2022-03-29
今日同老婆去試呢間餐廳,見openrice上面訂位有八折加送甜品我哋就馬上去試。去到之後我哋叫咗兩個lunch set一個係肉眼牛扒一個係烤雞。全個場都幾多人而且愈食愈多人但係只係得一個服務員所以叫極都冇人理。牛扒落單嘅時候冇問我哋要幾成熟咁我哋都相信廚師嘅功力,但結果係過熟幾乎係全熟塊牛扒好韌好柴,幸好上有牛味而且佢有啲砵酒汁所以都中午食得到。烤雞其實做得幾好味道,微辣香料好足,隻雞啱啱從焗爐出嚟好熱,配菜嘅炸薯條都好好食好脆如果論質素呢個係中上水平值得再食。但係隨著越來越多人入開始已經做到你唔到咁多客我哋想叫餐飲一直冇人理後來落咗單等咗成十五分鐘都嚟唔到更遑論後來想要甜品完全冇人理我哋結果都放棄咗呢兩個贈品嘅甜品直接買單走人。埋單嘅時候見佢冇畀八折我向佢表示openrice訂位有全單八折,但係佢表示要唉主餐牌上嘅菜式先有set lunch係沒有我即時去openrice嘅優惠細則睇睇係見唔到有呢一個要求。但有一個細項華餐廳有解釋呢個優惠使用要求嘅權利簡單嚟講就係餐廳講曬咁我都冇爭拗照畀錢。只係覺得如果有要求就應該寫清清楚楚,以免顧客期望落空其實餐飯唔算貴,原價我都覺得ok,只係最尾覺
只係覺得如果有要求就應該寫清清楚楚,以免顧客期望落空其實餐飯唔算貴,原價我都覺得ok,只係最尾覺得有啲唔清晰唔老實嘅地方,所以扣分不少大家如果用優惠記得問清楚。