2022-03-28
好耐冇出過街食野 要放鬆一下 今日同朋友約左在荃灣試下新餐廳食lunch! 又係一個蠻不錯的選擇喔😏😏 我同朋友見到個lunch set 幾豐富 於是叫左2個lunch set 😜Appetisers - 和牛salad 🥗 沙律非常開胃 酸酸甜甜咁樣 有沙律菜 、小蕃茄 紅椒 黃椒 重點係個和牛 🤗超好味道👍- 南瓜湯南瓜湯好creamy 一啲唔係其他地方咁樣溝水好稀 真材實料嚟架😏 南瓜味也蠻重 勁順滑 🙆🏻♀️Main course1. 肉眼牛扒 ($118) 配烤蔬菜、烤薯仔和胡椒醬無諗到以呢個價都可以食到呢個份量同質素既rib-eye😎 我地冇刻意去叫幾多成熟 呈上來的肉眼大概略超過7成熟 我個人就覺得岩岩好😚個肉又唔會太鞋(不過鍾意生啲既朋友仔就記得同餐廳講聲喇!)而且咬落去夠哂juicy 又夠味😋2. 澳洲魚扒($118)配燕粗麥粉沙拉和芒果沙拉個魚扒好驚喜 勁滑溜😚外邊脆卜卜 入面啖啖肉 食落去好滑口!而且條魚好新鮮 🐠食落去完全冇聲腥味呀 仲要係冇咩骨添 🤪🙌🏻岩哂怕骨嘅朋友 必試呢個魚扒我同朋友一齊食簡直讚不絕口 超晒班🤤🤤 下次一定要再叫佢🥰😍Desserts
Appetisers
- 和牛salad 🥗
- 南瓜湯
Main course
1. 肉眼牛扒 ($118) 配烤蔬菜、烤薯仔和胡椒醬
無諗到以呢個價都可以食到呢個份量同質素既rib-eye😎
(不過鍾意生啲既朋友仔就記得同餐廳講聲喇!)
而且咬落去夠哂juicy 又夠味😋
2. 澳洲魚扒($118)配燕粗麥粉沙拉和芒果沙拉
仲要係冇咩骨添 🤪🙌🏻岩哂怕骨嘅朋友 必試呢個魚扒
Desserts
- 自家製蛋糕仔🍰🎂
個人唔愛太甜既甜品 而呢個蛋糕仔對我嚟講甜度就岩岩好☺️ 上面仲有啲紅莓醬
而且佢好鬆軟🤤聽老闆講呢個甜點仲要自定製tim! 誠意十足🙌🏻🥰
-drinks
跟埋個lunch set仲包埋飲品添