係食辣)

賣相 ⭐️⭐️⭐️⭐️

個味道係酸 又怪怪地 可能我飲唔慣
個人唔太中意個味
味道 ⭐️⭐️
推介 ⭐️⭐️
Lagom Kaffe (牛頭角)
牛頭角觀塘道348號國際貿易中心1樓101號舖
整體:
環境 ⭐️⭐️⭐️⭐️
CP值 ⭐️⭐️⭐️🌛
#觀塘美食 #觀塘 #觀塘工廈 #牛頭角 #牛頭角美食 #lagomkaffe #觀塘食乜好 #觀塘食咩好 #foodiehk #foodstagram #kwuntongfood #kwuntong #黃色經濟圈 #牛頭角cafe #觀塘
  • 炸魚薯條
  • 手沖咖啡
好少見有咁大間嘅cafe 呢到真係好闊落好舒適💛 一入門口有一排卡位😆 入到裏面有sofa 位同搖搖櫈😍 有好居家feel 嘅木枱櫈😙 仲有對住大玻璃睇風景嘅bar 枱高櫈😛 好有空間感就算滿座都唔會覺得迫👍🏻 溫書cafe 重點在於有自然光有wifi 呢到仲有埋插頭好好!!💛食物選擇唔算好多但食落有驚喜🤤 呢到落單係掃QR code 自助式點餐😂 枱面準備好一大樽水可以自便任斟😙鮭魚 • 牛油果 • 香草 ($98) 莫莉西西里咖啡 ($58)莓莓乳酪燕麥奶搖 ($48)另收加一賣相來講一般般 yogurt 用膠杯裝就感覺差咁d☹️ 但飲落都幾唔錯😋 另外個杯見係分店限定先試 應該係類似檸啡 但唔好飲🤧 不過野食好食得來有驚喜🤩 睇餐牌就咁寫鮭魚牛油果香草😂 但來到見到已經少驚喜😳 塊面包幾厚🍞 搽左牛油果醬🥑 上面鋪滿煙三文魚睇落分量十足🤤 仲有一粒粒三文魚子 一舊舊仔芝士 芝士粉 同香草😋 點知食落原來仲有個驚喜❣️ 一路切住食到中間見到有隻流心蛋!!😳 成件事真係好足料好好食😆

鮭魚 • 牛油果 • 香草 ($98)
[分店限定] 莫莉西西里咖啡 ($58)
莓莓乳酪燕麥奶搖 ($48)
另收加一

2021-04-28
  • salmon/avocado/mixherb
2021-05-02 142 浏览
Lagom Kaffe以「不多不少,剛剛就好」為題,主打沒有時限cafe,為不同類型的客人提供一個休息、工作、聊天的地方。兩間分店都坐落於商廈,而且都是位於同一個地段。  歸為一個freelancer,這次就來到Lagom的牛頭角店感受一下。(是次食評是以一個freelancer在cafe工作的角度出發)環境廣闊,空間感大,主要彩用自然光。雖然強調無時限,但未有樓上自修室的感覺,猶其午市後餐廳的感覺還是很明顯,頓時多人了很多,直至下午四時都未回復寧靜,私隱度亦不高。  ✦ Salmon Rocket Cream Cheese BagelMenu沒註明提供那種bagel沒想到竟是竹碳的但其實竹碳味並沒有很突出Bagel也沒有烘得很乾脆整體賣相不太吸引味道中規中矩 ✦ Iced Latte跟早餐只需+10可能因為是凍飲關係咖啡味不太突出不過幾喜歡他們的份量 ✦ All Day Breakfast牛角包給換走了份量偏少而且賣相一般腸煎得香脆有口感菇的味道較淡但感覺很鮮 ✦ Chicken Mentaiko Creamy Tomato Sauce Spaghetti喜愛它的烤雞很香口入味茄汁味

Menu沒註明提供那種bagel

第一次試這個吃法
又比想像中不一樣
意粉能夠跟這個牛肉醬汁配搭到
鹹鹹的挺特別

坐了一整天,感覺還好,食物質素未算太出眾,而且下午真的有點吵,像我這種老是分心的人來説,有點難專注工作,但和朋友吹水聊天,的確不錯。
2021-04-30 182 浏览
1點前去到等窗口位真係比較易,坐窗邊真係幾舒服所以唔覺唔覺傾咗2粒幾鐘,有無咁多野講呀😂·松露干貝spaghetti ($98)。個松露好鬼香,雖然我哋掛住影相攪到佢凍咗,不過都唔錯炸魚薯條 ($88)。炸魚同薯條都炸到卜卜脆,熱辣辣食就最正😋香蕉合桃朱古力冧酒提子窩夫 ($128)。得2條友但死都要叫埋窩夫,雖然無得後上但一次過黎齊影相仲靚☺️,而且好味👍🏼Latte ($34)。咖啡唔錯,希望下次有不同款既拉花😝·💛感覺牛頭角嗰間會易有位過觀塘😝
1點前去到等窗口位真係比較易,坐窗邊真係幾舒服

松露干貝spaghetti
炸魚薯條
香蕉合桃朱古力冧酒提子窩夫
2021-04-29 120 浏览
放假約朋友去閒逛,嚟咗呢間人氣CAFE試食,好好彩無預約都有位。舖外睇以為好細,點知內裡都坐到接近100人,落地玻璃光猛之餘,空間好大,卡位、二人座都可以分佈得好好。有成個咖啡吧台都好吸引,幻想人哋打卡拍片拍劇取景係好靚。餐牌主色淺藍調,選擇唔多但係粉、麵、多士均可選。QR CODE落單,又係變咗無智能電話無得食。例牌點咗一客全日早餐、一客鹹蛋黃蒜香軟殼蟹意大利麵、凍熱Lattee各一杯。另一主食鹹蛋黃蒜香軟殼蟹意大利麵聞又食得出重蛋黃香味,配以少少忌廉及蒜蓉整個汁醬好好入口,唔會漏身。意大利麵入口偏硬身,好好唔會變成一PAT粉,唔知配扁意粉會係咩風味呢?軟殼蟹炸到香脆,內裡蟹身腍腍地暖身,並無一種死蟹味。全日早餐無飲人失望,賣相吸引色彩非常繽紛,兩隻太陽蛋點綴變到好有朝氣!炒雜菌爽口菇身,惜偏多油份。沙律菜新鮮無黃邊菜,配以適量柚子醬開胃醒神。煙肉兩片厚薄適中,唔特別評論。兩片迷你面包有少少芝士熔面,好得意,入口好濃奶香軟綿,唔點個醬好有面包味,唔知有無得單點小面包呢?使用咗珍寶腸,餐牌有註明辣味,辣味只係過口癮唔係怪辣或麻辣,怕辣朋友可以輕嚐一兩口,中和返成個餐嘅味道,層次都唔同。

全日早餐無飲人失望,賣相吸引色彩非常繽紛,兩隻太陽蛋點綴變到好有朝氣!炒雜菌爽口菇身,惜偏多油份。沙律菜新鮮無黃邊菜,配以適量柚子醬開胃醒神。煙肉兩片厚薄適中,唔特別評論。兩片迷你面包有少少芝士熔面,好得意,入口好濃奶香軟綿,唔點個醬好有面包味,唔知有無得單點小面包呢?使用咗珍寶腸,餐牌有註明辣味,辣味只係過口癮唔係怪辣或麻辣,怕辣朋友可以輕嚐一兩口,中和返成個餐嘅味道,層次都唔同。雖然無傳統多士或者聖女蕃茄/牛蕃加,整體呢個全日早餐係會滿足的。

凍熱LATTEE中規中矩,啡味唔算好濃厚。可能因為揀咗WHITE 選擇啩。
最後忍唔到單點咗個肉桂卷,嗯……唔特別推薦食。唔係甜到漏,淡淡肉桂味,整個脆皮面唔是好酥脆,感覺硬係欠奉啲嘢咁。

整體環境食物值回,下次可以再試面包蛋糕同埋其他飲品。同兄弟姐妹吹水談心HEA都好好嘅選擇。
2021-04-24
2021-04-27 4804 浏览
嘅一天放下午,要去觀塘整嘢,雖然要去觀塘,但都揀咗牛頭角呢間分店食,因為我倆都覺得呢間好似寬敞啲😁一點左右到咗,等十分鐘就有位了,坐低左,都ok嘅,但就嘈咗少少⋯⋯都唔算多選擇,亦冇lunch set,都做得幾高姿態🧐 意粉有3種,我倆都係要意粉,我揀台北燉牛肉,女友揀咸蛋黃蒜香軟殻蟹。 食物好快就到,就咁望,我對我個台北燉牛肉意粉有點失望,冇諗過似肉醬意粉⋯⋯但一食,味道好特別,係少少麻辣味道,用係意粉到都算幾創新,唔錯,幾好味😋 但個幾塊薄薄嘅燉牛肉就冇咩特別😏 同埋好可惜太油了,我係唔會再食第二次。。。。女友嘅咸蛋黃蒜香軟殻蟹意粉都到了,幾香喎!望落去好似冇咸蛋黃 feel,但食落去係有嘅,好味!軟殻蟹嘅味道亦好好😋 我倆都幾鐘意,不過⋯⋯都係一樣,都係比較油,可能整咸蛋黃一定係咁 🧐跟住試埋呢度嘅咖啡,我要 cappuccino (上),女友要 flat white (下) 😌😌 👍🏼👍🏼 好耐冇外出嘆咖啡店嘅咖啡,可能我倆多數飲齋啡兼疫情關係。 咁耐冇飲,好彩都遇到間好嘅,咖啡確係唔錯 😊👍🏼下次有機會再去,會試第二啲食物😋

咸蛋黃蒜香軟殻蟹意粉
Cappuccino  (上) &  Flat  white  (下)

下次有機會再去,會試第二啲食物😋
2021-04-21
$145.2 (午餐)
2021-04-25 269 浏览
Lagom Kaffe係桔梗嘅姊妹店,喺牛頭角同觀塘都有分店。牛頭角呢間分店都幾大,有望街景嘅卡位、梳化位同一般座位,空間感十足!🤩但因為假日嚟,我哋等咗差唔多一個鐘先有位,加上呢到無用餐時間限制,所以假日真係要等耐啲啦😢•🥢 台北燉牛肉意粉 $98見到台北燉牛肉就諗係咪燉牛腩咁,點知完全唔係嗰回事😆 呢個牛肉似風乾火腿,薄薄地一片片,唔會好乾/嚡,仲有好多芝士粉係面😋 意粉有啲肉醬,但唔係一般西式肉醬意粉嘅味,而係中式麻香味🤩 搭配意粉都唔會奇怪,仲幾惹味!•🥢 鹹蛋黃蒜香軟殼蟹意粉 $98一嚟到就聞到好香蒜味,睇落唔多鹹蛋黃,但食落都幾濃,原來有唔少鹹蛋黃碎沾滿意粉上面🤩 軟殼蟹好脆,脆到好似薯片咁,軟殼蟹本身亦都有啲調味,都有鹹蛋黃味,不過就有啲細隻~•🥢 焦糖蘋果· 伯爵茶麻糬·檸檬 Waffle $138呢個窩夫好豐富,窩夫幾鬆脆,而入面有麻糬,外脆內軟,見到窩夫中間有伯爵茶葉,但比較淡,同原味分別不大,但可以搭配伯爵茶忌廉、蘋果醬同焦糖醬一齊食就多啲層次;另外仲有一球檸檬雪糕,味道偏酸,同甜嘅窩夫有個對比~•📸 純粹拿鐵鮮奶咖啡(凍) $34📸 起源港口(Mocha)(熱)

🥢 台北燉牛肉意粉 $98

🥢 鹹蛋黃蒜香軟殼蟹意粉 $98
鹹蛋黃蒜香軟殼蟹意粉

🥢 焦糖蘋果· 伯爵茶麻糬·檸檬 Waffle $138
焦糖蘋果· 伯爵茶麻糬·檸檬 Waffle

📸 純粹拿鐵鮮奶咖啡(凍) $34
純粹拿鐵鮮奶咖啡(凍)

📸 起源港口(Mocha)(熱) $45
起源港口(Mocha)(熱)
鹹蛋黃蒜香軟殼蟹意粉
焦糖蘋果· 伯爵茶麻糬·檸檬 Waffle
2021-04-23 138 浏览
呢間人氣cafe上次同朋友2:00pm嚟到,😲勁多人等位!冇食到😭今日諗住醒目😂早D去拎飛等位,點知1:30pm去到完全冇人等位😂😂直接就可以入座喇😂我哋叫咗個明太子雞肉意粉,上檯真係好精緻😍聞到好香嘅明太子同蕃茄味😍🤤食落個雞好好味!烤得入味,夾住少少明太子味,又幾夾😆🤤意粉好濃蕃茄味😋幾好。另外叫咗個三文魚牛油果香草三文治,一嚟到都哇咗一聲😂好靚,有沙律伴碟,好色彩繽紛😂沙律菜個汁好好味,酸酸哋又幾開胃😆三文魚都幾新鮮,同埋份量都幾多,仲有粒溫泉蛋,配搭一流,好好味😋🤤最尾再叫咗個巴斯克芝士蛋糕😋cream cheese 幾好味,味道適中,唔會好漏😋👍🏻-明太子蕃茄雞肉意粉 $88-鮭魚牛油果三文治 $98-巴斯克芝士蛋糕 $52

-明太子蕃茄雞肉意粉 $88
-鮭魚牛油果三文治 $98
-巴斯克芝士蛋糕 $52
2021-04-23
午餐
2021-04-21 136 浏览
之前喺呢一間餐廳慶祝同男朋友生日,大部份嘅餐廳職員都好友耐性同埋好友善,但有個別職員態度10分差劣。雖然依家餐廳味道都唔錯,但無論呢間餐廳幾好食,我都唔會再去幫襯。