2021-03-05 165 浏览
In the Kwun Tong area, we found a place called Langom Kaffe. It was very large with plenty of seats serving cafe style food. Menu was in English and Chinese.  But as we had just had lunch, I noticed their display of cakes and scones. Along with the usual plain ones they also had other flavors like matcha  but this one caught my eye. Bacon and rosemary. One scone cost $25. I  bought one home for breakfast the next morning. It was larger than most scones on the market. After reheating it for a bit

I  bought one home for breakfast the next morning. It was larger than most scones on the market. After reheating it for a bit, it was soft and yet held  together well. Very buttery with  a generous portion of  bacon with a fragrant mix of rosemary. It was almost like having a mini focaccia. It was fabulous! I never thought to have a savory scone before so now I'm hooked! I'll have to return again one day and get more.
2021-02-24
外卖自取
$25 (早餐)
2021-03-05 320 浏览
周日下午來到,大概要等20個號碼,門口站滿排隊等候人士。這家CAFE樓底高,環境寛闊,坐近窗口位置的確舒適,店內的方型枱就比較逼。食物方面,個人認為整體定價偏高,而水準又未達到這價位,未必會有下次了。咸蛋黃蒜香軟殼蟹意大利粉:份量偏少,不太有咸蛋黃味道,軟殼蟹沒有鮮味,失望之作炸魚薯條:炸魚肉質厚,薯條香脆,算是本日最滿意了...巴斯克芝士蛋糕:期待有焦香味,但完全沒有,只是普通的芝士蛋糕。Cappuccino:中規中矩,或者有機會可試試其他咖啡豆吧

炸魚薯條:炸魚肉質厚,薯條香脆,算是本日最滿意了...

M姐生日,美味子同M姐因為一段時間冇見,梗係要出嚟食個飯慶祝下啦,M姐最後係我俾嘅list 入面揀咗呢間桔梗姊妹店,位於牛頭角商業區地帶,食完又可以慢步觀塘海濱長廊,都幾舒服。由於冇得訂枱,只有walk-in, 建議想weekend嚟既朋友食定小小野或早啲嚟排,因為都排幾多人下,我哋大概一點半左右到要排成個鐘多啲先有位,附近又冇乜其他食肆,所以要食就要預返啲時間耐心排隊啦!menu 主食部分唔算太多選擇,有三文治、all day breakfast 同spaghetti, spaghetti 得三款,所以美味子我哋一坐低已經嗱嗱聲叫咗個松露意粉同同埋台北燉牛肉意粉,個人覺得個松露意粉比較好食啲,台北燉牛肉意粉由於太肚餓關係冇影到相已經食先😆咖啡☕️既種類同飲品就比較多選擇,美味子掙扎左好耐先決定要一杯簡單嘅latte 啦😆,想睇下好唔好飲先由最基本既latte 開始😌,整體嚟杯咖啡一般,略嫌咖啡唔係幾夠熱同香,希望下次可以送上一杯熱辣辣嘅咖啡☕️啦~ 甜品最後先叫因為係即叫即製,美味子同M姐叫咗個伯爵茶麻糬waffle伴焦糖蘋果jam 同雲呢拿雪糕,呢個waffle 幾好味,脆卜卜,waf

甜品最後先叫因為係即叫即製,美味子同M姐叫咗個伯爵茶麻糬waffle伴焦糖蘋果jam 同雲呢拿雪糕,呢個waffle 幾好味,脆卜卜,waffle有陣啖啖茶香,中間有麻糬口感幾得意,仲幾飽肚下添。建議嚟呢度食tea /甜品係唔錯嘅😋
  • 松露干貝意粉
肥姑姐飲食推介 - 培根蛋奶意粉, 雞肉凱撒沙律加溫泉蛋今日下午又來樂感試埋其他嘅嘢食。。點知比我發現到原來食物味道有提升,仲搵到比意料之外好嘅嘢食,例如雞肉凱撒沙律。1)環境衛生新裝修餐廳環境優美舒服,有卡位六組,有矮梳化位兩組,及二十多組二人細枱,還有少量吧枱位,可以形容為年輕一輩休閑輕食店,但又未至於高級餐廳的每樣都精精緻緻,實用面積8千多呎,目測可以坐70人以上。20/Jan/21光顧時我被安排坐有乾花裝置的枱,坦白乾花及少量鮮尤加利葉放在有水的花樽內,而樽內發霉及生滿青苔有少少倒胃口。(20/Feb/21 最新更新:今日發現有乾花裝置嘅餐枱已經換咗另外嘅花,及好乾淨,所以餐廳還是非常注意環境衛生的!)2)食物質素A)培根蛋奶意粉今日點了培根蛋奶意粉,依然是一下單大約數分鐘食物就上枱,一試之下發覺食物的調味比上次光顧大有改進。不但味道濃了而且仲夠鹹。講一講今次嘅意粉,我覺得蛋奶汁味道不算突出,食得出白汁係用麵粉加水加少少芝士粉煮成的,沒有用上cooking cream,就算將溫泉蛋同醬汁攪勻,蛋汁味道依然唔突出。另外今次嘅意粉煮得比較硬身,如果再煮多兩分鐘口感會比較好,而且亦都

雞肉凱撒沙律加溫泉蛋

雞肉凱撒沙律加溫泉蛋 (多汁雞胸肉)

雞肉凱撒沙律加溫泉蛋 (新鮮蔬菜)

培根蛋奶意粉
肥姑姐飲食推介 - 培根蛋奶意粉, 雞肉凱撒沙律加溫泉蛋

1)環境衛生

2)食物質素

A)培根蛋奶意粉
講一講今次嘅意粉,我覺得蛋奶汁味道不算突出,食得出白汁係用麵粉加水加少少芝士粉煮成的,沒有用上cooking cream,就算將溫泉蛋同醬汁攪勻,蛋汁味道依然唔突出。另外今次嘅意粉煮得比較硬身,如果再煮多兩分鐘口感會比較好,而且亦都比較容易消化,值得一讚係意粉中有大量煙肉,而且仲好香口,所以整體上質量仍然是正常的。
❤️建議1:培根蛋奶意粉的醬汁改用傳統方法即是蛋黃及cooking cream及帕爾馬芝士碎(最好可以用上24個月)調製,另外保留在意粉上再加上溫泉蛋一隻,咁樣味道會更加出色。
❤️建議2:希望餐廳可以轉用較幼身嘅意粉,因為現時嘅意粉係接近半條烏冬咁粗,令到進食及咀嚼時比較不方便。
另外希望餐廳可以將食物嘅烹調時間及品質控制得一致,咁樣就唔會食到嘅意粉一時過硬,一時又合適。

B)雞肉凱撒沙律加溫泉蛋
今日同時點了凱撒雞肉沙律加溫泉蛋,原本以為HK$78一碟嘅沙律會將價就貨,但原來性價比非常高。首先依個沙律份量足夠一人當正餐飽腹,沙律材料豐富裏面有香煎雞胸肉,煙肉碎,藜麥,羅馬生菜紫椰菜火箭菜,蒜蓉麵包粒及溫泉蛋一隻。
沙律上的雞胸肉經過兩邊輕輕香煎,仍然非常嫩滑得多汁,從相片睇可以見到每件雞肉上面仍有雞汁。另外呢個沙律入邊嘅沙律菜非常新鮮,沙律中嘅麵包粒係蒜蓉麵包烤乾切粒而成,非常好食😋。值得一提嘅係樂感配製的凱撒沙律醬汁異常美味,同沙律非常之夾。
今日我對依個沙律有啲喜出望外,意料之外的美味。會因為呢個沙律再次光顧樂感。非常推介大家去樂感試一試呢個雞肉凱撒沙律及溫泉蛋。

3)價格
培根蛋奶意粉HK$88
雞肉凱撒沙律加溫泉蛋HK$78
 (另收加一服務)

4)再惠顧指數👉🏻
2021-02-20
$182.6 (午餐)
雞肉凱撒沙律加溫泉蛋
雞肉凱撒沙律加溫泉蛋 (多汁雞胸肉)
雞肉凱撒沙律加溫泉蛋 (新鮮蔬菜)
培根蛋奶意粉
位於牛頭角國際貿易中心既樂感☕ 鋪面非常大 走廊超級闊落😇 中心內輪友設施齊全👩🏻‍🦽門口常開 超闊平地入口 非常難搵野挑剔啊😭 餐廳設計簡約清新 適合文青睇下書/同姊妹閨蜜約👭 到處都係打卡位📸 餐廳除左野食 仲有好多咖啡 茶 同埋咖啡用具選購💝食物種類唔算多 主要係意粉 三文治🥪 薯條🍟 飲品有好多選擇 特別既有水果燕麥奶🌱 同埋含酒精既茶🍵/咖啡☕ 今次試左 松露干貝意粉🍝 fish & chips 同埋芒果燕麥奶🥭 全部都非常唔錯👍🏽 意粉松露味特出 炸魚既醬唔係普通沙律醬 少少辣但又好fresh😋燕麥奶帶少少楊枝甘露味 唔會好甜 健康首選🌿

• 炸魚薯條
  • 芒果燕麥奶
2021-02-20 286 浏览
坐擁幾千呎嘅桔梗姐妹cafe,有落地玻璃夠曬chill,樓底高又開揚!10點早餐時間去到,坐到中午,走個時門口已經大棑長龍,早去早享受💛先講drinks!Matcha latte唔甜又夠抹茶味,水準之內。salmon open sandwich,有溫泉蛋,cream cheese,avocado paste,dill,用料新鮮,好食!朋友order左台北牛肉意粉同dirty,賣相好靚,朋友話味道都話好好。Waffle中規中矩,配合港式口味加左麻薯入去,口感有啲怪,waffle唔脆而麻薯又唔夠煙銀,如果無麻薯會好啲。lemon sorbet死甜,食左一啖已經唔想食。

2021-02-20
$240 (早餐)
2021-02-20 170 浏览
▪️ ꒒ꋬꍌꄲꂵ ꀘꋬꊰꊰꏂ ▪️•桔 梗 姐 妹 店 雖 然 好 久 之 前 吃 過 桔 梗 覺 得 好 一 般但 是 開 了 新 的 姐 妹 店 還 是 想 要 探 探 店如 果 還 有 2 人 限 聚 完 全 不 建 議 3 人 或 以 上 來 這 裡記 得 3 人 行 在 星 期 六 的 中 午 等 了 大 概 2 個 小 時 才 有 位 置而 且 座 位 安 排 上 比 想 像 的 落 差 很 大 整 體 食 物 都 不 錯 只 是 某 些 安 排 缺 乏 彈 性令 人 有 點 不 快 🙈•💬 雞 肉 • 芒 果 • 大 醬 三 文 治 ($78)這 個 配 搭 幾 特 別 所 以 一 試雖 然 酸 種 包 得 一 塊 但 吃 完 都 飽 飽 的酸 種 包 煙 韌 又 不 會 太 難 切有 點 後 悔 沒 有 買 一 袋 回 家除 了 雞 肉 和 芒 果 之 後三 文 治 面 還 有 半 熟 蛋蛋 汁 令 到 三 文 治 更 加 濕 潤 雞 肉 和 甜 芒 果 再 加 上 酸 酸 辣 辣 的 大 醬出 奇 地 合 拍 味 道 真 心 不 錯 😋•💬 炸 魚 薯 條 ($88)炸
▪️ ꒒ꋬꍌꄲꂵ ꀘꋬꊰꊰꏂ ▪️

而 且 座 位 安 排 上 比 想 像 的 落 差 很 大
整 體 食 物 都 不 錯
只 是 某 些 安 排 缺 乏 彈 性
令 人 有 點 不 快 🙈

💬 雞 肉 • 芒 果 • 大 醬 三 文 治 ($78)
這 個 配 搭 幾 特 別 所 以 一 試
三 文 治 面 還 有 半 熟 蛋
蛋 汁 令 到 三 文 治 更 加 濕 潤
出 奇 地 合 拍
味 道 真 心 不 錯 😋

💬 炸 魚 薯 條 ($88)
炸 魚 皮 薄 鬆 脆
炸 得 不 油 膩
魚 肉 幾 嫩 滑
配 埋 醬 汁 辣 辣 地 好 惹 味
薯 條 也 在 正 常 水 準 之 上
值 得 encore 的 小 食

💬 焦 糖 蘋 果 • 伯 爵 茶 麻 糬 • 檸 檬 窩 夫 ($138)
窩 夫 外 脆 內 軟
質 感 偏 鬆 薄 不 算 太 實 在
配 焦 糖 蘋 果 醬 、檸 檬 味 雪 糕
每 次 都 覺 得 窩 夫 入 面 加 上 麻 糬
都 會 吸 引 力 直 線 上 升 😂
伯 爵 茶 麻 糬 感 覺 可 以 再 煙 韌 點
整 體 味 道 酸 酸 甜 甜
所 以 不 會 太 膩
就 算 吃 飽 也 能 馬 上 吃 完

桔梗姊妹店 Lagom Kaffe牛頭角店佔地8700呎,環境寬落樓底高,空間感十足。特別鍾意餐廳既落地大玻璃,採光度高之餘,亦會望到花草樹木、藍天白雲,好有「生活」而非「生存」既感覺。重點係餐廳不設用餐時間限制,唔少座位都設有插蘇位供客人使用,好適合大家帶電腦嚟做野、開會或者hea返個晏晝。▪️抹茶戚風蛋糕 $40外貌協會表示:一行入去見到隔離枱食緊呢個蛋糕勁吸引,就忍唔住嗌左抹茶戚風鬆軟有彈性,略嫌邊邊位有啲乾身。蛋糕望落都幾綠,不過食落茶香唔算太突岀。抹茶既味道主要嚟自頂層既抹茶cream,茶味香濃,甜度恰到好處,稠度比想像中低,但無礙提升蛋糕既濕潤感。▪️特濃咖啡 • 朱古力麻糬 • 冧酒提子 $138窩夫即點即製,外層相當脆身,中間夾有軟糯麻糬,外脆內軟雙重口感。雖説係特濃咖啡,但朱古力香氣反而更突岀,咖啡則消失得無影無蹤,有小小失望。不過好鍾意旁邊既冧酒提子雪糕同微酸既杏脯醬,稍微減輕左甜膩感。▪️Hot Dominican milk chocolate $48朱古力香氣滿溢,甜度低。雖然唔係走濃稠既路線,但冬天嚟到飲返杯依然會好滿足。▪️Espresso Tonic $48又係一
桔梗姊妹店 Lagom Kaffe

▪️抹茶戚風蛋糕 $40

▪️特濃咖啡 • 朱古力麻糬 • 冧酒提子 $138
特濃咖啡 • 朱古力麻糬 • 冧酒提子

Hot Dominican milk chocolate

▪️Espresso Tonic $48
Espresso Tonic
又係一杯清爽解渴既espresso Tonic!
入口先嚐到咖啡香,甜度跟酸度都較低,唔會有我最唔鍾意澀既餘韻。
Espresso Tonic
2021-02-18 243 浏览
疫情期間同朋友黎左食呢間餐廳,呢間餐廳係幾大間,門面好歐陸feel甘,不過等位時間都比較長,入到去坐低左,餐牌食物選擇唔太多,所以我地叫左個全日早餐,價錢偏貴但個麵包係好食既,如果可以加多d特別自家制食物响個早餐度會更好,而且服務態度接待係好friendly甘安排入座位置,但入面樓面職員就收餐既時候唔會問下客人仲要唔要就好似好趕時間甘收走隻碟,服務態度真係有待改善,叫左另一碟燉牛肉意粉,只係食到辣味而且份量唔算太多,98蚊呢個價錢真係有d唔抵,牛肉片唔算好多,意粉真係得個辣字,而且入面好嘈好難傾到計,入去入杯咖啡係ok既,凍既latte唔太好飲好多冰無乜咖啡味,flat white都唔錯既但個拉花如果可以拉得靚d就更好。應該都係只食一次,下不為例🙈

應該都係只食一次,下不為例🙈
2021-02-15 271 浏览
今天2021年2月15日星期一的年初四🎉🎊🎈💮🏮。在這家位於旺角的Cafe Jie Genge桔梗的姊妹店,現在在牛頭角及觀塘開設了分店。上來這裡前,在某社交平台,分享了從牛頭角站往勵業街方向,只需十分鐘。就可以來到ITT,而且在👉藍色店鋪StXXFuxx👎👎👎😆😆👈的上面,空間比👉StxxFuxx👎👎👎😆😆😆👈更加廣活🙌🙌。這裡點餐是全部電子化的,桌子上面的餐牌有QR Code的,只需要掃描QR Code就可以了。而且Lagom是台語樂感的意思。今天差點掃描了擋板上的Google Apps 的QR Code。😂這個QR Code名乎其實一巴掌打了正苦的臉😂,真的是良心食店。👍👍松露干貝意粉,干貝是台語😊👍👍,👉不是大陸言語👎👎👈。原隻帶子非常肥美,而且松露醬非常惹味,意粉的質感剛剛好,不會太粗。Prana Chai Latte波納茶拿鐵,Chai是茶🍵的台語。😊Latte在下單前可以選用燕麥奶。而且波納茶是台灣的茶,這個Latte很綿滑,而且很提神。👍👍

Prana Chai Latte

2021-02-15
$166 (其他)
Prana Chai Latte
2021-02-14 295 浏览
牛頭角一個工廠區,有一間又大又舒適,彩光度極高嘅cafe,之前已經見有好多人去打卡😍All day breakfast 🍳 📍賣相 ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️📍味道 ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️💬一向都覺得all day breakfast 其實點煮都唔會難食,但呢一個breakfast 出奇地好味😋,腸仔是辣辣的,蘑菇炒得香,塗麵包的醬也很好吃,最加分嘅係,伴碟嘅沙律菜每一塊都沾滿醬汁👍🏼我最怕吃乾乾的沙律菜手沖咖啡☕️📍賣相 ⭐️ ⭐️ ⭐️ 📍味道 ⭐️ ⭐️ ⭐️ 💬 咖啡味唔算濃,但咖啡味好香咖啡唔太酸,帶點甘香🥰雖然地點並不是在中環或海旁的地方,出奇地景觀都好靚,另有一番風味,似置身在日本🇯🇵,加上餐廳闊落,每一個位置都有電位,相信帶電腦來工作再慢活一個下午非常舒適😎

全日早餐

All day breakfast 🍳
📍賣相 ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️
📍味道 ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️

手沖咖啡☕️
📍賣相 ⭐️ ⭐️ ⭐️
📍味道 ⭐️ ⭐️ ⭐️
💬 咖啡味唔算濃,但咖啡味好香
咖啡唔太酸,帶點甘香🥰

全日早餐
手沖咖啡
相信好多人都有聽過呢間餐廳啦😆佢為桔梗嘅姊妹店,小編覺得佢無論係食物質素定係環境都比桔梗優勝。餐廳空間感同採光度十足,如果坐係落地玻璃隔離嘅梳化位用餐經驗會仲正😆 餐廳不設限時,仲好work friendly,每個梳化位都有插蘇。如果大家想坐梳化位,記得要係攞位嘅時候request!小編去當日lunch hour去等咗大約十五分鐘,唔算等得耐😉 聽講佢嘅waffle幾出色,下次可以試下 🤩桔梗由今日起暫時停業😞同路人可以支持呢間餐廳啊!------------------------------台北燉牛肉意粉 $98 【7/10】燉牛肉同意粉嘅配搭同味道幾特別,第一啖食落去有啲似肉醬,之後就愈食到麻香味。牛肉煮得啱啱好,軟硬適中。不過整體偏鹹,食完有啲口渴☹️------------------------------松露干貝意粉 $98 【7/10】忌廉唔算杰,食落去有空氣感得黎幾creamy,不過小編鍾意杰嘅忌廉多啲🙈 帶子嘅表面煎至微焦好吸引,而且又大大隻,食落去真係好滿足🤤 不過意粉相比牛肉意粉有啲硬,可以煮耐啲🙈 同埋食完有少少濟🤣-----------------------

桔梗由今日起暫時停業😞同路人可以支持呢間餐廳啊!
台北燉牛肉意粉 $98 【7/10】

台北燉牛肉意粉

松露干貝意粉 $98 【7/10】

莓莓乳酪燕麥奶搖 $48 【6.8/10】

賣相幾吸引,飲落去草莓味唔假,而且唔會死甜。但係呢個價錢份量可以大啲,而且食唔到燕麥味有啲可惜,都係打個卡算🥲
莓莓乳酪燕麥奶搖

抹茶戚風蛋糕 $40  【8/10】

戚風蛋糕算係冷門食物,但幾驚喜❗️蛋糕幾厚實,抹茶味都好濃。Cream唔會蓋過抹茶味,搶咗風頭👍🏻 食埋件蛋糕真係好飽肚 😽

2021-01-18
台北燉牛肉意粉
抹茶戚風蛋糕
又因為阿媽要在家弄大事-團年飯,雖然可以在家上班,我還是選擇回公司,哪怕今天下雨。知道公司樓下這家文青店長期爆滿,之前試過午餐的spaghetti,已經覺得不錯,同事說他們的waffle超棒,反正外面下雨不好外出,所以我一早想好吃早餐和下午茶,進行一整天在同一座大廈的進行一個人的浪漫美食體驗。早上十點多,終於人不多,可以立刻被安排座位,用手機點餐,但姐姐本人年紀有點大,不太會點,還是請店內的服務員幫忙。等了5分鐘,上了燕麥cappuccino,再等了5分鐘,上了煙三文魚bagel。第一次喝燕麥cappuccino,覺得燕麥味挺重和滑,但不知道是不是因此咖啡味不太重,也有可能我平常喝比較濃的咖啡有關。Bagel 是熱的,裡面的煙三文魚是圍住bagel的圈放,surprise 他們這麼細心,怪不得我等了10分鐘才有得吃我覺得怎麼簡單的早餐。Bagel 內還有火箭菜和cream cheese,整體而言挺好吃,但吃完覺得有點渴。吃完早餐,回公司,開完會,個腦都是想著waffle,好不容易捱到下午兩點多,以為不多人,但到了才發現有十多人在等,沒辦法,回去公司,和同事吹下水。一個小時後,三點多,又

吃完早餐,回公司,開完會,個腦都是想著waffle,好不容易捱到下午兩點多,以為不多人,但到了才發現有十多人在等,沒辦法,回去公司,和同事吹下水。一個小時後,三點多,又下來,還是有3-4個人在等,幸好等了5分鐘就有位了。這一次,終於懂得用手機點餐,二話不說,立刻點了想了一整天的綠茶waffle。Waffle挺快就到了,隔住個口罩都聞到waffle的香。好大份的waffle,幸好早上只吃了簡單的bagel。我點的是綠茶口味麻糬餡的waffle,配了柚子movenpick ice cream、紅豆和綠茶醬。本人不是甜點控,但都覺得好吃。一口咬下去麻糬waffle+柚子ice cream+紅豆,清脆煙韌,又凍又熱,香香甜甜,不錯不錯;唯獨要口張的最大才勉強一口把厚厚的waffle咬下去。吃完後,好滿足,但我的胃還是有位置給阿媽弄了一整天的團年晚飯。

一整天吃下了要兩百多塊,其實在牛頭角來說,挺貴的。但又覺得挺幸福,因為真的是享受,環境好,樓低高,裝修以木為主,挺cosy,坐的空曠又舒適,服務員也是年輕,其他客戶也是年輕人,氣氛好文青和輕鬆,怪不得這麼多人特意來到有點癖的商業大廈幫襯,希望我在離開這家公司前,還有有機會試一下fish and chips和其他的spaghetti。
2021-02-10
2021-02-10 129 浏览
今日三劍俠限聚令下的午餐,撐黃店!估唔到呢間嘢都有啲水準!而且地方幾大都幾舒服!意粉AL dente!!而且多汁,因為外面有時啲意粉唔夠多汁就變左好乾身,不過松露意粉就好似無乜松露我地見到好多人都會叫呢個炸魚薯條,所以我地又叫一個嚟試,唔厚粉配埋個好味蛋黃醬!我叫左杯朱古力🍫好濃嘅朱古力帶少少苦,唔太甜我鐘意!-松露乾貝意粉-炸魚薯條-carbonara spaghetti-仲有一個應該係蘋果培根三明治
-松露乾貝意粉
-炸魚薯條
-carbonara spaghetti
-仲有一個應該係蘋果培根三明治

2021-02-09 128 浏览
Lagom Kaffe 係桔梗既新副線,咁當然要支持下啦。佢個店名Lagom,解作Not too much, Just enough,幾有意思~(・◇・)🥢松露干貝意粉($98)首先講個汁,佢係忌廉汁配上好輕既松露味,中意松露既人可能會覺得唔夠松露味,而意粉就係煮到僅僅熟個隻硬度,比平時既意粉粗些少,都幾掛汁下。帶子煎到焦香,都幾好食😛🥢炸魚薯條($88)可能我本身對呢個無咩期望,所以有啲覺得驚喜😂剛剛炸起既魚柳同薯條都好香脆。魚柳既炸粉皮好薄帶有啲香草味,魚肉都好滑,唔錯唔錯☺️而且仲有啲柚子醋沙律可以refresh下🥢焦糖蘋果·伯爵茶麻糬·檸檬($138)說白了其實就係面頭有啲lotus碎 & 焦糖醬既麻糬餡窩夫ft. 伯爵茶忌廉 + 蘋果醬 + 檸檬雪葩🤫味道就係佢地應該有既味😂無咩特別好驚艷到我,以佢呢個價錢,下次未必會再叫佢啲窩夫😗🥢莓莓乳酪燕麥奶搖($48)味道就係正常既士多啤梨yogurt smoothie,面頭有兩粒乾燥士多啤梨脆脆,都飲得出啲燕麥奶味既💭會唔會返嗒?如果想休閒吹下水hea下都會既😛

🥢松露干貝意粉($98)

🥢炸魚薯條($88)

🥢焦糖蘋果·伯爵茶麻糬·檸檬($138)

🥢莓莓乳酪燕麥奶搖($48)

💭會唔會返嗒?
如果想休閒吹下水hea下都會既😛